Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 25 januari

The Meadowlands - vrijdag 25 januari 2019 - Start (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 26 januari 01:15

RACE 1

We trappen de avond af met een koers uit het onderste segment: voor 5-jarigen en jonger, die nog geen twee koersen (of 20.000 dollar) hebben gewonnen. Haveoneforme (3) is één van de twee 3-jarigen in dit veld. Twee weken geleden liep ze voor het eerst een kwalificatieproef en dat leek helemaal nergens naar. Afgelopen week deed ze een nieuwe poging, nu met hopples, en dat was veel beter. Ze wist aan de kar te blijven van Misslarose, die we straks (race 3) tegenkomen in het hoofdnummer, en dat soort paarden komt ze hier niet tegen. Bovendien verkiest de Double D haar boven de 2. Ze maakt een goede kans om bij haar debuut direct te winnen. Hammer Creek (6) heeft sinds zijn komst naar The Big M vier keer gelopen en werd telkens keurig tweede of derde. Hij staat eigenlijk voor een overwinning, maar vanaf dit nummer (startnummer 7) komt hij vermoedelijk achterin te liggen. En dan is hij toch afhankelijk van het koersverloop. Het heeft lang geduurd, maar bij Ab’s Royal Punkin (2) lijkt eindelijk het kwartje te zijn gevallen. Bij haar voorlaatste start werd ze nog verrassend derde, net achter de 6, en laatst bevestigde ze met een tweede plek. Ze kwam toen een neusje tekort voor de overwinning en bleef de 6 ruim vóór. Het probleem vanavond is dat Dexter Dunn de 3 boven haar verkiest. Rufas de Vie (4) heeft bij zijn laatste starts weinig laten zien, maar zakt nu een klasse. Misschien helpt dat. Vertrekt vanaf nummer 5. No Drama de Vie (5) kreeg laatst een zware koers voor zijn kiezen en viel toen terug in de slotfase. In een veld als deze heeft hij een plaatskans. Start vanaf 6. Chief Justice (7) is de grootverdiener in dit veld en hij is ook nog eens een Burke/Gingras-pupil. Hij zal dus veel spel trekken, maar op basis van zijn kwalificatieproef van vorige week lijkt hij nog een koers nodig te hebben. Vertrekt vanaf nummer 8.

Plaats 1: Haveoneforme (3)
Plaats 2: Hammer Creek (6)
Plaats 3: Ab’s Royal Punkin (2)
Plaats 4: Rufas de Vie (4)

 

RACE 2, pacers

De tweede koers kent precies dezelfde uitschrijving als de eerste, maar nu voor pacers. Vorige week gaf ik aan dat ik Parkin In Heaven (2) wilde betrekken in mijn trio-spel en dat pakte goed uit. Middels een magistraal eindschot sprintte ze aan 33-1 naar de derde plek. Dat was vanaf nummer 9, haar uitgangspositie is nu dus veel beter. Jammer genoeg heeft iedereen vorige week die eindsprint gezien, dus de cote zal nu veel minder aantrekkelijk zijn. You Should Be Here (9) vertrok vorige week in dezelfde koers als groot favoriet, maar van kop af kon hij het niet waarmaken en hij wist maar nipt de 2 voor te blijven. Hier wordt hij waarschijnlijk weer favoriet, maar dit nummer maakt het er niet gemakkelijker op. Dov’s Song (5) werd laatst derde in een matig veld op de 800-meterbaan van Monticello. Bij eerdere optredens op deze baan heeft ze mij eigenlijk niet kunnen imponeren, maar dat geldt voor de meeste deelnemers van vanavond. Dry Creek Gin (4) was van het najaar uitstekend op dreef op Vernon Downs, maar bij haar laatste starts kreeg ze telkens erbarmelijke startnummers toebedeeld. Ze is nu een klasse gezakt en heeft dus wel eens voor hetere vuren gestaan. Hack Attack (8) deed het de laatste weken niet onaardig op Freehold, maar treft nu betere tegenstanders. Dit nummer helpt haar dus niet, maar de steun van Double D misschien wel.

Plaats 1: Parkin In Heaven (2)
Plaats 2: You Should Be Here (9)
Plaats 3: Dov’s Song (5)
Plaats 4: Dry Creek Gin (4)

 

RACE 3

Vanavond is er jammer genoeg geen Preferred-race, derhalve is dit het hoofdnummer. Wat mij betreft een koers om naar uit te kijken, aangezien alle deelnemers hier met winaspiraties aan de start komen. Two Am (6) stond altijd te boek als onbetrouwbaar, maar de laatste weken gedraagt hij zich uitstekend. Vorige week moest hij van erg ver komen, te ver, maar hij maakte in de slotfase nog veel terrein goed op de winnaar (nummer 5 van vanavond). Vanaf startnummer 7 komt hij waarschijnlijk weer achteraan te liggen, maar hij hoeft nu minder terrein goed te maken. Favoriet. Het duo van Ron Burke loopt onder stalweddenschappen en dus krijg je twee paarden voor de prijs van één. Misslarose (1a) (vertrekt vanaf 6) was in december nog succesvol actief op Preferred-niveau en Delcrest Holiday (1) (vertrekt vanaf 2) is sinds zijn komst naar Burke diverse klassen opgeklommen. Het feit dat beide paarden dit jaar nog niet gekoerst hebben, en dat geldt voor alle Burke-paarden van vanavond, zorgt wel voor een vraagteken qua scherpte. Just For You (5) wist bij haar voorlaatste start te verrassen door van kop af de ongenaakbare Derf Hanover nog lang partij te bieden. En vorige week verraste ze andermaal door uit de greep te blijven van de 6. Mocht ze hier weer aan kop komen dan moeten ze haar nog maar zien te achterhalen. Opulent Yankee (2) koerste begin november nog op Preferred-niveau, maar vervolgens zakte hij per start een of meerdere klassen. Vorige week was hij dusdanig ver gezakt in klasse dat hij van kop af wist te winnen, al moest hij nog goed zijn best doen om de 4 voor te blijven. Nu klimt hij weer twee treden en komt dus ook betere paarden tegen. Vertrekt vanaf 1. Miss Ruby (3) klom de afgelopen weken telkens een klasse en werd vorige week verrassend derde achter de 5 en de 6. Bij een gunstig koersverloop is een trio-klassering wederom mogelijk.

Plaats 1: Two Am (6)
Plaats 2: Misslarose (1a)
Plaats 3: Just For You (5)
Plaats 4: Opulent Yankee (2)

 

RACE 4, pacers

Tearful of Happy (10) was hier in december uitstekend op dreef met twee overwinningen en een tweede plek. Een koers als deze hoort ze zeven dagen in de week te winnen, maar ze heeft een maand niet gelopen en treft ook nog eens startnummer 10. Icommandmyspirit (2) is ten opzichte van twee maanden geleden diverse klassen gezakt en op dit niveau zou ze mee moeten doen voor de overwinning. Northern Swift (7) kon vorige week van kop af haar favorietenstatus niet waarmaken, al was haar derde plek (ruim voor de 2) ook weer niet slecht. Nu een klasse lager, maar ook met een lastiger startnummer. Sing Along (4) koerste van de zomer op een hoger niveau, maar ze is er een half jaar uit geweest. Ze heeft wel twee kwalificatieproeven in de benen, waarbij ze er vorige week best aardig uitzag. Met de Double D aan boord zou ze kunnen verrassen. Northern Soiree (5) is ook al een “class-dropper”. Ze lijkt niet te blaken van vorm, maar ze heeft natuurlijk voor veel hetere vuren gestaan.

Plaats 1: Tearful of Happy (10)
Plaats 2: Icommandmyspirit (2)
Plaats 3: Northern Swift (7)
Plaats 4: Sing Along (4)

 

RACE 5

Credit Fraud (6) was bij haar voorlaatste start (op Yonkers) niet goed, derhalve probeerde ik haar vorige week te kloppen met de 2. Het koersverloop ontwikkelde zich in mijn voordeel, maar zelfs een laatste bocht door het dodenspoor bleek geen bezwaar voor haar. Deze week ga ik niet tegen haar in. Lucky Sheila (2) liep vorige week van kop af een prima koers, maar ze was gewoon niet opgewassen tegen de 6. Ze gaat hier waarschijnlijk weer aan kop komen en ze maakt een kans op de overwinning wanneer de 6 (langzame starter) dit keer van verder moet komen. Max Volo (7) is al een tijd prima in vorm en kan hard vertrekken. Wanneer hij niet teveel energie verspeelt in de openingsfase doet hij voorin mee. Dewey Hava Winner (4) gaf bij zijn laatste starts blijk van een groeiend vormpeil, maar vorige week werd hij geschrapt. Zijn laatste koers dateert nu van een maand geleden en wellicht ontbreekt het hem aan scherpte. Magic N Spice (5) won zijn voorlaatste koers met een straatlengte voorsprong op de baan van Pompano Park, maar vorige week kwam hij hier tekort t.o.v. de 6 en de 2. Hij is nu waarschijnlijk beter geacclimatiseerd aan het koude weer en heeft hier een plaatskans. Charlie Ona Harley (8) heeft uit drie starts nog niet kunnen imponeren voor Burke en heeft nu al een maand niet gekoerst. En dan ook nog eens dit startnummer. Aangezien hij hier voor het eerst koerst op lasix durf ik hem toch niet helemaal uit te sluiten.

Plaats 1: Credit Fraud (6)
Plaats 2: Lucky Sheila (2)
Plaats 3: Max Volo (7)
Plaats 4: Magic N Spice (5)

 

RACE 6

Shady McCoy (2) wist vorige week te imponeren. Ondanks startnummer 8 en ondanks een laatste bocht in het dodenspoor won hij spelenderwijs, ogenschijnlijk met de nodige reserves achter de hand. Nu start hij weliswaar in een hogere klasse, maar vanaf dit startnummer zou het ook een niveau hoger moeten kunnen. Hot Summer Knight (7) leek vorige week de spreekwoordelijke koers op maat voorgeschoteld te krijgen. Hij trok mee op de rug van favoriet Rubber Duck, maar toen die nog vóór de laatste bocht het anker uitgooide veranderde de droomtrip in een nachtmerrie. Hij won hier vlak voor kerst nog in 1.10,6, om maar aan te geven dat we hier te maken hebben met een van de beste paarden van dit veld. Tag Up And Go (8) maakte vorige week voor het eerst sinds geruime tijd weer eens zijn opwachting op deze baan. Hij moest van erg ver komen maar liet een prima eindschot zien, waarmee hij nog bijna nummer 5 wist te achterhalen. Hij kan hard vertrekken en wanneer Marcus Miller voor die tactiek kiest dan zie ik hem ver komen. Wanneer Miller terugneemt van start af, en dat gebeurde vorige week, zal hij vermoedelijk weer van te ver moeten komen. Cash For Gold (5) zou hier weleens favoriet kunnen worden en daar heb ik mijn bedenkingen bij. Vorige week trok hij mee op de rug van winnaar Marion Gondolier, die de laatste bocht rondde in het dodenspoor, maar hij wist het niet af te maken. Sterker nog: de 8 achterhaalde hem bijna. En nu gaat hij van start in een hogere klasse. Blitz Victory (4) wordt eigenlijk altijd onderschat en daar maak ik me ook vaak schuldig aan. Vorige week werd hij derde achter Opulent Yankee en Bastille, die vanavond van start gaan in het hoofdnummer, en bleef ruim vóór de 7. Op papier heeft hij dus een winkans, maar feit is ook dat hij vorige week profiteerde van een superzuinig parcours. Met het risico dat ik hem wéér onderschat zeg ik: in het beste geval een plaatskans.

Plaats 1: Shady McCoy (2)
Plaats 2: Hot Summer Knight (7)
Plaats 3: Tag Up And Go (8)
Plaats 4: Cash For Gold (5)

 

RACE 7, pacers

We besluiten onze broadcast met een hele aardige koers voor merries. Believe In Me (2a) werd vorige week tweede achter niemand minder dan Penpal en ze start nu een klasse lager. Ze vertrekt vanaf het ongunstige nummer 8, maar desondanks is zij het te kloppen paard. Je krijgt Chillin It de Vie (2) er gratis bij, die hier vertrekt vanaf 7. Vorige week kon ze het na een offensief parcours niet bolwerken van kop af, ik verwacht vanaf dit nummer een wat defensievere rit van “The Captain” Corey Callahan. Family Roll Call (1) is één van de “class-droppers” in dit veld en ze is qua potentie één van de kanshebbers op de overwinning. Ze heeft echter een maand niet gekoerst, dus hoe is de vorm? Ze vertrekt vanaf nummer 4, stalgenoot Talbot Chanel (1a) vanaf nummer 6. Filly Forty Seven (8) koerst normaliter ook in een hogere klasse en ik ben geneigd om haar als tweede van dit veld te rangschikken. Ze vertrekt echter vanaf nummer 10 en dat is natuurlijk een enorm nadeel, ook al kan ze snel beginnen. Narcian Jewel (5) werd vorige week uitstekend tweede achter Ok Heavenly, maar ze treft nu in de breedte een beter veld. Op basis van haar gunstige startnummer (3) toch een plaatskans.

Plaats 1: Believe In Me (2a)
Plaats 2: Family Roll Call (1)
Plaats 3: Filly Forty Seven (8)
Plaats 4: Narcian Jewel (5)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.