Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 1 februari

The Meadowlands - vrijdag 1 februari 2019 - Aanvang (NL tijd): zaterdagochtend 2 februari 01:15

Race 1

We beginnen met een koers in het wat lagere segment: voor paarden van 5 jaar en jonger, die nog geen twee koersen (of 20.000 dollar) hebben gewonnen. Chief Justice (5) koerste afgelopen zomer nog redelijk succesvol in Ontario (Canada) en in feite staat hij gedeclasseerd in deze koers. Vorige week maakte hij echter zijn debuut voor Ron Burke, waarbij hij zijn kansen versprong door meerdere keren te galopperen. Vanavond komt hij voor het eerst aan de start met hopples, wat wellicht voor verbetering zorgt. Wanneer hij nu wel dravend in de rondte komt dan hoort hij deze koers te winnen, maar het duo Gingras/Burke staat ook garant voor het aantrekken van onevenredig veel spel. Twijfelachtige favoriet. Alvisi Hanover (7) beschikt over de nodige potentie, maar hij is totaal onbetrouwbaar. Van zijn laatste negen starts gingen er vijf in rook op door galoppades. Nu met “The Orange Crush” Andy Miller op de sulky en dat is wel een aanzienlijke verbetering. Dover Dony (8) komt over uit Indiana, waar hij op Hoosier Park zeer constant presteerde. Vorige week maakte hij zijn debuut aan de oostkust met een prima derde plek op Yonkers. Hier vertrekt hij vanaf nummer 9 en dat is natuurlijk wel een probleem, ook al is hij redelijk snel van start. Ab’s Royal Punkin (2) verviel vorige week, na twee prima koersen, weer in oude zonden (springen). Ze beschikt over de snelheid om hier voorin mee te doen, maar rijder Fonseca is bepaald geen verbetering t.o.v. Dexter Dunn. Start vanaf nummer 1. Trixar (3) liet bij zijn laatste starts voor trainer Lucas Wallin verbetering zien. Hij werd onlangs verkocht op de mixed sale en vanavond debuteert hij voor trainer Mullin. Zou kunnen verrassen met een trio-klassering. Start vanaf 2. Dan rest mij nog te vermelden dat de stalgenoten Teagan Hanover (1) en Erin Isle (1a) resp. vertrekken vanaf de nummers 3 en 8.

Plaats 1: Chief Justice (5)
Plaats 2: Alvisi Hanover (7)
Plaats 3: Dover Dony (8)
Plaats 4: Trixar (3)

 

Race 2

Vanavond is er jammer genoeg geen Preferred Trot, derhalve is dit het hoofdnummer. Misslarose (2) wist vorige week, na een afwezigheid van een maand, van kop af stand te houden in deze klasse. Het zou goed kunnen dat ze nu nog wat scherper is, terwijl ze met dit nummer vermoedelijk de kop gaat pakken. Aangezien we hier weer met een Gingras/Burke-pupil te maken hebben gaat ze gegarandeerd gebombardeerd tot favoriet en van kop af is ze ook gewoon het te kloppen paard. Toch ga ik proberen haar te kloppen met Cash Me Out (6), die bij zijn twee laatste starts op The Big M nog gewoon in de Preferred-klasse liep. Daarbij werd hij een keer tweede tussen Trolley en Muscle Diamond, en dat soort cracks komt hij hier niet tegen. Zoals gebruikelijk zal hij het van zijn eindschot moeten hebben, het is zaak voor Callahan om in de openingsfase niet teveel terrein te verliezen. Nows The Moment (7) wist bij zijn laatste start op deze baan te imponeren door na een dure laatste bocht met een vlammend eindschot te winnen. Hij maakt nu wel een forse stap omhoog (3 klassen hoger dan laatst), maar hij kan goed beginnen en is in absolute topvorm. Pappy Go Go (3) kwam laatst in actie in de Preferred en sloeg toen een bleek figuur. Het kan haast niet anders of hij had toen wat onder de leden en het zal waarschijnlijk de reden zijn dat hij drie weken niet gekoerst heeft. Mocht hij zijn vorm weer hebben teruggevonden dan hoort hij in deze klasse voorin mee te doen. Arrakis (1) stuitert de laatste maanden op en neer tussen diverse klassen en maakt na zijn laatste overwinning nu weer een stap omhoog. Bij zijn voorgaande poging op dit niveau kwam hij duidelijk tekort, maar hij treft nu een ideaal startnummer. Plaatskans.

Plaats 1: Cash Me Out (6)
Plaats 2: Misslarose (2)
Plaats 3: Nows The Moment (7)
Plaats 4: Pappy Go Go (3)

 

Race 3

Als hij blijft draven dan kan Resita (7) zó verschrikkelijk hard lopen. Dat liet hij vorige week weer eens zien, toen hij echt freewheelend wist te winnen. Wanneer hij de gangen eronder weet te houden, en dat is niet evident, dan zie ik hem hier niet geklopt worden. Hij zal echter ook van de planken gespeeld worden, dus wellicht is het voor u interessant om te speculeren op een galoppade. In dat geval komt Hammer Time (1) in beeld voor de overwinning. Laatst werd hij nog tweede achter de onmogelijke Derf Hanover en hier heeft hij ideaal geloot. Two Hip Dip (5) stelde vorige week teleur. Nu met de Double D op de kar en wellicht maakt dat verschil. De kapitaal gefokte Magic N Spice (6) wist hier vorige week verrassend, doch overtuigend, van kop af te winnen. Hij doet nu wel een stap omhoog qua koersuitschrijving, terwijl ik gewoon niet enthousiast ben over de kwaliteiten van rijder Fonseca. Dan zou ik het liever proberen met Big Expense (2), die vorige week zijn rentree maakte na een korte rustpauze. Hij zal nu wat scherper zijn en in het verleden heeft hij absoluut voor hetere vuren gestaan.

Plaats 1: Resita (7)
Plaats 2: Hammer Time (1)
Plaats 3: Two Hip Dip (5)
Plaats 4: Big Expense (2)

 

Race 4, pacers

We vervolgen met een claimkoers uit het lagere segment. I’m Sid The Kid (5) moest vorige week vanaf startnummer 10 veel werk verzetten in de openingsfase, maar werd desondanks keurig derde. Nu treft hij een veel mooier nummer en de Double D blijft aan boord. Ik verwacht dat hij minimaal 5-1 zal noteren en in dat geval is hij een interessante “value-bet”. Magnum Mike (4) debuteerde vorige week, in een hogere klasse, op lasix en liep toen een prima koers. Hij zakt nu twee klassen t.o.v. december en hij heeft dus voor veel hetere vuren gestaan. Zal favoriet worden bij het spelend publiek. Lindythefourteenth (7) zakt hier ook een klasse en zou ook voorin mee moeten kunnen doen, al zou dit startnummer in zijn geval verraderlijk kunnen zijn. Rolling Sea (1) kwam vorige week vanaf een lastig nummer laatste te liggen. Via een imponerende tussensprint leek hij in beeld te komen voor de overwinning, maar in de finale fase bleek hij teveel reserves te hebben verbruikt. Nu vanaf een veel mooier nummer. Sports Cowboy (2) kwam bij zijn laatste drie starts telkens in actie in deze klasse en finishte daarbij telkens in het trio. Dan zou je denken dat hij hier mee zou kunnen doen om de overwinning, feit is echter ook dat hij in de afgelopen 12 maanden precies één keer wist te winnen. Dat zal niet berusten op toeval en ik dicht hem hooguit een plaatskans toe.

Plaats 1: I’m Sid The Kid (5)
Plaats 2: Magnum Mike (4)
Plaats 3: Lindythefourteenth (7)
Plaats 4: Rolling Sea (1)

 

Race 5

De vijfde is een lastige, aangezien hier verschillende vraagtekens aan de start komen. In Secret (2) is een Gingras/Burke-pupil en zal hier favoriet worden. Deze klasbak hoort een koers als deze ook te winnen, maar feit is dat hij zich vorige week kwalificeerde na een rustperiode van bijna drie maanden. Is hij er al 100 % klaar voor? Tag Up And Go (1) kreeg vorige week een dramatisch koersverloop voorgeschoteld, maar desondanks deed hij t/m de finish mee voor de overwinning. Nu vanaf een veel mooier nummer en hij is één van de weinige paarden in dit veld met bewezen vorm. Dat laatste geldt ook voor Marion Gondolier (4), die vorige week van kop af bijna wist te winnen. Normaliter zou hij in dit veld voor een zware opdracht staan, maar bij verschillende van zijn gerenommeerde tegenstanders is de vorm op zijn minst twijfelachtig. Possessed Fashion (5) werd laatst pas op de streep geklopt en bij een vergelijkbare prestatie doet hij voorin mee. Die laatste start is echter wel alweer drie weken geleden en de trainer heeft zich niet al te optimistisch uitgelaten. Met de Double D op de kar wil ik hem toch in mijn spel betrekken. Rubber Duck (6) en Opulent Yankee (8) zijn paarden van Preferred-niveau, maar beide paarden komen terug na een erbarmelijke verrichting. Ik wil eerst eens zien of dat incidenteel was voordat ik ze weer meeneem op mijn ticket.

Plaats 1: In Secret (2)
Plaats 2: Tag Up And Go (1)
Plaats 3: Marion Gondolier (4)
Plaats 4: Possessed Fashion (5)

 

Race 6, pacers

The Spinster N (4) stelde de afgelopen twee keer teleur, maar nu is ze (weer) een klasse gezakt en bovendien koerst ze voor het eerst op lasix. Ik hoop echter wel dat de doorgaans passieve Steve Smith alert is in de openingsfase, aangezien ze redelijk kan vertrekken. You Should Be Here (6) kon het de afgelopen twee keer niet waarmaken als favoriet, al had ze laatst een geldig excuus na een erbarmelijk koersverloop. Ze komt nu wel uit in een hogere klasse, maar mede met dank aan haar startsnelheid zou ze hier best kunnen verrassen. Bettor Chill Out (1) werd laatst erg offensief gereden en dat brak haar op in de slotfase. Vanaf dit nummer wacht haar waarschijnlijk een zuiniger parcours en in dat geval zou ze wel eens heel gluiperig in het trio kunnen lopen. Talbot Chanel (3) maakte vorige week haar rentree na een maand pauze en die koers had ze duidelijk nog nodig. Ze heeft voor zwaardere opdrachten gestaan, maar ze zal wel verbetering moeten tonen t.o.v. laatst. Tearful of Happy (2) wist haar laatste twee starts op imponerende wijze te winnen en zoals het nu lijkt wordt ze de favoriet van het spelend publiek. Die laatste twee waren echter claimkoersen en ze komt nu uit op een aanzienlijk hoger niveau, bovendien werd ze laatst geclaimd en ze staat nu niet meer bij Ron Burke. Kansloos is ze niet, maar wanneer ze inderdaad veel spel trekt dan sla ik een rondje over.

Plaats 1: The Spinster N (4)
Plaats 2: You Should Be Here (6)
Plaats 3: Bettor Chill Out (1)
Plaats 4: Talbot Chanel (3)

 

Race 7

We sluiten de broadcast af met een ontzettend leuke koers, twee treden onder Preferred-niveau. Two Am (3) stond voorheen te boek als onbetrouwbaar, maar de laatste maanden is hij een toonbeeld van trouw. Vorige week wist hij na een parcours vanuit het dodenspoor aan de kar te blijven van Misslarose en nu zakt hij ook nog eens een klasse. Ik zie hem hier eigenlijk bijna niet geklopt worden, al zult u niet rijk worden van deze weddenschap. De afgelopen weken heb ik regelmatig gerefereerd aan Derf Hanover (8), die eigenlijk steeds in actie kwam na het beëindigen van onze broadcast. Deze ruin is al het hele winterseizoen niets minder dan sensationeel op The Big M, maar hij komt nu in actie in een hogere klasse dan ooit tevoren. Ik ben een fan en derhalve wellicht niet helemaal objectief, maar ik denk dat hij zijn zegereeks ook op dit niveau zou kunnen voortzetten. Dit startnummer is echter een enorme handicap en ik vermoed dat hij van te ver zal moeten komen om de favoriet nog te kunnen bedreigen. Shady McCoy (6) wist de laatste twee keer te winnen, laatst nog vóór de 5, maar beide keren is hij ook een klasse omhoog gegaan. Hij staat hier voor een pittige opdracht, maar hij beschikt in ieder geval over vorm. Gonna Fly (1) zakt juist een klasse en zou vanaf dit nummer kunnen verrassen. Rijder Marcus Miller heeft een heuse reputatie opgebouwd als het gaat om toeslaan met outsiders. Cash For Gold (5) kwam laatst niet voorbij de 6 in de slotfase en doet nu een stap omhoog in klasse. Normaal gesproken is dit een pittige opdracht voor hem, maar ik laat de Double D niet graag buiten mijn spel.

Plaats 1: Two Am (3)
Plaats 2: Derf Hanover (8)
Plaats 3: Shady McCoy (6)
Plaats 4: Gonna Fly (1)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.