Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 2 februari

The Meadowlands - zaterdag 2 februari 2019 - Aanvang (Nederlandse tijd): zondagochtend 3 februari 01:15

Race 1

We beginnen met de enige draverij van de avond. En dit is direct een ingewikkelde puzzel, aangezien er zowel “class-droppers” als “class-hikers” van start gaan in deze lage klasse. Ik ga het proberen met Piercewave Hanover (9), die bij zijn voorlaatste start nog in actie kwam in een Preferred Trot. Zijn laatste optredens waren verre van imponerend, maar hij komt nu liefst 5 klassen lager in actie dan eerder deze maand. Het startnummer is natuurlijk niet best, maar eigenlijk is het een geval van “nu of nooit”. Try Try Again (10) maakt vanavond zijn debuut voor de tandem Gingras/Burke en dan weet je dat hij veel spel gaat trekken. Feit is echter ook dat hij het de voorgaande maanden uitstekend gedaan heeft op Mohawk (Canada), dus ondanks dit beroerde startnummer zou hij voorin mee moeten kunnen doen. Mosconi Hanover (4) werd bij zijn voorlaatste start nog uitstekend derde achter Nows The Moment en Rubber Duck. Nu komt hij in een lagere klasse in actie en vanaf dit nummer zou hij op zijn minst een plaatskans moeten hebben. Final Dream (1) zakt ook een klasse en treft hier een ideaal nummer om “in te kunnen breken”. Aan rijder Carlson zal het niet liggen, want van alle Meadowlands-rijders beschikt hij over de hoogste ROI (Return On Investment): 213 %. Met andere woorden: indien u hem dit winterseizoen in iedere koers winnend gespeeld zou hebben, dan had u uw geld ruim verdubbeld. Illinimight (8) is opmerkelijk verbeterd sinds hij afgelopen najaar op stal kwam te staan bij team Miller. Hij komt nu echter uit in een hogere klasse en vanaf een lastig nummer.

Plaats 1: Piercewave Hanover (9)
Plaats 2: Try Try Again (10)
Plaats 3: Mosconi Hanover (4)
Plaats 4: Final Dream (1)

 

Race 2, pacers

De rest van de avond komen er uitsluitend pacers in actie, te beginnen met deze claimkoers uit het hogere segment. K-Lees Shakenbake (2) maakte vorige week na een pauze van een maand zijn rentree en kwam daar verrassend sterk voor de dag. Nu in een lagere klasse en vanaf een gunstiger startnummer dan laatst. Favoriet. Bay Rum (5) werd vorige week tweede, vóór de 7 en de 4. Hij liep toen overigens wel enorm op één lijn, dat zal de trainer moeten fixen. Op papier de eerste uitdager van de favoriet. Itsnoproblemman (4) stelde vorige week wat teleur, al had hij toen het excuus van een laatste bocht in het dodenspoor. Treft nu een gunstiger nummer. Obscene Blue Chip (7) kwam vorige week nog in actie voor Ron Burke, maar hij werd voor de koers geclaimd. Hij koerste toen van kop af, waarbij het fijne er in de slotfase wel vanaf was. Vanaf dit nummer zal hij van achteraf koersen en dat past hem wellicht beter. Spaghetti Eddie (3) en Ohio Larry (1) hebben beide een uitstekend rijtje achter hun naam staan, maar ze komen nu uit in een aanzienlijk hogere klasse.

Plaats 1: K-Lees Shakenbake (2)
Plaats 2: Bay Rum (5)
Plaats 3: Itsnoproblemman (4)
Plaats 4: Obscene Blue Chip (7)

 

Race 3, pacers

De derde is wederom een claimkoers, maar nu in een wat lager segment. Cheyenne Reider (5) treft eindelijk weer eens een mooi nummer. Hij is echt beter dan zijn laatste resultaten doen vermoeden en nu neemt ook The Orange Crush nog eens plaats op de sulky. CC Big Boy Sam (3) kreeg bij zijn afgelopen vier starts telkens een dramatisch parcours voorgeschoteld. Wanneer hij nu eens geen extra meters hoeft te maken dan is hij goed genoeg om te kunnen winnen. Show Me Up (6) werd vorige week nog derde in deze klasse en deze veteraan is prima in vorm. Skyway Billy (2) kwam vorige week nog in actie tegen Bay Rum en consorten, een aanzienlijk hogere klasse, dus. Hij kwam toen duidelijk tekort, maar deze stap omlaag zou hem kunnen helpen aan een plaatsgeld. Mysharona Bluechip (9) behoort absoluut tot de betere paarden in dit veld, maar hij heeft een maand niet gelopen. En dan ook nog eens vanaf dit startnummer. Pop Pop Joe (7) zal na zijn spectaculaire overwinning van vorige week, toen hij met de spreekwoordelijke “halve baan” wist te winnen, veel spel trekken. Hij komt nu echter uit in een aanzienlijk hogere klasse en ik moet nog zien hoe dat gaat uitpakken.

Plaats 1: Cheyenne Reider (5)
Plaats 2: CC Big Boy Sam (3)
Plaats 3: Show Me Up (6)
Plaats 4: Skyway Billy (2)

 

Race 4, pacers

All About Rusty (3) werd vorige week derde, een halve lengte achter nummer 5. Hij kreeg toen wel de laatste bocht in het dodenspoor voor zijn kiezen en scoorde dus een ruime voldoende. Indien hij hier een iets gunstiger parcours krijgt dan is hij wat mij betreft het te kloppen paard. Rock Star (5) nam vorige week vanaf dit nummer, om vervolgens af te geven aan de favoriet. Na dit droomparcours wist hij de favoriet in de slotfase nog te bedreigen. Vanavond verwacht ik een vergelijkbaar parcours en een dito prestatie. Valrhona (4) maakte vorige week zijn rentree na twee maanden rust. Die koers had hij duidelijk nog nodig. Er vanuit gaande dat hij nu scherper is zou hij hier voorin mee moeten doen, aangezien hij in een hogere klasse thuis hoort. Het feit dat Gingras nu plaats neemt op de sulky zal, zoals gebruikelijk, zorgen voor onevenredig veel spel. Uf Rockin Dragon (2) heeft nu eens gunstig geloot in een lagere klasse dan gebruikelijk. Plaatskans. Tenslotte nog even aandacht voor Father Sarducci (6), die hier een maand geleden voor het laatst in actie kwam en werkelijk erbarmelijk voor de dag kwam. Normaal gesproken zou ik hem geen schijn van kans geven, maar opmerkelijk genoeg verkiest de Double D hem boven nummer 4. Ik betrek hem derhalve toch bij mijn trio-spel.

Plaats 1: All About Rusty (3)
Plaats 2: Rock Star (5)
Plaats 3: Valrhona (4)
Plaats 4: Uf Rockin Dragon (2)

 

Race 5, pacers

Mr Censi (7) is een klasse gezakt en treft nu een ander kaliber paarden dan de laatste tijd. Yannick Gingras gaf de voorkeur aan nummer 9, maar Double D is natuurlijk de best mogelijke vervanger. Life Happened (2) kwam vorige week ook in actie in deze klasse en liep toen vanaf startnummer 10 een dijk van een koers, waarin hij een vlammend eindschot liet zien. Nu met een veel mooier startnummer. Avatartist (8) komt over uit Canada, nadat hij laatst werd verkocht op de mixed sale. In Canada koerste hij op Preferred-niveau, dus in een lage klasse als deze hoort hij voorin mee te doen. Hij is echter niet snel van start, dus dit nummer is erg nadelig. JK Parlay (5) vloog vorige week vanaf dit nummer naar de kop en schoot vervolgens gruwelijk in de verzuring. Ik verwacht nu weer een afwachtende tactiek en in dat geval zou hij in het trio kunnen lopen. This Is My Song (9) won vorige week in een lagere klasse van kop af, waarbij hij in de slotfase goed zijn best moest doen om Rock Star (komt aan de start in de race hiervoor) voor te blijven. Op dit moment lijkt het erop dat hij favoriet gaat worden en dat lijkt mij in deze hogere klasse overdreven, zeker vanaf dit startnummer. Ook al verkiest Yannick hem boven mijn favoriet.

Plaats 1: Mr Censi (7)
Plaats 2: Life Happened (2)
Plaats 3: Avatartist (8)
Plaats 4: JK Parlay (5)

 

Race 6, pacers

Windsong Jack (2) maakte vorige week zijn rentree na een maand afwezigheid en werd toen, in een hogere klasse, vanaf startnummer 8 direct derde achter twee goede paarden. Hij zal nu wat scherper zijn en voor deze snelle starter is dit natuurlijk een droomnummer. Favoriet. Tact Tate N (9) werd hier begin december nog tweede achter niemand minder dan Geez Joe in de Preferred, maar na een aantal mindere verrichtingen is dit moeilijke heerschap drie klassen gezakt. Eigenlijk hoort hij dit veld op te vreten, maar zijn laatste prestaties waren niet overtuigend en hij treft natuurlijk een erbarmelijk nummer. Bravo Tex N (1) maakt vanavond zijn debuut in Noord-Amerika. Deze import uit Nieuw-Zeeland liep vorige week een kwalificatieproef op de 800-meterbaan van Monticello en daar liet hij een opvallend snelle kilometertijd zien. De trainer heeft zich optimistisch uitgelaten en vanaf dit startnummer is hij een leuke outsider om bij het spel te betrekken. Mr Carrots (4) kwam vorige week ook in actie in deze klasse en werd toen uitstekend tweede. Plaatskans. Hoo Nien A (5) is een Australische import die inmiddels drie keer in actie kwam op de 800-meterbaan van Freehold, telkens op Preferred-niveau, en al zijn pogingen mondden uit in galoppades. Wellicht past een mijlsbaan hem beter. In Australië presteerde hij in ieder geval op een behoorlijk niveau.

Plaats 1: Windsong Jack (2)
Plaats 2: Tact Tate N (9)
Plaats 3: Bravo Tex N (1)
Plaats 4: Mr Carrots (4)

 

Race 7, pacers

We sluiten de broadcast af met een fraaie koers, twee treden onder Preferred-niveau. Ik ga het hier proberen met het spreekwoordelijke “oude wijven-trio”. Whittaker N (1) kreeg vorige week een pittig parcours voor zijn kiezen, maar werd desondanks tweede. Rijder Carlson had ook kunnen opteren voor nummer 3, het feit dat hij aan boord blijft bij dit paard is een vingerwijzing. Eén van de kanshebbers voor de overwinning in dit open veld. Redonkulous (2) probeerde het vorige week bij wijze van uitzondering eens van kop af en dat pakte slecht uit. Double D zal het nu weer laten aankomen op zijn eindschot en daarmee komt hij doorgaans een heel eind. Overigens geldt Dexter Dunn de eerste rijder van nummer 3, maar ook hij verkiest een ander paard. Bushwacker (3) raakt Double D dus kwijt aan nummer 2, maar Corey Callahan past met zijn agressieve rijstijl in principe goed bij dit paard. Meetyouatmidnight (5) koerste de laatste tijd op een hoger niveau op Yonkers en deed dat niet onverdienstelijk. Hij zou hier een prijsje kunnen belopen. Dat laatste geldt ook voor Soho Wallstreet A (4), die begin januari nog uitkwam op Preferred-niveau.

Plaats 1: Whittaker N (1)
Plaats 2: Redonkulous (2)
Plaats 3: Bushwacker (3)
Plaats 4: Meetyouatmidnight (5)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.