Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 8 februari

The Meadowlands - vrijdag 8 februari 2019 - Start (NL tijd): zaterdagochtend 9 februari 01:15

RACE 1

We beginnen de vrijdagavond, zoals meestal, met een koers voor paarden van 5 jaar of jonger die nog geen twee koersen (of 20.000 dollar) hebben gewonnen. Het lagere segment, dus. De pas 3-jarige Haveoneforme (7) maakte twee weken geleden haar koersdebuut en kreeg daar een droomparcours geserveerd door Dexter Dunn. Ze wist met een scherp eindsprintje overtuigend te winnen en ze zal hier favoriet worden. Naar mijn smaak heeft ze absoluut een winkans, maar ze vertrekt nu vanaf nummer 8 en laatst heeft ze geen startsnelheid laten zien. Ze zal dus van verder moeten komen dan laatst en dan is ze toch kwetsbaar. Ik ga haar proberen te kloppen met Dover Dony (3), die vorige week zijn debuut maakte op the Big M. Vanaf startnummer 8 kwam hij laatste te liggen, vervolgens kreeg hij een dure laatste bocht voor zijn ribben om uiteindelijk nog dichtbij de winnaars (dead-heat) te finishen. Nu met een veel mooier nummer, hij vertrekt vanaf startnummer 2. Hammer Creek (1) werd in de helft van zijn 26 starts tweede of derde. Hij koerst al een aantal maanden superconstant en hij heeft hier een kleine winkans, al ligt (wederom) een tweede of derde plek meer in de lijn der verwachting. Hij start vanaf nummer 4 en je krijgt stalgenoot Bold Goddess (1a) er gratis bij. Laatstgenoemde vertrekt vanaf startnummer 7 en staat hier normaliter voor een zware opdracht. Dance To Fame (5) komt over uit Ohio en de volle zus van de crack Il Villaggio maakt haar debuut op the Big M. Laatst won ze in een nietszeggende kilometertijd op de baan van Miami Valley, waar ze wel startsnelheid liet zien. Plaatskans. Ab’s Royal Punkin (2) is een hele aparte merrie, die na 22 starts nog altijd een erg groene indruk maakt. Josert Fonseca kon de afgelopen twee starts niet met haar uit de voeten en Dexter Dunn, de Double D, geeft uiteraard de voorkeur aan nummer 7. Nu is Gingras vastgelegd voor de rit en dat is natuurlijk ook een extreme verbetering t.o.v. Fonseca, maar hij zal zoals gebruikelijk onevenredig veel spel trekken. Ze vertrekt vanaf 1. Tenslotte nog even aandacht voor Erin Isle (8), die bij haar laatste starts telkens blijk gaf van verbetering. Hier vertrekt ze echter vanaf nummer 9, dus ik wacht op haar volgende start.

Plaats 1: Dover Dony (3)
Plaats 2: Hammer Creek (1)
Plaats 3: Haveoneforme (7)
Plaats 4: Ab’s Royal Punkin (2)

 

RACE 2

We vervolgen met een mooie koers, twee treden onder Preferred-niveau. In Secret (4) maakte vorige week zijn rentree na drie maanden pauze en deed dat erg overtuigend. Hij stijgt nu wel een klasse, maar deze koers hoort hij gewoon te winnen. Megafavoriet. Arrakis (1) kreeg vorige week pas laat ruimte en liep nog hard in op de eerste drie aankomende paarden. Hij zakt hier een klasse en vanaf dit fraaie startnummer zou een resultaat buiten het trio een bittere teleurstelling zijn. De kapitaal gefokte Signal Hill (7) kreeg vorige week een belachelijk offensief parcours voorgeschoteld door Mitchel Cushing, waarna hij als een ware kamikaze neerstortte bij het uitkomen van de laatste bocht. Bij zijn voorgaande start koerste hij juist vanuit het achterveld, waarbij hij een geweldig eindschot liet zien om aan de kar te finishen van niemand minder dan Two AM. Met trainer Wallin op de sulky verwacht ik een afwachtende rit en bij een hard koersverloop, in dit veld niet vanzelfsprekend, zou hij met zijn scherpe eindsprint kunnen verrassen door in het trio te lopen. Dan zijn er nog drie paarden die in het geld zouden kunnen lopen, maar zij worden omgeven door vraagtekens. Zlatan (5) is een paard van Preferred-niveau, maar bij zijn laatste twee starts werd hij telkens geschrapt. Vorige week was hij o.k. in een kwalificatieproef, maar zijn vorm is onduidelijk. Chromeo (6) werd laatst gereden door Gingras, waardoor hij direct van de planken werd gespeeld. Een offensieve rit mondde uiteindelijk echter uit in een galoppade. Nu weer met de trainer op de kar, die het puur zal laten aankomen op de slotfase. Tenslotte hebben we nog Opulent Yankee (8), die wanneer in vorm ook al van Preferred-niveau is. Maar die vorm is hij al twee maanden naar op zoek.

Plaats 1: In Secret (4)
Plaats 2: Arrakis (1)
Plaats 3: Signal Hill (7)
Plaats 4: Zlatan (5)

 

RACE 3, pacers

De derde koers kent dezelfde uitschrijving als de eerste, maar dan voor pacermerries. Dit is een nogal gemêleerd gezelschap, met zowel “class-droppers” als “class-hikers”. Het duo Gingras/Burke wint de laatste twee weken zo’n beetje alles, dus Well Said Maria (6) zal hier favoriet worden, nadat ze vorige week van kop af haar kwalificatie wist te winnen. Toch ben ik wat sceptisch gestemd, aangezien ze hier in actie komt op een hoger niveau dan gebruikelijk. Ik hou het op een plaatskans en ga voor een hoge uitbetaling. Ik ga hier een gokje nemen met Bye Hanover (7), die als tweejarige gold als een uitstekend Stakes-paard. Vorig jaar mislukte haar driejarigenseizoen en nu komt ze in actie voor een nieuwe trainer. Vorige week liep ze in dezelfde kwalificatieproef als nummer 6 en finishte daar als vierde, waarbij ze wel heel veel terrein goedmaakte in de slotfase. Ze zal hier ook van achteraf koersen, dus ze is wel afhankelijk van een hard koersverloop. Backseat Terror (1) werd laatst zeer verrassend tweede, waarbij ze pas in de allerlaatste meters werd geklopt door nummer 10. Nu wederom vanaf startnummer 1, terwijl één van mijn favoriete rijders (McCarthy) eindelijk weer terug is van vakantie. Parkin In Heaven (10) won haar voorlaatste start dus vóór nummer 1, waarna ze laatst twee niveau’s hoger startte. Dat was iets te hoog gegrepen en ze is nu weer terug op haar eigen niveau. Dit is één van de beste paarden van het veld, maar het startnummer maakt dit toch tot een pittige opdracht. Vorige week was The Spinster N aan 6,10 mijn beste idee, maar het had niet veel gescheeld of ik had ook een gigant van een duo gescoord. You Should Be Here (8) kwam toen namelijk pas laat vrij en kwam nog aanvliegen naar plek 4. Ze zakt nu weer een klasse en ze hoort hier met de voorste mee te doen.

Plaats 1: Bye Hanover (7)
Plaats 2: Backseat Terror (1)
Plaats 3: Parkin In Heaven (10)
Plaats 4: You Should Be Here (8)

 

RACE 4

We vervolgen met een claimkoers uit het middensegment. Illinimight (5) kwam vorige week nog uit in het hoogste claimsegment (dit winterseizoen) en dat was te hoog gegrepen. De koers ervoor won hij nog na een prima eindschot. Hij krijgt in lichte mate mijn voorkeur, al is deze slowstarter wel altijd afhankelijk van het koersverloop. Montalbano Bi (3) werd vorige week atypisch door Marcus Miller naar de kop gestuurd, waar hij ondervond waarom dit paard normaliter van achteraf koerst. Binnen de kortste keren spoot de verzuring uit zijn oren en hij sloeg als favoriet een modderfiguur. Miller zal nu afwachtend rijden en wanneer het koersverloop een klein beetje meezit dan heeft hij een winkans. Justcallmeronald (4) is hier niet het beste, maar wel het meest betrouwbare paard. Hij maakt een goede kans om in het trio te lopen en mochten er onderweg vreemde dingen gebeuren dan valt zelfs een overwinning niet uit te sluiten. Bell A Chick (1) beschikt over de startsnelheid van een stoomwals en moet derhalve altijd van erg ver komen. Meestal van té ver, maar er komt een keer een avond dat het wel gaat lukken. Celebrity Lover (8) heeft voor veel hetere vuren gestaan en normaal gesproken zou hij één van de kandidaten voor de overwinning zijn. Hij heeft echter twee maanden niet gekoerst en zijn kwalificatieproef van vorige week was niet bepaald overtuigend. Hij zal waarschijnlijk nog een koers nodig hebben en ik zou het hier eerder proberen met Tech Titan (10). Yannick Gingras had ook kunnen opteren voor nummer 9, maar hij kiest hier voor één van de beste paarden van dit veld. Hij is echter volkomen onberekenbaar en het startnummer had natuurlijk niet slechter gekund.

Plaats 1: Illinimight (5)
Plaats 2: Montalbano Bi (3)
Plaats 3: Justcallmeronald (4)
Plaats 4: Bell A Chick (1)

 

RACE 5, pacers

We treffen hier dezelfde uitschrijving als in de vorige koers, maar dan voor pacers. Magnum Mike (6) won vorige week erg overtuigend, maar hij komt nu wel in actie in een hogere klasse. Vaak blijkt die stap net te groot, maar een paar maanden geleden wist hij zelfs in een nog hogere klasse te winnen. Master Of Puppets (4) won deze koers vorige week aan 13-1 na een droomparcours vanaf de rug van de koploper. Zo’n cote gaat hij hier niet opleveren, terwijl het ook nog maar de vraag is of hij weer zo’n koers op maat krijgt. Dat laatste zou gezien zijn startsnelheid overigens best kunnen en hij is hoe dan ook één van de kandidaten voor de overwinning. Admiral (8) werd vorige week aan 67-1 vierde achter de 4 en de 9, waarbij hij terrein goedmaakte. Dat was weliswaar vanaf nummer 1, zijn startnummer is nu dus veel slechter, maar nu stapt wel de Double D op de kar. Meenemen! Waltzacrossthewire (5) finishte vorige week op ruime achterstand van resp. 4- 9- 8 als zesde, maar nu heeft hij veel gunstiger geloot. Four Staces (1) kwam vorige week in deze klasse in actie nadat hij de drie koersen ervoor op een hoger niveau telkens eerste of tweede werd. Hij ging dan ook als groot favoriet van start, maar hij sloeg een modderfiguur. Een koers als deze hoort hij zeven dagen in de week te winnen, maar na zijn wanprestatie van vorige week sla ik een rondje over. Yannick Gingras opteerde overigens om bij hem aan boord te blijven, terwijl hij in deze koers andere opties had. En Gingras is natuurlijk niet achterlijk.

Plaats 1: Magnum Mike (6)
Plaats 2: Master of Puppets (4)
Plaats 3: Admiral (8)
Plaats 4: Waltzacrossthewire (5)

 

RACE 6

Tag Up And Go (4) zat vorige week heel lang ingesloten, maar zodra het gaatje kwam maakte hij nog veel terrein goed op de onmogelijke In Secret, die we eerder vanavond in actie zagen. Vanaf dit fraaie startnummer zie ik hem eigenlijk niet geklopt worden. Cash For Gold (9) finishte bij de laatste twee onderlinge ontmoetingen telkens vóór de 4, maar dit startnummer is natuurlijk een handicap. “Vaste rijder” Double D opteert hier voor nummer 5, maar hij wordt vervangen door één van mijn andere favorieten, Andy McCarthy. Do Oggi (5) maakte twee weken geleden zijn debuut voor stal Svanstedt en kreeg toen een erbarmelijk parcours voor zijn kiezen. Hij kwam 5-dik de laatste bocht uitzeilen en liet vervolgens een waanzinnig eindschot zien. En nu ook nog eens met de Double D op de kar! Anderzijds: die eindsprint heeft iedereen gezien en hij zal vermoedelijk favoriet worden. Terwijl hij juist in een hogere klasse uitkomt. Maar dat hij bij Svanstedt is verbeterd staat vast. Bastille (7) zakt juist een klasse en met zijn startsnelheid zou hij de basis moeten kunnen leggen voor een plaatsgeld. Rubber Duck (10) is een Preferred-draver die hier duidelijk onder zijn niveau koerst. Na een erbarmelijke verrichting liet hij vorige week weer verbetering zien, maar dit startnummer maakt het er niet eenvoudiger op. Ik betrek hem sowieso in mijn spel, maar het zal een beetje mee moeten zitten onderweg.

Plaats 1: Tag Up And Go (4)
Plaats 2: Cash For Gold (9)
Plaats 3: Di Oggi (5)
Plaats 4: Bastille (7)

 

RACE 7

We sluiten de broadcast weer af met een Preferred Trot en ik durf de stelling wel aan dat dit de mooiste Preferred is van het hele winterseizoen! Trolley (9) is deze winter de leider van de Preferred-klasse en aangezien Muscle Diamond hier ontbreekt zou deze koers voor hem een “walk in the park” moeten zijn. Dit startnummer maakt het misschien toch nog spannend, al is hij natuurlijk wel een erkende bliksemvertrekker. Derf Hanover (2) keerde- na langdurig blessureleed- hier in november terug in de absolute bodemklasse en vanaf dat moment is hij niets minder dan sensationeel geweest. Vorige week koerste hij voor het eerst twee treden onder dit niveau en zat toen lang ingesloten, maar in de slotmeters liep hij nog hard in op Two AM. Nu maakt hij dus zijn debuut in de allerhoogste klasse en ik vermoed dat het spelend publiek de inschatting zal maken dat die stap te groot is. Ik denk echter dat hij hier de kop gaat nemen om vervolgens af te geven zodra één van de kanspaarden zich komt melden. Wanneer het scenario van “parcours rug koploper” zich inderdaad voltrekt dan durf ik helemaal niets uit te sluiten. Misslarose (8) kwam bij haar afgelopen twee starts telkens één klasse lager in actie en ze wist beiden van kop af te winnen. Nu is ze weer terug op Preferred-niveau en treft daarbij bepaald geen gunstig startnummer. Ze kan wel heel hard vertrekken en Gingras zal zeker offensief van leer trekken, de vraag is of ze dan in de slotfase nog genoeg reserves over heeft. Two AM (7) wist vorige week van kop af te winnen en was daarbij niet ongelukkig dat Derf Hanover pas heel laat ruimte kreeg. Zijn startnummer is nu een stuk lastiger. Cash Me Out (6) koerste vorige week vanaf de rug van Misslarose en liep, zodra hij ruimte kreeg, nog hard op haar in. Hij kan goed beginnen en nu stapt ook Andy McCarthy nog op de kar.

|Plaats 1: Trolley (9)
Plaats 2: Derf Hanover (2)
Plaats 3: Misslarose (8)
Plaats 4: Cash Me Out (6)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.