Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Meadowlands - 9 februari

The Meadowlands - zaterdag 9 februari 2019 - Aanvang (Nederlandse tijd): zondagochtend 10 februari 01:15

Race 1

Zoals meestal het geval is, is de zaterdagavond uitsluitend voorbehouden aan pacers. En we beginnen met een claimkoers uit het wat hogere segment. Itsnoproblemman (4) probeerde het vorige week van kop af tegen K-Lees Shakenbake en hij gaf de favoriet goed partij. Er staan nog een aantal frontrunners in deze koers, maar het meest waarschijnlijk is dat de Double D het weer van kop af gaat proberen. En dan gaat hij een eind komen. Ideal Son (5) stond vorige week in dezelfde koers en na een wat pechvol parcours kwam hij nog aanvliegen naar plek vier. Volgens de morning line odds, mijn enige indicatie over eventuele cotes, staat hij 10-1. Het kan niet anders of de handicapper heeft niet goed op zitten letten en ik hoop dat hij daadwerkelijk een dergelijke uitbetaling op gaat leveren. Hij zal het weer van achteraf gaan doen en wanneer het koersverloop een beetje meezit dan hebben we hier te maken met een potentiële inbreker voor de overwinning. Spaghetti Eddie (3) volgde vorige week de rug van Dexter Dunn en hij wist in het spoor van Itsnoproblemman keurig derde te worden. Ik verwacht vanavond een vergelijkbare trip en een soortgelijk resultaat. Cheyenne Reider (1) won vorige week een claimkoers in een iets lager segment, maar treft vanavond sterkere tegenstand. Anderzijds kan hij goed vertrekken en vanaf dit ideale startnummer zou hij toch in het trio kunnen lopen. Bay Rum (2) liep twee weken geleden een dijk van een koers, maar toen was hij wel enorm op één lijn. Vorige week was dat probleem verholpen, maar toen stelde hij teleur. Het kan vanavond alle kanten op met hem, maar ik sla een rondje over.

Plaats 1: Itsnoproblemman (4)
Plaats 2: Ideal Son (5)
Plaats 3: Spaghetti Eddie (3)
Plaats 4: Cheyenne Reider (1)

 

Race 2

De tweede is de Preferred Handicap, het hoofdnummer, en het veld laat zich het best omschrijven als “klein, maar fijn”. Na zijn twee imponerende optredens in de Preferred geldt Tuxedo Bay (5) als het te kloppen paard, zeker bij de afwezigheid van Geez Joe. Rijder Carlson heeft qua tactiek verschillende opties, het paard kan zowel van kop af als vanuit het veld winnen. Hij start overigens vanaf nummer 6. Odds On Lauderdale (2) was bij zijn vier starts in januari steeds erg goed. Met name bij zijn laatste optreden wist hij te imponeren door, ondanks een laatste bocht door het dodenspoor, bij het uitkomen van de laatste bocht afstand te nemen. Nu maakt hij voor het eerst de stap naar Preferred-niveau en vaste rijder “The Orange Crush” geeft de voorkeur aan nummer 4. Eigenwijs als ik ben denk ik dat Miller de verkeerde keuze heeft gemaakt. Hij vertrekt vanaf nummer 1. K Ryan Bluechip (4) was gedurende het najaar en het begin van de winter superconstant, waardoor hij vanuit een lagere klasse opklom tot een Preferred-winnaar. Dit kalenderjaar is hij wisselvalliger in zijn prestaties en laatst stelde hij ronduit teleur. Blijkbaar heeft Andy Miller er nog vertrouwen in, ik ben iets sceptischer gestemd. Vertrekt vanaf 5. New Talent (1) was laatst erg goed toen hij van kop af maar net vóór de finish werd achterhaald door Geez Joe en K Ryan Blue Chip en bij een soortgelijke prestatie zou hij hier kunnen verrassen. Het probleem is alleen dat er alweer drie weken verstreken zijn en dat de scherpte wellicht minder is. Vertrekt vanaf nummer 3. Je krijgt in ieder geval Clouseau Hanover (1a) er gratis bij. Dat hij een potentiële Preferred-winnaar is blijkt wel uit het bedrag dat hij laatst opbracht op de mixed sale (112.000 dollar), maar feit is ook dat hij nog langer niet gekoerst heeft dan zijn stalgenoot. Vertrekt vanaf startnummer 4.

Plaats 1: Tuxedo Bay (5)
Plaats 2: Odds On Lauderdale (2)
Plaats 3: K Ryan Bluechip (4)
Plaats 4: New Talent (1)

 

Race 3

In de derde treffen we drie- en vierjarige pacers die nog geen drie koersen hebben gewonnen. Declan Seelster (8) is hier het beste paard, daar twijfel ik niet aan. Zijn startnummer is natuurlijk niet best, maar dat bleek bij zijn laatste drie starts niet zo’n probleem te zijn. Waar ik wel onzeker over ben is zijn vorm, want hij heeft inmiddels een maand niet gekoerst. Duckies Dynasty (7) had bij zijn laatste starts het koersverloop niet aan zijn zijde, maar hij is beter dan zijn laatste verrichtingen doen vermoeden. Ik ben benieuwd naar de tactiek van Ginsburg aangezien het paard behoorlijk kan vertrekken. Mocht hij aan het front komen dan is hij in staat om te verrassen. Het voorgaande verhaal geldt ook voor Ideal Chill (5), die hier zelfs een klasse lager uitkomt dan laatst. So Much Bettor (2) komt over uit Canada en maakt vanavond zijn debuut op the Big M na twee kwalificatieproeven. Zijn nieuwe trainer heeft zich gematigd optimistisch uitgelaten. Cortez The Killer (3) komt óók over uit Canada, waar hij weinig bijzonders heeft laten zien. Op basis van zijn afgelopen kwalificatieproef is hij bij zijn nieuwe trainer in ieder geval verbeterd, bovendien koerst hij voor het eerst op lasix. Ik betrek hem in ieder geval bij mijn trio-spel. Fordham Sixty Two (9) is een Gingras/Burke-pupil en zal dus veel spel trekken. Nu heeft hij mij bij vier eerdere starts voor Burke nog niet kunnen bekoren, al treft hij hier wel mindere tegenstand. Vanaf dit startnummer sla ik over en neem het risico om de oren geslagen te worden voor lief.

Plaats 1: Declan Seelster (8)
Plaats 2: Duckies Dynasty (7)
Plaats 3: Ideal Chill (5)
Plaats 4: So Much Bettor (2)

 

Race 4

We vervolgen met een mooi competitief veld, twee treden onder Preferred-niveau. In dit wijd open veld ga ik het proberen met McThriller (6), die vorige week nog een klasse hoger uitkwam. Toen nam hij vanaf nummer 6 de kop om vervolgens af te geven, waarna het gaatje veel te laat kwam. Nu dus een klasse lager en hij zal vermoedelijk niet gelden als de favoriet van het spelend publiek. Archangel Three (3) is van Gingras/Burke en dus waarschijnlijk de favoriet aan de totalisator. In het verleden heeft hij zeker voor hetere vuren gestaan, maar hij maakt hier na 3 maanden zijn rentree. Vorige week liep hij wel een kwalificatie waarbij hij misschien niet heel hard ging, maar hij zag er wel erg goed uit. Kanshebber. Bushwacker (7) beschikt over een goed eindschot en normaal gesproken hoef je pas in de slotfase op hem te rekenen, maar Callahan is een agressieve rijder die misschien wel voor de tactiek van hard vertrekken kiest. We hebben hier hoe dan ook te maken met een kanshebber op de overwinning, ook al wint hij de laatste maanden niet vaak. Rootin Tootin (5) zal tot de outsiders behoren, maar ik denk dat de spelers hem onderschatten. De laatste twee starts kreeg hij telkens een erbarmelijk parcours voorgeschoteld en ik denk dat rijder Marcus Miller erg goed bij hem past. Pas op! Stonedust (1) was laatst erg goed en deze snelle vertrekker heeft ideaal geloot. Normaal gesproken zou ik hem iets hoger hebben gerangschikt, maar hij heeft inmiddels al een kleine maand niet gekoerst. Dull Roar (8) zakt een klasse en hij wordt ook nog eens door één van mijn favoriete pikeurs gereden, maar vanaf dit nummer laat ik hem los.

Plaats 1: McThriller (6)
Plaats 2: Archangel Three (3)
Plaats 3: Bushwacker (7)
Plaats 4: Rootin Tootin (5)

 

Race 5

In de vijfde hebben we te maken met een claimkoers uit het middensegment en hier komen we diverse paarden tegen die het vorige week ook tegen elkaar opnamen. CC Big Boy Sam (5) was vorige week echt fantastisch en je zou kunnen stellen dat hij de morele winnaar van de koers was. Ondanks een duur koersverloop, inclusief laatste bocht door het dodenspoor, deed hij t/m de finish mee voor de overwinning. Hij liet daarbij resp. 3- 10- 1- 2- 8- 6- 7 achter zich. Het is geen origineel idee, maar ik zie hem hier niet geklopt worden. Vorige week waarschuwde ik al dat Pop Pop Joe (3) “overspeeld” zou worden en hij trok zelfs meer spel dan nummer 5. Hij was van kop af echter niet tegen mijn favoriet opgewassen en het scheelde echt centimeters of nummer 10 had hem ook achterhaald. Hij treft nu wel een mooier startnummer dan vorige week en bij het scenario “kop nemen en afgeven aan de favoriet” zou hij in de slotfase meer reserves over kunnen hebben dan laatst. Ohio Larry (4) zakt een klasse t.o.v. laatst en vanaf dit mooie nummer en met de Double D op de kar zou hij in het trio moeten kunnen lopen. Show Me Up (10) moest vorige week van erg ver komen, maar middels een spectaculaire eindsprint wist hij bijna nummer 3 nog te halen. Ik had hem eigenlijk opgeschreven “voor volgende keer”, maar met dit startnummer moet hij waarschijnlijk van nóg verder komen. Tenslotte nog aandacht voor Sports Vision (2), die nu een veel mooier nummer treft dan laatst (10). Plaatskans.

Plaats 1: CC Big Boy Sam (5)
Plaats 2: Pop Pop Joe (3)
Plaats 3: Ohio Larry (4)
Plaats 4: Show Me Up (10)

 

Race 6

In de zesde komt de bodemklasse in actie in een veld dat diverse “class-droppers” herbergt. All Artist (1) koerste in december nog drie klassen hoger en hij treft hier ook een mooi nummer. En rijder Dobson verkiest hem boven nummer 10. Als hij niet teveel verkeersproblemen ondervindt dan zou hij hier aan een mooie cote kunnen verrassen. Ook More Dragon (3) is in twee maanden tijd drie klassen gezakt en eigenlijk is hij een “zekerdere” factor dan mijn favoriet, aangezien hij hard kan vertrekken. Ik vermoed dat Miller het van kop af gaat proberen en in dat geval komt hij een heel eind. Paprike Blue Chip (4) is ook al een “class-dropper” die hier mooi heeft geloot en “The Captain” Callahan kent dit paard goed. Fox Valley Hijinx (5) viel laatst ronduit tegen op Freehold, al zat het koersverloop ook niet helemaal mee. Toch zou hij in deze klasse een plaatsje moeten kunnen belopen. Tenslotte nog even aandacht voor Siskel (10), die hier tot de betere paarden behoort. Billy Dobson gaf echter de voorkeur aan nummer 1, terwijl vervanger Gingras juist meer spel zou trekken. Nu is Gingras natuurlijk ook een betere rijder dan Dobson, maar vanaf nummer 10?

Plaats 1: All Artist (1)
Plaats 2: More Dragon (3)
Plaats 3: Paprike Blue Chip (4)
Plaats 4: Fox Valley Hijinx (5)

 

Race 7

We sluiten onze broadcast af met een mooie koers voor vijfjarigen en jonger in het wat hogere segment. Ik ga het hier proberen met een outsider in de vorm van Art Dancer (1), die vorige week vanaf startnummer 10 een dure koers voor zijn kiezen kreeg en desondanks een knallend eindschot liet zien. Dit is normaal gesproken een klusje dat wel aan de Double D is toevertrouwd. De snelle vertrekker Rebel Rouser (3) is hier normaal gesproken zijn sterkste tegenstander, hij is in ieder geval al maanden in topvorm. Arch Hanover (4) wist vorige week aan dik 100-1 te verrassen door vanaf nummer 9 gas te geven, om vervolgens op de rug van de koploper mee te trekken. Een dergelijk parcours wacht hem nu weer. Monty’s Play (2) moest vorige week zijn meerdere erkennen in resp. 4- 2, maar hij kreeg toen ook een pittig parcours voor zijn kiezen. In dit open veld heeft ook hij een winkans. Sharp Action Money (5) leek laatst aan 1,10 te gaan winnen op Yonkers, maar op het moment dat hij aan kop onder druk werd gezet trok hij zijn benen bij elkaar. Hij wordt hier vermoedelijk favoriet en het duo Gingras/Burke wint momenteel zo’n beetje alles, maar zijn laatste optreden is toch zorgwekkend. Dan zou ik toch liever met een outsider als Wise Image (8), die het vanaf dit startnummer waarschijnlijk vanuit het veld gaat proberen. Al kan hij overigens ook verschrikkelijk hard beginnen, maar dat laatste brak hem vorige week juist op.

Plaats 1: Art Dancer (1)
Plaats 2: Rebel Rouser (3)
Plaats 3: Arch Hanover (4)
Plaats 4: Monty’s Play (2)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.