Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 15 februari

The Meadowlands - vrijdag 15 februari 2019 - Start (NL tijd): zaterdagochtend 16 februari 01:15

RACE 1

We beginnen deze avond met een koers voor de bodemklasse. Mosconi Hanover (6) gaat hier favoriet worden, hij is t.o.v. een maand geleden namelijk liefst drie klassen gezakt en hij treft nu een heel ander kaliber tegenstanders. Downundermatter (1) werd vorige week achtste in deze klasse, op ruime afstand van resp. 2- 5- 3. Feit is echter ook dat de Double D geen kant op kon en met de spreekwoordelijke “handen vol” over de finish kwam. Screaming Conway (2) werd vorige week dus derde in deze klasse. Vanaf startnummer 10 belandde hij in het achterveld en bij het ronden van de laatste bocht leek hij de aansluiting te verliezen, maar in de laatste 200 meter kwam hij toch weer aanvliegen. Hij is zeker niet regelmatig in zijn prestaties, maar bij een vergelijkbare prestatie als vorige week zou hij in het trio kunnen lopen. Zeker vanaf dit startnummer. Mistress Valentine (5) is een gigant van een outsider die ik graag in mijn spel wil betrekken. Deze veterane, met een slordige vierenhalve ton aan winsom, kan heel behoorlijk vertrekken en ze zou via de tactiek “kop nemen en afgeven” best eens heel gluiperig een plaatsgeld kunnen belopen. Tenslotte nog even aandacht voor de 11-jarige Here Comes Numbers (7), die wordt getraind door Jennifer Lappe. Zij is een beetje een vreemde eend in de bijt van de Amerikaanse drafsport, maar zij brengt haar paarden eigenlijk altijd in een uitstekende conditie aan de start. Ik ben minder van haar rijderskwaliteiten gecharmeerd en dit startnummer is dan ook erg lastig. Toch behoort deze oude ruin tot de betere paarden van dit matige veld.

Plaats 1: Mosconi Hanover (6)
Plaats 2: Downundermatter (1)
Plaats 3: Screaming Conway (2)
Plaats 4: Mistress Valentine (5)

 

RACE 2, pacers

We vervolgen met een claimkoers uit het lagere segment. Rather Swell (4) kreeg laatst een dure eerste bocht voor zijn kiezen, om vervolgens de laatste bocht te ronden in het dodenspoor. Zijn tweede plek was dus ronduit goed en ik ga in deze koers voor de Double D, die naar mijn verwachting geen favoriet zal worden. Die rol zal worden toebedeeld aan Magnum Mike (3), die vorige week juist wel het koersverloop mee had. Zijn startnummer is nu zelfs wat gunstiger en dit is één van de twee “hete” kanshebbers, naar mijn smaak. Rock On The Hill (6) werd hier eind januari geclaimd, waarna hij twee keer in actie kwam op de 800-meterbaan van Freehold. Beide keren wist hij spelenderwijs te winnen en nu keert hij weer terug op The Big M. Voorheen was hij net niet goed genoeg in deze klasse, maar ik heb het idee dat hij bij zijn nieuwe trainer ook echt is verbeterd. Sunset Dreamer (2) zakt een klasse t.o.v. laatst en zou in dit veld voorin mee moeten kunnen doen, zeker vanaf dit nummer. McCito (8) moest bij zijn voorgaande twee starts zijn meerdere erkennen in resp. 4 en 3, waarbij gezegd moet worden dat hij laatst van ver moest komen. Plaatskans. Julerica (1) heeft na een paar maanden rust weer twee kwalificatieproeven in de benen en deze ruin heeft in het recente verleden voor véél hetere vuren gestaan. Normaal gesproken had ik dit een leuke outsider gevonden voor mijn trio-spel, maar doordat Gingras op de kar stapt zal de cote niet doen denken aan een outsider.

Plaats 1: Rather Swell (4)
Plaats 2: Magnum Mike (3)
Plaats 3: On The Hill (6)
Plaats 4: Sunset Dreamer (2)

 

RACE 3

De derde is een verraderlijke, open koers. Ik ga het hier proberen met Mikey Likes It (2), die laatst op Yonkers een parcours vanuit het dodenspoor kreeg voorgeschoteld. Nu is hij weer terug op The Big M, waar hij al eerder goed gepresteerd heeft, en hij maakt een klein stapje terug in klasse. Hij vertrekt vanaf nummer 1 en hij kan heel behoorlijk beginnen, dus hij zal zich direct bij de voorste begeven. Pennant Seelster (4) sprong laatst nog voordat hij zich met zijn neus op de vleugel van de auto bevond, maar de twee starts ervoor was hij steeds erg goed. Mooi startnummer (3) en de Double D blijft aan boord. Eerste uitdager. Dover Dony (6) wist vorige week van kop af te winnen en aan 7,40 deed hij mijn kassa bijzonder prettig rinkelen. Hij komt nu wel uit in een hogere klasse en om te kunnen winnen zal hij waarschijnlijk een PR moeten lopen. Hij vertrekt vanaf startnummer 5 en heeft op zijn minst een plaatskans. Lucrative Son (7) had het koersverloop vorige week niet mee, maar desondanks wist hij op karakter te winnen. Hij komt nu iets betere paarden tegen en deze doorgaans trage starter zou vanaf startnummer 6 zomaar achteraan het veld kunnen belanden. Plaatskans. Tenslotte hebben we Just Jewel (8), die hier zijn debuut maakt voor de stal van Ron Burke na zo’n zes weken niet gekoerst te hebben. Normaal gesproken is dit een “eerst eens zien”-geval, maar feit is dat Gingras deze verkiest van de twee Burke-paarden. Dat zal vast iets betekenen, het is alleen zo jammer dat Gingras/Burke nooit aan een cote staan die bij een dark horse hoort. Hij vertrekt vanaf nummer 6, terwijl de twee stalgenoten Dance To Fame (1) en Max Volo (1a) dat doen vanaf resp. 7 en 10.

Plaats 1: Mikey Likes It (2)
Plaats 2: Pennant Seelster (4)
Plaats 3: Dover Dony (6)
Plaats 4: Lucrative Son (7)

 

RACE 4, pacers

Wederom een claimkoers voor pacers en in dit geval de bodemklasse. Hier ga ik het proberen met Ideal Candidate (5), die in deze bodemklasse tot de “toppers” behoort. Bij zijn voorlaatste start nam hij vanaf nummer 6 de kop, waarna ze hem niet meer terug zagen. Ik verwacht hier een vergelijkbare trip en resultaat. American Rage (6) presteert de laatste maanden uitstekend op Freehold in een hogere claimklasse, maar The Meadowlands is toch een ander verhaal. Deze veteraan kan hard vertrekken en in zijn gloriejaren zou dit een trainingsrit zijn geweest. Tegen deze paarden heeft hij evengoed een goede winkans, maar Gingras als rijder betekent óók vele dollars aan extra spel. Sports Cowboy (4) kwam bij zijn laatste zes starts telkens in actie in deze klasse en finishte steeds tussen de tweede en vijfde plek. En dat zal hij vanavond waarschijnlijk weer gaan doen. Ideal Romance (7) won dit soort koersen bij bosjes in november en december, maar zijn huidige vorm is zeer twijfelachtig. Ook Urbanite Hanover (3), die hier normaal gesproken mee zou moeten doen om de prijzen, viel me laatst niet helemaal mee. Dan probeer ik het liever met een outsider als Southwind Indy (9), die overkomt uit Ohio met een prima vorm. Dit startnummer is wel erg nadelig voor deze niet overdreven snelle vertrekker, hij heeft dus wat geluk nodig qua koersverloop.

Plaats 1: Ideal Candidate (5)
Plaats 2: American Rage (6)
Plaats 3: Sports Cowboy (4)
Plaats 4: Southwind Indy (9)

 

RACE 5

We zijn weer terug bij de dravers en hier treffen we een gemixte claimkoers, waar de lagere startnummers het opnemen tegen een iets hogere klasse. Net als vorige week ga ik het proberen met Illinimight (4), die toen van te ver moest komen om de 9 nog te kunnen bedreigen. Hij heeft ideaal geloot, hij moet het namelijk hebben van zijn eindschot, en wanneer er onderweg geen rare dingen gebeuren dan zie ik hem eigenlijk niet geklopt worden. Celebrity Lover (6) werd vorige week vierde achter 9- 4- 3, maar hij moest toen van erg ver komen en hij liep de snelste afsluitende kwartmijl van allemaal. Nu heeft hij iets gunstiger geloot en hij is in staat om te stunten. Justcallmeronald (9) kreeg vorige week weliswaar een fraaie trip voorgeschoteld, maar toch was zijn overwinning overtuigend. Nu treft hij een veel nadeliger nummer en, misschien wel belangrijker, de Double D kiest hier voor nummer 1. Hij is wel zeer trouw en ik hou het op een plaatskans. Montalbano Bi (3) werd laatst weer defensief gereden door Marcus Miller, nadat hij bij de voorgaande start de gashendel van huis uit vol had opengedraaid. Deze ruin is nogal ééndimensionaal en hij gedijt het best wanneer hij op wachten wordt gereden. Plaatskans. Tenslotte hebben we nog P L Layla (1), die hier door Dexter Dunn wordt verkozen boven de 9. Op papier snap ik die keuze niet helemaal, maar de Double D zal zo zijn redenen hebben. Pas op!

Plaats 1: Illinimight (4)
Plaats 2: Celebrity Lover (6)
Plaats 3: Justcallmeronald (9)
Plaats 4: Montalbano Bi (3)

 

RACE 6, pacers

Voor de liefhebbers van absolute topsport is het vanavond even doorbijten, we hebben hier namelijk te maken met een veld merries uit het lagere segment. Speltechnisch is er echter niets mis met dit soort koersen. Na enig wikken en wegen ga ik het in deze open koers proberen met Rockin Praline (7), die vorige week terugkwam van rust. Vanaf startnummer 10 verschafte rijder Pat Berry haar een nachtmerrie-parcours, waarbij ze zo’n beetje alle hoeken van de baan heeft gezien. Ze komt nu in een veel lagere klasse uit dan afgelopen zomer, de trainer heeft zich optimistisch uitgelaten en The Orange Crush Andy Miller had de keuze uit vier paarden en opteerde voor deze. Ze vertrekt overigens vanaf nummer 8, wat de opdracht er natuurlijk niet makkelijker op maakt. Stylish Beachwhere (6) stelde vorige week eigenlijk wat teleur met haar derde plek, maar ze had toen ook een aantal weken niet gekoerst en wellicht is ze nu wat scherper. In deze klasse hoort ze voorin mee te doen, al verkoos Andy Miller nummer 7 boven haar. Ze vertrekt overigens vanaf startnummer 7.  Family Roll Call (1) koerste begin december nog één stapje onder Preferred-niveau, maar per start is ze een klasse gezakt om uit te komen op dit lage niveau. Van de twee Burke-paarden genoot ze de voorkeur van Yannick en ze zou een koers als deze zomaar kunnen winnen, al zal dat tegen een karige beloning zijn. Ze vertrekt vanaf nummer 2, stalgenoot Talbot Chanel (1a) (die je er gratis bij krijgt) vanaf nummer 4. You Should Be Here (8) boekte vorige week een mooie overwinning door vanaf startnummer 8 naar de kop te knallen, om vervolgens af te geven aan nummer 5 in dit veld. Met een droog eindsprintje maakte ze het vervolgens heel gemakkelijk af. Nu start ze één klasse hoger, terwijl ze het met startnummer 9 nog slechter treft dan laatst. De constant presterende Parkin In Heaven (5) was vorige week dus niet opgewassen tegen nummer 8 en ook zij gaat een klasse omhoog. Met dank aan haar startsnelheid kan ze misschien een plaatsgeld belopen. Ze vertrekt vanaf nummer 6.

Plaats 1: Rockin Praline (7)
Plaats 2: Stylish Beachwhere (6)
Plaats 3: Family Roll Call (1)
Plaats 4: You Should Be Here (8)

 

RACE 7

We sluiten de broadcast af met het hoofdnummer van de avond, precies één niveau onder de Preferred-klasse. We treffen hier een enorm aan elkaar gewaagd veld, waar een vijftal deelnemers over meer dan serieuze winkansen zal denken te beschikken. Derf Hanover (8) is één van mijn favoriete paarden van dit winterseizoen. Vorige week debuteerde hij in de Preferred en kwam toen laat vrij, anders was hij waarschijnlijk tweede geworden achter Trolley. Dit nummer is natuurlijk niet om vrolijk van te worden, maar hij kan vertrekken als een bliksemschicht en ik ga er vanuit dat The Captain hem afdrukt van start af. Mocht hij aan kop komen, en dat is met diverse snelle vertrekkers aan zijn binnenkant niet evident, dan ga ik er eens lekker voor zitten. Just For You (2) is een ander paard waar ik deze winter van gecharmeerd ben geraakt. Dit is een heerlijke merrie die beschikt over startsnelheid en een goed koershoofd, een ideale combinatie. Bij haar laatste overwinning liet ze nummer 3 volledig kansloos, al moest die toen ook van ver komen. Two AM (3) liep vorige week ook in de Preferred en op papier was zijn vijfde plek teleurstellend. De realiteit is echter dat hij vanaf een lastig startnummer een matig parcours kreeg voorgeschoteld, zó slecht was hij helemaal niet. Nu met een veel mooier nummer en vergeet niet dat hij bij zijn laatste overwinning mijn favoriet wist te kloppen, zij het met miniem verschil. Pappy Go Go (4) had vorige week ook al niet het koersgeluk aan zijn zijde in de Preferred en zakt nu weer een klasse én Marcus Miller klimt weer op de kar. Resita (6) komt hier aan de start na twee imponerende zeges, maar hij gaat nu twee klassen omhoog t.o.v. laatst. Ook hij kan heel rap beginnen en op basis van zijn vertoonde kilometertijden is eigenlijk niets uitgesloten. Tenslotte wil ik toch ook Arrakis (5) nog meenemen in mijn trio- en kwartet-spel. Hij komt weliswaar sterkere tegenstand tegen dan ooit, maar hij is in topvorm en ik laat de Double D nu eenmaal niet graag van mijn ticket. Bij een ideaal parcours zou hij drie of vier kunnen worden.

Plaats 1: Derf Hanover (8)
Plaats 2: Just For You (2)
Plaats 3: Two AM (3)
Plaats 4: Pappy Go Go (4)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.