Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 16 februari

The Meadowlands - zaterdag 16 februari 2019 - Aanvang (Nederlandse tijd): zondagochtend 17 februari 01:15

Race 1

Zoals de meeste zaterdagen komen vanavond alleen de pacers in actie en we beginnen weer met een race voor de bodemklasse. In deze open koers kan het in principe werkelijk alle kanten op, aangezien geen van de deelnemers echt blijk heeft gegeven van vorm. Drunk On Your Love (4) was als 2- en 3-jarige een uitgesproken jaargangcrack en hij werd zelfs verkozen tot Ohio 3-year-old Pacing Colt of the Year. Vorig jaar had hij het gedurende zijn 4-jarigenseizoen moeilijk, maar dat is geen ongebruikelijk mechanisme. Hoe dan ook, vorige week maakte hij na een half jaar zijn rentree en kwam toen ook uit in deze klasse. Hij kreeg toen de laatste bocht in het dodenspoor voor zijn kiezen, maar finishte desondanks heel dicht bij de winnaar. Hij heeft nu dus een koers in de benen en wanneer hij daar inderdaad scherper van is geworden dan wint hij deze koers gewoon, terwijl hij dan ook nog de tijd heeft om de krant te lezen, een was te draaien en een kopje koffie te doen. Minpunt: hij zal waarschijnlijk starten aan een cote van 1,20. En dat is wel erg laag, het gaat hier immers om een aanname dat hij scherper zal zijn. Normaal gesproken is Sports Vision (6) zijn eerste uitdager, al zijn de laatste verrichtingen niet bepaald overtuigend. Hij zakt nu echter in klasse en Marcus Miller klimt nu weer op de kar. Ook Pecarino (1) is een “class-dropper” en rijder Carlson verkoos hem boven nummer 9. Vanaf dit startnummer zou hij een prijsje kunnen belopen. Kiwi Ideal N (10) heeft ruim 360.000 dollar aan winsom, maar deze 11-jarige ruin is natuurlijk ver over zijn hoogtepunt heen. Hij presteert de laatste maanden uitstekend op Freehold, maar dat is natuurlijk een ander niveau. Toch wil ik hem met Andy Mac op de sulky betrekken in mijn spel, al is dit startnummer zo goed als onmogelijk. Tenslotte zakte Bud Bay (7) vorige week naar deze klasse en hij trok toen direct het nodige spel, maar hij finishte ver achter de favoriet van vanavond. Nu stapt Gingras op en zal hij nóg meer spel trekken. Hij kan absoluut in het trio lopen, maar zijn cote zal niet in verhouding staan tot zijn daadwerkelijke winkans.

Plaats 1: Drunk On Your Love (4)
Plaats 2: Sports Vision (6)
Plaats 3: Pecarino (1)
Plaats 4: Kiwi Ideal N (10)

 

Race 2

De tweede is het hoofdnummer, de Preferred Handicap. Net als vorige week ontbreekt Geez Joe, maar er zijn wel een paar interessante “nieuwkomers” die dit tot een erg interessante koers maken. Tuxedo Bay (7) was vorige week op voorhand al bijkans onklopbaar en dat maakte hij ondanks een lastig parcours helemaal waar. Hij beschikt over een hysterische vorm en ik kan niet anders dan om hem als winnaar te tippen, maar door toedoen van de nieuwkomers lijkt hij me iets minder “vast” dan vorige week. Nu het voorjaar in zicht komt komen de “echte” cracks langzaam maar zeker weer in actie, al bestaat het risico dat deze paarden dit soort koersen gebruiken als voorbereiding op de grote Stakes-koersen die eraan zitten te komen. Eén van die paarden is Bettor Memories (6), die zeer zeker de potentie heeft om hier te kunnen winnen. Double D is normaliter de vaste rijder van nummer 1, maar hij opteert voor deze crack. Feit is dat hij alleen maar een kwalificatieproef in de benen heeft en dat hij derhalve nog wel eens een koers nodig zou kunnen hebben. Funknwaffles (5) is nóg beter, deze 5-jarige heeft dan ook al dik 9 ton aan winsom. En in tegenstelling tot de 6 heeft hij wél een koers in de benen die hij zelfs winnend wist af te sluiten, al stelde de tegenstand niet veel voor. Het minpunt is dat hij het leeuwendeel van zijn winsom heeft verdiend op 800- en 1.000-meterbanen, maar als hij een keer op The Big M zou kunnen winnen dan is het nu. New Talent (4) probeerde het vorige week van kop af en deed dat uitstekend, al kwam Tuxedo Bay hem in de slotfase nog voorbij. Wellicht is hij nu wat scherper, aangezien hij vorige week terugkwam van een korte pauze. Op basis van vorm verkies ik hem boven de twee zojuist besproken cracks. K Ryan Bluechip (3) won aan het begin van dit jaar nog een Preferred, maar zijn vorm lijkt sinds die tijd steeds minder te worden. Hij heeft dit keer wel een iets gunstiger startnummer dan laatst. Castle Flight (2) en Rough Odds (1) zijn uitstekend in vorm en vorige week vochten ze nog een fraai duel uit. Ze maken nu echter de stap omhoog naar de Preferred, en dat lijkt mij met name voor nummer 1 een stap te hoog.

Plaats 1: Tuxedo Bay (7)
Plaats 2: New Talent (4)
Plaats 3: Funknwaffles (5)
Plaats 4: Bettor Memories (6)

 

Race 3

De derde is weer een koers van het bodemniveau, of eigenlijk ietsje daarboven, waar verschillende “class-droppers” aan de start komen. Ik ga het hier proberen met een enorme outsider in de vorm van Fox Valley Herbie (6). Vorige week maakte hij hier na 5 maanden zijn rentree in een hogere klasse, vanaf startnummer 8, en was toen volledig kansloos. Nu heeft hij een koers in de benen en treft hij aanzienlijk mindere tegenstand dan vorige week. Ik verwacht een cote van minimaal 10-1 en in dat geval is hij zeker een gokje waard. Major War (2) liep vorige week vanaf startnummer 9 een uitstekende koers, maar hij komt nu net iets betere paarden tegen. Deze bliksemvertrekker treft wel een ideaal nummer en met de Double D op de kar zou hij toch een kans moeten hebben. Ik ben geen fan van Willie Boots (1), maar Cushing verkiest hem toch boven een ander paard (5). Daarnaast heeft hij, in tegenstelling tot zijn voorgaande twee starts op dit niveau, dit keer een mooi nummer geloot. Ik hou het op een plaatskans. Andy Mac pikt nu de rit op met Dancin Hill (5), en ik ben zo eigenwijs om te denken dat Cushing de verkeerde keuze heeft gemaakt. Het paard trof bij zijn voorgaande starts gewoon betere paarden dan nu het geval is, daarnaast vind ik McCarthy een geweldige rijder. Webmaster Hanover (4) werd vorige week met een prima eindschot tweede op slechts een neusje van de winnaar en normaal zou ik hem een winkans hebben toegedicht, maar The Captain stapt af en kiest voor nummer 9. Gingras is natuurlijk wel de best mogelijke vervanger. Paprike Blue Chip (9) stelde vorige week vanaf een mooi startnummer ronduit teleur, maar Callahan blijft aan boord. Dat zegt natuurlijk wel iets, maar vanaf dit nummer sla ik even een rondje over.

Plaats 1: Fox Valley Herbie (6)
Plaats 2: Major War (2)
Plaats 3: Dancin Hill (5)
Plaats 4: Willie Boots (1)

 

Race 4

Ideal Chill (5) probeerde het vorige week van kop af en kwam daarmee een heel eind, al moest hij zich (tot mijn grote plezier) in de slotfase gewonnen geven tegen Duckies Dynasty. Hij gaat hier vermoedelijk weer de kop pakken en de tegenstand is niet per se beter dan vorige week. Het te kloppen paard. So Much Bettor (3) zou vorige week in dezelfde koers starten, maar hij werd geschrapt. Nu is dat laatste hier een puntje van zorg, maar hij treft wederom een mooi nummer en de Double D stapt weer op de kar. American Vision (2) werd vorige week derde achter de 5, zij het wel op respectabele afstand. Dat was wel zijn heroptreden na een half jaar pauze, dus het zou best kunnen dat hij nu weer wat scherper is. Mooi nummer en Andy Mac op de kar! Fordham Sixty Two (8) kwam vorige week ook in actie in deze klasse, maar na een offensief parcours liet hij het in de slotfase volledig zitten. Trainer Burke is er de man niet naar om week in- week uit kansloze paarden in te schrijven en van de twee Burke-starters is de keuze van Gingras weer op hem gevallen. Er zal dus best iets in de tank zitten, maar dit nummer is gewoon lastig. Derhalve probeer ik het liever met The Colonel (4), die hier voor het eerst sinds geruime tijd op lasix koerst.

Plaats 1: Ideal Chill (5)
Plaats 2: So Much Bettor (3)
Plaats 3: American Vision (2)
Plaats 4: The Colonel (4)

 

Race 5

Hoo Nien A (7) werd vorige week opvallend genoeg van de planken gespeeld, dus er moet een bericht over hem rond zijn gegaan. Hij kon zijn favorietenrol niet waarmaken, al was zijn derde plek ook weer niet slecht. Nu zakt hij wéér een klasse en hij koerst ook nog eens voor het eerst op lasix. Het is dus eigenlijk nu of nooit en dat zal ook wel blijken uit zijn uiteindelijke cote. Steve Smith is doorgaans een erg passieve rijder, het is te hopen dat hij op tijd de aanval zoekt. Rufo (1) is in de afgelopen maanden diverse klassen gezakt en treft nu toch veel mindere tegenstanders. The Orange Crush verkoos hem ook nog eens boven nummer 6 en hij vertrekt vanaf een ideaal nummer. Potentiële inbreker. All It Takes (2) viel me vorige week niks tegen en hij treft hier ook nog eens een veel mooier nummer. Dat zal overigens meer mensen zijn opgevallen, dus zijn cote zal een stuk lager zijn dan de 15-1 van vorige week. Fox Valley Hijinx (8) finishte de vorige week als vierde achter de 2, na een lastig parcours. Vanaf dit startnummer zal het er niet makkelijker op worden. White Bliss (5) gaat hier gegarandeerd spel trekken, maar dat vind ik twijfelachtig. Vorige week kon hij het in een lagere klasse van kop af al niet waarmaken. Dan lijkt Jacksrluckytoo (3) mij een betere optie, hij zakt namelijk juist een klasse en hij heeft mooi geloot.

Plaats 1: Hoo Nien A (7)
Plaats 2: Rufo (1)
Plaats 3: All It Takes (2)
Plaats 4: Fox Valley Hijinx (8)

 

Race 6

Na vorige week zie ik Bravo Tex N (2) hier eigenlijk bijna niet geklopt worden. Hij werd toen erg offensief gereden en in de slotfase werd hij nog geklopt door de 1 voor de tweede plek, maar hij had een geldig excuus. Bushwacker (8) kreeg vorige week een zware koers aan zijn ribben en zijn uiteindelijke vierde plaats was gewoon o.k. Nu zakt hij een klasse en stapt ook Andy Mac nog eens op de kar, maar dit nummer is toch lastig. Rootin Tootin (7) zakt ook een klasse en hij wordt dit keer gereden door Gingras, een gegeven dat de spelers ook zullen oppikken. Ik hou het op hooguit een plaatskans. Ever Again (1) wist vorige week na een gunstig parcours mijn favoriet nog te kloppen. Hij treft nu weliswaar sterkere tegenstanders, maar vanaf dit nummer wacht hem waarschijnlijk weer een gunstig koersverloop. Kenrick N (4) en Stonedust (5) zijn twee class-droppers die hier een plaatsje kunnen belopen.

Plaats 1: Bravo Tex N (2)
Plaats 2: Bushwacker (8)
Plaats 3: Rootin Tootin (7)
Plaats 4: Ever Again (1)

 

Race 7

Art Dancer (7) wist vorige week van kop af stand te houden tegen de beste Rebel Rouser. Zijn startnummer is nu een stuk lastiger, maar gezien zijn startsnelheid ook weer niet onoverkomelijk. Trump That (9) is een class-dropper die vorige week een kwalificatieproef liep waar de hele dag nog over werd gepraat. Hij gaat gegarandeerd de favoriet worden aan de totalisator, maar startnummer 9 is toch een handicap. Maar ook voor een paard van zijn kaliber niet onoverkomelijk. Wise Image (3) liep vorige week in dezelfde koers als mijn favoriet, maar vanaf startnummer 8 was hij kansloos. Nu heeft hij natuurlijk veel beter geloot. Vorige week kreeg ik in de vorm van Duckies Dynasty (4) aan 17-1 een prachtige winnaar binnen. Hij maakt nu de stap naar een hogere klasse, maar in zijn huidige vorm zou hij toch in het trio kunnen lopen. Lyons Steel (5) is een class-dropper die zou kunnen verrassen.

Plaats 1: Art Dancer (7)
Plaats 2: Trump That (9)
Plaats 3: Wise Image (3)
Plaats 4: Duckies Dynasty (4)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.