Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 1 maart

Voorbeschouwing The Meadowlands, vrijdag 1 maart 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 2 maart 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!


RACE 1

We trappen de vrijdagavond weer af met een koers voor de bodemklasse, met hierin ook nog een paar optionele claimers (nummers 2 en 4). Justcallmeronald (2) won hier op 8 februari nog in deze klasse en klopte daar de nummers 4 en 6 van vanavond. Hij werd toen geclaimd en voor zijn nieuwe trainer is hij twee keer in actie gekomen in een hogere klasse. Dat was te hoog gegrepen, maar nu is hij weer terug op het bodemniveau. En Andy Mac pikt ook de rit nog eens op. Deze snelle vertrekker is hier het te kloppen paard. Dawson Springs (7) debuteerde vorige week voor zijn nieuwe trainer Nifty Norman en eigenlijk viel hij niet helemaal mee. Nu heeft hij wel een koers in de benen, de tegenstand is iets minder pittig dan vorige week en de Double D blijft aan boord. Ik geef hem nog een kans. Con Air Hall (9) liep vorige week stiekem een hele goede koers. Bij het uitkomen van de laatste bocht lag hij nog laatste, maar met een uitstekende eindsprint beliep hij nog een vierde plek. Dit startnummer is wel dodelijk, want deze niet overdreven snelle vertrekker zal wederom in de achterste regionen belanden, waardoor winnen niet mee zal vallen. Maar altijd meenemen op de plaatsen! Latoka (1) komt over van de 800-meterbaan van Freehold, waar hij het de laatste maanden niet onaardig heeft gedaan. Ik vind het moeilijk om zijn kansen in te schatten, aangezien de stap van Freehold naar the Big M vaak te groot is. Maar hij heeft mooi geloot en de tegenstand is ook weer niet om over naar huis te schrijven. En wellicht weet Gingras hem extra te motiveren. Plaatskans. Montalbano Bi (4) manifesteert zich dit winterseizoen als een nachtmerrie voor de wedders: de ene week is hij erg goed, de volgende week weer helemaal niet. Laatst stelde hij weer eens teleur, maar zijn startnummer is nu wel veel gunstiger. Wanneer zijn pet goedstaat dan zou hij een koers als deze zelfs kunnen winnen, maar ik hou het op een plaatskans.Plaats 1: Justcallmeronald (2)
Plaats 2: Dawson Springs (7)
Plaats 3: Con Air Hall (9)
Plaats 4: Montalbano Bi (4)

 

RACE 2

De tweede is een koers voor paarden van vijf jaar en jonger, die nog geen twee koersen hebben gewonnen. Reilly K (2) kwalificeerde zich vorig jaar als tweejarige al heel vroeg in het seizoen, vervolgens kwam ze één keer in actie in de Pennsylvania Sire Stakes. Dat geeft aan dat er hoge verwachtingen van haar waren, maar ze kwam geblesseerd de koers uit. Vorige week maakte ze haar rentree in een kwalificatieproef, die ze heel eenvoudig wist te winnen, vóór oudere paarden. Ze vertrekt vanaf nummer 1 en alleen haar groenigheid lijkt een overwinning in de weg te kunnen staan. Hammer Creek (1) kreeg vorige week een ongunstig koersverloop voorgeschoteld, maar desondanks werd hij keurig netjes tweede. Zoals hij de afgelopen maanden steeds keurig netjes tweede en derde plaatsen beloopt. Als hij een keer wil winnen dan is het wel in dit veld, maar startnummer 8 maakt de opdracht er niet gemakkelijker op. Stalgenoot Bold Goddess (1a) start vanaf nummer 9 en staat hier voor een bijkans onmogelijke opdracht. B Medistrike (8) is net als nummer 2 pas drie jaar en nog zeer onervaren, al resulteerde zijn enige start in een comfortabele overwinning. Dat was wel in Ohio, nu maakt hij zijn debuut op The Big M. Hij vertrekt vanaf nummer 7 en één van mijn favoriete rijders, Andy Mac, neemt de leidsels ter hand. Ab’s Royal Punkin (3) wordt voor het eerst sinds een tijdje weer gereden door de Double D en hij kent deze aparte tante goed. Ze ziet allemaal vogeltjes vliegen die er helemaal niet zijn en ik ben benieuwd wat voor fratsen ze nu weer gaat uithalen. Maar let op: in principe beschikt ze over genoeg snelheid om hier op zijn minst voorin mee te doen. Ze vertrekt vanaf nummer 2. Storming Mist (9) kreeg vorige week een ideaal parcours voorgeschoteld door Gingras (rug koploper), maar toch maakte hij het maar matig af. Nu is de tegenstand van vanavond niet veel beter, maar zijn startnummer (10) had natuurlijk niet slechter gekund. Het is misschien avontuurlijker om Rufas de Vie (6) mee te nemen voor plek drie en vier, al stelde de tegenstand bij zijn laatste overwinning niet veel voor. Vertrekt vanaf nummer 5.Plaats 1: Reilly K (2)
Plaats 2: Hammer Creek (1)
Plaats 3: B Medistrike (8)
Plaats 4: Ab’s Royal Punkin (3)


RACE 3, pacers

Hier treffen we een merriekoers uit het middensegment, waarin meerdere deelnemers staan die recente vorm hebben geëtaleerd. Een open koers, dus. Clear Idea (5) trof de laatste tijd erg sterke tegenstanders op Yonkers en nu zakt ze, weliswaar op een andere baan, naar een aanzienlijk lager niveau. The Captain was ook aangegeven met nummer 2, maar hij geeft dit paard dus de voorkeur. Op basis van prestaties uit het (recente) verleden hoort ze een koers als deze eigenlijk te winnen, al treft ze wel een aantal tegenstanders die in een blakende vorm verkeren. Zoals You Should Be Here (6), die de afgelopen weken telkens wist te imponeren. Ze maakt nu wel de stap omhoog naar een hogere klasse dan ooit, maar gezien haar laatste verrichtingen hoort ze ook op dit niveau thuis. Stylish Beachwhere (8) wist vorige week het vuur aan de schenen te leggen van nummer 6, nadat ze vanaf startnummer 9 in de openingsfase al veel werk had verzet. Het startnummer is nu niet veel beter, maar ze kan razendsnel vertrekken en ze is hier één van de kandidaten voor de overwinning. Shesjustadelight N (4) finishte vorige week net achter nummer 7 als vierde, maar ze kreeg toen de laatste bocht in het dodenspoor voor haar kiezen. Bij een wat gunstiger koersverloop zou ze hier echt kunnen stunten. Tenslotte nog aandacht voor Juxta Cowgirl (2), die vorige week voor het eerst zakte naar deze klasse. Ze kwam toen als vijfde over de finish, vlak achter 7 en 4, maar ze zat toen ingesloten. Nu met de Double D!Plaats 1: Clear Idea (5)
Plaats 2: You Should Be Here (6)
Plaats 3: Stylish Beachwhere (8)
Plaats 4: Shesjustadelight N (4)


RACE 4

Eigenlijk moet je een klein gaatje in je hoofd hebben om Bizet (8) hier niet als eerste te tippen. Wat wás hij weer goed, vorige week. Maar goed, hij vertrekt nu wel vanaf de buitenkant (vorige week vanaf 3) en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Hammer Time (4) hier vorige week de beste koers uit zijn carrière gelopen heeft. Hij werd weliswaar op twee lengten derde achter de favoriet, maar bij het uitkomen van de laatste bocht lag hij nog laatste. En in tegenstelling tot Bizet treft hij nu juist een mooier nummer (vorige week 8). Ik hoop op minimaal 5-1! Final Dream (1) ging vorige week van start als favoriet, maar na een snelle opening stelde hij teleur. Vanaf dit startnummer zou hij toch een plaatsje moeten kunnen belopen. Mikey Likes It (7) startte vorige week in een hogere klasse, waar hij zelfs een paar Preferred-paarden tegen het lijf liep. Dat was duidelijk te hoog gegrepen, maar op dit niveau moet hij goed meekunnen. Allindotime (5) was afgelopen najaar uitstekend op dreef op de baan van Chester. Nu maakt hij, na twee kwalificatieproeven, zijn rentree en het zou kunnen dat hij nog wat scherpte tekort komt. Hij beschikt echter wel degelijk over de nodige klasse, dus ik neem hem zekerheidshalve toch maar mee op plek drie en vier.Plaats 1: Hammer Time (4)
Plaats 2: Bizet (8)
Plaats 3: Final Dream (1)
Plaats 4: Mikey Likes It (7)


RACE 5, pacers

Het vijfde nummer is wederom erg open en herbergt wel vijf of zes potentiële winnaars. Ik ga het hier proberen met Rather Swell (7), die hier vorige week dezelfde tegenstanders trof (met uitzondering van de nummers 4 en 6) die hij middels een uitstekend eindschot het nakijken gaf. Dat was overigens wel na een ideaal koersverloop en om opnieuw te kunnen winnen zal het wederom mee moeten zitten. Aangezien Andy Mac nu de honneurs waarneemt heb ik daar wel vertrouwen in. Ideal Candidate (2) trof het vorige week juist niet. Hij diende de laatste bocht door het dodenspoor te ronden, waarbij Rather Swell op zijn rug meetrok. Toch bleef hij tot de finish vechten voor wat hij waard was en zijn uiteindelijke derde plek was ronduit goed. Eén van de kandidaten voor de overwinning, en waarschijnlijk ook nog tegen een aantrekkelijke cote. Magnum Mike (3) brak vorige week nog voor de start zijn overcheck af, waardoor hij op achterstand aan de koers begon. Hij strijdt vrijwel iedere week tegen deze paarden en doorgaans behoort hij tot de betere. McCito (1) moest vorige week vanaf startnummer 9 heel veel werk verzetten om aan kop te komen en dat brak hem in de slotfase gruwelijk op. Nu met een veel beter nummer. Master of Puppets (9) tenslotte werd vorige week tweede achter Rather Swell, maar toen (nummer 1) was zijn uitgangspositie veel gunstiger dan nu het geval is. Vanaf dit startnummer dicht ik hem hooguit een plaatskans toe.Plaats 1: Rather Swell (7)
Plaats 2: Bizet (8)
Plaats 3: Final Dream (1)
Plaats 4: Mikey Likes It (7)


RACE 6

De zesde is een koers voor het middensegment, maar we komen hier diverse “verdwaalde” dravers tegen die nog niet zo lang geleden uitkwamen in de Preferred-klasse. Eén daarvan is Pappy Go Go (6), die het een maand geleden nog opnam tegen Trolley en consorten in de Preferred. Vorige week liep hij altijd nog in een hogere klasse dan deze en toen werd hij van kop af pas op de streep geklopt. Eigenlijk was dit voor mij “een vaste winnaar”, totdat ik begreep dat zijn trainer juist niet zo content was met zijn laatste optredens. Dan nog is hij favoriet, zij het misschien van het kwetsbare soort. Thisguyisonfire (8) lijkt de afgelopen weken een beetje de weg kwijt te zijn, maar zijn tweede plek in een Preferred achter Trolley, ergens in december, staat me nog scherp voor ogen. Andy Mac stapt weer op (hij was ook aangegeven met de 2) en bij een cote van 8-1 of hoger denk ik toch dat ik hem voor een kleinigheidje winnend speel. Zlatan (1) en Rubber Duck (2) zijn twee zoons van Muscle Mass waar ik regelmatig buikpijn van krijg. Beide paarden zijn in potentie van Preferred-niveau, maar de afgelopen maanden zijn ze allebei ronduit grillig in hun prestaties. Laatstgenoemde schat ik qua pure potentie hoger in, maar de 1 is waarschijnlijk net iets beter in vorm en bovendien verkiest Gingras hem boven nummer 3. Tenslotte nog aandacht voor Celebrity Pegasus (5), die over komt van Dover Downs en die al lang niet meer op the Big M heeft gekoerst. Het is dus moeilijk in te schatten hoe hij zich verhoudt tot deze tegenstanders, maar ik denk dat het gevaarlijk is om hem te onderschatten. Zeker met de Double D op de kar!Plaats 1: Pappy Go Go (6)
Plaats 2: Thisguyisonfire (8)
Plaats 3: Zlatan (1)
Plaats 4: Celebrity Pegasus (5)


RACE 7

Deze week is er jammer genoeg geen Preferred-koers, dus deze (één niveau onder de Preferred-klasse) koers geldt als het hoofdnummer van vanavond. Daarnaast starten er liefst drie duo’s onder stalverband, waardoor het opletten is geblazen wat betreft de startnummers. Tag Up And Go (1a) moest vorige week veel werk verzetten om aan kop te komen, vervolgens kreeg hij alweer snel een aanval te verduren, waarop hij de leiding weer afstond. Bij het uitkomen van de laatste bocht ontstond er op tijd ruimte, maar hij werd op waarde geklopt door Rock Of Cashel. Toch vond ik hem erg goed en vanaf een iets gunstiger startnummer (4) dan laatst geef ik hem toch een goede kans. Puntje van zorg is wel dat hij al lang geen koers meer heeft gewonnen. Je krijgt stalgenoot Muscles On Fire (1) er gratis bij, al staat hij hier wel voor een zware opdracht. Het startnummer (2) is echter niet verkeerd en Andy Mac stapt op, dus wie weet. Rock of Cashel (4) is een oude veteraan (met een dikke 6 ton aan winsom) die een tijdje naar zijn vorm heeft gezocht. Die lijkt hij weer te hebben hervonden, al kreeg hij bij zijn laatste twee overwinningen telkens de welbekende “koers op maat” voorgeschoteld. Dat hij hier geldt als favoriet kan ik me wel in vinden, maar vermoedelijk gaat hij hier van de planken afgespeeld worden. En dat is naar mijn smaak toch ook weer overdreven. Kanspaard. Life Well Lived (2) werd bij zijn laatste starts op Yonkers tweede en derde achter toppers als In Secret en Eye Of The Tiger Ås en keert nu, na een mislukt optreden in de Preferred, weer terug op the Big M. Hij treft startnummer 3 en de Double D verkiest hem boven stalgenoot Arrakis. Zeker niet kansloos! Stalgenoot Arrakis (2a) vertrekt daarentegen vanaf nummer 9 en lijkt hier voor een hopeloze opdracht te staan. Shady McCoy (3a) vond ik vorige week verrassend goed toen hij naar een uitstekende derde plaats sprintte, vlak achter Nows The Moment en Pappy Go Go. Hij vertrekt hier vanaf 7, waardoor hij weer in de slotfase pas zal komen. Stalgenoot Fiji (3) vertrekt vanaf 6 en staat hier zwaar. Mayfair Johnny B (5) wordt gereden door Steve Smith, die ik ondanks zijn duizenden overwinningen niet graag speel vanwege zijn passieve rijstijl. Dit is echter niet zo’n raar paard en mocht het koerstempo hoog komen te liggen dan zou hij met zijn sterke eindschot zomaar kunnen inbreken in het trio. Voor de volledigheid: Battle Mage (6) vertrekt vanaf nummer 8, Annapolis Hall (8) vanaf 10.Plaats 1: Tag Up And Go (1a)
Plaats 2: Life Well Lived (2)
Plaats 3: Rock Of Cashel (4)
Plaats 4: Shady McCoy (3a)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.