Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 2 maart

Voorbeschouwing The Meadowlands, zaterdag 2 maart 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zondagochtend 3 maart 01:15


Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

Race 1

De zaterdagavond is weer voorbehouden aan de pacers en we beginnen weer met een koers voor de bodemklasse. Wanneer we dit veld doornemen dan hoeven we niet bang te zijn om te struikelen over vormpaarden, zeg maar. Ik ga het hier proberen met Redline Rusty (4), die laatst kansloos was vanaf startnummer 10. Bij zijn voorgaande start (toen vanaf 2) kreeg hij een zuinig parcours voorgeschoteld, waarna hij in de slotfase de winnaar nog bijna wist te achterhalen. Ik verwacht dat A-Nap vol gas met hem wegrijdt, zodat hij zich direct aan het front bevindt. Its Just Too Much (1) heeft nu drie keer gekoerst op Freehold voor zijn nieuwe trainer en dat ging met wisselend succes. Nu heeft hij het bij zijn vorige trainer niet zo slecht gedaan op Mohawk, dus misschien kan hij over the Big M wel beter uit de voeten dan op de 800-meterbaan van Freehold? Mooi nummer en Eric Abbatiello verkiest hem boven nummer 7. Dramatic Point (5) werd in januari verkocht op de mixed sale en vorige week liep hij voor zijn nieuwe trainer geen onaardige kwalificatieproef. Nu heeft de handicapper van dienst hem aangewezen als favoriet volgens de morning line odds (3-1) en derhalve ben ik wat terughoudend. Ik bedoel: het zou best kunnen dat hij bij zijn nieuwe trainer verbeterd is en dat hij hier een winkans heeft, maar dat moet hij eerst nog maar eens laten zien. Als hij inderdaad favoriet wordt aan de totalisator dan zit er geen spelwaarde aan vast. Bij een cote van 4-1 of hoger juist wél. Eric A stapt dus af bij Quality Bud (7) ten faveure van nummer 1 en normaal gesproken is dat natuurlijk geen goed teken. Maar ik vind het juist interessant dar Eric Carlson, the King of the Longshots, de rit hier oppikt. Laatst finishte hij ver achter nummer 10 van vanavond, maar toen moest hij ook vanaf de laatste plek komen. Outsider. Willie Boots (10) werd laatst na een keurige koers derde, maar dat was vanaf startnummer 1. Eigenlijk is hij het enige paard in dit veld die bij zijn laatste start vorm heeft laten zien, maar vanaf dit nummer wordt het toch lastig.

Plaats 1: P L Idaho (5)
Plaats 2: Major War (2)
Plaats 3: Fox Valley Herbie (3)
Plaats 4: Pecorino (1)

 

Race 2

De tweede is een koers voor 5-jarigen en jonger, die nog geen 2 koersen gewonnen hebben. Dundee Hanover (2) is een kapitaal gefokte 3-jarige van de firma Gingras/Burke, die hier vanavond zijn debuut maakt. Vorige week liep hij geen onaardige kwalificatieproef en meestal zijn Burke-paarden direct klaar voor opdrachten als deze. Verwacht alleen geen spectaculaire cote. Backseat Terror (1) koerste vorige week volgens de tactiek “kop nemen en afgeven”, waarna ze in de slotfase nog dicht bij de winnaar kwam. Dit is een ideale loting en deze merrie is min of meer een zekerheidje voor uw trio-spel. Ik zou bijna willen zeggen favoriet, maar het zal geen toeval zijn dat ze na 25 starts nog altijd geldt als maiden. Woolworth (10) is van een pacer-vader en uit een (geweldige) draver-moeder, derhalve is hij vernoemd naar de legendarische Norman Woolworth. Deze grondlegger van Stoner Creek Stud fokte ooit de draver Zoot Suit via het omgekeerde concept (draver-vader, pacer-moeder). Hoe dan ook, deze Woolworth liep vorige week onopvallend een erg goede koers en liet daarbij een erg sterke laatste rechte lijn zien. Maar na vorige week nummer 8 nu dus vanaf startnummer 10. Om een winkans te hebben zal echt alles mee moeten zitten. In Rock We Trust (6) is minder slecht dan zijn laatste verrichtingen doen vermoeden en tegen een veld als deze zou hij toch een prijsje moeten kunnen belopen. Taramakaureactor N (7) debuteert vanavond voor een nieuwe trainer, misschien is hij verbeterd.

Plaats 1: Dundee Hanover (2)
Plaats 2: Backseat Terror (1)
Plaats 3: Woolworth (10)
Plaats 4: In Rock We Trust (6)

 

Race 3

Het niveau gaat omhoog, we hebben hier te maken met paarden uit het midden-segment. Dubious Claim (5) ging vorige week in een lagere klasse van start aan 11-1 en liep een geweldige koers. Na een bliksemstart gaf hij af aan mega-favoriet Rootin Tootin, waarna hij in de slotfase t/m de finish partij bood. En The Captain verkiest hem boven nummer 9. Wanneer hij hier net zo sterk voor de dag komt als vorige week dan wordt hij niet geklopt. Favoriet. Bettors Glass (4) is een 11-jarige veteraan en met zijn dikke vijf en een halve ton winsom is hij de grootverdiener in dit veld. Na een paar maanden rust maakte hij vorige week zijn rentree en nu zal hij waarschijnlijk wat scherper zijn. Kanspaard. Iammrbrightside N (6) maakte eveneens vorige week zijn rentree en dat was in een hogere klasse. Die koers had hij blijkbaar nog wel nodig, want in de slotfase zette hij niet echt door. Maar deze class-drop zou wel eens het recept kunnen zijn voor een trio-klassering. Frankandjoanne (2) kwam vorige week met startnummer 8 uit in een hogere klasse en was toen volslagen kansloos. De keer ervoor kwam hij nog uit in deze klasse en dat resulteerde in een klinkende overwinning. Dat was wel met de Double D op de kar, nu zal Steve Smith het moeten doen. Mocht Smith agressief van start gaan, en dat is in het geval van Smith niet vanzelfsprekend, dan zou hij kunnen verrassen. Ik waarschuwde vorige week nog dat Grave Dancer (3) met Andy Mac een interessant object was voor uw plaats-spel, maar dat hij aan 23-1 naar huis zou knallen had ik nu ook weer niet voorzien. Nu gaat hij liefst twee klassen hoger van start en doorgaans is die stap te groot. Dan zou ik Father Sarducci (9) eerder meenemen voor de plaatsen drie en vier, al heeft hij wederom erbarmelijk geloot.

Plaats 1: Dubious Claim (5)
Plaats 2: Bettors Glass (4)
Plaats 3: Iammrbrightside N (6)
Plaats 4: Frankandjoanne (2)

 

Race 4

We gaan weer één klasse omlaag t.o.v. de vorige koers en hetzelfde geldt voor Siskel (5), die bij zijn voorgaande twee starts één klasse hoger koerste. Het is geen origineel idee en hij zal de favoriet van het spelend publiek worden, maar de class-drop + Gingras weer terug aan boord maken hem het te kloppen paard. Maar niet onklopbaar! Mr Profeta (3) maakte twee weken geleden voor het eerst zijn opwachting op The Big M en kreeg toen alle hoeken van de baan te zien, waarna hij los van het veld finishte. Normaal gesproken is er dus geen aanleiding om dit paard vanavond te spelen, maar wacht: de Double D stapt nu op de kar en het paard koerst voor het eerst op lasix! TJ Blast (7) kwam vorige week in actie in een hogere klasse en maakte daarbij geen onuitwisbare indruk. Hij zakt nu dus een klasse en we hebben hier wel te maken met een paard die afgelopen zomer nog koerste op Open en Preferred Handicap-niveau op Yonkers! In zijn allerbeste vorm zou hij dit veld op moeten vreten en nu stapt ook Andy Mac nog eens op de kar! Pretty Boy Hill (9) is ook al een class-dropper en zijn laatste poging op dit niveau won hij. Dit startnummer is echter dodelijk, aangezien hij niet over de startsnelheid beschikt om aan het front te komen. Dan is het waarschijnlijk toch verstandiger om Rockinwiththebest (6) mee te nemen voor de plaatsen drie en vier. De afgelopen maand deed hij het niet onaardig op Freehold, terwijl hij afgelopen zomer (veel zwaardere concurrentie dan ’s winters) zelfs nog op deze baan wist te winnen.

Plaats 1: Siskel (5)
Plaats 2: Mr Profeta (3)
Plaats 3: TJ Blast (7)
Plaats 4: Rockinwiththebest (6)

 

Race 5

In de vijfde weer pacers in dezelfde klasse als die in de derde koers, al lijkt deze afdeling van een opener karakter. Rootin Tootin (7) maakte vorige week een uitstapje naar een klasse lager en hij vloog toen vanaf startnummer 9 naar de kop, waarna de spreekwoordelijke vogel ook was gevlogen. Nu dus weer een klasse hoger en hij raakt Gingras kwijt aan nummer 1. Nu is The Captain precies de vervanger die je in dit geval zien wil, want ook hij zal de gashendel vol opendraaien van start af. Hij zal vermoedelijk aan kop komen en vanaf daar is hij het te kloppen paard. Solo Story (3) kreeg vorige week de leidende nummer 4 op de knieën en hij leek af te stevenen op de overwinning, ware het niet dat Urban Renewal heel gluiperig nog binnendoor kwam. Nu met een iets mooier startnummer en de eerste uitdager van mijn favoriet. Incredible Shark (5) koerste een maand geleden nog één stapje onder de Preferred-klasse en zakt nu dus twee klassen. Ik ben er niet van overtuigd dat hij in zijn allerbeste vorm verkeert, maar hij heeft in ieder geval voor veel hetere vuren gestaan. Bruce’s Magic (4) probeerde het vorige week van kop af, maar nadat hij in de laatste bocht zwaar onder druk werd gezet door Big Stretch Mark had hij in de slotfase geen reserves meer over om de aanval van nummer 3 te weerstaan. Net als vorige week start hij weer vanaf het gunstige nummer 4 en bij een iets voordeliger koersverloop dan vorige week heeft hij gewoon een winkans. Ik zou nog drie paarden kunnen noemen, maar ik beperk me tot het wijzen op Delightful Offer N (2), die vorige week nog redelijk stand hield na een trip door het dodenspoor. Nu met een veel beter startnummer!

Plaats 1: Rootin Tootin (7)
Plaats 2: Solo Story (3)
Plaats 3: Incredible Shark (5)
Plaats 4: Bruce’s Magic (4)

 

Race 6

Langzaam maar zeker wordt de spanning opgebouwd en hier treffen we de klasse precies onder Preferred-niveau. Ik ga het proberen met Ocean Colony (5), die vorige week na een pauze van een maand zijn heroptreden maakte in een kwalificatieproef. Waar hij een erg snelle slotfase liet zien. Andy Mac is vastgelegd voor de rit met deze bliksemvertrekker en van kop af is hij het te kloppen paard. Vorige week schreef ik “wanneer hij een iets voordeligere trip krijgt, en dat is met een rijder als The Captain niet evident, dan is eigenlijk alles mogelijk” over Alotbettor N (2). Nou, die voordelige trip kreeg hij niet, maar vanuit het dodenspoor vocht hij zich op een meer dan imponerende manier een weg naar de overwinning. Nu stijgt hij een klasse, maar gezien zijn huidige vorm lijkt dat me geen probleem. Voorname uitdager! Billy Badger N (6) maakt vanavond zijn Noord-Amerikaanse debuut, nadat hij twee keer gekwalificeerd heeft op The Big M. Als ik de berichtgeving moet geloven dan kan dit paard laagvliegen in de laatste rechte lijn, de Double D klimt aan boord en hij koerst voor het eerst op lasix! McThriller (3) liep vorige week nog in de Preferred en dat was te hoog gegrepen. Nu weer een niveau lager én vanaf een mooi nummer. Limelight Beach (4) zal het nodige spel trekken, al was het alleen maar vanwege Gingras/Burke. Maar deze voormalige Little Brown Jug-winnaar lijkt mij toch over zijn hoogtepunt heen, zijn laatste zege beliep hij in een veel lagere klasse dan nu het geval is. Voor meer spelwaarde verwijs ik u naar Clouseau Hanover (10), die een stuk beter in vorm is dan zijn rijtje doet vermoeden. Het startnummer is echter enorm nadelig.

Plaats 1: Ocean Colony (5)
Plaats 2: Alotbettor N (2)
Plaats 3: Billy Badger N (6)
Plaats 4: McThriller (3)

 

Race 7

Vorige week viel de Preferred Handicap net buiten onze broadcast, maar vanavond past de koers gelukkig nog wel in ons programma. Dit is namelijk echt een koers om naar uit te zien. Castle Flight (5) wist vorige week zeer overtuigend van kop af de Preferred te winnen in een razendsnelle tijd en normaal gesproken gaat hij hier weer de leiding nemen. Hij zal van start gaan als favoriet, maar toch ga ik het proberen met Beckhams Z Tam (8), in 2017 nog winnaar van de Breeders Crown 3YO Open Pace. Deze supercrack maakte vorige week zijn seizoendebuut op Yonkers, waar hij na een onvoordelig parcours slechts een neusje tekort kwam voor de zege. Ik ga er vanuit dat hij met die koers in de benen scherper voor de dag komt. En laat duidelijk zijn, dat is tegen deze tegenstanders echt nodig! Tuxedo Bay (4) was de afgelopen maanden niets minder dan een sensatie op the Big M, maar bij zijn laatste poging in de Preferred ging hij van kop af zo leeg als een gieter. Die prestatie moet aan ziekte of een ander euvel gelegen hebben, maar hij is nu toch een onzekere factor. In de vorm van een maand geleden zou hij toch ook tegen deze tegenstanders een rol moeten kunnen spelen. Always At My Place (6) is ook al zo’n supercrack die terugkomt van rust. Vorige week liet hij in de kwalificatie een flitsende laatste rechte lijn zien en de paarden van Ron Burke zijn meestal direct scherp. Tenslotte nog aandacht voor New Talent (2), die bij zijn laatste vier starts in de Preferred telkens tweede of derde werd. Hij komt nu wel steeds betere paarden tegen, maar vanaf dit startnummer is een trio-klassering ook weer niet uitgesloten.

Plaats 1: Beckhams Z Tam (8)
Plaats 2: Castle Flight (5)
Plaats 3: Always At My Place (6)
Plaats 4: Tuxedo Bay (4)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.