Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 8 maart

Voorbeschouwing The Meadowlands, vrijdag 8 maart 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 9 maart 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!


RACE 1

Net als de voorgaande weken trappen we de vrijdagavond af met een koers voor 5-jarigen en jonger, die nog geen twee koersen (of 20.000 dollar) hebben gewonnen. Net als vorige week ga ik het hier weer proberen met een debutant in de vorm van Wings of Speed (1), die hier vorige week op zijn dooie gemak zijn kwalificatieproef wist te winnen in 1.13,5, ver voor de rest uit. Nu was The Orange Crush vorige week ook de rijder van dienst met een driejarige debutant en toen reed hij wel erg passief. De gedachte “er komen dit jaar nog belangrijkere koersen aan” was blijkbaar leidend, anders geloof ik niet dat Reilly K verloren zou hebben. Dat risico bestaat nu opnieuw, maar toch is dit voor mij het te kloppen paard. My Lindy Winner (5) was als tweejarige een groot talent, die succesvol was in het New York Sire Stakes-circuit én in het Grand Circuit (Lexington). Vorig jaar kwam zijn driejarigenseizoen na twee starts ten einde door toedoen van een blessure en nu maakt hij na 10 maanden zijn rentree. Zijn kwalificatieproef, op een 800-meterbaan, was eigenlijk weinigzeggend. Maar op basis van potentie hoort hij hier te strijden voor de overwinning. En let eens op wie er op de kar stapt: Timmy T! “The Bionic Man” is eindelijk terug van een lange winterslaap. Ab’s Royal Punkin (2) komt zo’n beetje wekelijks voorbij wanneer deze koersuitschrijving besproken wordt. Dus u zult inmiddels weten: dit is een hele aparte tante, maar ze beschikt wel degelijk over enige snelheid. Vorige week sprintte ze na een passieve rit van de Double D nog naar een prima derde plek en als ze een keer van haar maiden-status wil afraken dan is het wel vanavond. B Medistrike (9) debuteerde vorige week op the Big M, waarbij hij direct achter de auto zijn kansen versprong. Na die tijd liet hij veel snelheid zien, totdat hij in de laatste bocht wederom zijn benen bij elkaar trok. Andy Mac blijft aan boord en kent hem nu, hij zal toch de inschatting maken dat hij een paard in handen heeft met de snelheid om te kunnen winnen. Dit startnummer is echter wat het is. Klyde Da Glide (8) was vorige week bij zijn seizoendebuut nog niet zo slecht en hij werd maar met een neusje geklopt voor plek drie door nummer 2. Ik verwacht dat hij vanavond wat scherper is dan vorige week, tegelijkertijd is zijn startnummer nu wel lastiger.Plaats 1: Wings of Speed (1)
Plaats 2: My Lindy Winner (5)
Plaats 3: Ab’s Royal Punkin (2)
Plaats 4: B Medistrike (9)

 

RACE 2, pacers

We vervolgen met een mooie merriekoers, eigenlijk net even onder Preferred-niveau. Ik vond Family Roll Call (3) vorige week eigenlijk verrassend goed. Ze kreeg de laatste bocht in het dodenspoor voor haar kiezen, maar desondanks bleef ze vechten tot aan de finish. Dat was weliswaar op twee lengten van de nummer 1 van vanavond, maar die had ook van een gunstiger parcours genoten. Ze maakt nu wel twee stappen omhoog qua koersklasse, maar dat geldt voor meerdere deelnemers in dit veld. En Yannick verkiest haar boven nummer 7, al lijkt het me niet onlogisch dat hij sowieso aan boord blijft bij een Burke-paard. Ze vertrekt vanaf nummer 2. Clear Idea (1) maakte vorige week een enorme class-drop en wist daar dankbaar van te profiteren. Vanaf startnummer 5 (hetzelfde startnummer als vanavond) vloog ze naar de kop, waar ze vervolgens een strak tempo hanteerde. Bij het uitkomen van de laatste bocht leek het een walk over te gaan worden, maar in de slotfase moest Callahan haar toch een paar keer manen om Family Roll Call voor te blijven. The Captain verkoos haar i.i.g. boven nummer 4 en van kop af zal dit duo weer een heel eind komen. Entry mate Believe In Me (1a) krijg je er dus gratis bij en dit is ook een merrie van enige klasse. Punt van zorg is dat ze laatst op Yonkers geschrapt werd, maar bij haar voorgaande start wist ze hier nog erg overtuigend te winnen. Eric Carlson verkiest haar boven nummer 5 en dit duo vertrekt vanaf startnummer 7. Penpal (6) zullen we niet vaak meer in actie zien, aangezien ze binnenkort gedekt zal worden. Deze 6-jarige won bijna een half miljoen en ze is absoluut één van de betere paarden in dit veld. Het vervelende voor de speler is dat ze altijd van achteraf koerst en dus ook altijd wat afhankelijk is van het koersverloop. Bij een harde koers stijgen haar kansen, zeker wanneer ze zich bij het uitkomen van de laatste bocht bij de eerste vier bevindt. Ze kan laagvliegen in de slotfase! D Gs Elsa (4) komt over van Yonkers, waar ze het de afgelopen maanden in een pittige klasse niet slecht heeft gedaan. The Captain koos ervoor om aan boord te blijven bij nummer 1 en nu neemt Andy Mac de honneurs waar. En dat vind ik persoonlijk alleen maar beter. Ze vertrekt vanaf 3. Ik had vorige week nogal verwachtingen van You Should Be Here (5), die het toen opnam tegen de nummers 1 en 3 van vanavond. Tot mijn verbijstering besloot rijder Carlson om “terug” te gaan van start af, resulterend in een kansloze rit in het achterveld. Maar startsnelheid is nu juist een van haar sterkste wapens en ik ga er vanuit dat the Orange Crush wel gas gaat geven van start af. Zou in dat geval kunnen verrassen. Start vanaf nummer 4.Plaats 1: Family Roll Call (3)
Plaats 2: Clear Idea (1)
Plaats 3: Pen Pal (6)
Plaats 4: D Gs Elsa (4)


RACE 3

Na een pacerkoers uit het hogere segment komen we hier uit bij dravers in de bodemklasse. Frost Free Hanover (3) maakte vorige week na drie maanden zijn rentree, waarbij hij ver vanuit het achterveld nog een goed eindschot liet zien. Nu met een koers in de benen en met Andy Mac op de kar! Deze veteraan lijkt zijn beste tijd wel gehad te hebben, maar in een matig veld als deze zou hij het nog moeten kunnen. Ik hoop op minimaal 6-1. Can’tcutthatchip (2) is ook een oude veteraan die voor hetere vuren gestaan heeft. Vorige week kwam hij nog één klasse hoger in actie vanaf startnummer 8, waar hij in de slotfase nog redelijk wat terrein goedmaakte op de koppaarden. Class-drop plus een mooi startnummer lijken het uitgelezen recept voor een trio-klassering, of misschien wel meer. Montepulciano (1) liep vorige week in dezelfde koers als nummer 3 en hij vertrok toen vanaf startnummer 8. Na een duur koersverloop sloeg de verzuring toe in de slotfase, maar hij wist altijd nog diezelfde 3 voor te blijven. Nu vanaf een veel gunstigere uitgangspositie! Een Roundtown Rocker (8) in topvorm zou dit veld op moeten vreten, maar zijn heroptreden van vorige week liet zien dat die vorm nog ver te zoeken is. Hij zal nu verbeterd zijn, maar dit startnummer is hoe dan ook lastig. Tech Titan (9) zakt weer een klasse en op dit niveau is hij één van de kanshebbers op de overwinning. Het startnummer is in zijn geval niet onoverkomelijk, want als het moet dan kan hij vertrekken als een raket. Wat mij meer dwars zit is zijn betrouwbaarheid, die zo’n beetje op hetzelfde niveau zit als van de gemiddelde politicus. Vier van de vijf keer springt-ie, namelijk. Nu is een dergelijk paard best een interessant spelobject indien er een avontuurlijke cote aan vast zou zitten, maar het gegeven dat Gingras opstapt zal wat dat laatste betreft niet helpen.Plaats 1: Frost Free Hanover (3)
Plaats 2: Can’tcutthatchip (2)
Plaats 3: Montepulciano (1)
Plaats 4: Roundtown Rocker (8)


RACE 4, pacers

De tweede pacerkoers van de avond brengt ons van het een-na-hoogste segment voor merries naar de absolute bodemklasse. Het viel me eerder deze week op dat The Captain was aangegeven met drie verschillende paarden en ik was er eigenlijk van overtuigd dat hij zou kiezen voor nummer 7. Maar het werd dus Do Your Job (10). Let wel: op het moment van keuze was Callahan zich bewust van het startnummer. Deze keuze is wat mij betreft dusdanig alarmerend dat ik meespring aan boord. Spilling The Beans (2) won haar voorlaatste start op Pompano Park nog in 1.10,7, wat zou betekenen dat ze op the Meadowlands nog wel een stukje harder zou kunnen. Getuige haar laatste derde plek op Saratoga is ze inmiddels ook geacclimatiseerd aan het frisse weer in het noorden. Mooi nummer. Kanshebster. Tempus Seelster (7) is hier zeer zeker één van de betere paarden. Ze heeft nu twee kwalificaties in de benen na een langdurige rustperiode, dus wellicht komt ze nog wat scherpte tekort? Het feit dat The Captain bij haar afstapt maakt toch dat ik wat minder van haar kansen overtuigd ben. Talbot Chanel (6) is nu vijf keer op rij buiten het geld gefinisht, zelfs nadat ze vorige week voor het eerst afzakte naar dit bodemniveau. Maar wacht even: we hebben hier wel te maken met de firma Gingras/Burke, en dat duo staat er nu niet bepaald om bekend herhaaldelijk een kansloos paard aan de start te brengen. Een plaatskans zou er tegen deze tegenstand toch in moeten zitten? De arme Tearful of Happy (3) had allemaal “eentjes” achter haar naam staan toen ze eind januari werd geclaimd van Ron Burke. Voor haar nieuwe trainer kwam ze drie keer als mega-favoriet aan de start, maar ze wist geen enkele keer te leveren. Nu is ze wéér van trainer veranderd en wellicht brengt dat verbetering. En ook nog eens met Andy Mac op de kar. Ik vermoed dat ze echter weer veel spel gaat trekken, derhalve zou ik liever Whiskersonkittens (1) meenemen voor plek drie en vier. Ze is meerdere klassen gezakt t.o.v. december, toen ze zelfs nog koerste op Open en Preferred Handicap-niveau. En ze heeft hier mooi geloot.Plaats 1: Do Your Job (10)
Plaats 2: Spilling The Beans (2)
Plaats 3: Tempus Seelster (7)
Plaats 4: Talbot Chanel (6)


RACE 5, pacers

In de vijfde treffen we een claimkoers uit het lagere segment. Sportief gezien niet van een denderend niveau, maar speltechnisch is dit meer dan een interessante koers. Vorige week troffen een hoop tegenstanders van vanavond elkaar ook al, en toen kwamen ze in de volgende volgorde over de finish: 1- 7- 10- 8- 9- 4. Magnum Mike (1) faalde bij zijn voorlaatste start door toedoen van een gebroken check, waarna hij vorige week bewees dat hij in deze klasse toch echt tot de “toppers” behoort. Hij heeft mooi geloot en zal vermoedelijk van start gaan als favoriet van het spelend publiek. Ik ga het hier echter proberen met Julerica (6), die hier op 15 februari voor het laatst in deze klasse in actie kwam. Hij maakte toen gehakt van zijn tegenstanders, inclusief Magnum Mike. Zijn volgende twee starts op een hoger niveau waren te hoog gegrepen, nu treft hij weer tegenstanders die hem beter zouden moeten liggen. Western Redhot (7) kreeg vorige week na een defensief parcours pas laat ruimte, waarna hij naar een prima derde plek sprintte. Het startnummer is nu iets lastiger, maar de Double D blijft aan boord. Master of Puppets (9) vloog vorige week vanaf precies hetzelfde startnummer naar de kop. Probleem was alleen dat hij zijn dadendrang, eenmaal aan de leiding, slecht liet beteugelen. Als de trainer iets weet te verzinnen om hem wat rustiger te houden dan is een klassering zeker mogelijk. Rock On The Hill (3) won op 9 februari nog een claimkoers in een nog lager segment, maar zijn volgende twee starts op dit niveau brachten minder succes. Nu was zijn laatste verrichting ook weer niet slecht en hij heeft hier niet onaardig geloot, terwijl niemand minder dan Timmy T de leidsels ter hand neemt!Plaats 1: Julerica (6)
Plaats 2: Magnum Mike (1)
Plaats 3: Western Redhot (7)
Plaats 4: Master of Puppets (9)


RACE 6

De zesde is een erg leuke koers voor zeg maar de middenklasse, waarin we diverse class-droppers tegen komen. Zoals Pappy Go Go (7), die begin februari nog op Preferred-niveau uitkwam. Vorige week kwam hij voor het eerst aan de start op dit, voor zijn doen, lage niveau en na een offensieve rit van Marcus Miller leek hij af te stevenen op de overwinning. Ware het niet dat de op zijn rug mee trekkende Zlatan in de slotfase heel gluiperig binnendoor voorbij kwam. Ik verwacht hier dezelfde tactiek van Miller en, ook al draafde hij vorige week matig in de slotfase, ik zie hem hier nauwelijks geklopt worden. Ik waarschuwde vorige week al om Celebrity Pegasus (2) niet te onderschatten en het scheelde maar centimeters of hij was het trio binnengelopen. Nu heeft hij een acclimatiserende rit in de benen, zijn startnummer is gunstiger en de Double D blijft aan boord. Bij een parcours vanaf de rug van de koploper is hij in staat om te stunten. Mayfair Johnny B (6) is helemaal niet zo’n raar paard, probleem is alleen dat Steve Smith hem de laatste twee keer in een onmogelijke positie wist te maneuvreren. Hij zakt nu weer een klasse t.o.v. laatst en hij beschikt over een stevig eindschot. Als hij nu eens niet vanaf de laatste plek hoeft te sprinten dan is een trio-klassering, op z’n minst, zeker mogelijk. Ook Muscles On Fire (3) en Fiji (4) zijn class-droppers die in dit veld goed mee zouden moeten kunnen.Plaats 1: Pappy Go Go (7)
Plaats 2: Celebrity Pegasus (2)
Plaats 3: Mayfair Johnny B (6)
Plaats 4: Muscles On Fire (3)


RACE 7

Vorige week waren er niet genoeg paarden, maar gelukkig sluiten we de broadcast van vanavond weer af met een Preferred Trot, het sportieve hoogtepunt van de avond. Trolley (8) is de absolute winterkoning van The Meadowlands en hij wist vijf van zijn zes Preferred-optredens om te zetten in winst. Marcus Miller liet onlangs weten dat ze de inleggelden voor alle grote Stakes-koersen van komende zomer reeds betaald hebben, dus de familie Miller schat hem blijkbaar veel hoger in dan slechts “een winterpaard”. Zoals gebruikelijk treft hij hier het slechtst mogelijke nummer (startnummer 9), het zou dan ook net iets te ver gaan om hem “onklopbaar” te noemen, maar hij is zonder enige twijfel het te kloppen paard. Sutton (7) is een voormalige jaargangcrack die de stap naar de Free For All-klasse probleemloos gemaakt heeft. Twee weken geleden viel hij me niet helemaal mee, na een zuinig koersverloop moest hij namelijk nog alle zeilen bijzetten om Two AM van zich af te houden. Dat was echter wel zijn rentree na een half jaar rust, hij zou nu dus zomaar wat scherper voor de dag kunnen komen. In dat geval de eerste uitdager van de winterkoning. Vertrekt vanaf 8.  Two Am (6) heeft gedurende het winterseizoen de transitie doorgemaakt van “getalenteerd probleempaard” naar “getalenteerd toonbeeld van trouw”. Wanneer hij hier de juiste rug kan volgen dan zou hij in de slotfase het trio in moeten kunnen sprinten. In Secret (1) bereikte met zevenmijlslaarzen het Preferred-niveau, waar hij twee weken geleden vierde werd achter 8- 7- 6. Hij moest toen wel heel veel werk verzetten om aan kop te komen, dus hij had wel een geldig excuus voor zijn matige slotfase. Hij start hier vanaf startnummer 5 en een plaatskans heeft hij zeker. Stalgenoot Elysium Lindy (1a) maakt zijn seizoendebuut vanaf startnummer 7 en staat daarmee voor een pittige opdracht, al is dit best een goed paard. Maar goed, je krijgt hem er gratis bij. Toch zie ik meer in zijn voormalige stalgenoot Resita (4), die twee weken geleden nog voor Burke debuteerde in de Preferred. Dat mislukte door toedoen van een galoppade achter de auto, maar de week ervoor won hij (één klasse lager) van kop af nog erg overtuigend in 1.10,3. Hij debuteert nu voor zijn nieuwe trainer en Timmy T start vanaf nummer 3! Tenslotte nog aandacht voor Tag Up And Go (3), die vorige week aan 6,10 mijn mooiste winnaar van het weekend was. Nu maakt hij de stap naar de Preferred en dat is misschien wat hoog gegrepen. Anderzijds heeft hij een mooi startnummer (2) en de Double D klimt aan boord, dus op basis van zijn goede vorm kan hij misschien een prijsje belopen.Plaats 1: Trolley (8)
Plaats 2: Sutton (7)
Plaats 3: Two AM (6)
Plaats 4: In Secret (1)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.