Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 9 maart

Voorbeschouwing The Meadowlands, zaterdag 9 maart 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zondagochtend 10 maart 01:15Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

Race 1

Alsof het leven van een Meadowlands-tipgever al niet ingewikkeld genoeg is. Ik bedoel, de afgelopen twee zaterdagen bleken winnaars van 20-1 en hoger eerder regel dan uitzondering. En dan beginnen we deze zaterdag met een koers voor 3- en 4-jarigen die nog geen twee koersen gewonnen hebben, waarin liefst 4 (!) debutanten aan de start komen. Maar ik laat me niet kennen en ga halsstarrig toch weer een poging wagen. Vorige week kwam een vijftal uit dit veld overigens nog in actie in een kwalificatieproef, waarin de 1 heel ruim wist te winnen, vóór resp. 5- 3- 4- 2. Ik ga het hier proberen met de 4-jarige Sports Legend (9), die vorig jaar nog met enig succes koerste in de Ontario Sire Stakes en daarbij een dikke ton verdiende. Bovendien liep hij meerdere keren tijden in de 1.08. Vorige week maakte hij zijn debuut voor de nieuwe trainer en dat ging heel aardig, en nu is Gingras vastgelegd voor de rit. Feit is echter ook dat hij slechts één keer wist te winnen uit 22 starts, dus of we hier te maken hebben met een “winnaar” is nog maar de vraag. Goldberg (10) is een jaar jonger, maar hij is het paard met het meeste talent in dit veld. Ik bedoel, hij plaatste zich vorig jaar nog voor de finale van de Metro Pace en dat is echt het allerhoogste niveau! Ook hij maakt hier zijn seizoendebuut en de familie Teague komt speciaal over uit Delaware. American World (1) is al vier jaar, maar maakt hier vanavond zijn debuut. Hij heeft wel in twee kwalificatieproeven gelopen en vorige week zag dat er erg goed uit. Hij liep namelijk ver weg bij een viertal (nummers 2 t/m 5) dat hij vanavond ook tegenkomt. Hier treft hij een ideaal nummer en de Double D blijft aan boord. Vodka On The Beach (8) boekte hier twee weken geleden zijn eerste zege. Dat was wel vanaf startnummer 1 en na een ideaal parcours, vanaf dit nummer wordt het lastiger. Hij is hoe dan ook de enige met bewezen vorm. Tenslotte hebben we To The Max (5) nog, die vorige week op enige afstand derde werd achter de 1 in zijn kwalificatie. Vanavond koerst hij voor het eerst op lasix en dat verdient altijd aandacht!

Plaats 1: Sports Legend (9)
Plaats 2: Goldberg (10)
Plaats 3: American World (1)
Plaats 4: Vodka On The Beach (8)

 

Race 2

De tweede is een koers voor 5-jarigen en jonger die nog geen vier koersen (of 90.000 dollar) hebben gewonnen. Deze koersklasse werd vorige week buiten onze broadcast verreden en toen was de volgorde van aankomst 7- 5- 1- 3- 8. Rebel Rouser (7) is al een tijdje in absolute topvorm en vorige week wist hij zijn voornaamste tegenstanders van vanavond nog van kop af te kloppen. Hij gaat groot favoriet worden aan de totalisator en ik kan daar niet zoveel tegenin brengen. Zijn startnummer is overigens wat lastiger dan vorige week. Favoriet? Ja. Onklopbaar? Nee! Zo wist Art Dancer (5) de favoriet op 9 februari nog te kloppen toen hij van kop af koerste. En nu heeft deze snelle vertrekker (in tegenstelling tot vorige week) een startnummer geloot aan de binnenzijde van Rebel Rouser. Zou het weer kunnen van kop af? Hij vertrekt vanaf nummer 4. Alta Shelby N (3) keerde vorige week, na een succesvolle Yonkers-campagne, weer terug op the Big M en trof het toen niet met startnummer 10. Bij het uitkomen van de laatste bocht lag hij nog laatste en hij was toen al kansloos om nog een prijsje te kunnen belopen, maar ver achter Rebel Rouser liet hij evengoed wel de snelste afsluitende kwartmijl van het hele veld zien. Nu vertrekt hij vanaf startnummer 2 en het zou me vies tegenvallen wanneer hij hier niet in de uitslag loopt. Met een klein kijkje op meer. Minpunt is overigens wel dat vaste rijder Double D, net als vorige week, de voorkeur geeft aan nummer 5. Annihilation (1) trok vorige week als derde paard aan de binnenkant mee in het kielzog van Rebel Rouser en Art Dancer, waarop hij ze in de slotfase nog wist te benaderen. Vanavond vertrekt hij vanaf nummer 5, waardoor eenzelfde koersscenario als vorige week zeker mogelijk is. In ieder geval een plaatskans, wanneer de favorieten elkaar onderweg het leven zuur maken is er kans op meer. The Captain verkiest Annihilation overigens boven stalgenoot Ideal Chill (1a), die vanaf startnummer 9 voor een zware opdracht staat. Life Happened (8) is overigens niet zo slecht als zijn laatste uitslag misschien doet vermoeden, maar net als vorige week treft hij het niet met het startnummer.

Plaats 1: Rebel Rouser (7)
Plaats 2: Art Dancer (5)
Plaats 3: Alta Shelby N (3)
Plaats 4: Annihilation (1)

 

Race 3

Overigens ben ik eerder vergeten te vermelden dat we vanavond alleen maar pacers in actie zullen zien, maar dat bent u inmiddels misschien wel gewend. We vervolgen hoe dan ook met een koers voor de bodemklasse, waar ik het ga proberen met Fordham Sixty Two (5), die sinds hij in training staat bij Burke uit vier starts een schamele 1.000 dollar wist te verdienen. Zoals ik wel vaker aanstip is Ron Burke er de man niet naar om herhaaldelijk kansloze paarden in te schrijven, dus hij moet wat in dit paard zien. Vanavond koerst hij voor het eerst op lasix en hij treft iets mildere tegenstand. Het is natuurlijk wel de tandem Gingras/Burke, dus de cote zal niet heel interessant zijn. Vorige week had ik nogal wat verwachtingen van Mr Profeta (8), enerzijds omdat de Double D was aangetrokken en anderzijds omdat hij voor het eerst op lasix koerste. Wat hij uiteindelijk liet zien was nu niet bepaald hoopgevend en nu vertrekt hij ook nog eens vanaf een veel lastiger nummer. De Double D blijft wel aan boord en hij koerst wederom op lasix; ik geef hem nog één kans. Dancing Rusty (6) koerste de afgelopen weken in claimkoersen tegen Magnum Mike en consorten, nu treft hij toch mildere tegenstand. Hij is overigens niet overdreven snel van start, dus hij zal het van de slotfase moeten hebben. Better Bangbang (2) was vorige week vanaf startnummer 10 kansloos, al liep hij niet eens zo’n slechte koers. Nu vanaf een veel mooier nummer! In Rock We Trust (4) liep vorige week een hele behoorlijke koers, maar komt nu iets beter paarden tegen. Met een beetje mazzel qua koersverloop heeft hij toch een plaatskans.

Plaats 1: Fordham Sixty Two (5)
Plaats 2: Mr Profeta (8)
Plaats 3: Dancing Rusty (6)
Plaats 4: Better Bangbang (2)

 

Race 4

In de vierde maken we één stap omhoog qua koersuitschrijving en dit is een ontzettend lastige koers. Naar mijn smaak is niet één deelnemer echt kansloos en hier zouden we zomaar getrakteerd kunnen worden op een grote verrassing, zoals we de afgelopen twee zaterdagen ook met enige regelmaat hebben beleefd. TJ Blast (8) werd vorige week van start af afgeschoten door Andy Mac om een goede uitgangspositie te bemachtigen. Vervolgens werd hij bij het uitkomen van de eerste bocht weer ten aanval gestuurd richting de koppositie en toen hij die eenmaal te pakken had kreeg hij gelijk weer een aanval te verduren. Met andere woorden: die tweede plek was zo slecht nog niet, maar om vanavond te kunnen winnen zal er iets zuiniger met zijn krachten moeten worden omgesprongen. Het startnummer is natuurlijk beroerd, maar met zijn startsnelheid moet hij een uitgangspositie bij de eerste vijf paarden kunnen vinden. Vervolgens is het een kwestie van blijven zitten voor McCarthy en hopen dat het koersverloop zich in zijn voordeel ontwikkelt. Big Stretch Mark (7) zakte vorige week naar deze klasse en achter de onstuitbare Ghost Pine liep hij eigenlijk een geweldige koers. Ook in een hogere klasse heeft hij recentelijk nog laten zien dat hij het vermogen heeft om in het dodenspoor de aanval te openen en om vervolgens ook nog thuis te kunnen komen, dus hij kan het e.e.a. op eigen kracht afdwingen. Kanspaard. Smileandsaycheese (5) werd vorige week derde achter de 7, maar bij het uitkomen van de laatste bocht lag hij nog in het achterveld. In de slotfase maakte hij dus nog heel veel terrein goed en vanavond is zijn startnummer iets gunstiger. Door zijn gebrekkige startsnelheid is een gunstiger koersverloop dan vorige week niet gegarandeerd, maar mocht dat wél zo zijn dan strijdt hij ook mee om de overwinning. Century Churchill (1) treft na een hele reeks aan beroerde startposities nu eindelijk weer eens een mooi nummer en derhalve zou hij hier zomaar in het trio kunnen lopen. Tenslotte wil ik u nog wijzen op Awesomeness (6), die vorige week de laatste bocht rondde door het dodenspoor, wat hem in de slotfase weer opbrak. Deze ruin heeft in het verleden wel betere paarden geklopt dan hij hier treft, maar hij moet wel het geluk treffen van de juiste rug die hij kan volgen.

Plaats 1: TJ Blast (8)
Plaats 2: Big Stretch Mark (7)
Plaats 3: Smileandsaycheese (5)
Plaats 4: Century Churchill (1)

 

Race 5

De vijfde is een claimkoers voor pacers uit het midden en hogere segment, waarbij de paarden met de hoogste claimprijs de buitenste startnummers treffen. In deze koers ga ik all-in op Four Staces (5). Vorige week stond de Double D voor de lastige keuze tussen dit paard en nummer 10 en hij koos toen voor laatstgenoemde. Hij finishte toen vóór Four Staces (ze werden tweede en derde), maar dit keer gaat toch weer zijn voorkeur uit naar dit paard. En zijn voorgaande start staat me nog helder op mijn netvlies, ik kreeg hem toen namelijk “binnen” aan 4,40, en toen vermorzelde hij het veld vanuit het dodenspoor. Ik denk niet dat hij hier favoriet wordt, maar ik zie hem niet geklopt worden. Ik weet niet wat er vorige week met Ideal Son (6) aan de hand was, maar aan 1,90 sloeg hij een bleek figuur. The Captain kiest er echter voor om bij hem aan boord te blijven, terwijl hij ook geldt als vaste stuurman van de 3, en dat geeft aan dat zijn prestatie van vorige week waarschijnlijk een incident was. CC Big Boy Sam (3) heeft deze winter een abonnement op trio-klasseringen, maar hij treft in de breedte nu wel een beter veld. Deze bliksemvertrekker heeft wel ideaal geloot en hij zal zich direct bij de voorste bevinden. Een nieuwe trio-klassering is derhalve zeker mogelijk. Itsnoproblemman (10) is een soort straatvechter die blijft gaan, ongeacht het parcours dat hij krijgt voorgeschoteld. Nummer 10 is voor hem echter ook gewoon pittig, terwijl de Double D dus de voorkeur geeft aan mijn favoriet. Spaghetti Eddie (8) is er eigenlijk ook al zo één die “altijd” in het geld finisht in dit circuit. Voor vanavond is Gingras vastgelegd voor de rit. Dat is absoluut interessant, maar dat zal het voltallige Meadowlands-publiek waarschijnlijk ook vinden. Het zal me dan ook niet verbazen wanneer hij van start gaat als favoriet, maar dit startnummer maakt het er natuurlijk niet gemakkelijker op.

Plaats 1: Four Staces (5)
Plaats 2: Ideal Son (6)
Plaats 3: CC Big Boy Sam (3)
Plaats 4: Itsnoproblemman (10)

 

Race 6

Van de claimers gaan we weer naar een “gewone” koers in, zeg maar, de middenklasse. A-Nap stond voor deze koers voor een moeilijke keuze, hij moest namelijk kiezen tussen de nummers 1 en 2. Hij koos voor de eerste, maar eigenwijs als ik ben kies ik op mijn beurt voor die andere. McErlean (2) is namelijk een class-dropper, die nu mildere tegenstand treft vanaf een fraai startnummer. En Andy Mac pikt de rit nu op, dus het paard is zelf niet minder geworden van de keuze van Napolitano. Quality Closer (5) komt over van Yonkers, waar hij de laatste weken paarden trof van een net iets hoger niveau. Als het moet dan kan hij vertrekken als een raket, dus deze loting is erg goed. Als A-Nap niet de voorkeur had gegeven aan Griffon Hanover (1) dan had ik hem misschien over het hoofd gezien. Ik heb zijn koers van vorige week dus nog maar eens teruggekeken en inderdaad, vanaf startnummer 9 liep hij eigenlijk helemaal niet zo’n rare koers. Solo Story (4) wil uitstekende prestaties nog wel eens afwisselen met mindere, en vorige week was weer eens zo’n “clunker” (zoals ze dat in Amerika zo mooi zeggen). Bij het ingaan van de laatste bocht trof hij de rug van het paard in het dodenspoor, ideaal, maar eenmaal in de laatste rechte lijn gaf hij niet thuis. De week ervoor kwam hij in de slotfase juist nog aanvliegen en kwam hij maar een neusje tekort voor de zege. Welke Solo Story gaan we vanavond zien? Het kan i.i.g. alle kanten op. Mr Carrotts (7) vond ik vorige week verrassend goed, ik had in ieder geval geen rekening gehouden met hem. Door die overwinning gaat hij nu wel weer een klasse omhoog, terwijl het startnummer ook beter had gekund. Toch maakte hij vorige week dusdanig veel indruk dat hij hier, bij een vergelijkbare prestatie, best eens in de uitslag zou kunnen lopen.

Plaats 1: McErlean (2)
Plaats 2: Quality Closer (5)
Plaats 3: Griffon Hanover (1)
Plaats 4: Solo Story (4)

 

Race 7

Net als vorige week sluiten we onze broadcast af met het sportieve hoogtepunt van de avond in de vorm van de Preferred Handicap. Onlangs gaf ik al aan dat het niveau langzaam maar zeker fors omhoog gaat door toedoen van jaargangcracks dan wel Free For All-paarden die terugkomen van een welverdiende winterrust. Dit veld herbergt vier van dergelijke “herintreders” die allemaal hun seizoendebuut maken. Vorige week begon ik nog vóór het uitkomen van de laatste bocht te kraaien van plezier toen ik zag dat de Double D zijn Beckhams Z Tam (9) al naar buiten stuurde om de slotaanval in te zetten, maar het bleek zo’n typisch gevalletje van een verkochte huid, terwijl de beer nog vrolijk in de rondte loopt. De voormalige Breeders Crown-winnaar liep weliswaar een fantastische rechte lijn, maar vanuit zijn rug kwam er nog eentje die net iets meer speed liet zijn. Vanavond is zijn startnummer nog slechter en net als vorige week is hij afhankelijk van een treintje in het tweede spoor waar hij zijn wagonnetje bij aan kan haken. Bij eenzelfde koersverloop als vorige week zie ik hem nu wél winnen! Overigens pikt Timmy T de rit nu op, en dat heeft alles te maken met het feit dat Dunn hier de voorkeur geeft aan Rodeo Romeo (7). Deze Rocknroll Hanover-zoon kende vorig jaar een uitstekend seizoen en inmiddels heeft hij twee kwalificatieproeven in de benen, waarbij hij er met name vorige week goed uitzag. Net toen ik dacht dat het beste er wel af was bij K Ryan Blue Chip (5) kwam hij weer twee keer uitstekend voor de dag in de Preferred. Hij moet het vooral van zijn eindschot hebben, derhalve is dit voor hem een ideale loting. Marcus Miller stapt af bij nummer 3 en geeft de voorkeur aan Tuxedo Bay (4). Dat vind ik op zijn minst een opmerkelijke keuze, want na een spectaculair goed winterseizoen liet hij het bij zijn voorgaande start ineens helemaal zitten in de slotfase. Dat had een incident kunnen zijn, maar vorige week toonde hij geen verbetering en liet hij het weer helemaal zitten van kop af. Wanneer ik de garantie zou krijgen dat de Tuxedo Bay van januari weer opstaat dan betrok ik hem onmiddellijk in mijn spel, maar ik wacht dit ritje eerst eens af. Ik geef de voorkeur aan het paard die Miller juist heeft afgewezen: Hudson Phil (3). Vorige week was hij niet slecht in de Preferred (vijfde) en nu koerst hij voor het eerst op lasix. Mindtrip (2) verkeerde in februari in een hysterische vorm, maar nu debuteert hij voor een nieuwe trainer op een hoger niveau. Maar met dit startnummer zit een plaatsgeld er misschien toch in.

Plaats 1: Beckhams Z Tam (9)
Plaats 2: Rodeo Romeo (7)
Plaats 3: K Ryan Blue Chip (5)
Plaats 4: Hudson Phil (3)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.