Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 15 maart

Voorbeschouwing The Meadowlands, vrijdag 15 maart 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 16 maart 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!


RACE 1, pacers

Deze vrijdagavond ziet er anders uit dan u in de afgelopen maanden gewend bent geraakt. De reden hiervoor zal ik u verder niet mee vermoeien. Hoe dan ook, we beginnen deze vrijdagavond met pacers en met amateurrijders. En ik kan u beloven: wanneer u denkt dat er in Europa slechte amateurrijders zijn, dan heeft u nog niet veel van dergelijke koersen in Amerika gezien. Ik ga het hier in ieder geval proberen met Redonkulous (4), die hier met Joe Lee de succesvolste amateurrijder van dit moment treft. Het paard is zelf niet regelmatig in zijn prestaties, maar een maand geleden koerste hij nog één niveau onder de Preferred-klasse. Een veld als deze hoort hij dus op te vreten. Afgelopen dinsdag koerste hij nog op Yonkers, waar hij na een slotronde in het dodenspoor keurig tweede werd. De vorm lijkt dus goed, verwacht alleen geen interessante cote. Rockinwiththebest (5) viel vorige week niet helemaal mee, na een mooi parcours. De trainer heeft aangegeven het een en ander te zullen veranderen qua aanspanning en rijder Hechkoff is redelijk ervaren. Kiwi Ideal N (1) ging afgelopen dinsdag in dezelfde koers als Redonkulous van start op Yonkers. Let op: Kiwi Ideal N ging (met Gingras) van start aan een cote van 3-1, Redonkulous (met Dexter Dunn) daarentegen zou 22-1 hebben gebracht. Nu werd Kiwi Ideal N aan kop lang onder druk gezet, waarop hij in de slotfase het anker uitgooide. Als de koers van dinsdag niet nog in zijn benen zit dan krijgt hij hier de kans op een revanche. On Cruise Control (8) komt over uit Canada, hij heeft daar de snelheid laten zien om hier voorin mee te kunnen doen. Rijder Calabrese was een paar jaar geleden nog de meest winnende amateur op the Meadowlands. Quality Bud (6) is snel van start en via de tactiek “kop nemen en afgeven” zou hij in de slipstream misschien mee kunnen liften naar een trio-klassering. Jacksrluckytoo (9) lijkt niet in zijn beste vorm te verkeren, maar zowel hij als rijder Harmon beschikken over veel ervaring. Net als nummer 6 mee op plek drie in deze verraderlijke koers.Plaats 1: Redonkulous (4)
Plaats 2: Rockinwiththebest (5)
Plaats 3: Kiwi Ideal N (1)
Plaats 4: On Cruise Control (8)

 

RACE 2, pacers

In de tweede koers komen we véél betere paarden tegen. Dit namelijk is een merriekoers uit het hogere segment. Rainbow Room (8) was als tweejarige een uitgesproken supercrack en één van de allerbeste van haar jaargang, maar vorig jaar ging haar driejarigenseizoen in rook op door toedoen van een blessure. Na twee kwalificatieproeven maakte ze vorige week haar rentree op Dover Downs, waar ze het van kop af niet kon bolwerken. Ik ga er vanuit dat ze met die koers in de benen nu scherper is. En dat zal, gezien haar startnummer en tegenstand, ook echt nodig zijn. Het viel me dinsdag op dat Andy Mac met liefst vijf (!) paarden was aangegeven, dus ik was razend nieuwsgierig naar zijn uiteindelijke keuze. Dat werd dus Oceania (4), die vorige week een spectaculair eindschot liet zien in een kwalificatieproef, waarmee ze diverse toppers kansloos liet. Zeer serieuze uitdaagster van mijn favoriet! Believe In Me (7) diende vorige week de laatste bocht door het dodenspoor te ronden, maar desondanks werd ze dichtbij Penpal tweede. Ze zal wederom van achteraf koersen, wanneer ze t/m het uitkomen van de laatste bocht een goede rug kan volgen dan is ook zij in beeld voor de overwinning. Stylish Beachwhere (3) kon vorige week na een lastig parcours haar favorietenstatus net niet waarmaken, maar ze liep wel degelijk een goede koers. Nu komt ze twee klassen hoger in actie, een klassering lijkt het hoogst haalbare. D Gs Elsa (2) kreeg vorige week een erg dure laatste bocht voor haar kiezen, waardoor ze matig thuiskwam. Toch is dit niet zo’n raar paard, die vermoedelijk over het hoofd gezien gaat worden door de spelers. Toch maar meenemen op plek drie.Plaats 1: Rainbow Room (8)
Plaats 2: Oceania (4)
Plaats 3: Believe In Me (7)
Plaats 4: D Gs Elsa (2)


RACE 3, pacers

In de derde komen de amateurrijders weer in actie. Hier stapt trainer Mark Silva zelf op de kar bij Mac Attack (7) en dan dienen de alarmbellen af te gaan. Silva rijdt namelijk niet vaak, maar op the Meadowlands wint hij één op twee koersen. Deze vijfjarige ruin behoorde als driejarige nog tot de subtop van zijn jaargang en tegen deze tegenstanders heeft hij een uitgelezen kans om voor het eerst in anderhalf jaar weer eens een koers te winnen. Vertrekt vanaf startnummer 8. So Take That (5) sloeg vorige week aan 19-1 toe in een koers voor de bodemklasse, waar hij in handen van Andy Mac een geweldig eindschot liet zien. Wanneer rijder Beltrami hier kiest voor een afwachtend parcours, en dat is niet evident, dan zou eenzelfde eindschot hem hier ver kunnen brengen. Dat zou mooi zijn voor Tony Beltrami, die het afgelopen jaar geen koers wist te winnen. Vertrekt vanaf 6. I’m Sid The Kid (8) gaat gegarandeerd spel trekken, al was het alleen om rijder Joe Lee. In een veld als dit zou hij ook voorin mee moeten kunnen doen, al is startnummer 9 natuurlijk wel verrekte lastig. May I Cruise West (2) zoekt hier pittige tegenstand op, maar vorige week werd deze rijder tweede met hem op Freehold. Met dank aan startnummer 1 zou hij misschien een plaatsje kunnen belopen. Cheyenne Reider (9) behoort absoluut tot de betere paarden in dit veld, maar hij treft startnummer 10 en hij wordt gereden door een zeer onervaren rijdster. Outsider.Plaats 1: Mac Attack (7)
Plaats 2: So Take That (5)
Plaats 3: I’m Sid The Kid (8)
Plaats 4: May I Cruise West (2)


RACE 4

We hebben er tot de vierde koers op moeten wachten, maar dan treffen we ook dravers van enig niveau. Vorige week troffen diverse tegenstanders elkaar ook, en toen kwamen ze in de volgende volgorde door de finish: 5- 2- 1- 8- 9. Bizet (5) gaat hier vermoedelijk groot favoriet worden en dat vind ik persoonlijk wat overdreven. Vorige week revancheerde hij zich weliswaar voor de misser van een week eerder, maar hij kreeg dan ook echt een koers op maat voorgeschoteld. De kans is vrij groot dat hij aan de overkant de kop gaat overnemen, dus zijn favorietenstatus is terecht. Maar hij is niet onklopbaar! Ik ga het dan ook proberen met Presidente Zette (2), die bij zijn voorgaande twee starts telkens tweede werd achter Bizet. Maar de voorlaatste keer kreeg hij het dodenspoor voor zijn kiezen, terwijl hij vorige week aan kop enorm onder druk werd gezet door Final Dream (die dat in de slotfase moest bekopen). Hij treft wederom een mooi nummer, rijder Tyler Buter kent hem inmiddels goed en wanneer het nu onderweg eens niet tegenzit dan is hij goed genoeg om dit te kunnen winnen. Alvisi Hanover (1) werd vorige week na een lastig parcours keurig derde achter de twee reeds genoemde paarden. Vanaf dit fraaie startnummer heeft hij weer een plaatskans. Hammer Time (10) liep twee weken geleden voor het laatst en wist toen met een goed eindschot Bizet te verslaan. Hij is in principe goed genoeg om mee te doen voor de overwinning, maar vanaf dit startnummer komt hij waarschijnlijk laatste te liggen. Nothing But Muscle (8) liep vorige week als vierde aankomende onopvallend een goede koers, waarbij hij de snelste afsluitende kwartmijl van het hele veld liet zien. Hij treft nu echter een nog lastiger startnummer dan laatst.Plaats 1: Presidente Zette (2)
Plaats 2: Bizet (5)
Plaats 3: Alvisi Hanover (1)
Plaats 4: Hammer Time (10)


RACE 5, pacers

In de vijfde komen de pacers voor het laatst in actie gedurende onze broadcast van vanavond, en hier hebben we te maken met een claimkoers uit het lagere segment. Ideal Candidate (5) koerste bij zijn laatste starts in een hogere claimklasse en blijkbaar was dat teveel van het goede. Zijn laatste poging in deze klasse (15 februari) resulteerde in een klinkende overwinning. Nu met Gingras op de kar, dus hij gaat zeker favoriet worden. Maar hij treft hier wel een aantal vormpaarden. Om te beginnen met Abbeylara (6), die vorige week zijn beste koers sinds lange tijd liep. Vanaf startnummer 9 belandde hij in het dodenspoor, waarna hij de volledige laatste bocht door het derde spoor rondde. En nóg wist hij te winnen. Wanneer hij vanavond iets vergelijkbaars laat zien dan is Ideal Candidate nog niet thuis! Sports Cowboy (4) werd vorige week erg aanvallend gereden door Kyle Husted en zijn derde plek was voor zijn doen een prima prestatie. Vanaf dit startnummer zou hij weer in het trio moeten kunnen lopen. About The Benjamins (7) ging vorige week snel van start en bevond zo al snel aan het front, maar nadat de kop twee keer werd afgegeven kwam hij toch nog allerlei verkeersoponthoud tegen. Uiteindelijk sprintte hij nog naar een vierde plek en bij iets meer geluk qua koersverloop zit er vanavond misschien wel meer in het vat. Op basis van zijn startnummer zou Just N Berlander (2) misschien een plaatsje kunnen belopen, al viel hij me vorige week niet helemaal mee.Plaats 1: Ideal Candidate (5)
Plaats 2: Abbeylara (6)
Plaats 3: Sports Cowboy (4)
Plaats 4: About The Benjamins (7)


RACE 6

De zesde is er eentje voor de bodemklasse en dit is een lastige, open koers. Eyore Hanover (9) liep laatst zijn beste koers van dit jaar en hij kwam slechts een halsje tekort voor de overwinning. Dit startnummer is natuurlijk erg lastig, maar als het moet dan kan hij best hard vertrekken. Als hij zonder overdreven veel moeite aan het front weet te komen dan zou hij voor het eerst sinds een half jaar weer eens een koers kunnen winnen. Fashion Winner (5) is ten opzichte van een paar maanden geleden meerdere klassen gezakt en start nu voor het eerst in de bodemklasse. Normaal gesproken zou hij dit achterstevoren ingespannen nog moeten winnen, maar blijkbaar is Abbatiello daar minder van overtuigd, want hij geeft de voorkeur aan nummer 9. Wat mij betreft een duidelijk signaal. Montepulciano (3) werd vorige week na een zuinig parcours derde, dichtbij Roundtown Rocker en Tech Titan. Vanaf dit startnummer behoren een dergelijk parcours en een dito prestatie weer mogelijk te zijn. Max Volo (6) kwam vorige week één klasse hoger in actie en werd toen na een zuinig parcours vierde, in een kilometertijd die snel genoeg is om hier te kunnen winnen. Max is echter niet bepaald een winnaarstype (2 zeges uit 42 starts), dus ik ben bang dat hij met Gingras op de kar “overspeeld” gaat worden. Weekend Wit BigD (4) kwam vorige week nog in een hogere klasse in actie en was toen vanaf startnummer 9 volledig kansloos. De tegenstand van vanavond is van beduidend mindere allure. Zou kunnen verrassen.Plaats 1: Eyore Hanover (9)
Plaats 2: Fashion Winner (5)
Plaats 3: Montepulciano (3)
Plaats 4: Max Volo (6)


RACE 7

Het sportieve hoogtepunt van de avond wordt precies verreden na het beëindigen van onze broadcast, dus we zullen ons tevreden moeten stellen met een mooie koers voor de middenklasse. De afgelopen maanden heb ik meerdere keren gemopperd over Rubber Duck (9), aangezien deze Free For Aller in (voor zijn doen) lage klassen nogal wisselvallig presteerde. Vorige week liet de oude Duck zich eindelijk weer eens zien. In een weliswaar aanzienlijk lagere klasse dan nu het geval is katapulteerde hij vanaf nummer 9 naar de kop, om vervolgens steeds verder weg te lopen bij het veld. Punt van zorg is natuurlijk dat hij de afgelopen maanden goede prestaties afwisselde met slechte, maar zo goed als vorige week heeft hij er al een tijd niet meer uitgezien. Nows The Moment (8) kwam vorige week in deze klasse in actie en deze startraket vloog vanaf nummer 9 naar de kop. Bij het uitkomen van de laatste bocht leek hij op cruise control op de overwinning af te stevenen, maar in zijn eenzaamheid liet hij 200 meter voor de finish het bit ineens volledig los. Bij zijn voorgaande start klopte hij Pappy Go Go nog, dus ik ga uit van een incident. Nu met Gingras! Osvaldo Blue Chip (2) werd hier, in een hogere klasse, vlak voor kerst in de vrieskou nog tweede achter Melady’s Monet in 1.10,5. Na die tijd heeft hij eigenlijk teleurgesteld, maar hij treft nu eindelijk weer eens een mooi nummer. Ataboy Hanover (3) kwam vorige week ook in actie in deze klasse en zat toen heel lang ingesloten, maar toen het gaatje eindelijk ontstond sprintte hij nog naar de derde plek. Hij treft wederom een mooi nummer en zou hier met de voorste mee moeten kunnen. Tenslotte nog aandacht voor de bliksemvertrekker Chromeo (5), die hoger in mijn rangschikking zou hebben gestaan wanneer zijn laatste start niet vijf weken geleden was geweest. Zijn vorm is dus een vraagteken.Plaats 1: Rubber Duck (9)
Plaats 2: Nows The Moment (8)
Plaats 3: Osvaldo Blue Chip (2)
Plaats 4: Ataboy Hanover (3)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.