Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

The Meadowlands - 16 maart

The Meadowlands - zaterdag 16 maart 2019 - Aanvang (Nederlandse tijd): zondagochtend 17 maart 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1

Zoals meestal is de zaterdagavond gereserveerd voor pacers. En de eerste is een koers op één niveau boven de bodemklasse. Vorige week kreeg Vinnie Ginsburg het voor elkaar om vanaf startnummer 2 als laatste de laatste bocht in te draaien met Sports Vision (5), waarna hij middels een vlammend eindschot nog naar de tweede plek sprintte. Vanavond komt hij zeker geen betere paarden tegen en zijn gebrekkige startsnelheid kun je eigenlijk wegstrepen, aangezien dit veld sowieso niet veel snelle vertrekkers herbergt. Favoriet. More Dragon (4) gaf vorige week, in een andere koers, ook al een demonstratie “laagvliegen in de slotfase” ten beste. Nu stijgt hij wel één klasse, maar echt heel veel betere paarden dan vorige week komt hij nu ook weer niet tegen. Willie Boots (1) is één van de weinige snelle vertrekkers in dit veld en nu stapt ook Gingras nog eens op. Qua intrinsieke klasse lijkt Willie me eigenlijk niet goed genoeg om een koers als deze te winnen, maar met zoveel langzame vertrekkers aan zijn buitenkant krijgt hij misschien wel de kans om van kop af het tempo te drukken. In dat geval zou hij kunnen verrassen. Een meer waarschijnlijk scenario is dat één van de kanspaarden zich aan de overkant komt melden, waarop Gingras zal afgeven. En dan zal hij net als vorige week meeliften naar een derde of vierde plek. Ideal Son (8) stelde twee weken geleden als groot favoriet teleur, maar vorige week kwam hij weer veel beter voor de dag. Vanuit het achterveld liet hij een sterk eindschot zien, al kwam Sports Vision hem vanaf zijn rug nog voorbij voor de tweede plek. Nu is Ideal Son óók al geen snelle vertrekker, maar Callahan is misschien wel de meest agressieve van alle Meadowlands-rijders. Hij zal ook hebben gezien dat de echte bliksemvertrekkers hier ontbreken, dus het zou zomaar eens kunnen dat hij offensief van leer trekt. In dat geval zou hij kunnen winnen, anders zal hij zich moeten richten op een klassering. Santiago Style (6) tenslotte heeft wel voor hetere vuren gestaan, maar nadat zijn vorm gedurende het najaar alleen maar minder werd heeft hij een tijdje rust genoten. Vorige week maakte hij zijn rentree en dat was zeker geen gedenkwaardig optreden, maar wellicht komt hij met die koers in de benen nu scherper voor de dag. Stal Bongiorno beschikt in ieder geval over vorm!

Plaats 1: Sports Vision (5)
Plaats 2: More Dragon (4)
Plaats 3: Willie Boots (1)
Plaats 4: Ideal Son (8)

 

RACE 2

De tweede koers is uitgeschreven voor 3- en 4-jarigen die nog geen koers hebben gewonnen. De vierjarige American World (7) maakte hier vorige week zijn debuut en na zijn goede kwalificatie trok hij ook direct het nodige spel. Nu had hij de pech dat hij diverse paarden trof met de nodige Stakes-ervaring, bovendien diende hij de laatste bocht door het dodenspoor te ronden. Uiteindelijk liep hij best een goede koers in een snelle kilometertijd en de tegenstand van vanavond is toch een stuk minder. Ik zie hem hier niet geklopt worden, maar dat zal ook blijken uit zijn cote. Hij vertrekt overigens vanaf startnummer 8. To The Max (1) liep vorige week in dezelfde koers als mijn favoriet en na een zuinig parcours aan de binnenzijde wist hij nog net een prijsje te belopen. Vanaf startnummer 2 wacht hem een identiek parcours en een hogere klassering dan vorige week. Entry-mate Thedoginthefight (1a) start vanaf nummer 5 en staat hier voor een zwaardere opdracht. De 3-jarige Ode To Gray (6) was hier in december uitstekend op dreef toen hij tegen oudere paarden een aantal tweede en derde plekken beliep. Na een paar maanden rust maakt hij nu weer zijn rentree en wellicht ontbreekt het hem nog aan scherpte, maar in dit veld hoort hij op zijn minst gewoon in het trio te lopen. Vertrekt vanaf 7. Dundee Hanover (8) maakte hier twee weken geleden zijn debuut, en als Gingras/burke-pupil ging hij als favoriet van start. Van kop af kon hij het echter niet waarmaken en het feit dat hij nu vertrekt vanaf startnummer 9 maakt het er niet makkelijker op. Hij koerst echter voor het eerst op lasix en de ervaring leert ons dat er verbetering op zou kunnen treden. Papa Blue Chip (3) sprong vorige week achter de auto, maar na die tijd liet hij nog de nodige snelheid zien. Outsider. Tenslotte nog de mededeling dat ook Blissful Road (5) voor het eerst op lasix koerst, al zal hij zich echt extreem moeten verbeteren t.o.v. laatst. Start vanaf 6.

Plaats 1: American World (7)
Plaats 2: To The Max (1)
Plaats 3: Ode To Gray (6)
Plaats 4: Dundee Hanover (8)

 

RACE 3

De derde is een koers voor de bodemklasse. Byby Landon (3) maakte hier vorige week na een maandje rust zijn rentree en kreeg toen een lastige koers vanuit het achterveld voorgeschoteld. Hij sprintte uiteindelijk naar een prima vierde plek en nu treft hij een veel gunstiger startnummer. Nu The Orange Crush ook nog eens op de kar stapt is hij eigenlijk aan zijn stand verplicht om te winnen. Legion of Boom (10) werd vorige week geparkeerd in het dodenspoor, waardoor hij de finish slecht kon vinden. Dit startnummer is natuurlijk niet best, maar hij kan heel rap vertrekken en nu stapt Gingras op! Dat zal de cote er niet interessanter op maken, maar tegen dit gezelschap zou hij toch in het trio moeten kunnen lopen. Skyway Billy (6) kreeg vorige week vanaf startnummer 9 een erbarmelijke koers voorgeschoteld, maar bij zijn voorgaande start werd hij nog uitstekend derde achter Four Staces en CC Big Boy Sam. Hij treft nu een wat mooier nummer en hij beschikt over de snelheid om hier voorin te finishen. Hij zal echter niet net als vorige week als laatste paard aan de klus moeten beginnen, en dat valt bij deze slowstarter ook weer niet uit te sluiten. Amrcanbootscoota A (2) heeft eigenlijk niet veel bijzonders laten zien sinds hij een jaar geleden werd geïmporteerd uit Australië. Hij is wel de enige class-dropper in dit veld en treft nu dus mindere tegenstanders. Vanaf dit mooie nummer dan een keer? Boogie Nights (8) debuteert vanavond voor een nieuwe trainer en hij heeft in het verleden wel voor hetere vuren gestaan. Zou kunnen verrassen.

Plaats 1: Byby Landon (3)
Plaats 2: Legion of Boom (10)
Plaats 3: Skyway Billy (6)
Plaats 4: Amrcanbootscoota A (2)

 

RACE 4

Clouseau Hanover (2) koerste een paar maanden geleden (met het nodige succes) nog op Preferred-niveau, maar de laatste weken is hij minder op dreef. Vorige week zakte hij een klasse en toen werd hij direct van de planken gespeeld, maar ondanks een ideaal startnummer en dito parcours kwam hij niet verder dan de vierde plek. Nu zakt hij wéér een klasse en waarschijnlijk zal hij weer van start gaan als mega-favoriet. Ik ga hem echter proberen te kloppen met Bell I No (7), die vorige week in dezelfde koers als vijfde finishte. Vanaf startnummer 10 kreeg hij echter eerst een hele dure eerste bocht voor zijn kiezen, vervolgens diende hij de laatste bocht te ronden door het dodenspoor. Zijn startnummer is nu iets beter en het zou mij niet verbazen wanneer deze snelle vertrekker na de eerste bocht de kop al te pakken heeft. En vanaf daar is hij toch echt het te kloppen paard. Ik ben persoonlijk erg gecharmeerd van Big Stretch Mark (5) vanwege zijn uitstekende karakter, feit is echter dat deze ijzervreter juist een klasse stijgt t.o.v. laatst. Misschien is dit niveau net een tikkeltje te hoog gegrepen, maar op basis van zijn uitstekende vorm neem ik hem toch mee. All Week (6) is ook al een class-dropper die hier voorin mee zou moeten kunnen doen, terwijl Mr Carrotts (1) vanaf dit ideale startnummer best een plaatsje zou kunnen belopen. Tenslotte nog de mededeling dat Sock It Away (9) voor het eerst koerst op lasix.

Plaats 1: Bell I No (7)
Plaats 2: Clouseau Hanover (2)
Plaats 3: Big Stretch Mark (5)
Plaats 4: All Week (6)

 

RACE 5

Dit is een prachtige, open koers waarbij eigenlijk alle deelnemers (in meerdere of mindere mate) winkansen mogen worden toegedicht. Daarnaast zijn er twee koppels die koersen onder stalverband, let dus goed op de startnummers! En een laatste punt van aandacht: Ron Burke heeft twee paarden in deze koers, maar toch maakt Gingras de keuze voor een ander paard. Dat is dermate zeldzaam dat ik eigenlijk niet anders kan dan om Sports Legend (3) aan te wijzen als het te kloppen paard. Vorige week wist hij vanaf startnummer 9 op spectaculaire wijze te winnen, maar hij maakt nu wel een forse stap omhoog qua koersklasse. Normaliter zou hij dan ook niet mijn eerste keuze zijn geweest, maar nogmaals: wanneer Gingras TWEE Burke-paarden de rug toekeert dan dienen alle alarmbellen af te gaan. Hij vertrekt vanaf nummer 1. Toen ik eerder deze week de velden bestudeerde, toen de keuze van Gingras dus nog niet bekend was, was Art Dancer (4) eigenlijk mijn eerste keuze. Hij koerst al een tijdje in deze klasse en is daarbij superconstant, bij zijn afgelopen twee starts beet hij alleen zijn tanden stuk op Rebel Rouser. Die is er nu niet bij en deze snelle vertrekker treft met nummer 2 een ideaal startnummer. Banker voor het trio-spel. Annihilation (1a) liep vorige week een ronduit fantastische koers. Hij diende de laatste bocht door het dodenspoor te ronden, maar desondanks scheelde het maar een lipdikte of hij had Art Dancer geklopt voor de tweede plek. Hier treft hij echter startnummer 9 en dat reduceert zijn winkansen aanzienlijk. Stalgenoot Ideal Chill (1) treft het met startnummer 3 een stuk beter, maar zijn vorm is twijfelachtig. Key Advisor (5) was als tweejarige niet ver verwijderd bij de top van zijn jaargang, maar vorig jaar (als driejarige) verliep het seizoen wat moeizamer. Hij heeft nu twee kwalificatieproeven achter de rug, waarbij hij met name vorige week goed voor de dag kwam. Hij zou hier een plaatsje kunnen belopen. Sinds ik Duckies Dynasty (8) binnen wist te krijgen aan 17-1 is hij mijn vriend, maar vanaf dit startnummer (10) komt hij vermoedelijk laatste te liggen. Dit wordt dus een zware opgave, maar “echte vrienden” laten elkaar niet los. Bovendien beschikt hij over een erg goed eindschot, wanneer er onderweg oorlog wordt gevoerd dan zou hij daar in de slotfase van kunnen profiteren. Voor de volledigheid vermeld ik de correcte startnummers nog van de niet genoemde paarden: Riggle Wealth (2) vanaf 4, Fordham Sixty Two (2a) vanaf 6, You Got Trumped (6) vanaf 7 en Alta Shelby N (7) vanaf 8.

Plaats 1: Sports Legend (3)
Plaats 2: Art Dancer (4)
Plaats 3: Annihilation (1a)
Plaats 4: Key Advisor (5)

 

RACE 6

In de zesde dalen we weer af naar de bodemklasse. Letjimmytakeover (5) zakte vorige week voor het eerst naar dit niveau en werd toen gelijk van de planken af gespeeld. Vanaf startnummer 9 ondervond hij onderweg nogal wat verkeershinder, dus met zijn derde plek scoorde hij een ruime voldoende. Met dit startnummer ligt de weg naar de koppositie open en vanaf daar is hij het te kloppen paard. Mike’s Powerhouse (7) komt over van Freehold en doorgaans is een dergelijke stap te hoog gegrepen. In dit matige veld moet deze veteraan toch voorin mee kunnen doen. Sword of the Spirit (6) zakt nu een klasse. Zijn laatste twee optredens op dit niveau resulteerden in een tweede en derde plek en een dergelijke prestatie behoort nu weer tot de mogelijkheden. Talent Soup (2) is hier zonder enige twijfel één van de betere paarden, maar dit paard is van nature al niet snel van start en dan wordt hij ook nog eens gereden door Steve Smith. Ondanks dit gunstige startnummer bestaat dus de kans dat hij (te) ver in het achterveld komt te liggen. Om hem helemaal los te laten gaat me ook weer te ver, want hij beschikt over een goed eindschot! Tenslotte nog aandacht voor Tie Your Shoe Ed (1), die vanaf dit startnummer best een plaatsje zou kunnen belopen.

Plaats 1: Letjimmytakeover (5)
Plaats 2: Mike’s Powerhouse (7)
Plaats 3: Sword of the Spirit (6)
Plaats 4: Talent Soup (2)

 

RACE 7

Jammer genoeg wordt de Preferred Handicap precies na het beëindigen van onze broadcast verreden. Niet getreurd, want speltechnisch is onze afsluiter misschien wel interessanter. Hier ga ik eens “out of the box” en ga, heel atypisch, Stevie Smith als eerste tippen. Zijn Heavenly Sound (5) moest het vorige week weliswaar afleggen tegen nummer 1 in dit veld, maar hij vertrok toen vanaf 10 en hij kreeg de laatste bocht ook nog eens voorgeschoteld vanuit het dodenspoor. Nu treft hij dus een veel gunstiger nummer en met zijn startsnelheid, Smith of geen Smith, zou hij toch een gunstige uitgangspositie moeten kunnen verwerven. Stonedust (1) won vorige week dus en daar was eigenlijk niets aan gestolen. In handen van Timmy T (vanavond actief op Yonkers) vloog hij vanaf nummer 8 naar de kop en werd vervolgens niet meer bedreigd. Met dit startnummer lijkt er al helemaal geen vuiltje aan de lucht, ware het niet dat hij in de breedte toch een wat sterker veld treft. Ik moet dus nog zien of hij aan kop wederom met rust gelaten gaat worden. Met Gingras op de kar zal hij ook nog eens vertrekken aan een cote van, pak ‘m beet, 1,40, dus van enige spelwaarde is geen sprake. Hij heeft absoluut een winkans, maar in mijn ranking laat ik hem nog een plaatsje zakken ten faveure van Tact Tate N (6). Deze Nieuw-Zeelander koerste in december nog in de Preferred, waar hij bijvoorbeeld K Ryan Blue Chip wist te kloppen, maar de laatste weken is hij ronduit wisselvallig in zijn prestaties. Laat duidelijk zijn: een Tact Tate N in topvorm zou geen partij hebben aan dit veld! Life Happened (2) treft vanavond een stuk mildere tegenstand dan bij zijn afgelopen twee starts en óók nog eens een veel mooier startnummer. Wat mij betreft de vierde reële kanshebber op de overwinning. Tenslotte nog aandacht voor Backstreet Lawyer (4), die ver verwijderd is van zijn hysterische vorm van afgelopen zomer. Hij zakt nu echter een klasse en dit is een uitgelezen startnummer om diezelfde vorm wat bij te schaven!

Plaats 1: Heavenly Sound (5)
Plaats 2: Tact Tate N (6)
Plaats 3: Stonedust (1)
Plaats 4: Life Happened (2)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.