Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 22 maart

Voorbeschouwing The Meadowlands, vrijdag 22 maart 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 23 maart 00:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!


Race 1, pacers

Sta mij toe om te beginnen met het aanbieden van mijn excuses. Ik heb er bij de voorbeschouwingen op de koersen van vorig weekend namelijk nooit bij stilgestaan dat de Amerikaanse zomertijd al op de tweede zondag van maart begint. De meeting begon bij ons dus een uur vroeger dan anders, waardoor er ook 10 koersen (i.p.v. 7) binnen onze broadcast vielen. Mea culpa. Het komend weekend ziet er hetzelfde uit als het vorige: vanaf 00:15 kunt u 10 koersen van the Meadowlands spelen bij Runnerz. Net als vorige week beginnen we met een amateurkoers. En dat zijn bepaald niet mijn favoriete type koersen, al had u dat waarschijnlijk al in de gaten. Ik ga het hier proberen met Velocity Sub Z (9), die hier vorige week wat mij betreft verrassend sterk voor de dag kwam. Eenmaal aan kop werd hij al snel enorm onder druk gezet door nummer 6 van vanavond, met een achterlijk snelle openingsfase ten gevolg. Dat hij toch nog stand wist te houden voor de tweede plek maakte van hem in feite de morele winnaar. Vanavond is zijn startnummer een stuk lastiger, maar met zijn startsnelheid zou hij zich zomaar al snel in de voorste regionen kunnen bevinden. Bij een iets betere koersindeling dan vorige week wat mij betreft het te kloppen paard. CC Big Boy Sam (1) is normaliter een vaste gast in het claimer-circuit. Laatst viel hij, na een ongunstig koersverloop, niet helemaal mee, maar nu treft hij aanzienlijk mildere tegenstand. Hij kan redelijk snel beginnen, dit startnummer is dus ideaal, en rijdster Banca is redelijk succesvol. So Take That (3) won vorige week, maar daarbij profiteerde hij optimaal van het snoeiharde koersverloop en een mooie rug die hem de laatste rechte lijn inbracht. Bij een identiek koersverloop (en dat valt zeker niet uit te sluiten) zou hij wederom kunnen winnen, maar ik acht een plaatskans een meer realistische verwachting. I’m Sid The Kid (4) kreeg vorige week de laatste bocht voorgeschoteld door het dodenspoor, waarbij nummer 3 meetrok op zijn rug. Zijn uiteindelijke vierde plek was dus niet zo slecht en bij een wat gunstiger koersverloop komt hij vanavond verder. Rijder Lee is op dit moment de succesvolste amateurrijder. Cheyenne Reider (6) zette vorige week de koploper enorm onder druk en moest dat in de slotfase bekopen. Ik ben vooralsnog niet bepaald onder de indruk van rijdster Piotrow, maar het paard beschikt over de snelheid om in de uitslag te kunnen lopen. Tenslotte nog aandacht voor de oude veteraan Ideal Candidate (10), die hier tot de betere paarden behoort. Vanaf dit startnummer wordt het toch lastig, ook al behoort rijder John Calabrese tot de betere amateurs.Plaats 1: Velocity Sub Z (9)
Plaats 2: CC Big Boy Sam (1)
Plaats 3: So Take That (3)
Plaats 4: I’m Sid The Kid (4)

 

Race 2

We vervolgen met een koers voor 5-jarigen en jonger die nog geen twee koersen (of 20.000 dollar) hebben gewonnen. Goes Down Smooth (1a) is vorig jaar als tweejarige uitsluitend in actie gekomen in Stakes-koersen. Dat ging niet altijd even succesvol (veel galoppades), maar het geeft wel aan welke verwachtingen Burke heeft van deze Muscle Hill-zoon. Vorige week maakte hij veel indruk door zijn kwalificatie met speels gemak te winnen en als hij de draf er vanavond onder houdt (en dat was vorig jaar dus een probleem) dan zie ik hem niet geklopt worden. En daar zal de cote ook naar zijn. Hij vertrekt vanaf startnummer 4, terwijl stalgenoot Capt Chaps Hanover (1) dat doet vanaf startnummer 2. B Medistrike (8) faalde bij zijn debuut op The Big M door toedoen van meerdere galoppades, waarop Andy Mac hem laatst met fluwelen handschoenen rondstuurde. Vanuit het achterveld sprintte hij toen naar een uitstekende tweede plek, waarbij hij liet zien dat hij over genoeg snelheid beschikt om een koers als deze te kunnen winnen. Vanaf dit startnummer (9) wacht hem echter een vergelijkbaar parcours als laatst, waardoor er een goede kans bestaat dat hij opnieuw van (te) ver moet komen. Wings Of Speed (4) maakte laatst zijn debuut en werd toen erg passief gereden door The Orange Crush. Met een uitstekend eindschot werd hij uiteindelijk derde achter nummer 8. Vanavond vertrekt hij vanaf nummer 5 en het zou zomaar eens kunnen dat Andy Miller dit keer voor een meer offensieve tactiek kiest. De driejarige Foreverhillreign (2) was met een bedrag van 120.000 dollar het duurst verkochte jaarling van dit veld. Dat zegt natuurlijk het een en ander over zijn goede afstamming, maar als tweejarige kwam hij niet in actie. Twee weken geleden liep hij geen onaardige kwalificatieproef en de Double D verkiest hem boven nummer 3. Hij start vanaf nummer 1. HL Revadon (6) tenslotte liep vorige week geen onaardige kwalificatieproef, waarbij hij tweede werd achter 1a. In zo’n onervaren veld als deze zijn er vaak één of meerdere springers en daar zou hij van kunnen profiteren. Vertrekt vanaf 7.Plaats 1: Goes Down Smooth (1a)
Plaats 2: B Medistrike (8)
Plaats 3: Wings Of Speed (4)
Plaats 4: Foreverhillreign (2)


Race 3

In de derde komen we uit bij een koers voor de bodemklasse en hier zijn niet veel dravers te vinden die recentelijk iets van vorm hebben laten zien. Ik ga het hier proberen met een enorme outsider in de vorm van P L Layla (4), die vorige week in actie kwam in deze klasse vanaf startnummer 8. Ze belandde toen in het achterveld, maar in de slotfase liet ze nog redelijk wat snelheid zien. Ze treft nu een veel beter startnummer, terwijl ze best redelijk kan vertrekken. Ik verwacht dan ook een veel betere uitgangspositie dan vorige week, in dat geval zou ze tegen dit niveau tegenstanders toch mee moeten kunnen sprinten voor de overwinning. Tucky’s Jack (9) trof vorige week wat sterkere tegenstanders dan nu het geval is en werd toen na een zuinig parcours keurig derde. Gingras had ook kunnen kiezen voor nummer 8, maar hij blijft bij dit paard aan boord en dat is op zich een goed teken. The Green Hornet zal echter ook veel spel trekken, terwijl dit startnummer toch gewoon erg lastig is. Fear (2) won laatst met de spreekwoordelijke “halve baan”, maar dat was tegen nietszeggende tegenstand op de 800-meterbaan van Saratoga. Het is maar de vraag hoe hij uit de voeten kan op een mijlsbaan, maar hij heeft in ieder geval laten zien over enige vorm te beschikken. Let’s Be Honest (1) is niet bepaald een bliksemvertrekker, maar vanaf dit fraaie startnummer zou hij een plaatsje kunnen belopen. Knightofvictory (5) bivakkeert al heel lang in deze bodemklasse en hij wist al bijna twee jaar geen koers meer te winnen. Nu treft hij zowel een gunstiger startnummer als mildere tegenstand dan bij zijn laatste pogingen, bij een ideaal koersverloop is een trio-klassering niet geheel uitgesloten.Plaats 1: P L Layla (4)
Plaats 2: Tucky’s Jack (9)
Plaats 3: Fear (2)
Plaats 4: Let’s Be Honest (1)


Race 4, pacers

Het niveau gaat nu drastisch omhoog, we hebben hier namelijk te maken met een Preferred Handicap voor merries! Hier geldt Divas Image (8) als het te kloppen paard. Ze treft hier weliswaar startnummer 9, maar ze kan vertrekken als een raket en ze beschikt over bewezen vorm. Mocht ze hier zonder slag of stoot aan kop komen dan bestaat de kans dat de koers al gelopen is. Slick Artist A (4) maakte vorige week de overstap van Yonkers naar The Big M en deed dat redelijk overtuigend. Ze finishte weliswaar als derde achter nummer 1 van vanavond, maar ze diende de laatste rechte lijn zo’n beetje slalommend af te leggen. De Double D verkiest haar boven nummer 1 en een uitslag buiten het trio zou wat mij betreft erg teleurstellend zijn. Believe In Me (5) moest vorige week veel werk verzetten om aan kop te komen en dat brak haar in de slotfase uiteindelijk op. Bij aanwezigheid van nummer 8 zal rijder Carlson zich ditmaal niet richten op de kop, met haar eindschot moet ze in de slotfase toch ver kunnen komen. Stalgenoten Stylish Beachwhere (1) en Inverse Hanover (1a) vertrekken resp. vanaf 2 en 6 en beide paarden zouden een plaatsje kunnen belopen. Alexa’s Power (6) was vorig jaar één van ’s lands beste driejarigen, maar ze treft bij haar seizoendebuut een pittig veld. Ze koerst weliswaar voor het eerst op lasix, maar startnummer 7 is lastig en Gingras heeft de voorkeur gegeven aan nummer 1. Ook Newsday (3) kende vorig jaar een uitstekend seizoen als driejarige, maar zij is net gearriveerd uit het warme Florida. Vaak hebben dergelijke paarden nog een acclimatiserende start nodig.Plaats 1: Divas Image (8)
Plaats 2: Slick Artist A (4)
Plaats 3: Believe In Me (5)
Plaats 4: Stylish Beachwhere (1)


Race 5

De vijfde is een leuke, open koers voor de middenklasse. Hier komen twee paarden van Ron Burke aan de start, maar toch kiest Gingras voor een ander paard in de vorm van Bizet (8). Het is dus in ieder geval duidelijk wie er favoriet gaat worden aan de totalisator. Nu heeft hij natuurlijk een winkans, maar dit is gewoon een lastig startnummer en hij is zeker geen seconden beter dan de rest. Ik ga proberen om hem te kloppen met Lasa Dida Lady (2), die hier vorige week spectaculair verbeterd voor de dag kwam. Achter de ontketende Rubber Duck was ze “best of the rest”. Nu is ze niet erg snel van start, maar vanaf dit startnummer zou ze toch een goede uitgangspositie kunnen vinden. Paarden als Rubber Duck komt ze nu niet tegen en Andy Mac geeft haar de voorkeur boven nummer 4. Hammer Time (7) koerst het hele winterseizoen al uiterst constant en bij zijn laatste start klopte hij Bizet. Vorige week werd hij geschrapt en ik weet niet wat dat voor zijn vorm betekent, maar normaal gesproken is hij één van de kandidaten voor de overwinning. Met zijn gebrekkige startsnelheid zal hij aanvankelijk in het achterveld belanden, hij heeft dus wel wat geluk nodig qua koersverloop. Chief Justice (9) streed vorige week (achter Bizet) om de derde plek met Lucky Sheila (6), die laatstgenoemde in haar voordeel wist te beslechten, zij het na een voordeliger parcours. Beiden treffen nu een lastiger startnummer dan vorige week en ik vermoed dat vooral nummer 6 daar nadeel van zal ondervinden.Plaats 1: Lasa Dida Lady (2)
Plaats 2: Hammer Time (7)
Plaats 3: Bizet (8)
Plaats 4: Chief Justice (9)


Race 6

In de zesde koers worden we weer opgescheept met een koers voor de bodemklasse. Vorige week probeerde ik het met Eyore Hanover (5), maar toen diende hij de laatste bocht in het dodenspoor te ronden. Zijn vierde plek was dus nog niet zo slecht, en nu vertrekt deze rappe beginner vanaf een veel gunstiger startnummer! Celebrity Lover (4) treft nu eindelijk weer eens een gunstig startnummer en in deze klasse behoort hij tot de betere paarden. De onstuimige Tech Titan (8) is misschien wel het beste paard van het veld en het startnummer hoeft voor deze bliksemvertrekker geen probleem te zijn. Wat me wel tegenstaat is dat hij vermoedelijk van start zal gaan als favoriet, terwijl hij volkomen onberekenbaar is. Ook de snelle Archibald (3) is erg onbetrouwbaar, maar in tegenstelling tot Tech Titan zal hij wel aan een aantrekkelijke cote vertrekken. Justcallmeronald (7) tenslotte werd op 8 februari geclaimd van trainer Anderson en wist voor zijn nieuwe trainer vervolgens drie keer op rij geen deuk in een pakje boter te lopen. Vorige week kwam hij weer in actie voor Anderson en toonde toen direct verbetering. Zijn startnummer is nu wel lastiger.Plaats 1: Eyore Hanover (5)
Plaats 2: Celebrity Lover (4)
Plaats 3: Tech Titan (8)
Plaats 4: Archibald (3)


Race 7, pacers

We vervolgen met de bodemklasse, maar dan voor pacermerries. Na twee enorm teleurstellende prestaties ga ik het toch proberen met Ella Christina (8). Ze zakt nu voor het eerst naar dit bodemniveau en in principe zou ze dit veld moeten opvreten, al is haar vorm hoogst onzeker. Voor Blush Hanover (6) geldt in feite hetzelfde verhaal. Ook zij zakt voor het eerst naar dit bodemniveau en staat er in feite gedeclasseerd in. Always Picky (7) kwam vorige week wat mij betreft verrassend goed voor de dag in deze klasse, waar ze met een prima eindschot een vierde plek beliep. Het startnummer is nu iets lastiger, maar met wat geluk qua koersverloop zou ze in het trio kunnen lopen. Fox Valley Bailey (5) kwam bij haar voorgaande start in actie in deze klasse, waar ze aan 58-1 een uitstekende tweede plek beliep. Ze komt nu iets sterkere tegenstanders tegen, maar haar vorm is goed en vanaf dit nummer heeft ze een plaatskans. Northern Swift (2) is bepaald geen wereldwonder, maar vorige week liep ze vanaf startnummer 1 als derde aankomende een brave koers. Nu treft ze wederom een gunstig nummer en de Double D blijft aan boord.


Plaats 1: Ella Christina (8)
Plaats 2: Blush Hanover (6)
Plaats 3: Always Picky (7)
Plaats 4: Fox Valley Bailey (5)


Race 8

In de achtste koers komen we weer veel betere paarden tegen. Deze is min of meer uitgeschreven voor de middenklasse, maar we treffen hier diverse paarden die met succes actief zijn geweest op Preferred-niveau. Nows The Moment (5) kreeg vorige week een dure laatste bocht voor zijn kiezen, maar finishte achter de ontketende Rubber Duck keurig als derde. Op basis van winsom past hij nog nét in deze klasse en vanaf dit startnummer is hij het te kloppen paard. Ik probeerde favoriet Bizet vorige week te kloppen met Presidente Zette (7) en dat pakte wonderwel goed uit. Qua koersklasse maakt hij nu een forse stap omhoog, terwijl zijn startnummer ook al niet ideaal is. Toch denk ik dat hij dusdanig goed in vorm is dat hij om de voorste plaatsen mee kan doen. Di Oggi (2) heeft al een maand niet meer gekoerst na zijn laatste teleurstellende verrichting. Nu hebben de paarden van Svanstedt meestal geen koers nodig om scherper te worden, bovendien is Kung Åke weer terug uit Florida en hij stapt zelf op de kar. Nadat hij vorige week geschrapt werd was ik vanavond eigenlijk niet van plan om Chromeo (3) in mijn spel te betrekken. Bij de aangifte stond Trond Smedshammer echter nog te boek als rijder, maar uiteindelijk is Callahan aangetrokken voor deze rit. Dat zou best eens kunnen duiden op snode plannen, terwijl The Captain wel eens de ideale rijder zou kunnen zijn voor deze snelle vertrekker. Plaatskans. Double L Lindy (6) is een geroutineerde “Free For Aller” die in een veld als deze eigenlijk zou moeten strijden om de overwinning. Hij maakt hier echter zijn rentree na negen maanden afwezigheid en ik kan me goed voorstellen dat hij hier een koers krijgt om wat verder aan te scherpen.


Plaats 1: Nows The Moment (5)
Plaats 2: Presidente Zette (7)
Plaats 3: Di Oggi (2)
Plaats 4: Chromeo (3)


Race 9

We gaan weer omlaag in klasse en komen precies één klasse boven het bodemniveau uit en hier komen diverse class-droppers in actie. Bliksemvertrekker Miami (7) was bij zijn voorgaande twee starts erg goed van kop af. Laatst koerste hij voor het eerst op lasix, maar dit keer bleef de bliksemstart uit en liep hij eigenlijk een hele bleke koers. Wanneer hij vanavond op dezelfde manier voor de dag komt dan maakt hij geen schijn van kans, maar ik heb in deze rubriek wel vaker aangestipt dat Ron Burke er de man niet naar is om herhaaldelijk kansloze paarden in te schrijven. Ik ga er dus vanuit dat we hier de “oude” Miami te zien krijgen en in dat geval gaat hij hier vroeg of laat aan kop komen. En dan is hij het te kloppen paard. Shady McCoy (9) ging vorige week al een klasse omlaag, maar na een pechvol koersverloop kwam hij niet verder dan een vierde plek. Nu zakt hij wéér een klasse en ondanks dit slechte startnummer zou hij hier toch moeten kunnen strijden om de overwinning. Hammer Creek (6) is zo trouw als een deur en finishte nu negen keer op rij in het trio. Hij komt vanavond wel wat betere paarden tegen, maar in zijn huidige vorm behoort een tiende achtereenvolgende trio-klassering wel degelijk tot de mogelijkheden. Arrakis (8) stuitert de hele winter al op en neer tussen diverse klassen en komt nu uit op het laagste niveau sinds eind december. Hij zou hier dus eigenlijk voorin mee moeten kunnen doen, maar het feit dat de Double D de voorkeur geeft aan Dawson Springs (4) (die volgens mij voor een zware opdracht staat) is op zijn minst verontrustend. Persoonlijk ben ik best gecharmeerd van Dover Dony (10), maar hij treft hier een erbarmelijk startnummer.


Plaats 1: Miami (7)
Plaats 2: Shady McCoy (9)
Plaats 3: Hammer Creek (6)
Plaats 4: Arrakis (8)


Race 10

We sluiten onze broadcast af met een koers voor pacermerries, één trede boven het bodemniveau. Hier ga ik het proberen met de trouwe You Should Be Here (7), die vorige week weliswaar kansloos was tegen een ontketende Well Said Maria (10), maar de loting sluit een koersverloop als die van vorige week uit. De Double D is aangetrokken voor de rit en ik vermoed dat ze nog vóór het uitkomen van de eerste bocht de kop te pakken heeft. In dat geval het te kloppen paard. Shutthefrontdoor (5) zakt hier een klasse en zou tegen dit soort tegenstanders toch voorin mee moeten kunnen doen. Tearful Of Happy (4) was vorige week niet te stuiten en won van kop af in een nieuw PR. Gingras geeft de voorkeur aan nummer 10, maar dat zal ook te maken hebben met de Burke-factor. Het meest waarschijnlijke scenario is dat ze de kop zal afstaan aan nummer 7, als ze de kop al afgeeft, en normaal gesproken is zij de derde reële kanshebster op de overwinning. Shewearsthepants (9) moest vorige week van erg ver komen, maar met een vlammend eindschot werd ze nog derde achter 10 en 7. Met dit startnummer zal ze wéér van ver moeten komen, dus een klassering lijkt het hoogst haalbare. Keystone Nikki (2) zou op basis van haar gunstige startnummer misschien kunnen verrassen met een plaatsje. Tenslotte laat ik de vermoedelijke toto-favoriet Well Said Maria (10) geheel buiten mijn spel. Het punt is dat deze temperamentvolle tante nog wel eens een foutje wil maken achter de auto, derhalve kan ik me niet voorstellen dat Gingras van huis uit gas zal geven. En dat zou automatisch betekenen dat ze in het achterveld gaat belanden en in dat geval moet ik nog zien of ze überhaupt in het geld kan finishen. Mocht Gingras van start af wél offensief van leer trekken dan weet ik dat ik een probleem heb. Maar wie niet waagt…


Plaats 1: You Should Be Here (7)
Plaats 2: Shut The Front Door (5)
Plaats 3: Tearful Of Happy (4)
Plaats 4: Shewearsthepants (9)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.