Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 23 maart

Voorbeschouwing The Meadowlands, zaterdag 23 maart 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zondagochtend 24 maart 00:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

Race 1

Zoals meestal is de zaterdagavond gereserveerd voor pacers. En we beginnen met een koers net boven het bodemniveau. All Week (7) zakte vorige week een klasse en werd toen, ondanks een parcours vanuit het dodenspoor, uitstekend tweede achter Bell I No. Nu zakt hij weer een klasse en eigenlijk mag hij hier niet geklopt worden. Als het moet dan kan hij snel vertrekken en ik verwacht dat Victor Kirby tegen dit veld offensief van leer zal trekken. Arque Hanover (2) deed het bij zijn laatste twee starts op Yonkers niet onaardig tegen pittige tegenstand. Vanavond is hij min of meer een class-dropper en vanaf dit fraaie startnummer zou hij in het trio moeten kunnen finishen. Seel The Deal N (3) wist laatst spelenderwijs een nietszeggende koers op Monticello te winnen. De vorm is dus aanwezig en de laatste keer dat hij op deze baan uitkwam in deze klasse (8 jan) resulteerde in een overwinning. Ik ben geen fan van het paard, maar de snelle vertrekker TJ Blast (1) heeft hier ideaal geloot en zou een prijsje kunnen belopen. J Js Delivery (9) is de joker van dit veld. Hij heeft nog nooit gekoerst op the Big M, maar vorig jaar heeft hij in Canada nog op Preferred-niveau gelopen. Hij kan behoorlijk snel vertrekken en de agressieve Callahan lijkt mij een uitermate geschikte rijder voor deze ruin. Mogelijke inbreker. Ik laat de Double D niet graag buiten mijn spel, maar Smileandsaycheese (10) staat vanaf dit startnummer voor een schier onmogelijke opdracht.

Plaats 1: All Week (7)
Plaats 2: Arque Hanover (2)
Plaats 3: Seal The Deal N (3)
Plaats 4: TJ Blast (1)

 

Race 2

We vervolgen met een claimkoers voor het midden en hogere segment. Bij zijn voorlaatste start ging ik all-in op Four Staces (2), maar typisch genoeg ondervond hij toen allerlei soorten verkeershinder. Vorige week koerste hij precies na het beëindigen van onze broadcast en toen knalde hij vanaf nummer 7 naar de kop en werd vervolgens nooit meer bedreigd. Nu staat hij in een hogere claimklasse, dus dit keer ga ik niet all-in, maar wat mij betreft is hij het te kloppen paard. Hij werd vorige week overigens geclaimd en hij koerst nu dus voor een nieuwe trainer. Spaghetti Eddie (3) werd de afgelopen twee keer door Gingras gereden en beide keren, vanaf de startnummers 8 en 9, werd hij van de planken af gespeeld. Nu was hij in beide gevallen niet slecht, maar door toedoen van de ongunstige startnummers diende hij gewoon veel extra meters te maken. Gingras kiest nu voor een Burke-paard, de cote zal dus omhoog gaan, terwijl hij nu weer een mooi nummer treft. Eddie heeft dit soort koersen eerder deze winter al gewonnen, waarbij hij meer dan eens mijn favoriet wist te kloppen. Moet mee op het ticket! Itsnoproblemman (5) was laatst kansloos vanaf startnummer 10, maar net als de twee eerder genoemde paarden speelt hij dit winterseizoen een hoofdrol in dit soort koersen. Nu treft hij weer een gunstig nummer en normaal gesproken is dit één van de kandidaten voor de overwinning. Punt van aandacht: in januari en februari won hij liefst vijf van dit soort koersen voor de zeer succesvolle stal van Bongiorno, maar voor zijn nieuwe trainer heeft hij nog niet kunnen winnen. Ideal Son (4) is de laatste weken niet altijd even regelmatig, maar hij treft nu in ieder geval een gunstiger startnummer dan bij zijn laatste starts. Plaatskans. JK Parlay (8) kan net als stalgenoot Spaghetti Eddie hard vertrekken, probleem is alleen dat er meerdere rappe beginners aan zijn binnenkant van start gaan. Waar gaat hij belanden? Als het onderweg een beetje meezit dan moet hij mee kunnen doen om de plaatsen. Op z’n minst.

Plaats 1: Four Staces (2)
Plaats 2: Spaghetti Eddie (3)
Plaats 3: Itsnoproblemman (5)
Plaats 4: Ideal Son (4)

 

Race 3

In de derde stuiten we op een koers voor de bodemklasse. En ik moet zeggen dat dit misschien wel het meest droevige veld is dat ik het hele winterseizoen gezien heb, er is echt niet één paard dat in de laatste drie of vier starts iets positiefs heeft laten zien. Er vanuit gaande dat er hoogstwaarschijnlijk toch een paard gaat winnen ga ik het hier proberen met de vermoedelijke toto-favoriet Heartland Revenue (9). Vorige week trof hij precies hetzelfde startnummer, waar hij na een galopsprong achter de auto gemaakt te hebben nog redelijk snel van start ging. Vervolgens opende hij bij het ingaan van de laatste bocht vanuit het dodenspoor de aanval en gezien het dure koersverloop was zijn vierde plek nog heel behoorlijk. Boogie Nights (5) liep vorige week in precies dezelfde koers en vanaf nummer 8 vertrok hij nog wat sneller dan mijn favoriet. Na een zuinig parcours wist hij in de slotfase de aansluiting met de frontpaarden echter niet vast te houden. Zijn startnummer is nu wat gunstiger en de tegenstand is nog minder dan vorige week. Victorydaze Wilwin (2) is al een tijdje hopeloos uit vorm, de afgelopen maanden is hij dan ook diverse klassen gezakt. Vorige week zakte hij voor het eerst naar dit bodemniveau, maar dat bracht nog steeds geen uitkomst. Nu treft hij nóg mindere paarden en een mooi startnummer. Normaal gesproken zou ik Kiwi Ideal N (10) vanaf dit nummer geen schijn van kans geven, maar in dit veld ligt dat toch anders. Ook een aardig feitje: de laatste keer dat hij op deze baan en in deze klasse koerste (16 feb) vertrok hij ook vanaf 10 en toen werd hij tweede in een kilometertijd die snel genoeg is om hier met gemak te winnen. Zijn daaropvolgende starts waren echter niet erg indrukwekkend. Bay Rum (8) tenslotte zou in december/januari dit veld met huid en haar hebben opgevreten, maar hij heeft al een paar maanden te maken met een vormcrisis. Hij treft nu in ieder geval veel mindere tegenstanders dan anders.

Plaats 1: Heartland Revenue (9)
Plaats 2: Boogie Nights (5)
Plaats 3: Victorydaze Wilwin (2)
Plaats 4: Kiwi Ideal N (10)

 

Race 4

In de vierde komen drie- en vierjarigen in actie die nog geen koers hebben gewonnen. American World (4) ging vorige week als mega-favoriet van start in deze koers vanaf startnummer 8. Hij moest toen heel veel werk verzetten om aan kop te komen en het beste was er in de slotfase wel vanaf, maar wat me zeer beviel is dat hij bleef vechten tot aan de streep. Het heeft er alle schijn van dat hij vanavond geen favoriet gaat worden, de cote zal dus een stuk aantrekkelijker zijn dan vorige week, terwijl hij nu juist wel een gunstig nummer treft. Ode To Gray (1) maakte vorige week na een aantal maanden pauze zijn rentree in dezelfde koers als mijn favoriet en dat ging uitstekend. Via de tactiek kop nemen en afgeven had het heel weinig gescheeld of hij had gewonnen. Nu treft deze snelle vertrekker een ideaal nummer en wanneer hij ook nog wat scherper is dan vorige week dan krijgt mijn favoriet nog een zware dobber aan hem. Way To Close (3) heeft als enige deelnemer in dit veld allemaal “eentjes” achter zijn naam staan, maar die overwinningen kwamen vorig jaar tot stand in kermiskoersen, de zogenaamde County Fairs. Dat is natuurlijk wel van een heel ander niveau dan de competitie op The Big M, maar het paard heeft in ieder geval de nodige routine. En bij zijn kwalificatie van vorige week op Pocono gaf hij de indruk zeker een hoger niveau aan te kunnen. Acton Hanover (8) koerste vorig jaar als tweejarige vrijwel uitsluitend op Stakes-niveau en turfde daarbij diverse tweede plaatsen. Hij beschikt dus over de nodige klasse en vorige week liet hij in een kwalificatieproef zien dat hij klaar is voor zijn seizoendebuut. Het startnummer maakt het er echter niet makkelijker op. Papa Blue Chip (10) wist mijn favoriet vorige week met een neusje te kloppen voor de derde plek, maar toen vertrok hij vanaf nummer 3. Met dit startnummer wordt het een stuk ingewikkelder voor hem.

Plaats 1: American World (4)
Plaats 2: Ode To Gray (1)
Plaats 3: Way To Close (3)
Plaats 4: Acton Hanover (8)

 

Race 5

Net als in de tweede koers komen hier claimers in actie, maar dan net een niveau lager. Hier ga ik het proberen met Magnum Mike (4), die in dit circuit “altijd” bij de eerste drie finisht. Vorige week werd hij op ruime afstand van Rather Swell tweede, maar toen vertrok hij vanaf nummer 10. Mike is niet overdreven snel van start, dus dit is voor hem een ideaal startnummer. Rather Swell (8) is nu vier keer achter elkaar geclaimd, maar ongeacht voor welke trainer hij koerst: hij staat er altijd. Vorige week vermorzelde hij het veld na een erg offensieve rit van de Double D, maar zijn startnummer is nu wel wat lastiger. Hoe dan ook één van de kandidaten voor de overwinning. Dedi’s Dragon (5) werd vorige week vierde in deze koers, na een lastig parcours vanuit het achterveld. Nu treft deze veteraan een wat gunstiger startnummer en, ook al is hij over zijn hoogtepunt heen, in een veld als deze hoort hij voorin mee te doen. Zijn negen (!) ton winsom heeft hij i.i.g. voor een groot deel verdiend tegen veel betere paarden. Pop Pop Joe (9) werd vorige week tweede achter Four Staces en treft nu dus een wat minder kaliber qua tegenstanders. Dit startnummer maakt deze opdracht toch lastig. Tenslotte is daar nog David The Saint (3), die vorige week erg verrassend naar de derde plek sprintte achter 8 en 4. En daarbij liet hij de snelste afsluitende kwartmijl van het hele veld zien. Toen vertrok hij vanaf 9, het startnummer is nu dus veel gunstiger. De vraag is alleen of die verrichting van vorige week geen incident was, doorgaans komt hij een klasse lager namelijk beter tot zijn recht.

Plaats 1: Magnum Mike (4)
Plaats 2: Rather Swell (8)
Plaats 3: Dedi’s Dragon (5)
Plaats 4: Pop Pop Joe (9)

 

Race 6

In de zesde dalen we weer af naar de bodemklasse, al is het niveau hier wel wat hoger dan de versie die we eerder vanavond tegenkomen. Quality Bud (7) is na lange tijd weer eens herenigd met Gingras. Vorige week kreeg hij in een amateurkoers een onmogelijke koers voorgeschoteld, maar hij liet in de slotfase nog wel een prima eindschot zien. Hij kan goed beginnen en Yannick zal hier offensief van leer trekken. Favoriet, maar niet van het onklopbare soort. Zijn laatste overwinning is namelijk al een half jaar (en een heleboel starts) geleden. Redonkulous (1) is de laatste tijd nogal wisselvallig in zijn prestaties, maar het is lang geleden dat hij op dit lage niveau gekoerst heeft en hij treft ook nog eens een ideaal nummer. Eerste uitdager. Fox Valley Hijinx (8) probeerde het vorige week op een hoger niveau, maar tegen Rebel Rouser en consorten was hij kansloos. Nu is hij weer terug in zijn “eigen” klasse, wat hem de afgelopen maand erg goed afging. Exit Cam (2) beschikt ook al over een twijfelachtige vorm, maar tegen dit soort paarden en vanaf dit startnummer is hij eigenlijk aan zijn stand verplicht om in de uitslag te lopen. Letjimmytakeover (6) wist de afgelopen keren telkens een plaatsje te belopen, zonder daarbij echt te overtuigen. Hij kan redelijk snel vertrekken, normaliter heeft hij hier weer een plaatskans.

Plaats 1: Quality Bud (7)
Plaats 2: Redonkulous (1)
Plaats 3: Fox Valley Hijinx (8)
Plaats 4: Exit Cam (2)

 

Race 7

Hier ga ik het weer proberen met de Double D, al is het zeer de vraag hoe het eigenlijk met de vorm van Tact Tate N (2) gesteld is. Eerder deze winter koerste hij nog met het nodige succes in de Preferred-klasse, maar inmiddels is hij diverse niveaus gezakt. En vorige week werd hij geschrapt, wat ook al niet bemoedigend werkt. Toch is dit in potentie het beste paard van deze koers en vanaf dit nummer kan ik niet anders dan om hem aan te wijzen als favoriet. Life Happened (4) liet het vorige week in de slotfase afweten na een offensief parcours, maar bij een wat gunstiger koersverloop hoort hij mee te strijden om de overwinning. Americanfirewater (8) komt hier met een uitstekend rijtje aan de start, al wil ik er wel op wijzen dat het niveau op Monticello niet te vergelijken is met The Big M. Hij kan wel heel behoorlijk vertrekken, dus op basis van zijn goede vorm neem ik hem toch maar mee. Voor Yupper (5) is dit niveau in de afgelopen weken net iets te hoog gebleken, maar dat laatste kan over meer deelnemers gezegd worden. Vanaf dit redelijk gunstige nummer zou hij toch een plaatsje kunnen belopen. All It Takes (3) wist zijn voorlaatste start nog te winnen, maar dat was tegen het bodemniveau. Laatst kwam hij in deze klasse uit en dat bleek te hoog gegrepen. Dat was wel vanaf nummer 10, wellicht kan dit veel gunstigere nummer hem helpen aan een plaatsgeld. Lastige koers!

Plaats 1: Tact Tate N (2)
Plaats 2: Life Happened (4)
Plaats 3: Americanfirewater (8)
Plaats 4: Yupper (5)

 

Race 8

De achtste is een erg mooie koers, net één klasse onder Preferred-niveau. Hier is Highalater (5) absoluut het te kloppen paard. De afgelopen weken is hij uitstekend op dreef op Open Handicap-niveau op Dover Downs, terwijl hij vorig jaar op deze baan bewezen heeft dicht tegen het niveau aan te zitten van de allerbeste Free For All-pacers. Ocean Colony (6) kwam vorige week op hopeloze achterstand de laatste bocht uit, maar met een fraai staaltje laagvliegen sprintte hij nog naar de tweede plek. Het vervelende is dat hij vanaf dit nummer wellicht weer in het achterveld belandt, maar mocht het koersverloop zich in zijn voordeel ontwikkelen dan is eigenlijk alles mogelijk. Bushwacker (1) moest vorige week een offensief parcours in de slotfase bekopen, maar zijn startnummer (3) is nu veel gunstiger. Stalgenoot Rough Odds (1a) is op dit moment niet heel veel minder, maar met startnummer 7 staat hij voor een zwaardere opdracht. Dan lijkt Dragon Time (4) mij een interessanter spelobject, al maakt hij zijn heroptreden na een aantal maanden rust. Verder ben ik erg benieuwd naar Dragonology (2), die hier een stap omhoog doet qua koersklasse. Hij verkeert echter in een hysterische vorm en hij vertrekt vanaf nummer 1.

Plaats 1: Highalater (5)
Plaats 2: Ocean Colony (6)
Plaats 3: Bushwacker (1)
Plaats 4: Dragon Time (4)

 

Race 9

Ik begin een beetje in tijdnood te komen, dus de komende twee koersen ben ik wat korter van stof. Hier ga ik voor Backstreet Lawyer (6), die een klasse zakt en nu dus mildere tegenstand tegenkomt. Ook Bright Future (3) doet een stapje terug en vanaf dit perfecte nummer hoort hij in het trio te lopen. Griffon Hanover (10) beschikt over de klasse om hier voorin mee te doen, maar dit startnummer maakt het er natuurlijk niet gemakkelijker op. Wildcat Hilton (1) liep vorige week in een hogere klasse nog niet zo’n slechte koers en hij treft natuurlijk een prachtnummer. Frankie Boy (2) is een slowstarter die het puur van de slotfase moet hebben. Zijn startnummer is in ieder geval veel gunstiger dan vorige week (10).

Plaats 1: Backstreet Lawyer (6)
Plaats 2: Bright Future (3)
Plaats 3: Griffon Hanover (5)
Plaats 4: Wildcat Hilton (1)

 

Race 10

Bell I No (1) vernederde zijn tegenstanders vorige week. Nu gaat hij weliswaar een klasse omhoog, maar voor een Bell I No in vorm is dit altijd nog een (te) lage klasse. Ik bedoel, twee maanden geleden koerste hij nog tegen Geez Joe en consorten in de Preferred. Bij eenzelfde prestatie als vorige week wordt hij hier niet geklopt! Americanprimetime (6) gaat juist een klasse omlaag t.o.v. vorige week. Hij heeft nu twee koersen in de benen na rust en deze voormalige Open Handicap-winnaar is de eerste uitdager van mijn favoriet. Dash Of Danger (5) kwam vorige week als laatste paard de eerste bocht uit. Via een geweldige slotfase wist hij nog een uitstekende vierde plek te belopen en nu vertrekt hij vanaf een veel gunstiger nummer. Sportsmanship (4) kwam vorige week verrassend sterk voor de dag met een tweede plek achter Stonedust. Hij gaat nu wel weer een klasse omhoog. Speed Again (9) is een oude veteraan met meer dan een miljoen aan winsom van de firma Gingras/Burke. Hij maakt hier zijn seizoendebuut en qua klasse doet hij hier voor niemand onder, maar vanaf dit startnummer zakt hij toch wat in mijn rangschikking.

Plaats 1: Bell I No (1)
Plaats 2: Americanprimetime (6)
Plaats 3: Dash Of Danger (5)
Plaats 4: Sportsmanship (4)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.