Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 29 maart

Voorbeschouwing The Meadowlands, vrijdag 29 maart 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 30 maart 00:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!


Race 1, pacers

We beginnen de vrijdagavond weer met een amateurkoers en hier zal Rather Swell (1) favoriet worden. Hij is al een tijdje in een hysterische vorm, hij kan goed vertrekken en rijder Bob Davis is redelijk geroutineerd. Vorige week probeerde ik het met Velocity Sub Z (6), maar vanaf startnummer 9 moest hij erg veel werk verzetten om aan kop te komen. Zijn startnummer is nu dus wat gunstiger dan laatst, al staan er wel diverse snelle vertrekkers aan zijn binnenzijde. Quality Bud (7) vocht zich vorige week naar een prima derde plek en trof toen betere paarden dan vanavond het geval zal zijn. Net als bij nummer 6 vraag ik me af hoe de rijder tactisch te werk zal gaan met het oog op alle snelle vertrekkers aan zijn binnenzijde. CC Big Boy Sam (5) werd vorige week erg aanvallend gereden en dat brak hem in de slotfase wat op, al scoorde hij een ruime voldoende met zijn derde plek. Ook Sam kan goed beginnen en hij is één van de deelnemers die onderweg voor vuurwerk zouden kunnen zorgen. Rockinwiththebest (10) treft hier eigenlijk een onmogelijk startnummer, maar hier bestaat een goede kans op een (zeer) bewogen koersverloop. In dat geval zou hij in de slotfase kunnen profiteren van moegestreden tegenstanders.Plaats 1: Rather Swell (1)
Plaats 2: Velocity Sub Z (6)
Plaats 3: Quality Bud (7)
Plaats 4: CC Big Boy Sam (5)

 

Race 2, pacers

We vervolgen met een koers die is uitgeschreven voor merries in de bodemklasse. Blush Hanover (5) was vorige week best of the rest achter de ontketende Ella Christina. Ze kan rap vertrekken en de weg naar de koppositie ligt dus open. Vanaf daar geldt ze als het te kloppen paard, maar tegelijkertijd geloof ik niet dat ze onklopbaar is. Terwijl haar cote dat wel zal doen vermoeden. Zo werd Do Your Job (4) vorige week nog derde achter You Should Be Here in een hogere klasse, ze treft nu mindere tegenstanders. Shewearsthepants (8) werd vorige week vierde, net achter nummer 4, na een geweldig eindschot. Nu treft ze wéér een matig startnummer, maar het veld is nu iets kleiner en de tegenstand van een minder kaliber. Kanspaard. Amethyst Seelster (1) werd vorige week vijfde in de koers die door nummer 5 werd gewonnen, toen had ze echter de pech dat ze de laatste bocht door het dodenspoor diende te ronden. Ze is niet supersnel van start, maar wanneer ze hier aan kan sluiten op een rug die haar de laatste rechte lijn in loodst dan zou ze best kunnen verrassen. Sudden Change N (2) is een class-dropper die beschikt over een twijfelachtige vorm. In het verleden heeft ze in ieder geval voor hetere vuren gestaan en ze treft hier een gunstig startnummer. En vorige week is wel weer gebleken dat het erg gevaarlijk is om de Double D buiten het spel te laten!Plaats 1: Blush Hanover (5)
Plaats 2: Do Your Job (4)
Plaats 3: Shewearsthepants (8)
Plaats 4: Amethyst Seelster (1)


Race 3

In de derde komen voor het eerst vanavond de dravers in actie en dit is een koers voor de bodemklasse. Zoals zo vaak in koersen voor deze klasse zijn er weinig vormpaarden te vinden, dus ga ik het proberen met Dewey Hava Winner (5). Zijn laatste verrichtingen zijn niet bepaald overtuigend, maar hij zakt nu een klasse en treft hier hele andere paarden dan de afgelopen weken het geval is geweest. Prince Of Minto (2) kwam hier vorige week voor het eerst in actie na zijn terugkeer uit het warme Florida. Hij heeft zijn acclimatiserende start nu dus in de benen en tegen dit matige veld en vanaf dit mooie startnummer zou Andy Mac toch in het trio moeten kunnen finishen. Master Of Excuses (6) heeft een heel matig rijtje achter zijn naam staan, maar hij treft nu aanzienlijk mildere tegenstand. Knightofvictory (7) koerst al geruime tijd op dit bodemniveau en vorige week werd hij weer eens een keer derde. Een dergelijke verrichting behoort vanavond ook weer tot de mogelijkheden, al zal het koersverloop dan wel mee moeten zitten. Hij is namelijk niet al te snel van start. Tenslotte zou TT Conway (1) op basis van zijn gunstige startnummer een plaatsje kunnen belopen.Plaats 1: Dewey Hava Winner (5)
Plaats 2: Prince Of Minto (2)
Plaats 3: Master Of Excuses (6)
Plaats 4: Knightofvictory (7)


Race 4, pacers

De vierde koers is voor claimers uit het lagere segment. Vorige week werd hij nog geschrapt, en dat is absoluut een punt van zorg, maar toch ga ik het hier proberen met I’m Sid The Kid (7). Hij is hier weer herenigd met de Double D, die een maand geleden nog met hem wist te winnen in deze klasse. Hij kan behoorlijk rap vertrekken en het zou mij niks verbazen wanneer hij bij het uitkomen van de eerste bocht de kop al te pakken heeft. In dat geval het te kloppen paard. Atomic Rei (5) kwam twee weken geleden ook in deze klasse in actie, maar vanaf een lastig startnummer (9) finishte hij in het achterveld. Hij werd toen echter wel geclaimd door succestrainer Nick Surick, de kans bestaat dus dat hij hier verbeterd voor de dag gaat komen. Het feit dat Gingras opstapt sluit een interessante cote echter ook uit. Colonial Road (2) was de afgelopen weken uitstekend op dreef op Freehold, maar hier treft hij betere paarden. Op basis van zijn startnummer en vorm valt hij echter niet uit te sluiten. Sutton Seelster (9) treft net als vorige week (toen 10) een erbarmelijk startnummer. Zijn vierde plek was dus nog niet zo slecht, maar hier zal het koersverloop wederom mee moeten zitten om een plaatsje te kunnen belopen. Wellwesaid (6) deed het de afgelopen weken niet slecht op de 800-meterbaan van Monticello, maar qua tegenstand is dit wel een forse stap omhoog. Zou op basis van vorm wellicht een plaatsje kunnen belopen.Plaats 1: I’m Sid The Kid (7)
Plaats 2: Atomic Rei (5)
Plaats 3: Colonial Road (2)
Plaats 4: Sutton Seelster (9)


Race 5

We zijn weer terug bij de dravers en hier komen paarden van vijf jaar of jonger aan de start die nog geen twee koersen hebben gewonnen. Ron Burke brengt hier twee driejarigen aan de start die zullen koersen onder stalverband en ik verwacht dat deze “coupled entry” van start zal gaan aan een cote tussen de 1,20 en 1,40. De keuze van Gingras viel uit op Final Claim (1a), die vorig jaar (met het nodige succes) uitsluitend in actie kwam in Stakes-koersen. Vorige week liep hij een uitstekende kwalificatieproef, dus het zal hem niet ontbreken aan scherpte. Hij vertrekt hier wel vanaf startnummer 9, waardoor deze opdracht toch nog pittig is. Stalgenoot Star Track Hanover (1) heeft vorig jaar nog niet heel veel indruk weten te maken, maar zijn kwalificatieproef van vorige week belooft veel verbetering. Met startnummer 4 treft hij het veel beter dan zijn stalgenoot en wanneer hij de draf eronder weet te houden, dat was vorig jaar een groot probleem, is een trio-klassering zeker mogelijk. Foreverhillreign (3) maakte vorige week zijn debuut en zijn groenigheid bleek wel uit het feit dat hij bij het uitkomen van de laatste bocht een aantal sporen uitbrak. Dat hij toch nog tweede (in dead-heat met nummer 7) werd is een dikke plus en hij geldt als de eerste uitdager van het Burke-duo! Hij vertrekt vanaf startnummer 2. HL Revadon (4) zou hier misschien wel eens over het hoofd gezien kunnen gaan worden, maar vorige week liep hij toch echt een goede koers. Vanaf startnummer 7 kwam hij in het achterveld terecht, maar na een prima afsluiting finishte hij op één lijn met de nummers 3 en 7. Nu vertrekt hij vanaf nummer 3 en wellicht wacht hem nu een veel gunstiger koersverloop. Wings Of Speed (7) heeft nog maar twee keer gelopen en heeft eigenlijk nog niets fout gedaan. Zijn startnummer is nu wel wat lastiger en Andy Miller koos de vorige twee keer al voor een passieve tactiek, wat waarschijnlijk te maken heeft met het feit dat hij wordt klaargestoomd voor de Stakes-koersen. Wanneer hij hier opnieuw afwachtend wordt gereden dan zal hij zich moeten richten op een klassering, al beschikt hij over de snelheid om mee te doen om de voorste plaatsen.Plaats 1: Final Claim (1a)
Plaats 2: Foreverhillreign (3)
Plaats 3: HL Revadon (4)
Plaats 4: Wings Of Speed (7)


Race 6

De zesde is een erg leuke koers voor de middenklasse. Hier ga ik het proberen met Double L Lindy (3), die vorige week na een half jaar zijn rentree maakte. In een hogere klasse dan nu het geval is liet hij daarbij geen onuitwisbare indruk achter, maar ik ga er vanuit dat hij nu scherper voor de dag komt. In principe staat hij hier gedeclasseerd in. Als Ron Burke twee of meerdere paarden in één koers heeft dan is de keuze van Gingras altijd een goede indicatie voor welk paard de beste kansen heeft. In dit geval ligt dat anders, want Gingras is mede-eigenaar van Miami (2), die hij dus móet rijden. Maar wat mij betreft is Hockey Hanover (4) hier de vaandeldrager voor stal Burke. Vorige week liep hij bij zijn rentree al een erg goede koers, waar hij slechts een neusje tekort kwam op Lauderdale voor de overwinning. Hij treft wederom een prima startnummer en hij geldt als de eerste uitdager van mijn favoriet. Warrawee Shipshape (5) komt over uit Canada, waar hij eerder dit jaar nog met succes actief was op Preferred-niveau. Hij is aan zijn stand verplicht om hier voorin mee te doen. Landonfitz (1) kreeg vorige week de laatste bocht in het dodenspoor voor zijn kiezen, maar hij liep helemaal niet zo’n slechte koers. Bij een wat gunstiger koersverloop zou hij in het trio kunnen finishen. Miami (2) gaat hier waarschijnlijk veel spel trekken, maar ik dicht hem hooguit een plaatskans toe. En dat ook nog eens op basis van zijn gunstige startnummer, want hij kan hard vertrekken. Kop nemen en afgeven aan zijn stalgenoot, lijkt het devies.Plaats 1: Double L Lindy (3)
Plaats 2: Hockey Hanover (4)
Plaats 3: Warrawee Shipshape (5)
Plaats 4: Landonfitz (1)


Race 7

De zevende koers is voor de bodemklasse en met enige tegenzin ga ik het hier proberen met Tech Titan (7). Dit lastige heerschap is in dit veld naar mijn smaak het beste paard, maar hij is ook tamelijk onbetrouwbaar. Yannick Gingras weet meestal wel het beste in hem boven te halen, maar zelfs The Green Hornet wist de afgelopen drie keer niet met hem te winnen. High Blue (1) zakt voor het eerst naar dit bodemniveau, waardoor hij nu hele andere paarden treft dan in voorgaande weken. Vanaf dit startnummer moet hij toch voorin mee moeten kunnen doen. Vorige week probeerde ik het nog met Eyore Hanover (5) als winnaar, maar hij leverde ronduit een wanprestatie. Er moet wat loos zijn geweest met hem, dat was namelijk geen gewone verrichting, en juist het feit dat hij een week later alweer koerst geeft mij wel vertrouwen dat het euvel is opgelost. In normale doen zou hij hier mee moeten kunnen strijden om de overwinning. Only Passing Thru (8) is een vreemde eend in de bijt op The big M, maar dit kapitaal gefokte paard beschikt wel over enige klasse. Zijn startnummer reduceert zijn winkansen aanzienlijk, toch zie ik een potentiële inbreker in hem. Celebrity Lover (6) sprong bij twee van zijn laatste drie starts van start af. En dat is absoluut een punt van zorg, want voorheen stond hij niet te boek als onbetrouwbaar. Mocht hij de gangen er dit keer wél onder weten te houden dan zou hij mee moeten strijden om een trio-klassering.


Plaats 1: Tech Titan (7)
Plaats 2: High Blue (1)
Plaats 3: Eyore Hanover (5)
Plaats 4: Only Passing Thru (8)


Race 8

De achtste koers is gereserveerd voor vijfjarigen en jonger, die nog geen 4 koersen hebben gewonnen. U Need Stones (6) was vorig jaar als driejarige redelijk succesvol op Stakes-niveau en vorige week maakte hij zijn rentree, waarbij hij het na een offensief parcours moeilijk kreeg in de slotfase. Hij zal nu scherper voor de dag komen en ik acht de kans dat hij aan kop komt vrij groot. In dat geval het te kloppen paard. Dover Dony (2) belandde vorige week vanaf startnummer 9 op de laatste plek. In de slotfase liet hij aanvankelijk veel snelheid zien, totdat hij zich vastliep op een muur van paarden. Nu vanaf een veel mooier nummer en het zou me vies tegenvallen wanneer hij niet op z’n minst in het trio finisht. Hammer Time (4) was de afgelopen maanden superconstant, maar vorige week finishte hij na een lastig parcours voor het eerst weer eens buiten het geld. Ik verwacht dat hij zich hier direct zal revancheren. De grillige Chief Justice (9) leek vorige week op weg naar plek drie, ware het niet dat hij 100 meter voor de finish sprong. Dat laatste typeert hem wel een beetje, want hij is nu eenmaal niet erg betrouwbaar. Als het aankomt op klasse dan behoort hij wel degelijk tot de betere paarden in dit veld en zelfs vanaf dit startnummer prakkezeer ik er niet over om hem buiten mijn spel te laten. Zeker niet met de Double D op de kar. Ik behoor niet tot de fanclub van Lucky Sheila (3), maar in haar huidige vorm is zij absoluut in staat om bij de voorste drie te finishen.


Plaats 1: U Need Stones (6)
Plaats 2: Dover Dony (2)
Plaats 3: Hammer Time (4)
Plaats 4: Chief Justice (9)


Race 9

In de negende koers komen dravers in actie net één niveau boven de bodemklasse. Vorige week zakte de ijzervreter Shady McCoy (5) voor het eerst naar deze klasse en aangezien ook Andy Mac nog eens opstapte had ik de nodige verwachtingen. De nodige verkeershinder onderweg zorgde echter voor een dure laatste bocht, waarna hij wel heel veel terrein moest goedmaken. Zijn prestatie was absoluut niet slecht en de tegenstand is hier niet beter dan vorige week. Favoriet. Cash For Gold (2) ging laatst op Yonkers van start als mega-favoriet, maar door toedoen van een galoppade faalde hij. Bij zijn eerdere starts op The Big M deed hij het niet onaardig en vanaf dit nummer hoort hij met de voorste paarden mee te doen. Can Do (7) zakt weer een klasse en treft nu weer paarden van zijn eigen niveau. Mayfair Johnny B (8) kan verschrikkelijk snel vertrekken, maar het is maar zeer de vraag of Steve Smith vanaf dit startnummer vol gas zal geven. Omdat het nu eenmaal niet zijn stijl van rijden is. Onderschat Johnny echter niet, want op dit niveau is hij goed genoeg om te kunnen winnen! Dawson Springs (4) is goed in vorm en zou vanaf dit nummer een plaatsje kunnen belopen.


Plaats 1: Shady McCoy (5)
Plaats 2: Cash For Gold (2)
Plaats 3: Can Do (7)
Plaats 4: Mayfair Johnny B (8)


Race 10

We besluiten onze broadcast met een erg mooie merriekoers, net onder Preferred-niveau. Startnummer 9 is natuurlijk niet om vrolijk van te worden, maar hier kan ik niet anders dan om Oceania (9) aan te wijzen als favoriet. Ze kwam dit jaar twee keer aan de start en beide keren wist ze haar concurrentie te vermorzelen. Ik denk dat alleen ziekte of een erbarmelijk koersverloop een derde opeenvolgende zege in de weg kunnen staan. Believe In Me (5) probeerde het bij haar voorlaatste start bij wijze van uitzondering eens van kop af, maar toen kwam ze matig thuis. Vorige week liet ze het weer aankomen op haar geweldige eindschot en toen maakte ze nog veel terrein goed op winnares Divas Image. Bij het juiste koersverloop de eerste uitdaagster van de favoriet. Newsday (4) is net als nummer 5 pas vier jaar, maar deze voormalige jaargangtopper (tweede in finale New York Sire Stakes) lijkt de transitie naar de klasse voor oudere merries met gemak te maken. Vorige week werd zij derde achter nummer 5, maar ze moest toen van ver komen. Dongal Rundlscrk N (8) viel me vorige week met de trainer zelf op de kar niet helemaal mee, maar opvallend genoeg verkiest Gingras haar boven nummer 6. En dat verdient respect. Slick Artist A (2) zou vanaf dit ideale startnummer best een prijsje kunnen belopen. Mooie afsluiter!


Plaats 1: Oceania (9)
Plaats 2: Believe In Me (5)
Plaats 3: Newsday (4)
Plaats 4: Dongal Rundlscrk N (8)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.