Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 30 maart

The Meadowlands - zaterdag 30 maart 2019 - Aanvang (NL tijd): zondagochtend 31 maart 00:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

Race 1

Zoals u zult weten gaat bij ons vannacht de klok een uur vooruit en vanaf dat moment is het tijdsverschil met de Amerikaanse oostkust weer zes uur, waardoor onze broadcast (als vanouds) slechts zeven koersen van The Big M zal omvatten. Overigens heb ik de afgelopen week enkele verontruste berichtjes ontvangen met de vraag of ik alweer "ontslagen" ben bij Runnerz. Ik kan u echter geruststellen (dan wel teleurstellen), de afgelopen voorbeschouwingen waren gewoon van mijn hand (Buzz Swedam). Per abuis stond de naam van de verkeerde tipper boven de stukjes weergegeven, dat is alles. Goed, dan terzake. Zoals meestal is de zaterdagavond gereserveerd voor pacers. En we beginnen met een koers voor het bodemniveau waarin meerdere class-droppers aan de start komen. Kiwi Ideal N (7) zakte vorige week al naar dit niveau en toen liep hij vanaf startnummer 9 een dijk van een koers, waar hij slechts centimeters tekort kwam voor de overwinning. Hij kan heel behoorlijk vertrekken en vanaf dit nummer zou hij een goede uitgangspositie moeten kunnen vinden. Wat mij betreft de favoriet in een erg open koers. Bright Future (4) zakte vorige week een klasse en werd toen uitstekend derde, nu zakt hij wéér een klasse. Hij is aan zijn stand verplicht om hier mij te strijden om de overwinning. Canbec Kingkazimir (1) is één van de class-droppers in dit veld en vanaf dit startnummer hoort hij tegen dit soort tegenstanders in het geld te lopen, al is zijn vorm nogal onzeker. Victorydaze Wilwin (2) kwam vorige week met een eindschot zoals we een paar maanden niet van hem gezien hebben en dat wijst op vorm. Plaatskans. Major Leaguer (8) koerste niet zo lang geleden nog op Open Handicap-niveau op Saratoga en hier treft hij veel mildere tegenstand. In principe beschikt hij over de klasse om voorin mee te kunnen doen, maar dit startnummer maakt de opdracht er niet gemakkelijker op voor deze slowstarter.

Plaats 1: Kiwi Ideal N (7)
Plaats 2: Bright Future (4)
Plaats 3: Canbec Kingkazimir (1)
Plaats 4: Victorydaze Wilwin (2)

 

Race 2

De Preferred Handicap komen we vanavond al tegen in de tweede koers. Highalator (1) maakte vorige week de oversteek vanuit Delaware (Dover Downs) en toen maakte hij gehakt van zijn tegenstanders. Hij gaat nu wel één klasse omhoog ten opzichte van vorige week, maar bij een vergelijkbare verrichting gaat deze bliksemvertrekker óók in de Preferred niet geklopt worden. Caviart Luca (6) won hier twee weken geleden de Preferred Handicap, waarna hij zijn goede vorm bevestigde met een overwinning tegen goede paarden op Yonkers. Net als de favoriet kan hij enorm rap vertrekken en hij zal zich dus direct aan het front bevinden. Shneonucrzydiamnd A (5) wist vorige week, na een ideaal parcours, Caviart Luca het vuur nog aan de schenen te leggen in de slotfase. In tegenstelling tot de twee eerder genoemde paarden moet hij het juist van de slotfase hebben, maar in zo’n klein veld zal hij niet ver bij de kop verwijderd zijn. K Ryan Bluechip (4) was de afgelopen winter één van de hoofdrolspelers op Preferred-niveau, maar met het aanbreken van de lente dient sterkere tegenstand zich nu aan. Toch verdient hij op basis van zijn (hervonden) goede vorm het nodige respect en een trio-klassering is zeker niet uitgesloten.

Plaats 1: Highalator (1)
Plaats 2: Caviart Luca (6)
Plaats 3: Shneonucrzydiamnd A (5)
Plaats 4: K Ryan Bluechip (4)

 

Race 3

Na het sportieve hoogtepunt van de avond gaan we in duikvlucht naar beneden en komen we weer uit bij een koers voor de bodemklasse. En in tegenstelling tot de eerste koers van vanavond dien je hier met een vergrootglas te zoeken naar paarden met enige vorm. Vinnie Ginsburg was aangegeven met zowel nummer 1 als 2 en zijn keuze is gevallen op Talk Show (2). Ik ga met hem mee, aangezien zijn paard hier een klasse zakt t.o.v. vorige week. McCito (7) heeft de hele winter deel uitgemaakt van de claimklasse waaruit we paarden als Magnum Mike en Rather Swell kennen. Hij treft hier aanzienlijk mildere tegenstand. Talent Soup (5) zakte drie starts geleden voor het eerst naar dit bodemniveau en vervolgens werd hij iedere keer volop gespeeld. Zijn aanhangers op de wedmarkt zijn daar tot nu toe niet erg blij van geworden, maar tegen deze matige tegenstand zou hij toch op zijn minst in het trio moeten kunnen lopen. Santiago Style (6) is een class-dropper die al een tijdje worstelt met zijn vorm. Hier treft hij het uitgelezen veld om zijn zelfvertrouwen weer een beetje op te kunnen vijzelen. Newbie (1) zou vanaf dit startnummer een prijsje kunnen belopen.

Plaats 1: Talk Show (2)
Plaats 2: McCito (7)
Plaats 3: Talent Soup (5)
Plaats 4: Santiago Style (6)

 

Race 4

De vierde is een erg interessante koers, net één niveau onder de Preferred-klasse. Wheels On Fire (3) was vorig jaar “een hele gewone” driejarige, totdat hij afgelopen najaar ineens het licht zag en een hele reeks Stakes-koersen op rij wist te winnen. Hij heeft nu twee kwalificatieproeven in de benen, waarbij hij heeft laten zien klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Hudson Phil (7) won laatst een Open Handicap op Saratoga, terwijl hij bij zijn twee voorgaande starts op deze baan redelijk voor de dag kwam in de Preferred-klasse. Met diverse snelle vertrekkers aan zijn binnenzijde is dit startnummer wel een handicap, maar zijn vorm is in ieder geval erg goed. Bushwacker (4) beet vorige week zijn tanden stuk op Highalator, toch liep hij gewoon een goede koers. Hij kan goed vertrekken en met de Double D op de kar ga ik uit van een trio-klassering. Mindtrip (6) stuitert al de hele winter op en neer tussen deze en de Preferred-klasse. In principe is hij dus goed genoeg om hier voorin mee te doen, punt van zorg is echter dat deze bliksemvertrekker meerdere rappe beginners aan zijn binnenzijde treft. De openingsfase zou dus wel eens krachtenverslindend kunnen worden voor hem. Na twee ijzersterke zeges maakte Rootin Tootin (1) de stap omhoog naar deze klasse, waarin hij uit twee starts één keer vierde werd. Die vierde plek was overigens zo slecht nog niet, een offensief parcours brak hem in de slotfase wat op, en vanaf dit nummer zou hij best een plaatsje kunnen belopen.

Plaats 1: Wheels On Fire (3)
Plaats 2: Hudson Phil (7)
Plaats 3: Bushwacker (4)
Plaats 4: Mindtrip (6)

 

Race 5

De vijfde koers is uitgeschreven voor vijfjarigen of jonger, die nog geen twee koersen (of 27.000 dollar) hebben gewonnen. Hier ga ik het proberen met One Corona To Go (7), die zich vorig jaar enkele keren wist te klasseren in wat kleinere Stakes-koersen voor tweejarigen. Vorige week liep hij een uitstekende kwalificatieproef, waarbij hij tweede werd achter Wheels On Fire (zie de koers hiervoor). Hij lijkt er dus klaar voor te zijn. Mark With A K (2) werd vorige week verrassend sterk tweede in deze klasse en nu treft hij ook nog eens een veel gunstiger nummer. Twin B Watching (5) beschikt over een vergelijkbaar profiel als nummer 7: vorig jaar wist hij zich diverse keren te klasseren in Stakes-koersen voor tweejarigen. Hij maakt nu zijn debuut voor Ron Burke en zal dus van de planken worden afgespeeld, maar vorige week maakte hij een stuk minder indruk in zijn kwalificatie dan nummer 7. Bombay Hanover (3) zakt hier een klasse en treft nu dus mildere tegenstand, wat een klassering mogelijk maakt. In Rock We Trust (6) zou hier een plaatsje kunnen belopen.

Plaats 1: One Corona To Go (7)
Plaats 2: Mark With A K (2)
Plaats 3: Twin B Watching (5)
Plaats 4: Bombay Hanover (3)

 

Race 6

In de zesde treffen we pacers net één niveau boven de bodemklasse. Griffon Hanover (2) koerste nog niet zo lang geleden met het nodige succes nog op een hoger niveau, maar de laatste weken is de klad er een beetje ingekomen. Vorige week kwam hij ook in actie in deze klasse, waar hij vanaf startnummer 10 gewoon een goede koers liep als vierde aankomende. Redonkulous (3) was eerder deze winter zeer constant en hij wist zelfs op te klimmen tot één niveau onder de Preferred-klasse. De afgelopen weken wisselt hij goede prestaties echter af met enorme missers. Zo nam hij vorige week bij het uitkomen van de laatste bocht de kop over en leek hij freewheelend op weg naar de overwinning, totdat hij 150 meter voor de finish ineens de handoek wierp. Wanneer we vanavond de Redonkulous van eerder deze winter zien dan wint hij dit lachend, maar zijn laatste verrichtingen geven gerede twijfel. Willie Boots (4) zakt na vorige week weer een klasse, zijn laatste optreden op dit niveau resulteerde nog in een tweede plek achter Sports Vision. Vanaf dit startnummer zou hij toch in het trio moeten kunnen lopen. So Take That (1) wist de afgelopen twee weken vrij overtuigend toe te slaan in amateurkoersen, maar hier treft hij betere paarden. Op basis van startnummer en goede vorm zou hij wellicht toch een plaatsje kunnen belopen. De bliksemvertrekker Legion of Boom (5) wordt iedere keer dat Gingras opstapt fors aangepakt door de spelers, maar feit is dat dit de hele winter niet heeft geleid tot succes. Van kop af weet hij negen van de tien keer namelijk de finish niet te vinden. Wellicht dat hij het tegen dit matige veld wel kan volhouden, maar er zit totaal geen spelwaarde aan hem. Dan zou ik nog eerder kiezen voor Max Anover (6), die afgelopen winter op zeer behoorlijk niveau gepresteerd heeft in Ohio.

Plaats 1: Griffon Hanover (2)
Plaats 2: Redonkulous (3)
Plaats 3: Willie Boots (4)
Plaats 4: Take That (1)

 

Race 7

We besluiten onze broadcast met een fraaie koers voor de middenklasse. Imagineuwithoutme (2) trof bij zijn laatste twee starts steeds erbarmelijke startnummers op Yonkers, dus hij had een geldig excuus voor zijn (op papier) mindere verrichtingen. Hij treft nu iets mindere tegenstanders, terwijl David Miller hem de voorkeur geeft boven nummer 7. Favoriet. Vorige week probeerde ik het nog met de wisselvallige Tact Tate N (5), maar van kop af werd hij nét voor de finish achterhaald. Hij stijgt nu weer een klasse, maar in zijn geval speelt dat eigenlijk niet echt een rol. Een goede Tact Tate N kan namelijk ook op dit niveau winnen, het is echter onmogelijk gebleken om in te kunnen schatten wanneer hij goed is. No Easy Day (7) heeft dit seizoen uit drie starts nog geen kwartje verdiend, maar nu zakt hij behoorlijk in klasse. Vorig jaar als driejarige won hij een aantal Stakes-koersen, dus dit is echt een paard met de nodige potentie. Decision Day (3) komt na een paar mislukte pogingen op Yonkers weer terug naar the Big M. Eerder deze winter wist hij op deze baan nog te winnen op een hoger niveau, dus vanaf dit startnummer dient er terdege rekening met hem te worden gehouden. Dakota Jack (4) heeft na zijn terugkeer uit Florida inmiddels een acclimatiserende koers in de benen en in principe beschikt hij over de klasse om met de voorste mee te kunnen doen.

Plaats 1: Imagineuwithoutme (2)
Plaats 2: Tact Tate N (5)
Plaats 3: No Easy Day (7)
Plaats 4: Decision Day (3)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.