Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 5 april

Voorbeschouwing The Meadowlands, vrijdag 5 april 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 6 april 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!


Race 1, pacers

We trappen de vrijdagavond weer af met een amateurkoers en het grootste deel van dit veld kwam in voorgaande weken ook al tegen elkaar in actie. Rockinwiththebest (8) vertrok vorige week vanaf nummer 10, maar bij het uitkomen van de eerste bocht bevond hij zich al in vierde positie. Uiteindelijk liet hij een prima eindschot zien en met een klein beetje meer geluk had hij die koers gewonnen. Zijn startnummer is nu ietsje beter en de winnaar van vorige week (Quality Bud) staat hier niet in. Bankpaard voor uw trio-spel en mijn winnaar. Rather Swell (5) ging vorige week van start als favoriet, maar een laatste bocht door het dodenspoor bleek net iets teveel van het goede. Hij liep echter wel degelijk een goede koers en bij een iets gunstiger koersverloop is hij een meer dan serieuze uitdager. Rijder Beltrami won op 15 maart zijn eerste koers op The Meadowlands, een week later direct gevolgd door zijn tweede. Beide keren was dat met So Take That (9) en dat deed hij steeds door middel van een vlammend eindschot vanuit het achterveld. Nu treft hij echter een veel ongunstiger startnummer en deze slowstarter komt aanvankelijk vrijwel zeker laatste paard te liggen. Hij is dus erg afhankelijk van het koersverloop, maar mocht hij bij het uitkomen van de laatste bocht enigszins aansluiting hebben bij de koppaarden dan heeft hij zeker een winkans. Mac Anover (3) komt over uit Ohio en hij maakte vorige week zijn debuut op The Big M in een claimkoers, waar hij het met een vierde plek niet zo slecht deed. Nu treft hij mildere tegenstand én een gunstiger startnummer. Velocity Sub Z (1) is een bliksemvertrekker die de finish niet altijd weet te vinden, maar vanaf dit ideale startnummer zou hij toch een plaatsje kunnen belopen.Plaats 1: Rockinwiththebest (8)
Plaats 2: Rather Swell (5)
Plaats 3: So Take That (9)
Plaats 4: Mac Anover (3)

 

Race 2

Het voorjaar is begonnen en dus komen de Stakes-paarden langzaam maar zeker weer van stal. Deze koers (de eerste afdeling van “The Walner Series”) is uitgeschreven voor driejarigen die nog geen twee koersen (of 40.000 dollar) hebben gewonnen, met als complicerende factor dat hier vijf van de zes deelnemers dit seizoen voor het eerst in actie komen. Divine Spirit (4) wist zich vorig jaar te plaatsen voor de finales van zowel de Kindergarten Series als de Valley Victory Trot, dus we hebben hier te maken met de nodige klasse. Vorige week kwalificeerde hij zich tegen oudere paarden, waar hij tegen Pinkman en consorten duidelijk te kort kwam. Zijn vertoonde kilometertijd van 1.12,0 was wel direct een evenaring van zijn PR en daarmee liep hij een veel snellere proef dan al zijn tegenstanders van vanavond. Bovendien verkoos Andy Mac hem boven de nummers 2 en 3. Wat mij betreft de favoriet. Lucius Vorenus (2) was vorig jaar al heel vroeg in het seizoen dik in orde en hij wist toen o.a. een serie van de New Jersey Sire Stakes te winnen. Hij werd echter per start driftiger en derhalve werd zijn seizoen eind augustus al afgesloten. Nu heeft hij weer twee kwalificaties in de benen, waarbij hij zich een stuk beter liet regelen. Vanaf een ideaal startnummer de eerste uitdager. Lucky Weekend (3) was vorig jaar redelijk succesvol in het New York Sire Stakes-circuit, waar hij liefst vijf koersen wist te winnen. Vorige week liet hij in zijn kwalificatieproef een prima eindschot zien, waarmee hij nog diverse oudere paarden wist te achterhalen. Hij lijkt er dus klaar voor te zijn. Ik kan u plechtig beloven dat Full Rights (1) hier niét het beste paard is, maar op basis van zijn kwalificatieproef van vorige week ga ik er wel vanuit dat hij zijn beste vorm al redelijk benadert. Vanaf dit nummer is een trio-klassering dan ook zeker mogelijk. Cheap Tricks (5) is van de firma Gingras/Burke en zal hier dus het nodige spel trekken. Nu heeft hij vorig jaar laten zien over de nodige potentie te beschikken, maar hij maakte wel makkelijk een foutje. Wat dat betreft was zijn kwalificatieproef van vorige week niet erg bemoedigend, want daar heeft hij de laatste 200 meter galopperend afgelegd. Ik sla een rondje over en wil eerst verbetering zien!Plaats 1: Divine Spirit (4)
Plaats 2: Lucius Vorenus (2)
Plaats 3: Lucky Weekend (3)
Plaats 4: Full Rights (1)


Race 3

In de derde maken we de stap van driejarige talenten naar oudere dravers op bodemniveau. Hier ga ik all-in op de rappe vertrekster Flyhawk Charm (6), die bij haar laatste starts op Saratoga blijk heeft gegeven van een uitstekende vorm. Nu ben ik normaal gesproken wat sceptisch gestemd over “Saratoga-paarden” op The Big M, maar het duo Whittemore/Chadbourne sloeg afgelopen weekend liefst drie keer keihard toe met dergelijke paarden. Ik zet mijn scepsis hier opzij. Knighofvictory (4) wint maar heel zelden, maar vorige week liep hij misschien wel de beste koers uit zijn loopbaan. Hij moest van heel ver komen, maar met een uitstekend eindschot kwam hij nog binnen aan de kar van de winnaar. Hij is niet erg snel van start, maar hij treft in ieder geval een wat gunstiger startnummer dan vorige week. Klyde Da Glide (3) vertrok vorige week vanaf nummer 10 en bij het uitkomen van de laatste bocht lag hij nog altijd laatste. Uiteindelijk liet hij nog een heel behoorlijk eindschot zien en nu treft hij een veel gunstiger nummer. Leuke outsider om mee te nemen in uw trio-spel. Aventure (8) is hier in principe één van de betere paarden, maar wanneer de rijder van dienst iets te diep ademhaalt dan springt hij al. Totaal onbetrouwbaar dus, terwijl Gingras juist extra spel zal trekken. Meh. Dan betrek ik eigenlijk liever Celebrity Lover (2) in mijn spel. In de vorm van twee maanden geleden zou hij hier voor mij een “vaste” winnaar zijn geweest, ware het niet dat hij nu uit zijn laatste vier starts drie keer heeft gegaloppeerd. En springen deed hij voorheen vrijwel nooit. Toch blijven ze hem iedere week inschrijven, waardoor je mag aannemen dat hij wel gewoon goed traint.Plaats 1: Flyhawk Charm (6)
Plaats 2: Knightofvictory (4)
Plaats 3: Klyde Da Glide (3)
Plaats 4: Celebrity Lover (2)


Race 4

De vierde koers is de tweede afdeling van “The Walner” (zie race 2), met als verschil dat het merendeel van de deelnemers dit jaar al heeft gekoerst. Final Claim (5) won vorige week in een veel snellere tijd (1.11,0) dan stalgenoot Goes Down Smooth (2) een week eerder deed (1.12,1), maar toch geeft Gingras de voorkeur aan laatstgenoemde. Laat ik nu eens voor één keer niet eigenwijs zijn en ik ga dus mee met deze vingerwijzing. Ik had vorige week gehoopt dat HL Revadon (3) over het hoofd gezien zou worden door de spelers, maar dat was aan 8-1 niet helemaal het geval. Na zijn uitstekende tweede plek achter nummer 5 zal hij nog meer spel trekken en dat is volledig terecht. Wings Of Speed (7) werd vorige week voor het eerst offensief gereden door Andy Miller, maar een dure openingsfase brak hem in de laatste meters wat op. Zijn prestatie was echter zeker niet slecht en nu koerst hij ook nog eens voor het eerst op lasix, wat voor verbetering zou kunnen zorgen. Warrior One (4) is het enige paard dat dit jaar nog niet gekoerst heeft, maar vorig jaar heeft hij blijk gegeven van de nodige potentie. En zijn kwalificatieproef van vorige week was veelbelovend. Interessante koers!Plaats 1: Goes Down Smooth (2)
Plaats 2: Final Claim (5)
Plaats 3: HL Revadon (3)
Plaats 4: Wings Of Speed (7)


Race 5

De vijfde is het sportieve hoogtepunt van de avond in de vorm van de Preferred Handicap. Oud Hambletonian-winnaar Pinkman (6) wist vorige week spelenderwijs zijn kwalificatieproef van kop af te winnen en in voorgaande jaren heeft hij laten zien geen koers nodig te hebben om aan te scherpen. Ik ben altijd groot fan geweest van dit paard, waardoor het risico bestaat dat ik meer tip met mijn hart dan met mijn verstand en doorgaans is dat geen goede raadgever. Toch denk ik dat hij in no time de kop te pakken zal hebben en de rest zal dan toch van goeden huize moeten komen om hem nog te achterhalen. Hij zal wel met een paar ijzersterke deelnemers moeten afrekenen, om te beginnen met de beste Sutton (7), die bij zijn voorlaatste start niemand minder dan Trolley wist te kloppen. Met drie starts in de benen zal hij langzaam maar zeker toegroeien naar zijn beste vorm, die hij volgende maand zal willen etaleren in de Cutler Memorial. Rubber Duck (3) heeft eerder deze winter wat geworsteld met zijn vorm, maar de laatste weken is hij weer uitstekend op dreef. Hij treft nu wel betere paarden, maar ik vermoed dat hij wel eens een koers zou kunnen krijgen op de rug van koploper Pinkman. In zijn kielzog zou hij een trio-klassering kunnen belopen. Good old Melady’s Monet (8) heeft dit jaar alweer bijna een ton verdiend en hij benadert de barrière van anderhalf miljoen aan winsom met rasse schreden. Hij heeft absoluut de potentie om deze koers te kunnen winnen, maar aanvankelijk zal hij laatste komen te liggen. Mocht hij zijn wagonnetje aan kunnen haken bij de juiste trein (Sutton?) dan zou hij met zijn gepatenteerde eindschot iedereen voorbij kunnen vliegen. Maar het zou dus ook goed kunnen dat hij van te ver zal moeten komen. Onderschat hier tenslotte ook zeker Cash Me Out (4) niet. De afgelopen twee maanden heeft hij weliswaar uitsluitend gekoerst op Saratoga, maar eerder deze winter kwam hij hier uitstekend voor de dag tegen cracks als Trolley en Muscle Diamond!Plaats 1: Pinkman (6)
Plaats 2: Sutton (7)
Plaats 3: Rubber Duck (3)
Plaats 4: Melady’s Monet (8)


Race 6

We vervolgen met een hele aardige koers voor de middenklasse, waar ik het (net als vorige week) ga proberen met Double L Lindy (5). Laatst wist hij mijn verwachtingen na een dure eerste bocht niet helemaal in te lossen, maar ik verwacht dat hij met twee koersen in de benen scherper voor de dag zal komen. In principe staat hij gedeclasseerd in deze klasse. Possessed Fashion (1) heeft de afgelopen twee maanden (met wisselend succes) gekoerst op Dover Downs, maar eerder in de winter wist hij op deze baan precies in deze klasse te winnen. Hij kan rap vertrekken, dus dit startnummer is ideaal. Punt van zorg is wel dat Dave Miller de voorkeur heeft gegeven aan nummer 9. Dawson Springs (7) liep vorige week als tweede aankomende achter Shady McCoy een uitstekende koers. Hij gaat nu wel een klasse omhoog en vanaf dit lastige nummer (hij is niet heel snel van start) dient het koersverloop voor hem wel mee te zitten. Warrawee Shipshape (9) maakte vorige week zijn debuut op The Big M, nadat hij eerder in de winter in Canada nog koerste op Preferred-niveau. Eerlijk gezegd viel hij me niet helemaal mee, maar het feit dat Miller hem verkiest boven nummer 1 vind ik toch alarmerend. Wellicht had hij één acclimatiserende koers nodig? Explosive Ridge (8) was vorige week verrassend goed en hij wist Double L Lindy bijna te kloppen voor plek drie. Zijn startnummer is nu wel een stukje lastiger, maar hij kan best aardig vertrekken. Wanneer hij niet teveel kruid verschiet in de openingsfase dan zou hij best een plaatsje kunnen belopen.Plaats 1: Double L Lindy (5)
Plaats 2: Possessed Fashion (1)
Plaats 3: Dawson Springs (7)
Plaats 4: Warrawee Shipshape (9)


RACE 7, pacers

We besluiten onze broadcast met een koers voor pacermerries uit het middensegment. Hier ga ik all-in op Newsday (7), die de afgelopen twee keer haar tanden stuk beet op de cracks Oceania en Divas Image. Ze zakt nu een klasse en komt dus mildere tegenstand tegen, terwijl ze beschikt over een uitstekend eindschot. In dit kleine veld maakt haar positie eigenlijk niet zoveel uit en ik verwacht dat Andy Mac in de slotfase iedereen voorbij komt vliegen. Op papier is Rainbow Room (6) haar voornaamste uitdager. Sterker nog, als tweejarige was dit één van de allerbeste merries van de jaargang (o.m. derde in de Breeders Crown), maar door een blessure kwam ze als driejarige niet in actie. Ze heeft nu twee starts in de benen en beide keren viel ze niet helemaal mee, maar nu zakt ze een klasse. Ook Stylish Beachwhere (4) zakt hier in klasse. Haar laatste poging op dit niveau resulteerde nog in een uitstekende tweede plek achter Oceania. Indien ze hier een goede rug kan volgen, daar is ze namelijk wel van afhankelijk, dan hoort ze minimaal in het trio te lopen. Rockin Praline (5) wist in februari twee keer te winnen en steeg daarbij telkens een klasse. Vorige week koerste ze voor het eerst op dit niveau en daarbij liet ze geen onuitwisbare indruk achter, maar in de breedte treft ze nu een minder sterk veld. Believe In Waco (3) wordt gereden door Gingras en zal dus het nodige spel trekken, maar dit jaar heeft ze uit drie starts eigenlijk niets laten zien. Ik sla over.


Plaats 1: Newsday (7)
Plaats 2: Rainbow Room (6)
Plaats 3: Stylish Beachwhere (4)
Plaats 4: Rockin Praline (5)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.