Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 6 april

Voorbeschouwing The Meadowlands, zaterdag 6 april 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zondagochtend 7 april 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

Race 1

Zoals u inmiddels gewend zult zijn komen op zaterdagavond uitsluitend pacers in actie en we beginnen met een koers net één niveau boven de bodemklasse. Yannick Gingras kon voor deze koers kiezen tussen de nummers 1 en 5 en tot mijn stomme verbazing heeft hij voor de eerstgenoemde gekozen. Terwijl Nascar Seelster (5) in mijn beleving toch echt het betere paard is. De afgelopen maanden heeft hij in hogere klassen gekoerst en deze class-drop plaatst hem wat mij betreft in pole position. Seal The Deal N (9) trof het vorige week ook al niet met zijn startnummer (10), temeer omdat hij niet snel van start is. Laatst kwam hij als laatste paard de laatste bocht uit, waarna hij de snelste afsluitende kwartmijl van het hele veld liet zien om uit te komen op plek vijf. Het risico van een identiek koersverloop ligt hier op de loer en in dat geval zal hij weer van te ver moeten komen. Mocht hij echter aan kunnen sluiten bij een treintje in het tweede spoor, waardoor hij wat minder ver van het front verwijderd zal zijn, dan is hij met zijn sterke eindschot in staat om te stunten. Het feit dat Gingras kiest voor McClinchie N (1) boven nummer 5 boezemt het nodige respect in. Vorige week liet hij vanuit het achterveld nog een heel behoorlijk eindschot zien, al finishte hij op respectabele afstand van Nascar Seelster. Met trainer Vallee zelf op de sulky belandt dit paard altijd in het achterveld en het zou natuurlijk goed kunnen dat de leidende pikeur van The Big M hem beter van start weet te krijgen. Brookies Prince N (7) deed het vorige week bij zijn seizoendebuut niet onaardig en zou hier wel eens scherper voor de dag kunnen komen. Ook hij moet het hebben van zijn eindschot, dus net als nummer 9 is hij wat afhankelijk van het koersverloop. Tenslotte wil ik nog wijzen op mijn vriend Duckies Dynasty (6), die in februari tot twee keer toe aan een monstercote wist toe te slaan. Na die tijd ging hij een klasse omhoog en dat was blijkbaar net iets te geleerd, maar nu zakt hij weer een klasse.

Plaats 1: Nascar Seelster (5)
Plaats 2: Seal The Deal N (9)
Plaats 3: McClinchie N (1)
Plaats 4: Brookies Prince N (7)

 

Race 2

In de tweede koers komen we, naar maatstaven van The Meadowlands, een nieuw type uitschrijving tegen die je zou kunnen vergelijken met het niveau van de bodemklasse of zelfs nog iets minder. Ik ga het hier proberen met een outsider in de vorm van Exit Cam (7). Twee weken geleden werd hij nog vierde achter Letjimmytakeover en nu treft hij aanzienlijk mildere tegenstand. Zijn startnummer had natuurlijk beter gekund, maar aan zijn binnenzijde starten niet heel veel rappe vertrekkers. Ik verwacht dan ook een aanvallende tactiek van Dave Miller en mocht hij een niet overdreven dure eerste bocht voor zijn kiezen krijgen dan hoort hij in dit matige veld te strijden om de overwinning. Frankie Boy (1) heeft het de afgelopen maanden opgenomen tegen aanzienlijk betere paarden en vanaf dit startnummer hoort hij op zijn minst in het trio te finishen. Western Redhot (2) is ook al een class-dropper die hier zijn voordeel zou moeten kunnen doen tegen deze matige tegenstanders. Met een agressieve rijder als Callahan had ik hem misschien wel als winnaar getipt, maar met de meer passieve Steve Smith op de kar bestaat het risico dat hij zelfs vanaf dit ideale startnummer in het achterveld gaat belanden. I’m Sid The Kid (3) zou dit veld een enorm pak slaag moeten kunnen geven, maar de laatste weken is hij de draad helemaal kwijt. Zelfs de Double D wist hem vorige week geen nieuw leven in te blazen en ik wil eerst weer eens een goede koers van hem zien voordat ik hem weer eens in mijn spel betrek. Om uw trio-spel te completeren lijkt het mij raadzaam om paarden als JDs Brent N Sheree (6) en/of Stella’s Phella (4) mee te nemen, aangezien zij bij hun laatste optreden in ieder geval iets van vorm hebben laten zien.

Plaats 1: Exit Cam (7)
Plaats 2: Frankie Boy (1)
Plaats 3: Western Redhot (2)
Plaats 4: JDs Brent N Sheree (6)

 

Race 3

In de derde treffen we een “traditionele” koers voor de bodemklasse. Heartland Revenue (9) kan, als het moet, verschrikkelijk hard vertrekken. Laatst sprong hij vanaf startnummer 8 echter al achter de auto, dus de vraag is óf Callahan dit keer gas zal geven van huis uit. Doet hij dat wel dan is hij wat mij betreft het te kloppen paard, maar bij een wat voorzichtigere tactiek lijkt een plaatsgeld mij het hoogst haalbare. Vorige week tipte ik Talk Show (1) nog als winnaar, maar na een voor zijn doen a-typische aanvallende koers ging hij van kop af zo leeg als een gieter. Ik ga er vanuit dat hij nu weer op wachten gereden gaat worden en dan is hij toch op zijn best. De 12-jarige Electrofire (6) deed het de laatste tijd behoorlijk goed op Monticello en trainster Lappe laat zich dit keer op de sulke vervangen door “The Buckeye” David Miller. Deze veteraan hoort in een veld als deze om de voorste plaatsen mee te doen. Bank Sea (10) wordt dit keer gereden door Andy Mac en dat is een extreme verbetering. Laatst liet hij behoorlijk wat startsnelheid zien en dat zal hij vanaf dit startnummer weer nodig hebben. A Sweet Ride (7) koerste 14 maanden geleden nog in een véél hogere klasse en vanuit dat perspectief staat hij er hier gedeclasseerd in. Door een blessure is hij er echter een jaar uit geweest en bij zijn rentree op Pocono van vorige week sloeg hij een ronduit bleek figuur. Het lijkt me sterk dat hij in een week tijd dusdanig zal verbeteren dat hij hier kan strijden om de overwinning, maar ik durf het ook niet aan om hem helemaal uit mijn spel te laten. Lastige koers!

Plaats 1: Heartland Revenue (9)
Plaats 2: Talk Show (1)
Plaats 3: Electrofire (6)
Plaats 4: Bank Sea (10)

 

Race 4

In race 4 komen 3- en 4-jarigen aan de start die nog geen twee koersen (of 20.000 dollar) hebben gewonnen. Bombay Hanover (7) is erg onbetrouwbaar in de zin dat hij makkelijk een huppeltje maakt. Zo ook vorige week, toen hij 200 meter voor de finish met een paar galopsprongen zijn winkansen om zeep hielp. Ook al neemt hij het nodige risico met zich mee ga ik het toch met hem proberen als winnaar, want hij beschikt over genoeg snelheid. Bovendien denk ik niet dat hij als favoriet van start zal gaan, waarmee hij de nodige spelwaarde met zich meebrengt. Blacklight (5) was vorig jaar met enig succes actief op Stakes-niveau en zijn kwalificatieproef van vorige week was dik in orde. Hij zal echter van start gaan als mega-favoriet en zijn cote zal niet in verhouding staan tot zijn daadwerkelijke winkans. Dat neemt natuurlijk niet weg dat hij de eerste uitdager is van mijn winnaar. Vodka On The Beach (4) kon zijn favorietenrol twee weken geleden niet waarmaken en hij presteerde iets minder dan bij zijn voorgaande twee starts. Het feit dat hij vorige week niet in actie is gekomen wijst er waarschijnlijk op dat de trainer aan het sleutelen is geweest. Mocht hij in dezelfde vorm aan de start verschijnen als een maand geleden dan valt zelfs een overwinning niet uit te sluiten. Stroman (9) liep vorige week een spectaculair goede kwalificatieproef op Saratoga en eerder dit jaar in Canada heeft hij blijk gegeven van startsnelheid. Moet mee op uw ticket! Can’t Be Better (3) deed het vorige week tegen een sterker veld niet onaardig en nu stapt de Double D op de kar, terwijl Arnold’s King Pin (2) (na drie kwalificaties) voor het eerst zal starten op lasix.

Plaats 1: Bombay Hanover (7)
Plaats 2: Blacklight (5)
Plaats 3: Vodka On The Beach (4)
Plaats 4: Stroman (9)

 

Race 5

De vijfde is een claimkoers uit het lagere segment. Bij Abbeylara (1) ziet u allemaal “eentjes” achter zijn naam staan en die overwinningen kwamen allemaal tot stand in deze klasse. Vorige week probeerde hij het één niveau hoger en dat resulteerde in een “nulletje”. Nu is hij weer terug in zijn eigen klasse en vanaf dit startnummer zou hij toch weer mee moeten strijden om de overwinning. Atomic Rei (8) kwam vorige week voor het eerst uit voor succestrainer Nick Surick en hij bleek niet gewoon verbeterd maar zelfs spectaculair verbeterd. Hij zal ongetwijfeld als groot favoriet van start gaan, maar zijn startnummer is wel wat lastiger dan vorige week. Just N Berlander (4) kwam bij zijn laatste vier starts telkens in actie in deze klasse, resulterend in drie derde plaatsen. Vanavond zal hij een vergelijkbaar resultaat belopen. Oh My Joepa (3) liep vorige week de beste koers die ik sinds lange tijd van hem gezien heb. Nu treft hij een veel beter startnummer en mildere tegenstand. The Royal Garden N (7) is van het duo Whittemore/Chadbourne, die vorig weekend nogal huis hield op deze baan. Normaal gesproken zou ik deze oude ruin niet hebben geselecteerd, maar dat gold ook voor de meeste paarden die ze vorige week aan de start brachten. Ik zal niet opnieuw in de valkuil van onderschatting stappen.

Plaats 1: Abbeylara (1)
Plaats 2: Atomic Rei (8)
Plaats 3: Just N Berlander (4)
Plaats 4: Oh My Joepa (3)

 

Race 6

Als liefhebber van absolute topsport ben ik vanavond nog niet echt aan mijn trekken gekomen, maar daar komt nu verandering in. Hier komen paarden in actie net één klasse onder Preferred-niveau en dit is het sportieve hoogtepunt van de avond. Winning Linc (3) probeerde het vorige week in de Preferred Handicap en daar was de tegenstand van Highalator en consorten net iets teveel van het goede. Bij zijn voorgaande start kwam hij nog uit in deze klasse en toen vernederde hij zijn tegenstanders. Vanaf dit ideale nummer het te kloppen paard. De Double D had vorige week zijn zinnen gezet op de koppositie met zijn Bushwacker (6), maar de koploper was niet van zins om af te geven. Die krachtenverslindende openingsfase brak hem in de slotfase wat op, want hij moest nog goed zijn best doen om Stonedust voor te blijven voor plek drie. Mocht deze bliksemvertrekker dit keer wel aan kop komen dan zal hij vermoedelijk afgeven zodra nummer 3 of 4 zich komt melden. Om vervolgens in het kielzog mee te liften naar een duo- of trio-klassering. Castle Flight (4) is hier het beste paard. Bij zijn afgelopen vier starts kwam hij steeds in actie in de Preferred-klasse, waar hij een eerste en tweede plek wist te turven. De afgelopen twee keer ging hij van kop af echter telkens zo leeg als een gieter, zijn vorm is dus uiterst twijfelachtig. De Castle Flight van een maand geleden wordt hier nooit van zijn levensdagen geklopt, maar bij eenzelfde optreden als laatst dan zal hij zelfs een niveau lager hooguit een plaatsje belopen. Zegt u het maar. De snelle Penzance Hanover (1) zou vanaf dit startnummer én met Andy Mac op de kar toch een prijsje moeten kunnen belopen. Stonedust (5) was vorige week na een defensief parcours wat mij betreft verrassend goed en hier treft hij precies hetzelfde startnummer. Toch maar meenemen in het trio.

Plaats 1: Winning Linc (3)
Plaats 2: Bushwacker (6)
Plaats 3: Castle Flight (4)
Plaats 4: Penzance Hanover (1)

 

Race 7

We besluiten de broadcast met een erg leuke en open koers voor de middenklasse. Play Jet Ray (8) werd vorige week vanaf startnummer 9 direct ten aanval gestuurd door Gingras, maar het duurde dik 500 meter eer hij de kop te pakken had. Die dure openingsfase brak hem in de allerlaatste meters pas op, maar met zijn prestatie was op zich weinig mis. Ik verwacht hier eenzelfde aanvallende tactiek en wanneer hij hier iets minder kruit verschiet om aan kop te komen dan is hij het te kloppen paard. Verkijkt u zich niet op het matige rijtje van Whittaker N (5), want bij zijn laatste drie starts kwam hij op Yonkers uit in de Levy Series, waar hij het moest opnemen tegen cracks als Beckhams Z Tam. Dat was duidelijk te hoog gegrepen, maar nu zakt hij meerdere niveaus. De eerste uitdager van de favoriet. De Double D was ook aangegeven met de nummers 6 en 7, maar hij geeft de voorkeur aan Sportsmanship (1). Om de een of andere reden laten de spelers hem steeds links liggen, terwijl hij de laatste weken toch echt in uitstekende doen verkeert. Vanaf dit startnummer maakt hij gewoon een erg goede kans om weer in het trio te finishen. Je ziet het maar zelden, maar zo af en toe geeft Stevie Smith gas van huis uit. En als hij dat doet, dan is dat meestal met Heavenly Sound (9). Vorige week wist hij na een snelle start positie te vinden als derde paard, waarna hij in de slotfase nog de vermoeide Play Jet Ray wist te achterhalen voor de tweede plek. Ik ben een beetje bang dat Stevie vanaf dit nummer zijn gebruikelijke passieve rijstijl zal etaleren, maar mocht hij wél aanvallend van leer trekken dan is er veel mogelijk. Dubious Claim (2) is een class-dropper en vanaf dit fraaie startnummer zou hij een plaatsje moeten kunnen belopen.

Plaats 1: Play Jet Ray (8)
Plaats 2: Whittaker N (5)
Plaats 3: Sportsmanship (1)
Plaats 4: Heavenly Sound (9)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.