Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 12 april

Voorbeschouwing The Meadowlands, vrijdag 12 april 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 13 april 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!


Race 1, pacers

Zoals u inmiddels gewend zult zijn trappen we de vrijdagavond weer af met een amateurkoers en een groot deel van dit veld ontmoet elkaar momenteel wekelijks. Rather Swell (6) werd twee weken geleden derde na een erg offensief parcours en vorige week werd hij tweede na een overdreven afwachtende rit. In dit soort koersen gebeuren meer dan eens vreemde dingen, maar normaal gesproken is dit het beste en meest betrouwbare paard. Kiwi Ideal N (5) kan razendsnel beginnen en het is zeer waarschijnlijk dat hij de kop mag/zal overnemen van nummer 1. En van kop af gaat hij een heel eind komen. CC Big Boy Sam (1) treft het hier enorm met zijn startnummer en via het scenario "kop nemen en afgeven aan één van de favorieten" maakt hij een uitstekende kans op een trio-klassering. Preppy Art (4) heeft na een aantal maanden rust weer een koers in de benen. In 2018 wist hij niet te winnen, maar doorgaans nam hij het ook op tegen betere paarden dan vanavond het geval zal zijn. Plaatskans. Quality Bud (9) wist laatst een koers als deze te winnen, maar dat was werkelijk na een droomparcours. Vanaf dit startnummer is een dergelijke ideale trip minder waarschijnlijk, al dient er wel degelijk rekening met hem gehouden te worden met het oog op uw trio-spel. Tenslotte nog aandacht voor Youcaniknow (8), die hier zijn seizoendebuut maakt. Vanaf dit lastige startnummer kijk ik deze koers eerst even aan, maar het paard beschikt in principe over genoeg snelheid om hier met de voorste mee te kunnen doen.Plaats 1: Rather Swell (6)
Plaats 2: Kiwi Ideal N (5)
Plaats 3: CC Big Boy Sam (1)
Plaats 4: Preppy Art (4)

 

RACE 2, pacers

De tweede koers is uitgeschreven voor merries van vijf jaar of jonger, die nog geen 4 koersen (of 75.000 dollar) hebben gewonnen. Reclamation (5) maakte vorige week haar seizoendebuut als mega-favoriet, maar in de bagger wist ze die status net niet waar te maken. Met die koers in de benen zal ze nu waarschijnlijk nog wat scherper voor de dag komen en ze geldt hier dan ook als favoriet. Dat zal overigens ook blijken aan haar cote. Better Decision N (7) koerste laatst voor het eerst op lasix en dat resulteerde in een meer dan overtuigende overwinning op de baan van Dover Downs, waarbij ze een nieuw PR vestigde. Ook vanavond zal de lasix weer worden toegediend en dit is een zeer serieuze uitdaagster van de favoriet. Katie Mae Cancook (6) liep vorige week ook in deze koers en ook zij kwam voor het eerst in actie op lasix. Na een lastig parcours kwam zij keurig als derde over de finish, zij het op respectabele afstand van nummer 5, en een dergelijke verrichting valt vanavond weer te verwachten. Parkin In Heaven (4) werd vorige week nogal offensief gereden, wat haar in de slotfase opbrak. Meestal rijdt Buter haar "op wachten" en ik verwacht dat hij na de mislukking van vorige week weer voor zijn gebruikelijke tactiek zal kiezen. In dat geval zou ze naar een trio-klassering kunnen sprinten. Modesty (2) treft nu een veel gunstiger nummer dan vorige week en ze zou hier een plaatsje kunnen belopen.Plaats 1: Reclamation (5)
Plaats 2: Better Decision N (7)
Plaats 3: Katie Mae Cancook (6)
Plaats 4: Parkin In Heaven (4)


Race 3

In de derde komen vijfjarigen en jonger in actie, die nog geen 2 koersen (of 20.000 dollar) hebben gewonnen. Dit veld herbergt de nodige driejarige talenten en wat mij betreft is dit een koers om naar uit te kijken. Asiago (8) werd als jaarling verkocht voor 200.000 dollar en van dat bedrag wist ze als tweejarige de helft alweer terug te verdienen. Ze past nog in deze koers omdat ze vorig jaar "maar" één koers wist te winnen, maar dat heeft alles te maken met het feit dat ze uitsluitend in actie kwam tegen de top van haar jaargang. Haar kwalificatieproef van vorige week was veelbelovend en in principe staat ze hier gedeclasseerd in. Het feit dat ze vertrekt vanaf nummer 9 maakt dit toch tot een pittige opdracht, maar ze geldt hoe dan ook als het te kloppen paard. Star Track Hanover (4) is een pupil van Ron Burke die vorig jaar veel problemen had om de draf eronder te houden. Twee weken geleden maakte hij zijn driejarigendebuut, waarbij hij bij het uitkomen van de laatste bocht de overwinning voor het grijpen leek te hebben. Maar hij verviel weer in oude zonden en versprong zijn kansen. Vorige week ging hij in een kwalificatieproef in ieder geval weer eens dravend in de rondte en hij beschikt over de snelheid om met de voorste paarden mee te doen. Hij vertrekt vanaf startnummer 3 en ook al brengt hij veel risico met zich mee peins ik er niet over om hem van mijn ticket af te laten. Haveoneforme (1) heeft dit jaar nog geen stap verkeerd gezet en in principe is zij de eerste uitdaagster van de favoriet, maar startnummer 7 helpt haar winkansen niet. Stalgenoot Big Weezy (1a) kende vorig jaar een zeer behoorlijk tweejarigenseizoen, maar hier vertrekt hij vanaf 8 en dat is bij zijn seizoendebuut waarschijnlijk iets teveel van het goede. Na twee behoudende ritten werd Wings Of Speed (2) bij zijn laatste start vrij aanvallend gereden door Andy Miller, wat hem in de slotfase wel opbrak. Vorige week zou hij voor het eerst starten op lasix en ik had de nodige verwachtingen, maar hij werd geschrapt. Nu maakt hij alsnog zijn debuut op lasix en vanaf dit ideale startnummer (1) maakt hij toch een uitstekende kans op een trio-klassering. Skyway Kon Man (6) beschikt ook al over het nodige talent, maar deze slowstarter maakt zijn seizoendebuut en vermoedelijk heeft hij nog een koers nodig. Op basis van talent (en zijn prima kwalificatie van vorige week) valt een klassering ook weer niet helemaal uit te sluiten. Hij vertrekt vanaf nummer 5. Overige paarden met een afwijkend startnummer: Experienced Action (3) vanaf 2, Ab's Royal Punkin (5) vanaf 4, Klyde Da Glide (7) vanaf 6 en Rap Sheet (9) vanaf 10.Plaats 1: Asiago (8)
Plaats 2: Star Track Hanover (4)
Plaats 3: Haveoneforme (1)
Plaats 4: Wings Of Speed (2)


Race 4

De vierde koers is uitgeschreven voor vijfjarigen en jonger, die nog geen 4 koersen (of 75.000 dollar) hebben gewonnen. Hier gaat Bizet (7) ongetwijfeld favoriet worden. Deze bliksemvertrekker zal de kop al snel te pakken hebben en vanaf daar is hij gewoon het te kloppen paard, ook al heeft hij een paar weken niet gelopen. Chief Justice (8) kan óók verschrikkelijk hard vertrekken en er zal de Double D veel aan gelegen zijn om de rug van nummer 7 te pakken te krijgen. Mocht dat lukken dan zou deze outsider in het kielzog van de favoriet een trio-klassering kunnen belopen. Hammer Time (6) is zeer constant en in deze klasse lijkt een klassering bijna gegarandeerd, ware het niet dat er een kans bestaat dat Bizet het tempo uit de koers zal halen. In dat geval zal het moeilijker worden om in de slotfase nog veel terrein goed te maken vanuit het achterveld. Mocht het wél een harde koers worden dan valt er eigenlijk niets uit te sluiten, want hij wist Bizet al eens eerder te achterhalen met zijn prima eindschot. Exs And Ohs (4) heeft het de laatste weken niet makkelijk op Yonkers gehad en nu is ze weer terug op The Big M. Medio december/januari wist ze hier een aantal keren te winnen met dank aan haar vlammende eindschot en wanneer zij dat niveau weet te benaderen dan doet ze hier mee om de knikkers. De Australische Muscle Hill-zoon La Grange A (3) maakt vanavond zijn debuut op The Big M. De afgelopen weken trof hij op Yonkers betere tegenstanders dan nu het geval is en hij komt voor het eerst uit voor Svanstedt. Outsider.Plaats 1: Bizet (7)
Plaats 2: Chief Justice (8)
Plaats 3: Hammer Time (6)
Plaats 4: Exs And Ohs (4)


RACE 5, pacers

De vijfde is een onderdeel van The Wiggle It Jiggle It-series, waar getalenteerde driejarige pacers proberen om een plek te bemachtigen in de finale, die over een paar weken verreden zal worden. David Miller had hier kunnen opteren voor de nummers 1 en 4, maar The Buckeye geeft de voorkeur aan Dealer's Table (5), die in Ohio uit vier starts ongeslagen wist te blijven. Hij kan rap beginnen en mocht hij aan kop komen dan is hij het te kloppen paard. Respect Our Flag (4) won vorige week een afdeling van deze serie via een uitstekend eindschot. Dave Miller gaf dus de voorkeur aan nummer 5, maar de Double D is natuurlijk een uitstekende vervanger. Hij zal hier op wachten worden gereden en derhalve is hij wat afhankelijk van het koersverloop. Bij een harde koers zullen zijn winkansen toenemen. Rockme Rollme (1) werd vorige week vanaf startnummer 10 tweede achter nummer 4, waarbij hij een vlammend eindschot liet zien. Hier treft hij een veel gunstiger nummer en wanneer het koersverloop ook maar een klein beetje meezit dan zou hij kunnen stunten. Het zal niet vaak gebeuren dat een Gingras/Burke-paard aan 5,80 weet te winnen, maar World On Edge (6) flikte het vorige week. Hij kreeg toen van kop af wél de kans om de overigen een boemeltempo op te leggen en zo simpel zal het vanavond niet gaan. Roland Ontheriver (2) moest vorige week vanaf nummer 8 veel werk verzetten om aan kop te komen, waardoor het beste er wel vanaf was in de slotfase. Dit startnummer is natuurlijk veel gunstiger en via het scenario "kop nemen en afgeven" zou hij best mee kunnen liften naar een trio-klassering.Plaats 1: Dealer's Table (5)
Plaats 2: Respect Our Flag (4)
Plaats 3: Rockme Rollme (1)
Plaats 4: World On Edge (6)


Race 6

Na een aantal koersen met allemaal jeugdig talent belanden we met de zesde koers in de bodemklasse. Hier is Glenferrie Dreamer (9) vermoedelijk het beste paard en met één van de gerenommeerde Meadowlands-rijders op de kar zou ik vrij zeker zijn geweest van mijn zaak. Hij wordt echter gereden door zijn eigenaar en dat is een amateurrijder. En dan zijn er vanaf dit startnummer genoeg valkuilen. Feit is hoe dan ook dat hij hier veel mildere tegenstand ontmoet dan gebruikelijk. Amazing Sevens (1) koerste laatst voor het eerst op lasix en was toen van kop af niet te stuiten op de achthonderdmeterbaan van Saratoga. De stap naar The Big M is vaak groot, maar hij treft hij toch een heel matig veld en ideaal startnummer, bovendien verkiest Andy Mac hem boven nummer 5. Prince Of Minto (5) wist bij zijn voorlaatste start bijna van kop af te winnen, maar vorige week liet hij het in de modder in de laatste meters volledig zitten. Bij iets minder extreme omstandigheden zou deze bliksemvertrekker toch een plaatsje moeten kunnen belopen. Knightofvictory (3) was de afgelopen twee keer dichtbij de overwinning, maar hij demonstreerde tevens waarom hij al anderhalf jaar geen koers meer heeft gewonnen. Vanaf dit ideale startnummer zou hij eigenlijk een winkans moeten hebben, maar een nieuwe derde plek is meer waarschijnlijk. Too Much Hanover (6) kwam vorige week verrassend sterk voor de dag op Chester met een derde plek achter paarden die hier favoriet zouden zijn. Deze oude ruin zou best weer een plaatsje kunnen belopen.Plaats 1: Glenferrie Dreamer (9)
Plaats 2: Amazing Sevens (1)
Plaats 3: Prince Of Minto (5)
Plaats 4: Knightofvictory (3)


RACE 7, pacers

We besluiten onze broadcast met een mooie koers voor het middensegment. Nadat Resita (4) vorige maand verhuisde van de stallen van Ron Burke naar die van Jeff Cullipher leek hij geen schim meer van zichzelf, maar vorige week was weer een stap in de goede richting. Hij koerste toen voor het eerst op lasix en, ook al kreeg hij de laatste bocht voor zijn kiezen in het dodenspoor, was hij dichtbij de overwinning. Deze ruin koerste nog niet zo lang geleden op Preferred-niveau en staat hier eigenlijk gedeclasseerd, zeker wanneer hij het niveau van vorige week weer haalt. Sheez On A Cruise (3) faalde vorige week op Dover Downs in een Open Handicap door een galoppade achter de auto, maar bij haar voorgaande twee starts wist ze erg goede paarden te kloppen. Deze ijzeren tante geeft niet zoveel om het dodenspoor en is dus in staat om op eigen kracht het e.e.a. af te dwingen. Di Oggi (5) kwam vorige week als laatste paard de laatste bocht uit, maar met een geweldig eindschot wist hij de nummers 4 en 6 nog te benaderen. Nu stapt Kung Åke zelf weer op de kar en wanneer hij zijn pupil een betere uitgangspositie weet te verschaffen dan vorige week het geval was dan is hij in staat om te stunten. If Not Why Not (6) werd vorige week redelijk gehypet, maar na een droomparcours bleek hij niet in staat om nummer 4 te kloppen voor de tweede plek. Natuurlijk, hij zat lang ingesloten, maar toen het gaatje kwam liet hij niet echt een punch zien. Ik denk dat hij nu meer spel gaat trekken dan vorige week, terwijl zijn startnummer hier juist lastiger is. Vorige week was ik redelijk zeker over de winkansen van Double L Lindy (8). Nu won hij ook, maar dat was meer geluk dan wijsheid. Andy Miller was blijkbaar een stuk minder zeker van zijn zaak en hij koos bewust voor een zeer defensief parcours, waarna in de slotfase op maat het gaatje nog ontstond. Nu komt hij twee klassen hoger in actie en indien in topvorm zou ook dit niveau geen probleem moeten zijn, maar die vorm is wat mij betreft een nadrukkelijk vraagteken. Dan zou ik eigenlijk liever de oertrouwe Marion Gondolier (7) gebruiken om mijn trio-spel te completeren, al is dit niveau voor hem misschien wat te hoog gegrepen.


Plaats 1: Resita (4)
Plaats 2: Sheez On A Cruise (3)
Plaats 3: Di Oggi (5)
Plaats 4: If Not Why Not (6)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.