Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 19 april

Voorbeschouwing The Meadowlands, vrijdag 19 april 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 20 april 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1

Geen amateurkoers, deze vrijdagavond, en speltechnisch gezien vind ik dat wel zo prettig. We beginnen nu met een mooie koers voor, laten we zeggen, het middensegment. Bizet (2) wist vorige week, ondanks een droomparcours vanaf de rug van de koploper, zijn favorietenstatus niet waar te maken. Bij het uitkomen van de laatste bocht stuurde Gingras hem een spoor naar buiten om de aanval te openen, maar Bizet blééf naar buiten gelopen en hij werd zelfs nog geklopt voor de tweede plek. Hij zal vanavond weer favoriet worden en het zit nu eenmaal in mijn aard om tegen dit soort favorieten in te spelen, maar nu koerst hij voor het eerst op lasix. Derhalve blijf ik nog aan boord. Chief Justice (7) vertrok vorige week zeer snel vanaf nummer 8, maar vervolgens wist hij geen positie te vinden en bleef hij hangen in het dodenspoor. Zijn op papier teleurstellende prestatie valt dus te verklaren, maar het heeft er op dit moment alle schijn van dat hij als één van de minder gespeelde paarden van start zal gaan. Daar snap ik dus helemaal niks van, ik denk dat hij met Timmy T aan boord zelfs een winkans heeft. Zolang hij maar positie weet te vinden. Exs And Ohs (1) trok vorige week mee op de rug van Chief Justice. Halverwege de laatste bocht moest ze al achter die vermoeide rug vandaan, met een dure bocht door het derde spoor ten gevolg. Toch liet ze nog niet zo’n raar eindschot zien en vanaf dit ideale nummer én met de Double D op de kar heeft ze op z’n minst kans op een klassering. Say You Do (4) deed het afgelopen zomer in Canada best aardig in het Ontario Sire Stakes-circuit en na een voorbereidende koers in Florida maakt hij vanavond zijn debuut op The Big M. Interessant! Final Dream (8) wist vorige week in de slotmeters Bizet nog te kloppen voor plek 2, maar dat was wel na een superzuinig parcours als derde paard aan de binnenkant. Vanaf dit startnummer is een vergelijkbaar koersverloop niet waarschijnlijk en derhalve zou ik eerder kiezen voor Merchandiser (3) om mijn trio-spel te completeren. Deze kapitaal gefokte hengst heeft in feite twee jaar aan de zijlijn gestaan, o.a. om dekdiensten te verrichten, maar nu heeft hij weer twee starts in de benen. Laatst won hij zelfs op Pocono, al was dat wel tegen een matig gezelschap.


Plaats 1: Bizet (2)
Plaats 2: Chief Justice (7)
Plaats 3: Exs And Ohs (1)
Plaats 4: Say You Do (4)


RACE 2

In de tweede koers komen driejarige subtoppers in actie voor de derde ronde van de Walner series, waar binnenkort de finale van zal worden verreden. Final Claim (6) kwam nog maar één keer in actie in dit circuit, toen hij twee weken geleden spelenderwijs van kop af wist te winnen. Hij zal hier groot favoriet worden en ik zie maar weinig aanleiding om daar tegenin te gaan. Warrior One (1) werd twee weken geleden tweede achter Final Claim, nadat hij initieel de kop nam. Zodra de favoriet zich kwam melden gaf hij direct af om in zijn kielzog mee te liften. De kans op eenzelfde scenario is redelijk groot. HL Revadon (5) was bij zijn voorlaatste start “best of the rest” achter Final Claim en blijkbaar was rijder Kyle Husted daar een beetje overmoedig door geworden. Laatst opende hij namelijk bij het indraaien van de laatste bocht namelijk de aanval op Final Claim, een actie die hem in de slotfase weer opbrak. Deze keer neemt de Double D plaats op de sulky en normaal gesproken gaat hij met nummer 1 vechten om de tweede plek. Divine Spirit (7) heeft bij zijn twee starts in dit circuit niet bepaald het geluk aan zijn zijde gehad. Ik heb dit paard afgelopen najaar ter plekke echter twee afdelingen van de Kindergarten Series zien winnen en toen was ik best onder de indruk. Volgens mij is dit qua potentie één van de betere paarden van dit veld, al is dit startnummer wel lastig. Vooralsnog heeft hij immers geen blijk gegeven van enige startsnelheid. La Dolfina (4) werd bij zijn laatste start derde achter nummer 3 (Lucius Vorenus), maar ik denk dat hij net over iets meer potentie beschikt en nu stapt ook Timmy T nog aan boord.


Plaats 1: Final Claim (6)
Plaats 2: Warrior One (1)
Plaats 3: HL Revadon (5)
Plaats 4: Divine Spirit (7)


RACE 3, pacers

De derde koers is voorbehouden aan pacermerries uit de bodemklasse. Ik vermoed (en hoop) dat de spelers Al-Mar-Got A Fever (5) hier over het hoofd gaan zien, maar deze merrie beschikt wel degelijk over de nodige klasse. Sterker nog, afgelopen zomer koerste ze op de 800-meterbaan van Northfield (Ohio) nog met het nodige succes op Open Handicap-niveau, waarbij ze kilometertijden noteerde die de concurentes van vanavond op een mijlsbaan nog niet lopen. Puntje van zorg is wel dat ze dit seizoen alleen een kwalificatieproef in de benen heeft, waardoor het haar wellicht aan scherpte ontbreekt. Maar: wie niet waagt, die niet wint en ik ga uit van een cote boven een tientje! Betterthanbrie (3) koerste vorige week voor het eerst op lasix en dat bracht wel verbetering, maar na een superoffensieve koers raakte ze in de slotfase vermoeid en werd ze nog nipt geklopt door de vermoedelijke favoriet van vanavond (2). Ik vermoed dat Dave Miller wederom offensief van leer zal trekken en wanneer de weg naar de koppositie dit keer met minder hindernissen gepaard gaat dan zou ze hier wel eens een heel eind kunnen komen. D Gs Shadowsbell (6) deed het afgelopen najaar niet zo slecht in wat kleinere Stakes-koersen in Ontario en hier maakt ze haar debuut op The Big M. Net als mijn favoriet heeft ze dit seizoen slechts één kwalificatie in de benen, maar de trainer heeft zich toch gematigd optimistisch uitgelaten. Toch maar meenemen in het trio-spel. De afgelopen winter heeft Fox Valley Bailey (9) best een aantal aardige koersen gelopen op deze baan. Laatst wist ze met speels gemak een claimkoers op Chester te winnen, wat er in ieder geval op duidt dat het met de vorm wel goed zit. Het startnummer is natuurlijk erbarmelijk, dus het koersverloop zal wel mee moeten zitten om mee te kunnen doen voor een klassering. Live Odds (2) werd vorige week in handen van Stevie Smith na een sterk eindschot tweede aan een cote van ruim 80-1. Het koersverloop zat toen ook wel mee en de vraag is gerechtvaardigd of er hier niet sprake was van een incident. Ze treft nu weer een mooi nummer en ze zou best weer een prijsje kunnen belopen, maar het feit dat Gingras opstapt maakt haar (hoogstwaarschijnlijk) direct tot één van de favorieten. Ze koerst eigenlijk “altijd” in deze klasse en haar laatste overwinning is al bijna twee jaar geleden, wanneer ze inderdaad gefavoriseerd wordt dan sla ik een rondje over.


Plaats 1: Al-Mar-Got A Fever (5)
Plaats 2: Betterthanbrie (3)
Plaats 3: D Gs Shadowsbell (6)
Plaats 4: Fox Valley Bailey (9)


RACE 4, pacers

Ook de vierde is voorbehouden aan pacermerries, maar dan wel van een aanzienlijk hoger niveau dan die in de vorige koers. Zowel spel- als sporttechnisch is dit een razendinteressante race! Reclamation (8) was vorige week ontketend en van kop af wist ze haar tegenstandsters te degraderen tot figuranten. Ze komt hier betere paarden tegen vanaf een lastiger startnummer, maar op basis van haar prestatie van vorige week geldt ze hier toch gewoon als het te kloppen paard. Het is alweer een tijdje geleden dat Stylish Beachwhere (2) een koers wist te winnen, maar vorige week scheelde het na een geweldig eindschot letterlijk maar een lipdikte. Haar startsnelheid is niet haar sterkste punt, derhalve treft ze hier een ideaal startnummer. Wanneer het The Orange Crush lukt om haar een goede uitgangspositie te verschaffen dan is ze naar mijn smaak de eerste uitdaagster van de favoriet. Ik ben persoonlijk wel gecharmeerd van de supertrouwe You Should Be Here (4), maar haar drie overwinningen van dit jaar boekte ze wel in een aanzienlijk lagere klasse. Hier komt ze dus betere paarden tegen, maar met Andy Mac op de kar en onder het motto “vorm verslaat klasse” prakkezeer ik er niet over om haar niet in mijn trio-spel te betrekken. Shezza Gnp N (3) heeft een heel matig rijtje achter haar naam staan, maar verkijkt u zich daar niet op. Al die “nulletjes” kwamen namelijk tot stand in de Matchmaker Series op Yonkers, waar ze het op moest nemen tegen FFA-merries. Dit is dus een aanzienlijke class-drop en in feite is ze aan haar stand verplicht om hier in het geld te finishen. Delightful Feather (5) was hier gedurende het najaar uitstekend op dreef en als ik de garantie zou krijgen dat ze hier in dezelfde vorm verkeert dan zou ze sowieso een paar plekjes stijgen in mijn rangschikking. Na vijf maanden rust heeft ze echter slechts één kwalificatie in de benen en ik vraag me af of ze er al helemaal klaar voor is. Al durf ik dat ook zeker niet uit te sluiten!


Plaats 1: Reclamation (8)
Plaats 2: Stylish Beachwhere (2)
Plaats 3: You Should Be Here (4)
Plaats 4: Shezza Gnp N (3)


RACE 5

In de vijfde treffen we het pacer-equivalent t.o.v. race 2: hier komen driejarige subtoppers in actie in de Wiggle It Jiggle It-series. En ook dit is een razendinteressante koers, waar zeker een vijftal deelnemers met serieuze winaspiraties aan de start zal verschijnen. Dealer’s Table (5) koerste vorige week vanaf de rug van koploper Respect Our Flag. Halverwege de laatste rechte lijn leek hij op weg naar de overwinning, ware het niet dat de nummer 7 van vanavond hem met behulp van de finishfoto wist te passeren. Hij is snel van start en zal zich derhalve al snel aan het front bevinden, waardoor hij (in zeer lichte mate) mijn voorkeur geniet. Het zal echter zeker geen “walk in the park” worden. Zo liep Stone Hanover (2), wat mij betreft totaal uit het niets, vorige week de koers van zijn leven. Bij het uitkomen van de laatste bocht bevond hij zich nog in de achterste regionen, maar via een werkelijk weergaloos eindschot (25,4 over de laatste kwartmijl, oftewel 1.04,0!!) sprintte hij nog naar de derde plek achter resp. 7 en 5. Wanneer hij die prestatie hier evenaart dan is hij gewoon een kandidaat voor de zege, al zal dat niet aan dezelfde cote zijn als vorige week (50-1). Rockme Rollme (7) kreeg vorige week vanaf startnummer 1 de spreekwoordelijke koers op maat, waarbij hij na een zuinig parcours precies op de streep nummer 5 nog wist te achterhalen. Nu zal hij vanaf dit startnummer waarschijnlijk een wat minder parcours krijgen voorgeschoteld, maar dat wil niet zeggen dat zijn winkansen direct tot nul zijn gereduceerd. Bij zijn eerste poging in dit circuit vertrok hij immers vanaf startnummer 10, waarbij hij met een geweldig eindschot de winnaar (nummer 1 van vanavond) tot op een halve lengte wist te benaderen. Respect Our Flag (1) wist twee weken geleden in de eerste ronde van dit circuit nog te winnen vanuit het achterveld. Vorige week dicteerde hij van kop af een hoog tempo, waarop de finish net even vijftig meter te ver was. De Double D zal vanavond toch iets minder offensief voor de dag komen en vanaf dit fraaie nummer heeft hij een goede kans op een trio-klassering, en misschien wel meer. Op basis van het tweejarigenseizoen is Loutenant (4) hier het paard met verreweg de meeste potentie. Ik bedoel, hij wist zich te plaatsen in topnummers als de Elevation-, Bluegrass- en de International Stallion Stakes en geen van de deelnemers in dit veld beschikt over een dergelijke erelijst. Vorige week maakte hij echter zijn seizoendebuut in dit circuit en daarbij maakte hij bepaald geen onuitwisbare indruk. Met die koers in de benen zal hij ongetwijfeld scherper voor de dag komen, maar is dat genoeg om deze vormpaarden te kunnen verslaan? Ik weet het niet, maar durf het zeker niet uit te sluiten. Mooie koers!


Plaats 1: Dealer’s Table (5)
Plaats 2: Stone Hanover (2)
Plaats 3: Rockme Rollme (7)
Plaats 4: Respect Our Flag (1)


RACE 6

Volgens de koersuitschrijving is deze race voor vijfjarigen en jonger die nog geen twee koersen hebben gewonnen, maar effectief is dit in feite gewoon een driejarigenkoers (met uitzondering van nummer 1). Hier ga ik het proberen met Sky Is Mine (7), die vorige week haar seizoendebuut maakte tegen paarden als Bizet (zie race 1 van vanavond). Dat is zo’n typische voorbereidingskoers die je wel vaker ziet van trainer Nifty Norman, want ze maakt nu een behoorlijke class-drop en treft nu veel mildere tegenstand. Deze merrie is echt een fijn paard die zich vorig jaar diverse keren wist te plaatsen in de Pennsylvania Sire Stakes en vanuit dat perspectief staat ze er hier eigenlijk gedeclasseerd in. Enige punt van zorg is haar gebrekkige startsnelheid, waardoor dit startnummer een valkuil zou kunnen zijn. Halliama (5) liep eerder dit jaar twee nietszeggende kwalificaties op Chester, maar vorige week liep hij hier wel een erg goede kwalificatieproef. Van kop af dicteerde hij een hoog tempo en ook al werd hij in de laatste meters nog voorbij gelopen was dit optreden toch een eye opener. Hij zette namelijk een kilometertijd van 1.11,3 op de klokken en zo snel is geen enkele deelnemer in dit veld ooit geweest. Hallintheclouds (2) was vorig jaar nét niet goed genoeg tegen de subtop van haar jaargang, maar deze kapitaal gefokte Cantab Hall-dochter liet vorige week in haar kwalificatie zien dat ze al enorm is verbeterd t.o.v. afgelopen najaar. Kung Åke neemt zelf weer plaats op de sulky en vanaf dit fraaie startnummer heeft ze zeker een winkans. Trix Are For Kids (9) heeft nu twee kwalificaties in de benen, waarbij ze met name vorige week liet zien dat ze forse stappen heeft gemaakt in haar ontwikkeling. Ze kan razendsnel beginnen en met The Captain op de sulky is een bliksemstart gegarandeerd. Plaatskans. Sovereign Deo (8) beschikt over een vergelijkbaar profiel als nummer 9, met zijn gebrekkige startsnelheid als wezenlijk verschil. Dit startnummer is voor hem dus erg nadelig, maar bij een gelukkig koersverloop valt een derde of vierde plek niet helemaal uit te sluiten.


Plaats 1: Sky Is Mine (7)
Plaats 2: Halliama (5)
Plaats 3: Hallintheclouds (2)
Plaats 4: Trix Are For Kids (9)

 

RACE 7, pacers

Tot mijn verdriet wordt de Preferred, waar o.m. Pinkman, Sutton en Trolley in actie zullen komen, verreden na het sluiten van onze broadcast. De koers waar wij mee afsluiten mag er echter ook zijn en je zou deze koers kunnen omschrijven als een Preferred voor merries, of net één streepje daaronder. Vorige week liep Oceania (8) tegen haar eerste nederlaag van dit jaar aan, al wist ze in een Preferred op Yonkers de winnares tot op een halsje te benaderen. Eerder dit jaar heeft ze zóveel indruk gemaakt op deze baan dat ik, zelfs vanaf dit nummer, niet anders kan dan om haar aan te wijzen als het te kloppen paard. Rainbow Room (3) was vorig jaar één van de allerbeste driejarige merries van Noord-Amerika, zo werd ze o.a. derde in de Breeders Crown en de Three Diamonds. Dit seizoen verliep vooralsnog moeizaam, maar laatst wist ze in een lagere klasse overtuigend te winnen. Ik ga er vanuit dat ze nu nog wat beter aan de start verschijnt en dat zal tegen deze kanonnen ook echt nodig zijn! Gold Orchid N (4) en Sell A Bit N (5) beschikken op papier niet over een overtuigend rijtje, maar deze dames waren de afgelopen weken op Yonkers actief in de Matchmaker Series. Ook al komen ze hier erg goede paarden tegen, toch is dit voor beide paarden in feite een class-drop. Indien één van deze twee zou winnen zou me dat geenszins verbazen. Tenslotte nog aandacht voor Brazuca (1), die hier in december nog bepalend was op Preferred-niveau. Ze heeft na ziekte een tijdje rust genoten, maar vorige week maakte ze met een tweede plek op Chester best een aardige rentree. Ze treft nu veel betere paarden dan vorige week, maar vanaf dit startnummer zou ze best een plaatsje kunnen belopen.


Plaats 1: Oceania (8)
Plaats 2: Rainbow Room (3)
Plaats 3: Sell A Bit N (5)
Plaats 4: Gold Orchid N (4)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.