Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 26 april

Voorbeschouwing The Meadowlands, vrijdag 26 april 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 27 april 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1, pacers

We trappen de vrijdagavond af met een hele aardige koers voor drie- en vierjarige merries die nog geen drie koersen (of 25.000 dollar) hebben gewonnen. In deze koers komt een tweetal paarden aan de start dat vorig jaar redelijk succesvol was in Stakes-koersen voor tweejarigen. Te beginnen met Summer Charm (10), die vorig jaar o.m. een finale van de Ontario Sire Stakes- Gold wist te winnen. Vorige week maakte ze haar seizoensdebuut op de baan van Chester, waar ze van kop af maar nipt geklopt werd. Ze zal nu ongetwijfeld scherper voor de dag komen en Gingras verkoos haar boven nummer 7. Het startnummer is natuurlijk lastig en ik zou dan ook zeker niet willen spreken van een “vaste” winnaar, maar dit is wel het beste paard van de koers. Ook JK American Beauty (6) deed het vorig jaar goed tegen Stakes-gezelschap (o.a. derde in de finale van de New York Sire Stakes), maar zij kwam vorige week (weliswaar na een lastig parcours) minder goed voor de dag bij haar seizoensdebuut. Daar komt nog bij dat ik vooralsnog niet erg gecharmeerd ben van rijder Fonseca. Op basis van haar klasse zou ze hier zeker een klassering kunnen belopen, maar vanavond gebruik ik haar hoogstens om mijn trio-spel te completeren. Elektra King (7) maakte vorige week haar debuut voor stal Burke en koerste daarbij voor het eerst op lasix. Vanuit het achterveld liet ze een prima eindschot zien en met die start in de benen verwacht ik dat ze hier nog wat scherper voor de dag zal komen. Gingras gaf weliswaar de voorkeur aan haar stalgenote, maar Timmy T is natuurlijk de best mogelijke vervanger. Fool Me Again (3) werd vorige week zevende, op enige afstand van resp. 4- 7- 1- 6. Die prestatie was echter beter dan je zou denken, want vanaf startnummer 8 belandde ze helemaal achteraan. Ze liep echter wel de snelste afsluitende kwartmijl van het hele veld en vanaf dit veel gunstigere startnummer zou ze best kunnen verrassen. De vierjarige Lulu de Vie (4) heeft bij haar laatste starts blijk gegeven van enorme verbetering. Ze komt nu paarden tegen met meer potentie, maar op basis van vorm en startnummer is een trio-klassering zeker mogelijk. Tenslotte, en ik begrijp ook wel dat ik hier niet alle deelnemers moet gaan benoemen, toch nog aandacht voor Backseat Terror (9). Bij haar afgelopen drie starts deed ze het uitstekend tegen goede paarden op Chester, maar hier treft ze een erg lastig nummer. Met enige tegenzin laat ik haar derhalve buiten mijn spel. Open koers!


Plaats 1: Summer Charm (10)
Plaats 2: Elektra King (7)
Plaats 3: Fool Me Again (3)
Plaats 4: JK American Beauty (6)


RACE 2

We vervolgen met een koers voor dravers uit het middensegment. Vinnie Ginsburg heeft het de afgelopen maanden uitstekend gedaan met Hammer Time (3), maar op de een of andere manier belandde hij in de openingsfase meestal in het achterveld. Nu stapt Timmy T op en hij is zo’n type rijder die een paard sneller achter de auto weg kan krijgen. Vanaf dit ideale startnummer zal hij nu eens niet in het achterveld belanden en wat mij betreft is hij hier het te kloppen paard. Merchandiser (6) opende vorige week vanuit het dodenspoor de aanval op de leidende Bizet. Die kreeg hij weliswaar op de knieën, maar vanuit zijn rug werd hij nog geklopt door twee speedpaarden. Ik verwacht dat hij vanavond nog wat scherper zal zijn en wanneer hij dit keer een wat gunstiger parcours krijgt voorgeschoteld dan is hij absoluut een kandidaat voor de overwinning. Lucky Sheila (2) wint niet vaak, maar met David Miller aan boord en vanaf dit mooie nummer zou ze hier prima een plaatsje kunnen belopen. Bizet (7) viel de voorlaatste keer niet helemaal mee, waarop hij vorige week voor het eerst startte op lasix. Dat bracht (nog?) niet de gewenste verbetering en nu treft hij ook nog eens een lastiger startnummer. De afgelopen maanden heeft hij het gros van zijn huidige tegenstanders meerdere keren getroffen en hij wist diverse keren te winnen, dus hier valt een overwinning zeker niet uit te sluiten. Hij zal echter wederom als favoriet van start gaan, de spelwaarde is dus nul, terwijl zijn vorm toch twijfelachtig is. Derhalve gebruik ik Final Dream (5) liever om mijn trio-spel mee te completeren. Vorige week brak een dure openingsfase hem uiteindelijk op, maar de week ervoor werd hij (ook vanaf startnummer 5) na een zuinig parcours keurig tweede, nog net vóór Bizet. Een klassering is hier zeker mogelijk.


Plaats 1: Hammer Time (3)
Plaats 2: Merchandiser (6)
Plaats 3: Lucky Sheila (2)
Plaats 4: Final Dream (5)


RACE 3, pacers

Na een weekje “vrij” komen hier de amateurrijders weer in actie. Kiwi Ideal N (3) heeft hier ideaal geloot en deze bliksemvertrekker gaat normaliter de kop nemen. Bij zijn laatste poging werd rijder Beltrami slechts met een neusje geklopt door een paard dat hier ontbreekt. Rockinwiththebest (1) kwam dit jaar drie keer in actie in dit amateurcircuit en werd daarbij eerste, tweede en derde. Vanaf dit gunstige startnummer is een trio-klassering bijna gegarandeerd, met een reële kans op meer. Ik ben er eigenlijk vrij zeker van dat Rather Swell (4) hier het beste paard is, maar bij drie eerdere pogingen dit seizoen wist senior Bob Davis hem telkens een dusdanig parcours te verschaffen waardoor hij geklopt werd. Óf hij moest van te ver komen, óf hij kreeg een (te) offensief parcours voor zijn kiezen. Op basis van zijn klasse kan hij hier absoluut winnen, maar dan zal Bob wel scherper voor de dag moeten komen. Quality Bud (9) ging vorige week van kop af zo leeg als een gieter, maar eerder deed hij het (met deze rijder) niet onverdienstelijk in dit circuit. Hij kan heel hard vertrekken en dat zal hij ongetwijfeld ook doen, de vraag is of hij in dat geval nog genoeg reserves over heeft voor de slotfase. So Take That (5) won in maart nog twee van dit soort koersen via zijn gepatenteerde eindschot, maar het lijkt erop dat de vorm wat begint af te nemen, bovendien verkiest rijder Beltrami hier nummer 3. Wellicht is het interessanter om CC Big Boy Sam (2) in uw trio-spel te betrekken, aangezien hij vanaf dit nummer weleens een gunstig parcours zou kunnen treffen. Al lijkt rijdster Banca een hekel te hebben aan “zuinige koersen”…


Plaats 1: Kiwi Ideal N (3)
Plaats 2: Rockinwiththebest (1)
Plaats 3: Rather Swell (4)
Plaats 4: Quality Bud (9)


RACE 4

We zijn weer terug bij de dravers uit het middensegment. For A Dreamer (5) behoorde vorig jaar tot de subtop van de driejarigen, waarbij zich wist te klasseren in een aantal Stakes-koersen. Dat was nog onder de hoede van Bob Stewart, maar vorige week maakte hij zijn debuut voor Per Engblom, de voormalige rechterhand van supertrainer Jimmy Takter. Hij zat toen heel lang ingesloten, maar via een vlammend eindschot wist hij nog veel terrein goed te maken op de uiteindelijke winnaar. Hij vertrekt hier vanaf startnummer 4 en wanneer Tetrick insluiting dit keer weet te voorkomen dan zie ik hem eigenlijk niet geklopt worden. La Grange A (8) maakte twee weken geleden zijn debuut voor Svanstedt en hij wist toen de nodige indruk te maken van kop af. Hier treft hij echter startnummer 9, waardoor de weg naar de koppositie meer hindernissen bevat. Desalniettemin is hij de eerste uitdager van mijn favoriet. Ik ben persoonlijk best gecharmeerd van Life Well Lived (1a), die absoluut over de potentie beschikt om hier te kunnen winnen. Startnummer 7 maakt de opdracht er echter niet eenvoudiger op. Stalgenoot Arrakis (1) treft het met startnummer 6 iets beter, maar die is zo hopeloos onregelmatig in zijn prestaties…Nu Gingras ook nog eens opstapt zal hij waarschijnlijk ook nog het nodige spel genereren, terwijl The Green Hornet bij drie eerdere pogingen geen kwartje wist te verdienen met hem. Je weet het nooit met dit paard, maar ik sla over. If Not Why Not (2) ging laatst van kop af helemaal leeg, maar toch beschikt hij over de nodige potentie. Zo wist hij hier eind december nog te winnen in 1.10,2 en dat zou nu ook snel genoeg zijn om te winnen. Hij vertrekt vanaf startnummer 1. Stonebridge Gamble (3) werd laatst maar nipt geklopt voor de tweede plek door nummer 5 en hier treft hij weer een mooi startnummer (2). Ik neem hem mee op de derde plek. Overige afwijkende startnummers: Warrawee Shipshape (4) vanaf 3, Lazurus (6) vanaf 5 en Veyron (7) vanaf 8.


Plaats 1: For A Dreamer (5)
Plaats 2: La Grange A (8)
Plaats 3: Life Well Lived (1a)
Plaats 4: If Not Why Not (2)


RACE 5

De vijfde is een hele lastige. We krijgen hier namelijk te maken met drie- en vierjarigen die nog geen koers wisten te winnen. De kapitaal gefokte Summit In Sight (6) (geveild voor 300.000 dollar) kwam vorig jaar slechts twee keer aan de start, maar wist zich daarbij wel te plaatsen in een wat kleinere Stakes-koers. Vorige week maakte hij zijn rentree in een kwalificatieproef, waarbij hij een kilometertijd van 1.11,3 op de klokken zette. Hij werd daar weliswaar geklopt door nummer 9, maar op basis van de startnummers van vanavond geef ik hem toch de voorkeur. Guaranteed (9) kwam vorig jaar niet in actie, maar op basis van zijn twee kwalificatieproeven van dit jaar zou dit best wel eens het beste paard van de koers kunnen zijn. Aangezien hij beide keren heel rustig van start werd gebracht vermoed ik dat hij hier aanvankelijk in het achterveld gaat belanden. Hij beschikt absoluut over dusdanig veel speed dat hij ook van achteraf zou kunnen winnen, maar ik vermoed dat hij te veel terrein zal moeten goedmaken op mijn favoriet. Star Track Hanover (1) beschikt ook over een geweldige afstamming, maar tot nu toe heeft dat hem niet geholpen. Vorig jaar kwam hij vier keer aan de start, resulterend in net zoveel galoppades. En ook zijn seizoendebuut, een maandje geleden, viel in het water door een stilstaande fout. Laatst reed Andy Mac een hele passieve koers met hem, waardoor hij in ieder geval eens een keer foutloos in de rondte is geweest. Nu stapt Gingras weer op en hij zal voor het eerst koersen op lasix, dus ik neem hem sowieso mee in mijn trio-spel, maar hij is natuurlijk verre van een banker. Zack’s Got The W (2) liep vorige week een hele behoorlijke kwalificatieproef op Pocono en vanaf dit startnummer zou hij bij zijn debuut direct in het geld kunnen finishen. Pinebushseven (3) is de enige vierjarige in dit veld en waarschijnlijk het minst getalenteerde paard. Anderzijds beschikt ze over de meeste routine en vanaf dit gunstige startnummer zou ze misschien kunnen profiteren van galopperende tegenstanders.


Plaats 1: Summit In Sight (6)
Plaats 2: Guaranteed (9)
Plaats 3: Star Track Hanover (1)
Plaats 4: Zack’s Got The W (2)


RACE 6, pacers

Hier komen claimers uit het laagste segment in actie. Vanuit sportief oogpunt is dit nu niet bepaald een hoogtepunt, maar speltechnisch is dit juist een interessante, open koers. Abbeylara (8) is hier het beste paard, daar zal weinig twijfel over bestaan. In maart won hij nog vier van dit soort koersen op rij, maar daarna werd hij geclaimd van trainer Surick. Bij zijn nieuwe trainer wist hij dat niveau echter niet meer te benaderen, waarop hij weer werd teruggeclaimd door Surick. Vervolgens sloeg hij als favoriet een bleek figuur in een “gewone” koers. Nu is hij weer terug in het claimers-circuit en dat zou hem wellicht kunnen helpen, al is hij omgeven door vraagtekens. Just N Berlander (2) koerst al maanden in dit circuit en meestal wordt hij tweede of derde. Vanaf dit gunstige nummer moet dat weer kunnen. Daylyn Horizon (4) kreeg vorige week een pittig koersverloop voor zijn kiezen, maar desondanks leek hij op weg naar de overwinning. Pas in de allerlaatste centimeters werd hij toch nog geklopt, maar hij scoorde een dikke voldoende met die prestatie. Kanshebber. Diabando (1) is ook van trainer Nick Surick, die niet alleen geldt als één van de beste trainers van Amerika maar tevens als een “goeroe” in het claimers-spel. Opmerkelijk genoeg ging ook Diabando laatst als favoriet volledig door het ijs en dat is niet des Suricks. Ik ga er gemakshalve maar even vanuit dat er vorige week iets loos was en dat hij vanavond weer beter voor de dag komt. Ring Warrior (6) startte vorige week nog in een hogere claimklasse en hier zou hij best eens in kunnen breken.


Plaats 1: Abbeylara (8)
Plaats 2: Just N Berlander (2)
Plaats 3: Daylyn Horizon (4)
Plaats 4: Diabando (1)

 

RACE 7

Vanavond is er geen Preferred Trot, maar niet getreurd, want dat wordt morgen ruimschoots goedgemaakt met de mooiste meeting van het seizoen tot nu toe. En de afsluiting van vanavond mag er ook zijn, aangezien diverse (potentiële) jaargangtoppers hier hun opwachting maken in een koers voor drie- en vierjarigen die nog geen drie koersen hebben gewonnen. De kapitaal gefokte Asiago (4) wist vorig jaar maar één koers te winnen, maar dat was dan ook wel de prestigieuze International Stallion Stakes op Lexington, verder wist ze zich nog te klasseren in wat andere Stakes-koersen. Twee weken geleden maakte ze hier haar seizoensdebuut, toen ze vanaf startnummer 9 (en na een offensief parcours) uitstekend tweede wist te worden in 1.10,8. Ik verwacht dat ze vanaf dit nummer naar de kop gaat knallen en dan wordt het voor de overigen heel moeilijk om haar nog te kloppen. Fraulein Blucher (5) is ook al uitzonderlijk goed gefokt. Vorig jaar was ze nog niet van hetzelfde niveau als mijn favoriet, maar vorige week wist ze haar seizoendebuut op Chester spelenderwijs te winnen en het heeft er alle schijn van dat ze grote stappen in haar ontwikkeling heeft gezet. Eerste uitdaagster. Fate Smiled (9) kwam vorig jaar uitsluitend in actie in grote Stakes-koersen en dat ging haar erg goed af. Ze maakt hier echter haar seizoendebuut en het startnummer had natuurlijk niet slechter gekund. Dan neig ik toch eerder naar paarden als Bordogna (6) en (vooral) Trix Are For Kids (2), die misschien over minder potentie, maar wél over bewezen vorm beschikken.


Plaats 1: Asiago (4)
Plaats 2: Fraulein Blucher (5)
Plaats 3: Trix Are For Kids (2)
Plaats 4: Bordogna (6)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.