Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 27 april

Voorbeschouwing The Meadowlands, zaterdag 27 april 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zondagochtend 28 april 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

We staan nu echt aan de vooravond van het Amerikaanse hoogseizoen en dat blijkt o.a. uit het feit dat de zaterdagavond nu niet uitsluitend gereserveerd is voor pacers. In race 2 komen driejarige subtoppers in actie in de finale van de Walner Series, terwijl de vierde race is gereserveerd voor FFA-dravers in het eerste onderdeel van de Mr Muscleman Series. Het pacerequivalent van deze koersen vindt pas na het beëindigen van onze broadcast plaats, maar dat mag de pret niet drukken. Andersom was vervelender geweest.

RACE 1, pacers

We beginnen de avond met een koers die is uitgeschreven voor pacers met een lage Trackmaster-rating, een type uitschrijving die nog vrij nieuw is op The Big M. Je zou het kunnen vergelijken met een koers voor de bodemklasse, al is dit nóg een trede lager. Paarden met gedocumenteerde vorm zijn hier dus nauwelijks te vinden en ik ga het proberen met een outsider in de vorm van Talk Show (6). Vorige week finishte hij nog steenlaatste, maar dat was na een erg offensieve rit in het dodenspoor. Andy Miller stapt nu op en hij zal waarschijnlijk voor een meer behoudende tactiek kiezen en in principe is dit één van de betere paarden van deze koers. Het enige paard in deze koers met aanwijsbare vorm is de 14-jarige Camwiser (7). Twee weken geleden wist hij verrassend sterk een claimkoers te winnen, terwijl hij vorige week weliswaar iets minder wist te overtuigen, maar zijn tweede plek (precies in deze klasse) was uiteindelijk toch dik in orde. Zijn startnummer is nu wel lastiger. Abraham N (5) finishte vorige week ongeplaatst achter nummer 7, maar hij moest van ver komen en hij liet nog veel snelheid zien in de slotfase. Nu is Tim Tetrick vastgelegd voor deze rit en als iemand deze slowstarter tot meer haast kan manen is hij het wel. Als hij nu eens niet in het verre achterveld belandt dan heeft hij hier gewoon een winkans. Stella’s Phella (9) beschikt over geen enkele startsnelheid, waardoor hij vanaf dit startnummer met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid laatste zal komen te liggen. Hij is dus extreem afhankelijk van het koersverloop, maar pas op: mocht dit een harde koers worden dan gaat hij in de slotfase nog heel veel paarden inhalen en dan is eigenlijk alles mogelijk. Steve Said (8) is wél een bliksemvertrekker en ondanks dit startnummer zal hij initieel de kop nemen. Vorige week wist hij de finish echter slecht te vinden, derhalve gebruik ik liever een outsider als Atomic Rei (2) om mijn trio-spel mee te completeren.

Plaats 1: Talk Show (6)
Plaats 2: Camwiser (7)
Plaats 3: Abraham N (5)
Plaats 4: Stella’s Phella (9)

 

RACE 2, THE WALNER SERIES FINAL (dot. $54.500)

Eerder vandaag is op Freehold, zo’n 80 kilometer verderop, de serie voor de Dexter Cup verreden. Deze koers staat te boek als de eerste klassieker voor driejarigen van het seizoen, maar ik kan u plechtig beloven dat we een eventuele Hambletonian-finalist eerder in deze koers voor de subtop zullen vinden. Dat blijkt ook wel uit het feit dat paarden als HL Revadon en La Dolfina, die startgerechtigd waren in deze finale, toch maar zijn uitgeweken naar Freehold. Op 5 april troffen de stalgenoten Final Claim (1) en Goes Down Smooth (2) elkaar nog in een serie voor deze finale en toen gaf Gingras nog de voorkeur aan nummer 2. Die sprong echter al achter de auto, terwijl Final Claim kinderlijk eenvoudig wist te winnen. Nu verkiest Gingras dus nummer 1, zeker nadat hij vorige week op ontketende wijze wist te winnen in 1.10,1. Dit is niet het type draver met spatzuivere gangen, Gingras waarschuwt zelfs dat het risico bestaat dat hij in de pace zal kruipen, maar qua snelheid is hij het te kloppen paard. Stalgenoot Goes Down Smooth revancheerde zich een week na zijn startgaloppade door kinderlijk eenvoudig een serie te winnen en hij krijgt nu Timmy T aan boord. Eerste uitdager. De eerste twee pogingen van Divine Spirit (5) in deze serie mislukten, maar ik waarschuwde vorige week al dat hij beter is dan het op papier leek. Dat bevestigde hij die avond door met een geweldig eindschot naar de derde plek te sprinten en hij is precies op tijd in vorm voor deze finale. Ik zie in hem de enige bedreiging voor de twee Burke-paarden, mits hij aanvankelijk niet te ver in het achterveld belandt. Warrior One (6) deed in alle drie de rondes van deze serie mee en telkens werd hij tweede. Normaal gesproken gaat hij hier gegarandeerd derde of vierde worden, tenzij één of meerdere van de favorieten galopperen (en dat is zeker niet ondenkbaar). Met het oog op eventueel falende favorieten neem ik ook Winnerup (4) mee op de derde plek.

Plaats 1: Final Claim (1)
Plaats 2: Goes Down Smooth (2)
Plaats 3: Divine Spirit (5)
Plaats 4: Warrior One (6)

 

RACE 3, pacers

Dit is in feite de tweede afdeling van race 1, al staan hier de paarden in met een iets hogere rating. Machiatto A (5) werd vorige week aan kop enorm onder druk gezet, wat hem in de slotfase opbrak. Een week eerder gaf hij echter af aan de vermoedelijke favoriet van vanavond (3), om hem in de slotfase kinderlijk eenvoudig voorbij te lopen. In een erg open koers is hij mijn eerste keus. Always A Diamond (3) won vorige week na een droomparcours op de rug van de koploper, maar zoals zojuist aangegeven werd hij een week eerder nog geklopt door mijn favoriet. Hij heeft wederom gunstig geloot en hij heeft absoluut een winkans, maar ik vermoed dat zijn uiteindelijke cote (laag) daar niet mee in verhouding zal staan. Gingras won vorige week de ene afdeling met nummer 3, de andere met McRaven (9). Dat was vanuit het achterveld na een spijkerhard koersverloop, met dit startnummer is hij afhankelijk van een identiek scenario. Heartland Revenue (2) leek vorige week op weg naar een hoge klassering via een waanzinnig eindschot, maar op 100 meter van de finish sprong hij. Ik had zelf het idee dat hij enige hinder ondervond, al was dat niet goed in beeld, maar feit is dat hij weleens vaker een foutje maakt. Hij treft hier in ieder geval een ideaal startnummer en met The Captain weer terug aan boord is hij in staat om hier te verrassen. Mac Attack (4) was als driejarige nog een leuke subtopper, waarop hij afgelopen seizoen misliep door toedoen van een blessure. Dit jaar heeft hij uit acht starts eigenlijk nog geen deuk in een pakje boter gelopen, al liet hij vorige week in ieder geval eens een goed eindschot zien. Dit paard moet meer in de tank hebben dan hij dit jaar heeft laten zien en nu stapt ook “The Buckeye” Dave Miller nog op.

Plaats 1: Machiatto A (5)
Plaats 2: Always A Diamond (3)
Plaats 3: McRaven (9)
Plaats 4: Heartland Revenue (2)

 

RACE 4, MR MUSCLEMAN SERIES

Gisteren werd er geen Preferred verreden en dat heeft alles te maken met deze cyclus, waarvan de finale ergens in juli verreden zal worden. Er waren slechts vier FFA-merries aangegeven voor de Bee A Magician Series van vanavond, waarop is besloten om de koersen samen te voegen. De merries hebben daarbij de binnenste startnummers geloot. Voormalig Hambletonian-winnaar Pinkman (6) is in een uitstekende vorm begonnen aan 2019, al beet hij bij beide starts zijn tanden stuk op Sutton. Laatstgenoemde ontbreekt hier en dus is de Explosive Matter-zoon de logische favoriet. Top Flight Angel (4) is een stalgenoot van Sutton die vorige week zijn seizoendebuut maakte, waarbij hij ver achter Sutton en Pinkman finishte. Onderschat dit paard echter niet, zo wist hij vorig najaar een serie te winnen van de Breeders Crown, om vervolgens tweede te worden in de finale. En dat was weer ruim vóór Pinkman. Met de koers van vorige week in de benen zal hij hier ongetwijfeld scherper voor de dag komen en ik zie hem eigenlijk als de enige bedreiging voor mijn favoriet. Trolley (8) was de koning van het afgelopen winterseizoen, waarbij hij liefst zes (!) Preferred Handicaps wist te winnen. Rijder Marcus Miller hintte in die periode regelmatig dat dit wel eens het beste paard zou kunnen zijn dat hij ooit gereden heeft en dat alle inleggelden voor de grote FFA Stakes-koersen van komende zomer reeds zijn ingelegd. Bij zijn afgelopen twee starts is er echter wat ruis op de kabel ontstaan, maar het is me te vroeg om hem nu al af te schrijven. Hij vertrekt vanaf startnummer 9. Sheez On A Cruze (3) is een volle zus van wereldkampioen JL Cruze en net als haar grote broer beschikt ze over enorm veel snelheid, maar ze is tevens erg eigenzinnig. Indien haar pet goed staat zou het mij niks verbazen wanneer ze hier het trio inloopt. De Svanstedt-pupillen Ice Attraction (1) en Yes Mickey (1a) beschikken beide over de klasse om hier voorin mee te doen, maar ze komen allebei voor het eerst uit. Waarschijnlijk hebben ze nog een koers nodig, al weet je dat met “Kung Åke” nooit zeker. Dan nog even de dravers met afwijkende startnummers: Ice Attraction (2) vanaf 1, Yes Mickey (1a) vanaf 7, Party At The Banks (2) vanaf 1 en Two AM (7) vanaf 8.

Plaats 1: Pinkman (6)
Plaats 2: Top Flight Angel (4)
Plaats 3: Trolley (8)
Plaats 4: Sheez On A Cruze (3)

 

RACE 5, pacers

We zijn uitgedraafd voor vanavond, maar er volgen nog drie aantrekkelijke pacerraces. Te beginnen met deze, waarin effectief alleen driejarigen aan de start komen die nog geen twee koersen hebben gewonnen. Hier zouden best eens een paar aanstaande jaargangtoppers aan de start kunnen staan, te beginnen met de sjiek gefokte Western Exposure (4). Vorig jaar heeft hij het grote werk niet opgezocht, maar uit vier starts finishte hij wel altijd in het geld. Op basis van zijn twee kwalificatieproeven van de afgelopen weken vermoed ik dat hij forse stappen heeft gezet in zijn ontwikkeling en ik verwacht dat hij hier de kop gaat pakken. In dat geval is hij het te kloppen paard. Play Times Over (8) is van de pacer-specialist George Teague die bij zijn afgelopen twee starts in Delaware veel indruk wist te maken. Nu treft hij natuurlijk een heel ander kaliber tegenstanders, maar ik heb het idee dat hij daar klaar voor is. Net als mijn favoriet beschikt Vodka On The Beach (6)- geveild voor 150.000 dollar- over het profiel van een jaargangtopper. Als tweejarige heeft hij dat niet weten te bevestigen, maar dit jaar lijkt hij toch per start beter te worden. Captain Coine (5) was de afgelopen weken uitstekend op dreef in Canada en nu maakt hij zijn debuut voor stal Burke. Hij treft nu sterkere tegenstanders, maar de kans dat hij bij zijn nieuwe trainer verbeterd is lijkt me zeer aannemelijk. Lyons Pegasus (9) debuteerde hier in maart en liep toen twee uitstekende koersen. Laatst faalde hij echter op Pocono door toedoen van een galoppade en nu is hij weer terug op een mijlsbaan. Dit startnummer is natuurlijk lastig, maar bij zijn debuut trof hij ook dit nummer en toen werd hij (na een razendsnelle start) gewoon tweede. Hij treft nu wel iets betere paarden.

Plaats 1: Western Exposure (4)
Plaats 2: Play Times Over (8)
Plaats 3: Vodka On The Beach (6)
Plaats 4: Captain Coine (5)

 

RACE 6, pacers

In de zesde treffen we pacers uit, min of meer, het middensegment. De vierjarige I’m A Big Deal (3) was vorig jaar nog finalist in topnummers als de Breeders Crown en de Progress Pace, hij zat dus heel dicht tegen de top van zijn jaargang aan. Vorige week kwam hij voor de tweede keer dit jaar aan de start en werd daarbij erg offensief gereden door de Double D. Wat mij betreft liep hij echt een superkoers en nu treft deze rappe vertrekker ook nog eens een mooier nummer dan vorige week (7). Ik kan me bijna niet voorstellen dat hij hier geklopt wordt. Good old Bettor’s Edge (6), met meer dan twee miljoen dollar aan winsom, leidde het veld vorige week nog de laatste rechte lijn in. In de slotmeters zag hij resp. nummer 3 en 10 nog voorbijkomen, maar hij had een geldig excuus i.v.m. een krachtenverslindende openingsfase. Nu met The Orange Crush op de kar! Heavenly Sound (9) werd laatst op Chester eens niet gereden door Steve Smith en zie: hij belandde nu eens niet in het verre achterveld en beliep uiteindelijk een prima tweede plek. Hij treft nu wel een vervelend startnummer, maar David Miller blijft aan boord, dus ik ga er vanuit dat hij een redelijke uitgangspositie zal weten te vinden. In dat geval heeft hij op z’n minst een plaatskans. Ocean Colony (1) is hier een class-dropper, al is deze klasse wel ongebruikelijk sterk bezet. Maar met dank aan dit startnummer én Timmy T op de kar zou hij best in het trio kunnen lopen. Arque Hanover (10) liep vorige week een geweldige koers waarbij hij mijn favoriet bijna wist te kloppen voor de tweede plek. Toen vertrok hij echter vanaf startnummer 2 en winnen lijkt me nu sowieso uitgesloten, maar op basis van zijn goede vorm neem ik hem toch mee in het trio.

Plaats 1: I’m A Big Deal (3)
Plaats 2: Bettor’s Edge (6)
Plaats 3: Heavenly Sound (9)
Plaats 4: Ocean Colony (1)

 

RACE 7, pacers

Op basis van de koersuitschrijving, voor 6-jarigen en jonger die nog geen 6 koersen hebben gewonnen, zou je het niet vermoeden. Maar we besluiten onze broadcast met het seizoensdebuut van een uitgesproken supercrack. De pas driejarige Blood Money (8) wist zich vorig jaar namelijk te plaatsen in vrijwel alle topnummers en daarmee verdiende hij een slordige drieënhalve ton. Vorige week won hij zijn kwalificatie na een afsluitende kwartmijl in 1.03,0 (ja, u leest het goed) en hij lijkt klaar te zijn voor een nieuw topseizoen! Hij zal vanaf een lastig startnummer wel moeten afrekenen met goede, oudere paarden en met name in Stendahl Hanover (4) treft hij een taaie noot om te kraken. Qua potentie is dit niet het beste paard van de koers, maar vermoedelijk beschikt hij wel over de beste vorm. Vorige week verschafte Marcus Miller hem een perfect parcours, waarna hij middels een geweldig eindschot I’m A Big Deal (zie de race hiervoor) wist te kloppen. Vanaf dit startnummer is een dergelijk droomparcours weer mogelijk en derhalve wijs ik hem aan als het te kloppen paard. Sharp Action Money (7) was in maart uitstekend op dreef in de Sagamore Series op Yonkers, maar precies in de finale versprong hij zijn kansen. Weer terug op The Big M sprong hij vervolgens meerdere keren, waarop hij vorige week weer in een kwalificatie in actie kwam. Die wist hij te winnen middels een afsluiting in 1.03,0! Hij is met andere woorden verre van betrouwbaar, maar tevens snel genoeg om te kunnen winnen. G W T (1) mag vanaf dit ideale startnummer niet op uw ticket ontbreken, terwijl Lets Roll (3) de afgelopen maanden opvallend goed op dreef was op Pompano Park in Florida. Hier treft hij natuurlijk wel hele andere compitie.

Plaats 1: Stendahl Hanover (4)
Plaats 2: Blood Money (8)
Plaats 3: Sharp Action Money (7)
Plaats 4: G W T (1)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.