Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 3 mei

Voorbeschouwing The Meadowlands, vrijdag 3 mei 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 4 mei 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1

We beginnen de vrijdagavond met een interessante koers voor 5-jarigen en jonger die nog geen twee koersen hebben gewonnen. Overigens komen hier, met uitzondering van nummer 7, uitsluitend getalenteerde 3-jarigen aan de start. Holiday Hangover (9) is met zijn 77.000 dollar winsom de grootverdiener in het veld. Vorig jaar wist hij uit 13 starts slechts één keer te winnen, maar hij kwam uitsluitend in actie in Stakes-koersen en hij werd o.m. tweede in de Matron Stakes. Vorige week maakte hij zijn seizoensdebuut en toen sprintte hij na een passieve rit van Timmy T nog naar een prima derde plek. Hij zal nu ongetwijfeld scherper voor de dag komen, maar dat zal vanaf dit lastige startnummer ook echt nodig zijn. Summit In Sight (1) werd vorige week aanvallend gereden door The Orange Crush en uiteindelijk leek hij op weg naar de derde plek achter de onmogelijke Guaranteed (en ook achter nummer 3 van vanavond), maar op 100 meter voor de finish versprong hij zijn kansen. Vanavond treft hij een ideaal startnummer, waardoor het minder energie zal kosten om aan kop te komen. Eerste uitdager. Het lukte Star Track Hanover (3) vorig jaar maar niet om foutloos in de rondte te komen en ook bij zijn seizoensdebuut ging het weer mis. Na een passieve, maar tevens foutloze koers kwam hij vorige week voor het eerst in actie op lasix en dat resulteerde in de beste koers uit zijn carrière. Hij wist winnaar Guaranteed weliswaar niet te bedreigen, maar hij was wel best of the rest. Ik vermoed dat hij vanavond favoriet zal worden en hij zou deze koers absoluut kunnen winnen, maar met het oog op al zijn eerdere galoppades ga ik hier zeker niet all-in. Miss Trixton (10) wist vorig jaar wat bescheiden succesjes te boeken in wat kleinere Stakes-koersen, maar winnen zat er nog niet in. Vorige week wist ze bij haar seizoensdebuut echter direct af te rekenen met die maiden-status, toen zij op de baan van Chester met een straatlengte wist te winnen. Gingras stapt nu wel af, hij verkiest nummer 3 van Ron Burke, maar rijder Brian Sears is natuurlijk wel de best mogelijke vervanger. Sterker nog, naar mijn smaak is hij de beste rijder van Noord-Amerika. Maar ook hij krijgt te maken met het slechtst mogelijke startnummer. De overige deelnemers sprongen vrijwel allemaal bij hun laatste start, maar op basis van vertoonde snelheid zijn er nog wel wat potentiële inbrekers. Dan denk ik met name aan Halliama (5), die laatst van start af en vervolgens bij het uitkomen van de laatste bocht zijn benen bij elkaar trok. Vanavond krijgt hij hopples aan, wat het galoprisico zou moeten reduceren. Op basis van zijn kilometertijd in de kwalificatie van drie weken geleden zou hij hier best voorin mee kunnen doen.


Plaats 1: Holiday Hangover (9)
Plaats 2: Summit In Sight (1)
Plaats 3: Star Track Hanover (3)
Plaats 4: Miss Trixton (10)


RACE 2, pacers

De tweede kent een vergelijkbare uitschrijving als de vorige koers, alleen dan voor pacermerries. Backseat Terror (6) zal niet de geschiedenisboeken ingaan als het meest getalenteerde paard van deze groep, maar de enige vierjarige in dit veld heeft dit seizoen al 11 starts in de benen en ze verkeert in absolute topvorm. Vorige week kreeg ze een zware koers aan haar ribben, maar desondanks finishte ze erg sterk in een bijzonder snelle tijd. Ik verwacht dat ze de kop al spoedig te pakken zal hebben en vanaf daar is ze het te kloppen paard. Odds On Naples (1) is uitstekend aan haar driejarigenseizoen begonnen, maar bij beide pogingen stuitte ze op Abigail Down. Die ontbreekt hier en vanaf (wederom) startnummer 1 lijkt een trio-klassering haast gegarandeerd. Money Shot Hanover (7) won vorig jaar o.m. de finale van de New York Sire Stakes en in haar eentje heeft ze meer verdiend dan alle overige deelnemers gezamenlijk op hun konto hebben staan. Zij is hier dan ook zonder enige twijfel het grootste talent, maar ze maakt tevens haar seizoensdebuut. Ik vraag me af of ze er al 100 % klaar voor is, er komen dit seizoen natuurlijk nog veel belangrijkere koersen. Fool Me Again (5) liep vorige week een uitstekende koers, toen ze vanuit het achterveld een vlammend eindschot liet zien waarmee ze nummer 6 nog bijna wist te kloppen voor het tweede geld. Het vervelende van deze merrie is dat ze tot op heden nog geen enkele startsnelheid heeft laten zien, waardoor ze telkens in het achterveld belandt. Nu stapt Gingras voor het eerst op en wellicht weet hij haar tot meer haast te manen van start af, al zal haar positie in dit kleine veld altijd minder nadelig zijn dan laatst. Elektra King (4) werd vorige week razendsnel van start gebracht door Timmy T, maar dat brak haar in de slotfase weer op. Deze Burke-pupil beschikt absoluut over de snelheid om in de prijzen te kunnen lopen.


Plaats 1: Backseat Terror (6)
Plaats 2: Odds On Naples (1)
Plaats 3: Money Shot Hanover (7)
Plaats 4: Fool Me Again (5)


RACE 3

Na twee koersen met allerlei jeugdig talent belanden we nu bij een koers voor de bodemklasse. In deze open koers ga ik het proberen met Swancredit (7), die laatst in een hogere klasse aan 102-1 verrassend sterk voor de dag kwam met een uitstekend eindschot. Het is geen wet van Meden en Perzen dat hij die prestatie gaat herhalen, hij is namelijk grillig in zijn prestaties, maar mocht dat wél lukken dan is hij het te kloppen paard. Andy Mac blijft in ieder geval aan boord. Prince Of Minto (5) kreeg vorige week een droomparcours op de rug van de koploper (nummer 2 van vanavond) en hij leek bij het uitkomen van de laatste bocht op weg naar de overwinning, maar verrassend genoeg kreeg hij diezelfde koploper niet op de knieën. Het ontbreekt hem waarschijnlijk toch een beetje aan winnaarsmentaliteit, maar deze bliksemvertrekker zal zich in ieder geval direct weer in de voorste regionen bevinden. Tegen een matig veld als deze hoort hij toch gewoon mee te doen om de overwinning. Knightofvictory (2) wist vorige week verrassend stand te houden van kop af en eigenlijk liep deze 5-jarige de beste koers uit zijn loopbaan. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat hij nu direct weer zal winnen, vorige week boekte hij namelijk zijn eerste zege sinds bijna twee jaar. Anderzijds treft hij wel een droomstartnummer, terwijl ook The White Knight plaats zal nemen op de sulky. Toch hou ik het op een plaatskans. De onstuimige Tech Titan (4) is een nachtmerrie voor iedere speler, aangezien je altijd maar moet afwachten of hij zijn beste beentje wel voortzet. Hij beschikt absoluut over de klasse om een bodemklasse-koers als deze te kunnen winnen, maar een recente trainerswissel heeft vooralsnog geen verbetering gebracht. Dan is het voor uw trio-spel wellicht toch interessanter om Data (3) mee te nemen. Deze ruin wordt getraind door de Nederlandse Anouk Busch, die haar opleiding o.a. bij Andries van der Blonk heeft genoten. Vorige week wist hij na langdurige afwezigheid zijn rentree winnend af te sluiten op Freehold en nu probeert Anouk het op de grote baan. Ze geeft aan dat hij erg goed traint, maar dat het voor haar ook een vraagteken is hoe hij hier uit de voeten kan. Vanaf dit ideale nummer toch maar meenemen op plek drie.


Plaats 1: Swancredit (7)
Plaats 2: Prince Of Minto (5)
Plaats 3: Knightofvictory (2)
Plaats 4: Data (3)


RACE 4, pacers

We vervolgen met een gemengde claimkoers, waarbij de paarden met de laagste claimprijs zullen starten vanaf de binnenste startnummers. Rather Swell (6) heeft inmiddels een matig rijtje achter zijn naam staan, maar dat heeft deels te maken met amateurrijder Bob Davis, die hem telkens een zo ongunstig mogelijk parcours verschafte. Nu stapt de Double D voor het eerst weer op de kar sinds maart, toen hij twee van dit soort koersen spelenderwijze wist te winnen. Pop Pop Joe (7) moest vorige week vanaf startnummer 8 veel werk verzetten om aan kop te komen en dat brak hem in de slotfase uiteindelijk op. Nu is zijn startnummer iets gunstiger, maar belangrijker nog: aan zijn binnenzijde bevinden zich nauwelijks rappe beginners. Ik vermoed dat deze bliksemvertrekker de koppositie bij het uitkomen van de eerste bocht al stevig in handen heeft en dan moet de rest hem nog maar zien te kloppen. Ik ben geen fan van de grillige Ideal Son (5), maar feit is dat hij dit jaar in sterker bezette velden diverse klasseringen wist te belopen. Callahan verkiest hier overigens nummer 3 en dat schenkt geen extra vertrouwen, maar ik neem hem toch maar mee in het trio. Shaving Mug (4) wist vorige week na een scherp sprintje verrassend te winnen, vóór de lang leidende 7. Zijn cote van 3,70 had alles te maken met het feit dat hij onderdeel was van een stable-entry en dat stalgenoot Magnum Mike al het spel trok. Hoe dan ook: hij kan redelijk beginnen en vanaf dit startnummer zou hij zomaar eens een parcours vanaf de rug van de koploper kunnen krijgen. In dat geval heeft hij een plaatskans. Corey Callahan tenslotte verkiest Daylight Rush (3) boven nummer 5 en eerlijk gezegd is mij niet helemaal duidelijk waarom. Toch zal The Captain zo zijn redenen hebben en derhalve neem ik deze slowstarter mee op plek drie.


Plaats 1: Rather Swell (6)
Plaats 2: Pop Pop Joe (7)
Plaats 3: Ideal Son (5)
Plaats 4: Shaving Mug (4)


RACE 5

De vijfde is uitgeschreven voor 5-jarigen en jonger die nog geen vier koersen hebben gewonnen en effectief zullen vijf 3-jarigen het hier opnemen tegen net zoveel 4-jarigen. Persoonlijk denk ik dat de youngsters het hier gaan uitvechten. Special Honor (2) is een uitgesproken jaargangcrack die vorig jaar onder andere wist te zegevieren in de International Stallion Stakes in 1.11,1. Drie weken geleden wist ze bij haar rentree in een kwalificatieproef te imponeren door van kop af te winnen, vorige week sprong ze echter (opnieuw in een kwalificatie) toen ze het veld de laatste rechte lijn in leidde. Juist vanwege het feit dat ze een week later gewoon koerst ga ik uit van een incident en wat mij betreft is ze hier het te kloppen paard. Het feit dat dit niet geldt als haar belangrijkste koers van het jaar gaat natuurlijk ook op voor haar kwaaiste tegenstanders. Ze vertrekt vanaf startnummer 1. In tegenstelling tot de overige driejarigen in dit veld kwam Haveoneforme (1a) vorig jaar nog niet in actie, maar dit jaar heeft ze uit vier starts nog maar heel weinig verkeerds gedaan. Na een korte pauze van twee maanden won ze laatst erg overtuigend in 1.10,8 en op basis van die uitstekende vorm geldt ze als de eerste uitdaagster. Ze gaat van start vanaf nummer 5, terwijl stalgenoot Miss You Kelly (1) startnummer 2 heeft getroffen. Zij beschikt ook over de nodige Stakes-ervaring, maar lijkt nog een koers nodig te hebben. Speed Titan (3) is van het succesduo Melander/Sears en net als mijn favoriet kwam ze vorig jaar uitsluitend in actie in grote Stakes-koersen. Bij haar laatste kwalificatie finishte ze tussen oudere FFA-dravers als tweede en ze lijkt klaar te zijn voor een nieuw hoogseizoen. Battenberg (4) wist zich afgelopen najaar door te ontwikkelen tot Stakes-winnaar en wat me van hem vooral is bijgebleven is zijn enorme startsnelheid. Zijn twee kwalificatieproeven van dit jaar zijn niet veelzeggend, maar trainer Holloway kennende zal hij er klaar voor zijn. Van de oudere paarden heeft Say You Do (9) de beste kans, zeker na zijn verrassend sterke zege van vorige week (in 1.10,8), maar startnummer 10 maakt de zaak er natuurlijk niet eenvoudiger op. Overige afwijkende startnummers: Max Volo (5) vanaf 6, Northern Credit (6) vanaf 7, Exs And Ohs (7) vanaf 8 en Alex The Great (8) vanaf 9.


Plaats 1: Special Honor (2)
Plaats 2: Haveoneforme (1a)
Plaats 3: Speed Titan (3)
Plaats 4: Battenberg (4)


RACE 6

Net als vorige week is er vanavond geen Preferred Trot, nu vanwege het feit dat morgen de Cutler Memorial wordt verreden. Dat is de eerste Groep I-koers van het jaar voor oudere dravers, al wordt die jammer genoeg verreden na het beëindigen van onze broadcast. Hoe dan ook, de deelnemers aan deze koers bevinden zich net één niveau onder de Preferred-klasse en dit is derhalve het sportieve hoogtepunt van de avond. U Need Stones (5) is hier in principe het paard van de koers. Vorig jaar, als driejarige, behoorde hij nog tot de subtop van zijn jaargang en eigenlijk staat hij er hier gedeclasseerd in. Zeker wanneer hij hier net zo voor de dag komt als op 29 maart, toen hij zijn tegenstanders in 1.10,6 volledig kansloos liet. Er zit echter een “maar” aan het verhaal en dat is zijn laatste optreden op Chester, waar hij van kop af zo leeg ging als een gieter. Hoe komt hij hier terug van die wanprestatie? Warrawee Shipshape (4) werd laatst erg offensief gereden door Dave Miller en vanuit dat perspectief was zijn derde plek achter La Grange meer dan uitstekend. Nu met Timmy T “in the bike” vanaf een fraai startnummer. Bij een cote van 4-1 of hoger, en die kans is aanzienlijk, ga ik er toch een aantal euro’s winnend-spel aan wagen. Stonebridge Gamble (3) is niet erg snel van start, maar des te sneller komt hij thuis. Vorige week maakte hij vanuit het achterveld nog veel terrein goed op nummer 4 en indien Buter dit keer een iets betere uitgangspositie weet te vinden dan valt eigenlijk niets uit te sluiten. Ataboy Hanover (8) werd vorige week nog derde achter Pappy GoGo op Chester, terwijl hij het bij zijn voorgaande start nog moest opnemen tegen Sutton en Pinkman in de Preferred. Dat soort paarden komt hij hier niet tegen, maar het startnummer is natuurlijk niet om over naar huis te schrijven. Henderson Seelster (7) deed het de afgelopen maanden niet zo slecht tegen goede paarden op Yonkers, maar ik vind het moeilijk om in te schatten hoe hij op een mijlsbaan voor de dag zal komen. Nu heb ik voor mezelf een gouden regel: in geval van twijfel moet je Sears ALTIJD meenemen in het spel. Mee op plek drie, dus.


Plaats 1: U Need Stones (5)
Plaats 2: Warrawee Shipshape (4)
Plaats 3: Stonebridge Gamble (3)
Plaats 4: Ataboy Hanover (8)

 

RACE 7, pacers

We besluiten onze broadcast met een bijzonder fraaie merriekoers uit het middensegment, al komen hier diverse paarden van Preferred-niveau aan de start. Gold Orchid N (10) kwam in maart en april vier keer in actie in series van de Blue Chip Matchmaker op Yonkers en ondanks het feit dat ze prima voor de dag kwam wist ze zich net niet te klasseren voor de finale. In plaats van die finale kwam ze nu twee weken geleden hier in actie, waar ze vanuit het achterveld na een demonstratie laagvliegen (1.03,5 over laatste kwartmijl) nog redelijk eenvoudig wist te winnen. Vanaf dit startnummer is ze wel bijzonder afhankelijk van het koersverloop, want ze komt aanvankelijk vrijwel zeker in het achterveld terecht. Bij een harde koers zie ik haar weer iedereen voorbij vliegen, maar omgekeerd lijkt een trio-klassering het hoogst mogelijke. Andy Mac was óók aangegeven met nummer 7 (een merrie waar ik een enorm zwak voor heb), maar begrijpelijkerwijs geeft hij hier de voorkeur aan Ideal Lifestyle A (9). Deze Australische wist in tegenstelling tot mijn favoriet wél de finale van de Matchmaker te halen en dat zegt veel over haar hoge niveau. Ze beschikt over wat meer startsnelheid dan nummer 10 en ze zal derhalve een betere uitgangspositie kunnen vinden, bovendien koerst ze hier voor het eerst op lasix. Eerste uitdaagster! Rockin Praline (2) verkeert in de vorm van haar leven en normaal gesproken zou ze in deze klasse altijd favoriet zijn, ware het niet dat er twee monsters (9 en 10) startgerechtigd zijn in deze klasse. Op basis van vorm en startnummer is ze niet helemaal kansloos voor de overwinning, maar dan zal het onderweg wel mee moeten zitten. Stylish Beachwhere (5) beschikt over een geweldig eindschot, het is zaak voor Marcus Miller om aanvankelijk niet teveel terrein te verliezen. Wanneer ze bij de eerste vijf paarden de laatste rechte lijn indraait dan lijkt een trio-klassering verzekerd. Ik zou verder alle overige paarden ook nog kunnen noemen, maar toch nog even aandacht voor Sell A Bit N (6). Met ruim negen ton winsom is zij hier verreweg de rijkste deelneemster en ook zij was in de voorgaande maanden actief in het Matchmaker-circuit. Technisch gezien maakt ze hier dus een class-drop, al zal trainer Tritton vantevoren ook niet hebben gedacht hier een (min of meer) Preferred-veld te treffen. Met Timmy T aan boord toch een plaatskans.


Plaats 1: Gold Orchid N (10)
Plaats 2: Ideal Lifestyle N (9)
Plaats 3: Rockin Praline (2)
Plaats 4: Stylish Beachwhere (5)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.