Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 4 mei

Voorbeschouwing The Meadowlands, zaterdag 4 mei 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zondagochtend 5 mei 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

Dit weekend barst het dan echt los. Sire Stakes-series in Pennsylvania en Ohio en de Dexter Cup op Freehold, het hoogseizoen is begonnen! Op The Meadowlands wordt de meeting vanaf dit weekend niet meer “Spring Meet”, maar “Champions Meet” genoemd en vanavond wordt in de vorm van de Cutler Memorial de eerste Groep I-koers voor FFA-dravers verreden. Helaas valt die race net buiten onze broadcast, maar als troost pikken we wel één serie van de Graduate Series (pacers) mee.

RACE 1

De eerste 7 races zijn uitsluitend voor pacers, derhalve wordt dit niet per koers vermeld. Overigens heb ik nog een aardig feitje voor u: in 2019, gerekend over alle koersdagen van The Meadowlands, schommelt het percentage favorieten dat weet te winnen tussen de 11 en 26 % per meeting. Met andere woorden: in het beste geval weet één op vier favorieten ook daadwerkelijk te winnen. Het loont dus om niet met de stroom mee te spelen. Dat gezegd hebbende beginnen we met een koers net boven de bodemklasse, waar Wise Image (5) ongetwijfeld als favoriet van start zal gaan. Vorige week maakte hij zijn rentree vanaf startnummer 9, waarop hij helemaal achteraan belandde. Hij kwam uiteindelijk best aardig af, maar hij moest gewoon teveel terrein goed maken. Vanavond zal hij ongetwijfeld wat scherper zijn en vanaf dit veel betere startnummer heeft hij gewoon een uitstekende winkans. Toch ga ik proberen om hem te kloppen en wel met good old Western Rockstar A (1), die laatst vanaf een lastig startnummer voor een onmogelijke opdracht stond op Chester. Nu treft deze oude strijder een ideaal startnummer en Timmy T is vastgelegd voor het betere stuurwerk. Mr Carrotts (3) is een class-dropper die ook weer eens mooi geloot heeft. Hij treft nu veel mildere tegenstand dan hij de laatste tijd gewoon was en dit keer neemt Matt Kakaley plaats op de sulky. Hij is geen gebruikelijke gast op The Meadowlands, maar neemt u gerust van mij aan dat hij tot de allerbeste rijders van Noord-Amerika behoort. Joe Joe Joe (6) koerste vorige week voor het eerst op lasix en dat sloeg wonderwel aan, want hij wist verrassend sterk te winnen. Dat was weliswaar in een lagere klasse, maar deze rappe vertrekker zou hier toch een gunstige uitgangspositie moeten kunnen vinden en in dat geval heeft hij zeker een plaatskans. Willie Boots (2) beschikt over de snelheid om hier om het eremetaal mee te kunnen doen, maar probleem is dat ik Steve Smith niet graag speel vanwege zijn passieve rijstijl. Tenslotte nog aandacht voor Talent Soup (7), die na zijn laatste overwinning (in de bodemklasse) is verhuisd naar de stal van Ron Burke. Bij zijn eerste start voor de kampioenstrainer werd hij direct gebombardeerd tot mega-favoriet, maar hij leverde toen ronduit een wanprestatie. Dat is nu drie weken geleden en er zal ongetwijfeld aan het paard zijn gesleuteld, maar aan een vermoedelijk lage cote wil ik eerst wel eens zien of hij überhaupt meekan in deze klasse.

Plaats 1: Western Rockstar A (1)
Plaats 2: Wise Image (5)
Plaats 3: Mr Carrotts (3)
Plaats 4: Joe Joe Joe (6)

 

RACE 2

Ik zal u niet lastig vallen met de specifieke koersuitschrijving, maar hier hebben we min of meer te maken met pacers uit het middensegment. Hier ga ik het proberen met de pas 3-jarige No Mas Amor (2), die vorig jaar tot de top van zijn jaargang behoorde (o.a. winst in serie Breeders Crown). Hier maakt hij zijn seizoensdebuut, maar hij heeft twee prima kwalificatieproeven achter de rug en niemand minder dan The White Knight is vastgelegd voor de rit. Zijn eerste overwinning van vele in 2019? Sharp Action Money (6) ging vorige week in ieder geval weer eens foutloos in de rondte, maar met het oog op het ideale koersverloop zou hij in ieder geval tweede moeten zijn geworden. Hij beschikt ontegenzeggelijk over heel veel snelheid, maar hij is tevens totaal onberekenbaar. Goldberg (1) is net als mijn favoriet pas drie jaar, maar hij beschikt al over een aardige conduitestaat. Laatst viel hij me bij zijn debuut op deze baan niet helemaal mee en trainer Teague zal dit ook hebben geconcludeerd, want hij heeft de volgende series (en evt. de finale) van de Wiggle It Jiggle It Series aan zich voorbij laten gaan. Er is vermoedelijk aan hem gesleuteld en ik verwacht een betere prestatie dan laatst. Herehecomesarockin (3) heeft het de afgelopen drie keer geprobeerd tegen pittige tegenstanders op Pocono en dat was even te hoog gegrepen. Hij treft nu paarden die meer van zijn niveau zijn en hij zou hier een plaatsje moeten kunnen belopen. De pas 3-jarige Wager On Me (7) komt over uit Delaware en ik vind het eerlijk gezegd moeilijk om in te schatten hoe hij zich verhoudt tot dit niveau. Op basis van de koersen die ik van hem heb teruggezien kan hij in ieder geval ontzettend snel vertrekken, dus hier zou hij een goede uitgangspositie moeten kunnen vinden. Mogelijke verrassing.

Plaats 1: No Mas Amor (2)
Plaats 2: Sharp Action Money (6)
Plaats 3: Goldberg (1)
Plaats 4: Herehecomesarockin (3)

 

RACE 3

In de derde komen weer pacers in actie met een lage Trackmaster-rating, een type koersuitschrijving dat nog vrij nieuw is op The Big M. In feite is dit nog één niveau onder de bodemklasse. Mach One (7) kreeg vorige week in de amateurkoers een ontzettend zwaar parcours voorgeschoteld en vanuit dat perspectief liep hij nog best een aardige koers. Nu zakt hij naar deze klasse en als klap op de vuurpijl stapt de Double D nu op. Wat mij betreft het te kloppen paard. Kiwi Ideal N (5) is feitelijk ook een class-dropper en tegen dit soort paarden, én met Timmy T op de kar, zou hij moeten kunnen strijden voor de overwinning. Always A Diamond (4) won bij zijn voorlaatste start een koers in deze klasse na de spreekwoordelijke koers op maat. Vorige week diende hij onderweg meer werk te verzetten en toen liet hij het in de slotfase afweten. Hij is in ieder geval redelijk snel van start en wanneer hij hier een parcours vanaf de rug van de koploper zou krijgen dan zou hij heel misschien zelfs kunnen winnen. Boogie Nights (1) is in ieder geval een paard dat veel baat heeft gehad bij deze nieuwe koersuitschrijving, laatst wist hij zelfs in deze klasse te winnen. Hij treft nu wel wat betere paarden. Twin B Impressive (9) is hier zonder enige twijfel één van de betere paarden, maar dit startnummer is natuurlijk dodelijk voor deze relatief langzame vertrekker. Hij wordt echter wel gereden door Brian Sears en die laat ik niet snel los, dus ik neem hem toch mee op de derde plek.

Plaats 1: Mach One (7)
Plaats 2: Kiwi Ideal N (5)
Plaats 3: Always A Diamond (4)
Plaats 4: Boogie Nights (1)

 

RACE 4

De vierde is een ontzettend interessante koers waar effectief alleen onervaren 3-jarigen aan de start komen. Play Times Over (5) kwam vorige week echt maar een neusje tekort op de nummer 7 van vanavond. Overigens tot mijn grote plezier, want het leverde me een duo van 41-1 op. Vanavond denk ik echter dat hij de rollen om gaat draaien, simpelweg omdat hij nu veel gunstiger geloot heeft dan vorige week. Live Lucky (3) liep vorige week in dezelfde koers en via het snelste eindschot van allemaal sprintte hij naar de derde plek. Nu met Sears! Western Exposure (7) won vorige week na het recept “kop nemen en afgeven”, waarna precies op tijd het gaatje ontstond. Dat was een prima verrichting, maar het startnummer is nu lastiger. Caviart Rockland (6) is hier op basis van de prestaties van vorig jaar verreweg het beste paard, maar hij maakt zijn seizoensdebuut. Bring The Thunder (1) zou op basis van zijn startnummer best een plaatsje kunnen belopen, in de Wiggle It Jiggle It Series heeft hij het in ieder geval niet slecht gedaan.

Plaats 1: Play Times Over (5)
Plaats 2: Live Lucky (3)
Plaats 3: Western Exposure (7)
Plaats 4: Caviart Rockland (6)

 

RACE 5

In de vijfde wordt de Preferred Pace verreden, al is dat vanavond absoluut niet het sportieve hoogtepunt. Hier ga ik all-in op de crack Donttellmeagain (2), die vorige week vanaf een lastig nummer zijn seizoensdebuut maakte. Hij maakte daar, weliswaar ongeplaatst, een goede indruk en vanaf dit nummer is hij echt het te kloppen paard. Het ontbreekt hier natuurlijk niet aan toptegenstanders, om te beginnen met Sweet Rock (6), die bij zijn voorlaatste start niemand minder dan Highalator wist te kloppen in een snelle tijd (1.07,2). Sunfire Blue Chip (5) verdiende al anderhalf miljoen dollar en is dus ook een uitgesproken supercrack, hij begon echter wat stroef aan het seizoen. Hij verbetert echter per start en met Andy Mac aan boord lijkt hij weer klaar voor grootse daden. Dealt A Winner (3) maakte vorige week zijn seizoensdebuut en die koers had hij duidelijk nog nodig, want in de slotfase liet hij het volledig afweten. Deze miljonair zal met die koers in de benen ongetwijfeld scherper voor de dag komen, hij heeft mooi geloot en dit keer neemt Gingras de honneurs waar. Eddard Hanover (8) kwam vorige week nog (ruim) vóór resp. 5- 2- 6 binnen, maar hij heeft het nu niet getroffen met de loting. Klasse heeft hij te over, dus een klassering (op z’n minst) valt zeker niet uit te sluiten. Mooie koers!

Plaats 1: Donttellmeagain (2)
Plaats 2: Sweet Rock (6)
Plaats 3: Sunfire Blue Chip (5)
Plaats 4: Dealt A Winner (3)

 

RACE 6

Mijn deadline nadert inmiddels met rasse schreden, derhalve hou ik het in de laatste twee koersen wat bondiger dan anders. Tim Tetrick was hier óók aangegeven met nummer 2, maar ik begrijp dat hij de voorkeur heeft gegeven aan Incredible Shark (4), die vorige week op ontketende wijze van kop af wist te winnen. Hij komt hier weliswaar betere paarden tegen, maar bij een herhaling van de verrichting van vorige week dan is hij het te kloppen paard. JK Parlay (6) verkeert al een tijdje in de vorm van zijn leven en hij mag absoluut niet van uw ticket ontbreken. Rough Odds (7) is een class-dropper die altijd competetief is op dit niveau. Dash Of Danger (2) heeft hier perfect geloot en hij wordt nu voor het eerst gereden door Andy Mac. JM Jack of Hearts (1) heeft de laatste tijd op een hoger niveau gekoerst op Yonkers en zou vanaf dit ideale nummer niet mogen worden onderschat.

Plaats 1: Incredible Shark (4)
Plaats 2: JK Parlay (6)
Plaats 3: Rough Odds (7)
Plaats 4: Dash Of Danger (2)

 

RACE 7, serie GRADUATE STAKES

We besluiten onze broadcast met een serie voor de Graduate Stakes, gereserveerd voor de beste 4-jarigen. Let op: deze koers wordt verreden over 1.810 meter en de nummers 11 en 12 starten vanuit het tweede gelid. Hier ga ik het proberen met This Is The Plan (3) op basis van zijn mooie startnummer en vanwege het feit dat hij al een koers in de benen heeft. De supercrack Dorsoduro Hanover (5) is zeker het betere paard (3-jarige pacer van het jaar 2018), maar hij maakt hier zijn seizoendebuut en op basis van zijn kwalificatieproeven is hij nog niet "top". Lather Up (7) was vorig najaar nog tweede achter Dorsoduro in de Breeders Crown en hij zou niet naar New Jersey komen als hij nog een koers nodig zou hebben. Lets Roll (2) heeft ideaal geloot, terwijl ik ook de Double D met zijn Lyons Steel (11) nog meeneem in het trio.

Plaats 1: This Is The Plan (3)
Plaats 2: Dorsoduro Hanover (5)
Plaats 3: Lather Up (7)
Plaats 4: Lets Roll (2)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.