Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 10 mei

Voorbeschouwing The Meadowlands, vrijdag 10 mei 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 11 mei 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1, pacers

In de eerste treffen we drie- en vierjarige merries die nog geen twee koersen hebben gewonnen. Dit is de ideale mogelijkheid voor de vierjarige Backseat Terror (6) om na vier opeenvolgende tweede plaatsen nu weer eens te winnen. Ze kan rap beginnen en Callahan zou niet The Captain zijn wanneer hij haar niet gelijk naar de kop stuurt. Het te kloppen paard. Odds On Naples (2) was bij haar afgelopen twee starts het paard dat bij het ingaan van de laatste bocht de aanval opende vanuit het dodenspoor en met name vorige week brak haar dat op in de slotfase. In dit kleinere veld zal Andy Mac voor een wat meer passieve aanpak kiezen en in dat geval is ze met haar prima eindschot de eerste uitdaagster van de favoriet. Shes A Major Lady (1) deed het vorige week heel behoorlijk bij haar debuut, waar ze na een zuinige rit een best eindschot liet zien, waarmee ze nipt de vierde plek afsnoepte van nummer 2. Hier is een vergelijkbaar scenario goed mogelijk. Pace Baby Pace (4) deed het vorig jaar als tweejarige heel behoorlijk op Stakes-niveau, maar trainer Ron Burke krijgt haar dit jaar blijkbaar moeizaam aan de praat. Na vier kwalificatieproeven maakte ze vorige week haar debuut in een serie van de Pennsylvania Sire Stakes, maar daar speelde ze geen rol van betekenis. Nu treft ze natuurlijk wel beduidend mindere tegenstanders.


Plaats 1: Backseat Terror (6)
Plaats 2: Odds On Naples (2)
Plaats 3: Shes A Major Lady (1)
Plaats 4: Pace Baby Pace (10)


RACE 2

De tweede kan qua uitschrijving en bezetting worden omschreven als "klein, maar fijn". Hier komen driejarigen in actie die nog geen drie koersen hebben gewonnen en hier komen diverse deelnemers in actie die we later dit seizoen zullen terugzien in de grote Stakes-koersen. Hier ga ik het proberen met Trix Are For Kids (6). Of zij qua potentie het beste paard van de koers is valt te bezien, maar ze heeft dit jaar in ieder geval twee starts in de benen waarbij ze beide keren erg goed voor de dag kwam. Ze kan hard vertrekken, dus ga er maar vanuit dat Timmy T haar direct naar het front stuurt. French Cafe (2) won vorig jaar series voor zowel de New Jersey als de Kentucky Sire Stakes en daarmee beschikt ze over een veel vettere erelijst dan mijn favoriet. Ze heeft dit seizoen twee kwalificatieproeven in de benen waarbij ze erg goed voor de dag kwam. Ze lijkt dan ook klaar te zijn voor het driejarigenseizoen en zij is absoluut de eerste uitdaagster van mijn favoriet. LET OP: Andy Miller staat op dit moment nog aangegeven als de rijder van dienst, maar ik begreep dat hij vandeweek zijn hand heeft gebroken. Hij zal dus een paar weken niet in actie komen, maar zijn vervangers voor vanavond zijn mij nog niet bekend. Reve Toujours (3), een fokproduct van Jean Pierre Dubois, kende vorig jaar een behoorlijk slot van het seizoen, die hij afsloot middels een derde plek in de Kindergarten Final. Hij heeft nu twee kwalificaties in de benen en bij Svanstedt zijn ze meestal wel direct scherp. Ik heb in deze rubriek al eerder aangegeven dat ik vorig jaar best gecharmeerd was van Divine Spirit (5), maar dit jaar is hij me eerlijk gezegd nog niet helemaal meegevallen. Hij heeft t.o.v. diverse tegenstanders wel het voordeel dat hij dit jaar al meerdere starts in de benen heeft en dat hij ook per start iets beter lijkt te worden. Tenslotte nog aandacht voor Starita (1), die hier op basis van het tweejarigenseizoen verreweg het beste paard is. En dan wordt ze ook nog eens gereden door mijn favoriete rijder (met afstand), Brian Sears. Trainer Holloway heeft echter aangegeven dat hij maar matig te spreken was over beide kwalificaties van dit jaar en dat hij het nu in ieder geval gaat proberen met een ander hoofdstel. Ik wacht eerst even een koers af.


Plaats 1: Trix Are For Kids (6)
Plaats 2: French Cafe (2)
Plaats 3: Reve Toujours (3)
Plaats 4: Divine Spirit (5)


RACE 3

Na een koers met allemaal jeugdig talent belanden we nu bij de koers voor de bodemklasse. Ik ga het hier proberen met een outsider in de vorm van TT Conway (4), die de afgelopen twee keer door Timmy T werd gereden vanaf lastige startnummers (8 en 10), waarbij hij beide keren stiekem best een aardige koers liep als vierde aankomende. Nu treft hij een veel mooier startnummer, terwijl de tegenstand zeker niet beter is dan bij zijn laatste pogingen. Magic N Spice (2) is hier misschien wel het beste paard, maar ik zie de ongeroutineerde rijder Fonseca met enige regelmaat nog de mist ingaan. Feit is in ieder geval dat het paard een paar maanden geleden nog diverse klassen hoger koerste en tegen deze tegenstanders en vanaf dit nummer hoort hij mee te doen voor de overwinning. Total Diva (6) is een class-dropper die vorige week op Pocono nog twee klassen hoger in actie kwam. Ze treft hier veel mildere tegenstand. Een goede vriend vroeg me een tijdje geleden of ik nog een leuk claimpaard wist en toen wees ik hem op Justcallmeronald (3). Typisch genoeg lijkt hij vanaf dat moment alleen maar minder te zijn geworden, maar in dit matige veld zou hij vanaf dit nummer toch een plaatsje moeten kunnen belopen. Youcouldbethatgirl (8) liep vorige week ongeplaatst een erg snelle kilometertijd in een hogere klasse dan deze. Bij een wat gunstiger startnummer zou ze zeker wat hoger in mijn rangschikking hebben gestaan, maar met diverse snelle vertrekkers aan haar binnenkant is de kans vrij groot dat ze aanvankelijk achterin gaat belanden. Ze staat dus voor een zware opdracht, maar toch gebruik ik haar om mijn trio-spel te completeren. Lastige koers!


Plaats 1: TT Conway (4)
Plaats 2: Magic N Spice (2)
Plaats 3: Total Diva (6)
Plaats 4: Justcallmeronald (3)


RACE 4, pacers

We vervolgen met een amateurkoers en zoals u inmiddels zult weten is dat niet bepaald mijn favoriete koerstype, puur vanwege de onberekenbaarheid van het gros van de rijders. Awesomeness (5) staat er hier in ieder geval gedeclasseerd in en eigenlijk hoort hij deze koers gewoon te winnen. Veel speelwaarde zit er echter niet aan vast, hij zal vermoedelijk vertrekken als mega-favoriet, terwijl in dit soort koersen meestal wel iets geks gebeurt. Wellicht is het interessanter om te hopen op een vreemd koersverloop en om voor een kleinigheidje tegen de favoriet in te spelen. In dat geval kom ik uit bij McCito (6), mede omdat hij gereden wordt door Hannah Miller. Zij beschikt verreweg over het hoogste succesratio van al deze rijders, al weten de spelers dat natuurlijk ook. Hannah brengt bij de amateurs dus hetzelfde teweeg als Gingras bij de profs in de zin dat ze altijd "overspeeld" wordt, maar als dit grillige paard een goede dag heeft dan ís hij ook goed genoeg om te winnen. So Take That (7) is een vaste gast in dit circuit en de laatste keer dat John Calabrese hem reed werd hij uitstekend tweede achter Quality Bud. Bij het juiste (lees: harde) koersverloop gaat hij in de slotfase nog veel tegenstanders inhalen. En misschien wel allemaal. Dexter Dunn demonstreerde vorige week nog dat May I Cruise West (4) wel degelijk kan winnen, maar rijder Schullstrom bakte er bij zijn laatste pogingen niet heel veel van. Dan neem ik, puur op basis van de rijder, liever True Cut (3) mee op de plaatsen.


Plaats 1: Awesomeness (5)
Plaats 2: McCito (6)
Plaats 3: So Take That (7)
Plaats 4: True Cut (3)


RACE 5

Deze koers is uitgeschreven voor vijfjarigen en jonger die nog geen twee koersen hebben gewonnen, maar met uitzondering van nummer 5 (vijf jaar oud) komen hier effectief alleen driejarigen in actie. En net als in de tweede race zullen we hier diverse driejarigen later in het seizoen terugzien in de grote nummers. Guaranteed (7) kwam als tweejarige niet in actie en maakte twee weken geleden pas zijn debuut. De kapitaal gefokte Muscle Hill-zoon wist direct onaangevochten te winnen, waarbij het er alle schijn van had dat hij nog een stuk sneller had gekund dan de 1.10,7 die hij nu op de klokken zette. De verreweg minst ervaren deelnemer is hier de logische favoriet. Summit In Sight (2) versprong bij zijn voorlaatste start een zekere derde plek achter guaranteed, waarop de voor 300.000 dollar geveilde Muscle Hill-zoon zich vorige week wist te revancheren door keihard uit te halen in 1.10,8. Het feit dat Andy Miller niet zal rijden is wel een punt van zorg, het paard lijkt me immers niet de makkelijkste om te sturen, maar vanaf dit fraaie startnummer is hij normaal gesproken de eerste uitdager. Reign Of Honor (9) won vorig jaar maar één koers, maar dat was wel direct de finale van de Kindergarten en met dik twee ton winsom is hij de grootverdiener in het veld. Vorige week liep hij een heel behoorlijke kwalificatieproef, maar zijn winkansen zijn door dit startnummer fors gereduceerd. Ik had vorige week de nodige verwachtingen van Holiday Hangover (4), maar dat kon hij niet helemaal waarmaken. Nu vertrekt hij in ieder geval vanaf een veel gunstiger nummer, maar hij raakt ook Tetrick kwijt. Cheap Tricks (8) koerste laatst in de finale van de Walner Series voor het eerst met hopples en dat bleek uitkomst te bieden, want hij liep de beste koers uit zijn prille loopbaan. Nu koerst hij wederom met hopples, terwijl ook Andy Mac nog eens opstapt. vanaf dit startnummer lijkt een klassering mij het hoogst haalbare.


Plaats 1: Guaranteed (7)
Plaats 2: Summit In Sight (2)
Plaats 3: Reign Of Honor (9)
Plaats 4: Holiday Hangover (4)


RACE 6

Hier komen driejarige maidens in actie. Lazzaro (4) liep hier twee weken geleden een hele behoorlijke koers als derde aankomende achter Guaranteed (zie een race eerder), waarop hij afgelopen week op Chester voor het eerst met hopples koerste. Dat gaf hem weer een extra zetje in de goede richting, want het scheelde maar weinig of hij had van kop af gewonnen. Timmy T blijft aan boord en de hopples blijven om. Favoriet. Totally Takter (6) is een 3/4-broer van Ariana G en All The Time, maar in tegenstelling tot zijn beroemde zusters kwam hij als tweejarige niet in actie. Een paar weken geleden maakte hij meerdere galoppades bij zijn kwalificatieproef, waarop hij het vorige week probeerde met hopples. Dat bood direct uitkomst, want hij zette een kilometertijd op de klokken (1.11,6) die de meeste van zijn tegenstanders nog nooit hebben gelopen. De hopples blijven om en hij hoort hier te strijden om de voorste plaatsen. Galixton (9) kwam vorig jaar diverse keren in actie in wat kleinere Stakes-koersen, waarbij hij als tweede aankomende in een Kindergarten-serie eens 1.12,0 liep. Als ik de overige driejarigen van Svanstedt dit jaar een beetje bekijk dan is het geen gekke gedachte om er vanuit te gaan dat hij nu minimaal een seconde sneller is, maar vanaf dit startnummer is hij toch afhankelijk van het koersverloop. net als nummer 9 wist Marveloustrix (2) vorig jaar wat plaatsjes te sprokkelen in wat kleinere Stakes-koersen. Vorige week liep hij hier een verrassend goede kwalificatieproef, waarbij hij echt goede driejarigen achter zich liet. Op basis van die kwalificatie is hij hier gewoon een kandidaat voor de overwinning, maar zoals u inmiddels weet speel ik Steve Smith niet graag. Laat duidelijk zijn dat de man duizenden koersen heeft gewonnen en dat ik niet eens in de buurt van zijn veters mag komen, maar hij rijdt meestal zó afwachtend. Dan probeer ik het toch liever met Celebrate It All (1) op de derde plek van mijn trio, mede door toedoen van het fraaie startnummer.


Plaats 1: Lazzaro (4)
Plaats 2: Totally Takter (6)
Plaats 3: Galixton (9)
Plaats 4: Celebrate It All (1)

 

RACE 7

We besluiten onze broadcast met een erg leuke koers voor het middensegment, waarbij geen van de deelnemers zich op voorhand kansloos zal wanen voor de overwinning. Na lang wikken en wegen ga ik het hier toch maar proberen met For A Dreamer (4), die bij zijn twee eerdere starts telkens tweede werd achter goede paarden. Beide keren kwam hij van achteraf, maar het zou wel eens kunnen dat Gingras hier voor een offensievere tactiek gaat kiezen. Hij lijkt per start te verbeteren en vorig jaar (als driejarige) heeft hij laten zien een lage 1.10 in de benen te hebben. My Lindy Winner (5) is wat mij betreft de eerste uitdager. De afgelopen maanden was hij uitstekend op dreef op Pocono en nu is hij weer terug op de baan waar hij zijn laatste start wist te winnen. De hopples gaan er voor het eerst sinds lange tijd af en dat is een klein puntje van zorg, maar paradoxaal genoeg zou dat ook verbetering kunnen brengen. De laatste overwinning van Don Dream (1) op deze baan (voorgaande start) was weliswaar in een lagere klasse, maar hij wist wel heel imponerend te winnen in een snelle tijd. Vanaf een ideaal startnummer en met de White Knight aan boord neem ik hem sowieso mee in mijn trio-spel. Di Oggi (2) kwam vorige week op Pocono juist in een hogere klasse in actie en daar werd hij knap tweede achter Tag Up And Go, die we hier in de winter ook in een hogere klasse hebben zien winnen. Hij mag dan ook niet op uw ticket ontbreken. Tenslotte nog aandacht voor Warrawee Shipshape (8), die bij zijn voorlaatste start maar nipt tekort kwam op nummer 4 voor de tweede plek. Het startnummer is lastig, maar in principe kan hij heel hard vertrekken en met Andy Mac op de kar is hij in staat om hier te verrassen.


Plaats 1: For A Dreamer (4)
Plaats 2: My Lindy Winner (5)
Plaats 3: Don Dream (1)
Plaats 4: Di Oggi (2)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.