Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 17 mei

Voorbeschouwing The Meadowlands, vrijdag 17 mei 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 18 mei 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

Dit weekend wacht ons geweldige sport op The Big M. Vanavond worden er meerdere series verreden voor de New Jersey Sire Stakes, mét Nederlandse inbreng, terwijl morgen in een serie van de Graduate niemand minder dan Atlanta en Six Pack de degens zullen kruisen.

RACE 1, pacers

Om warm te draaien beginnen we echter met een amateurkoers. Mr Carrotts (5) wist dit jaar één uit achttien starts te winnen, maar toch zal hij van start gaan als favoriet. Hij maakt hier namelijk een enorme class-drop en tegen deze paarden staat hij er echt gedeclasseerd in. In dit soort koersen geeft dat nog geen enkele garantie, maar in feite hoort hij deze koers "gewoon" te winnen. Just N Berlander (1) wist zijn afgelopen twee starts in de laagste claimklasse te winnen met een goed eindschot. Hier treft hij misschien iets betere paarden, maar hij is in topvorm, hij treft een ideaal nummer en hij wordt gereden door één van de betere amateurrijders. Grave Dancer (7) koerste de afgelopen weken op Pocono en Tioga in een aanzienlijk hogere klasse en hier wordt hij gereden door amateurrijder van het jaar Joe Pennacchio. Serious Major (3) zal hier het nodige spel trekken, maar ik heb zo mijn bedenkingen. Hij lijkt mij veel beter op een 800-meterbaan. Dan vind ik May I Cruise West (4) interessanter om in mijn trio-spel te betrekken, al weet rijder Schullstrom het wel iedere keer voor elkaar te krijgen om zijn paard een zo ongunstig mogelijk parcours te verschaffen. Ascot Encounter A (8) zal hier ook het nodige spel trekken, al was het alleen maar vanwege rijdster Hannah Miller. Nu is haar succesratio enorm en in dit soort koersen valt natuurlijk niets uit te sluiten, maar naar mijn idee staat de import er hier zwaar in.


Plaats 1: Mr Carrotts (5)
Plaats 2: Just N Berlander (1)
Plaats 3: Grave Dancer (7)
Plaats 4: May I Cruise West (4)


RACE 2, SERIE NEW JERSEY SIRE STAKES, 3-jarige hengsten en ruins (afd. 1)

Trainer Marcus Melander, een neef van Stefan Melander, beschikte vorig jaar in de vorm van Gimpanzee over de tweejarige hengst van het jaar, maar zijn Greenshoe (4) is minstens zoveel besproken. Vorig jaar kwam hij slechts vier keer aan de start en alle keren versprong hij zijn kansen achter de auto. Toch wist hij nog twee van die vier koersen te winnen (w.o. de finale van de NJSS) na indrukwekkende inhaalraces en qua pure snelheid kent hij hier zijn gelijke niet. Bij zijn twee kwalificatieproeven eerder deze maand ging hij in ieder geval foutloos in de rondte en de misschien wel meest gehypete driejarige van Noord-Amerika is hier natuurlijk het te kloppen paard. Hudson River (2) is met zijn krappe twee ton aan winsom de grootverdiener in dit veld en de derde aankomende in de finale van de Breeders Crown heeft twee uitstekende kwalificaties in de benen. Eerste uitdager. Sheena's Boy (1) kwam vorig jaar als tweejarige nog tekort, maar vorige week wist hij bij zijn seizoensdebuut op Pocono met de spreekwoordelijke halve baan te winnen. Battenberg (6) gold vorig jaar als een subtopper en inmiddels heeft hij zijn seizoensdebuut achter de rug. Toen finishte hij weliswaar (nipt) ongeplaatst, maar dat was tegen oudere paarden in een snelle kilomertijd (1.10,7). Hier zou hij best in het trio kunnen finishen. Cheap Tricks (7) is onberekenbaar, maar wanneer hij foutloos in de rondte komt (en dat is verre van vanzelfsprekend) dan beschikt hij over genoeg snelheid om een plaatsje te belopen.


Plaats 1: Greenshoe (4)
Plaats 2: Hudson River (2)
Plaats 3: Sheena's Boy (1)
Plaats 4: Battenberg (6)


RACE 3, pacers

Met uitzondering van nummer 9 (vier jaar oud) komen hier uitsluitend driejarige pacermerries aan de start die nog geen twee koersen hebben gewonnen. Shes A Major Lady (1a) werd vorige week uitstekend tweede achter de oudere Backseat Terror, waarbij ze nummer 8 overtuigend achter zich liet. Hier vertrekt ze vanaf nummer 5 en aangezien ze rap kan vertrekken is het startnummer eigenlijk perfect. Je krijgt "stable-entry" Saint Albray (1) er gratis bij en op basis van haar kwalificatieproeven van de afgelopen twee weken is het niet eens zeker dat zij de mindere is van de twee stalgenoten. Ze vertrekt vanaf startnummer 2. De kapitaal gefokte Sweet Diamond (7) was vorige week erg pechvol bij haar seizoensdebuut, toen ze op Chester vast kwam te zitten achter de koploopster, die bij het ingaan van de laatste bocht het beste al gegeven had. Ze sprintte uiteindelijk nog naar een prima derde plek en nu zal ze ongetwijfeld nog wat scherper zijn. Ze vertrekt vanaf nummer 8, maar ze kan goed beginnen en het startnummer hoeft niet onoverkomelijk te zijn. Sweet Lucy Lou (4) boekte vorige week bijna haar eerste zege toen ze in de slotfase nog veel terrein goedmaakte op de uiteindelijke winnares. Vorig jaar heeft ze in wat kleinere Stakes-koersen al de nodige potentie laten zien en ze is eigenlijk aan haar stand verplicht om hier in het geld te lopen. Pace Baby Pace (8) liep vorige week een prima koers als derde aankomende, waarbij ze slechts een halve lengte achter nummer 1a finishte. Hier treft ze echter startnummer 9 en met verschillende snelle vertrekkers aan haar binnenzijde maakt dat de opdracht er niet gemakkelijker op. Wicked N Wonderful (6) maakt hier vanavond haar koersdebuut, maar op basis van haar kwalificatieproeven lijkt ze over de nodige potentie te beschikken. Ze vertrekt vanaf startnummer 7. Overige afwijkende startnummers: Stood Up (2) vanaf 1, My Lady Dude (5) vanaf 6 en Aspecial Presence (9) vanaf 10.


Plaats 1: Shes A Major Lady (1a)
Plaats 2: Sweet Diamond (7)
Plaats 3: Sweet Lucy Lou (4)
Plaats 4: Pace Baby Pace (8)


RACE 4, SERIE NEW JERSEY SIRE STAKES, 3-jarige hengsten en ruins (afd. 2)

In de tweede afdeling van de NJSS komt een Nederlandse vertegenwoordiger in actie. Ik heb Soul Strong (2) van de mannen van Stable Why Not vorig jaar meerdere keren live in actie gezien en toen was het me al duidelijk dat hij over een behoorlijke motor beschikte, maar hij zat tevens enorm aan zijn knieën. Nu lijkt dat laatste me nog steeds een achilleshiel, maar op basis van zijn seizoensdebuut van vorige week op Pocono zijn er nog de nodige PK's aan zijn motor toegevoegd. Hij won namelijk onaangevochten vanuit het dodenspoor, al was de tegenstand niet noemenswaardig. Vanavond heeft hij de pech dat hij precies de sterkst bezette serie treft, dus hij zal het met de rol van outsider moeten doen. Reign of Honor (7) behoorde vorig jaar al tot de absolute top van zijn jaargang en verdiende daarbij ruim twee ton. Vorige week maakte hij zijn seizoensdebuut vanaf startnummer 9 en hij kreeg toen duidelijk een préparé-koers voorgeschoteld door de Double D, want hij draaide als laatste paard de laatste rechte lijn in. Vervolgens liet hij wel een waanzinnig eindschot zien, waarmee hij nog vierde werd. Ook No Drama Please (5) maakte vorige week zijn seizoensdebuut (in een andere koers dan nummer 7) en middels een sterk eindschot en dito tweede plek maakte hij duidelijk dat hij klaar is voor een nieuw seizoen. Trix And Stones (1) was vorig jaar finalist in zowel de Breeders Crown als de Valley Victory Trot en vorige week wist hij bij zijn seizoensdebuut kinderlijk eenvoudig te winnen op de baan van Mohawk (Canada). Memo (4) werd vorig jaar tweede achter Reign of Honor in de Kindergarten Final, dus hij beschikt over de nodige klasse. Op basis van zijn twee kwalificatieproeven zou je denken dat hij dit seizoen wat moeizaam op gang komt. Hij komt nu voor het eerst aan de start met zowel lasix als hopples (vorig jaar als tweejarige was dit niet het geval) en ik weet eerlijk gezegd niet of dat nu wel zo'n goed teken is. Ik wacht deze koers eerst eens af en neem voor de plaatsen liever Divine Spirit (8) mee, die zich al koersend in vorm begint te lopen. De rappe vertrekker Lucius Vorenus (6) koerst hier voor het eerst op lasix, wellicht weet hij de finish daar beter mee te vinden.


Plaats 1: Reign of Honor (7)
Plaats 2: No Drama Please (5)
Plaats 3: Trix And Stones (1)
Plaats 4: Divine Spirit (8)


RACE 5, pacers

De avond kan niet alleen maar uit hoogtepunten bestaan en dus vervolgen we met een pacerkoers uit de bodemklasse. Ocean Colony (5) koerste begin maart nog één niveau onder de Preferred-klasse, terwijl hij vorige week nog met een prima eindschot derde wist te worden in een hogere klasse dan deze. Hij is nogal grillig in zijn prestaties en ik zou er ook geen hypotheek op afsluiten, maar deze koers hoort hij eigenlijk te winnen. De schimmel Stonedust (2) beschikt eigenlijk over hetzelfde profiel als mijn favoriet, dus ook hij koerst nu drie à vier treden lager dan een maand of twee geleden. Live On (4) wist zijn voorlaatste koers te winnen en dat was precies in deze klasse, waarop zijn volgende optreden in een hogere klasse weer net te hoog gegrepen bleek. Nu is hij weer terug op zijn "eigen" niveau, al is deze race door toedoen van meerdere class-droppers sterker bezet dan anders. Western Redhot (6) is één van die class-droppers en met de Double D aan boord zou hij toch een prijsje moeten kunnen belopen.Rock On Precious (3) kreeg vorige week de spreekwoordelijke koers op maat geserveerd door Gingras en dat resulteerde in een verrassend sterke tweede plaats. Om hier geld te kunnen verdienen dient hij net zo'n gunstig koersverloop te treffen, maar vanaf dit nummer en met deze rijder is dat zeker geen utopische gedachte.


Plaats 1: Ocean Colony (5)
Plaats 2: Stonedust (2)
Plaats 3: Live On (4)
Plaats 4: Western Redhot (6)


RACE 6, SERIE NEW JERSEY SIRE STAKES, 3-jarige merries (afd. 1)

De tweede afdeling van de serie voor merries wordt helaas precies na het beëindigen van onze broadcast verreden, maar gelukkig pikken wij de sterkst bezette afdeling mee. French Cafe (4) werd vorig jaar tweede in de finale van de NJSS en vorige week wist ze bij haar seizoensdebuut te winnen na een sterk eindschot, waarmee ze nipt nummer 5 wist te achterhalen. Of ze hier het beste paard is valt nog te bezien, maar ze beschikt over bewezen vorm en vanaf dit nummer is ze wat mij betreft het te kloppen paard. Evident Beauty (2) was vorig jaar een uitgesproken jaargangcrack en in principe is zij het paard van de koers. Haar twee kwalificatieproeven van dit jaar waren echter niet superovertuigend en in tegenstelling tot vorig jaar koerst ze nu zonder hopples. Dat zijn net iets teveel vraagtekens bij het vermoedelijk beste paard, al prakkeseer ik er niet over om haar niet in mijn spel mee te nemen. Brian Sears wist vorige week nummer 5 bijna naar de overwinning te leiden, maar hier geeft The White Knight de voorkeur aan Miss Trixton (7). Vorige week kreeg ze vanaf nummer 10 een erg lastig parcours voor haar kiezen, maar na een verwoestend eindschot had het maar weinig gescheeld of ze had Summit In Sight nog geklopt voor de overwinning. Ze is hier afhankelijk van het koersverloop, maar mocht het onderweg meezitten dan is ze volgens mij in staat om te stunten. Trix Are For Kids (6) vloog vorige week naar de kop, waarna ze haar dadendrang niet meer liet beteugelen. Ze kwam uiteindelijk dan ook matig thuis, maar deze week gaat ze het proberen op lasix. En dat zou verschil kunnen maken. Starita (5) behoorde vorig jaar op zijn minst tot de subtop van haar jaargang en na haar prima debuut van vorige week (tweede achter nummer 4) zal ze hier nog wat scherper zijn.


Plaats 1: French Cafe (4)
Plaats 2: Evident Beauty (2)
Plaats 3: Miss Trixton (7)
Plaats 4: Trix Are For Kids (6)

 

RACE 7

We besluiten onze broadcast met een beginnerskoers voor paarden voor vijf jaar en jonger, al is alleen nummer 10 ouder dan drie jaar. De term "beginnerskoers" is overigens erg misleidend, want hier zouden zomaar één of meerdere Hambletonian-paarden aan de start kunnen staan. Dat laatste geldt zeker voor Guaranteed (9), die na zijn debuutzege van twee weken geleden bij wijze van spreken nog net niet werd uitgeroepen tot favoriet voor de Hambletonian. Vorige week wist hij aan 1,20 van kop af echter niet helemaal te bevestigen, aangezien de verzuring in de slotfase toesloeg, waardoor hij o.a. klop kreeg van nummer 10. De vraag is een beetje wat Timmy T vanaf dit startnummer gaat doen, want het paard is snel genoeg om de kop te nemen. Met het oog op zijn matige slot van vorige week zou hij voor een behoudendere tactiek kunnen kiezen, waarmee hij dan toch afhankelijk zou worden van het koersverloop. Pilot Discretion (8) kwam vorig jaar maar twee keer in actie, maar beide keren wist hij Late Closers op Lexington dusdanig eenvoudig te winnen dat ik me afvroeg waarom hij niet in de hoofdnummers (Bluegrass Stakes dan wel International Stallion Stakes) van start was gegaan. Twee weken geleden kwam hij ijzersterk voor de dag in een kwalificatie, waar hij van kop af de nummer 1 van vanavond (als tweede aankomende) op een straatlengte achterstand zette. Tel daar ook nog eens bij op dat hij rap kan vertrekken, dus hier hebben we te maken met de eerste (en zeer serieuze) uitdager van de favoriet. Holiday Hangover (7) wist uit 16 starts nog maar één keer te winnen, maar vorig jaar verdiende hij in Stakes-gezelschap wel dik 75 mille. Hij is dan ook de grootverdiener in dit veld, maar bij zijn afgelopen twee starts zat het koersverloop bepaald niet mee. Hij heeft echter bewezen een lage 1.10 in de benen te hebben en dan zou hij in dit veld toch voorin mee kunnen doen. Hatikvah (4) bleek vorig jaar uit vier starts niet in staat tot grootse daden, maar vorige week liep hij stiekem best een goede kwalificatieproef, waarbij hij dichtbij derde werd achter twee uitgesproken jaargangcracks (Greenshoe en Super Schissel). Daarnaast koerst hij ook nog eens voor het eerst op lasix. Zou hier kunnen verrassen. Voor het trio-spel noem ik verder Totally Takter (1) en Lazzaro (5) nog. Met name van eerstgenoemde verwacht ik verbetering t.o.v. laatst. Stenhouse Hanover (10) klopte vorige week mijn favoriet nog voor de tweede plek, maar nu is zijn startnummer véél lastiger.


Plaats 1: Guaranteed (9)
Plaats 2: Pilot Discretion (8)
Plaats 3: Holiday Hangover (7)
Plaats 4: Hatikvah (4)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.