Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 24 mei

Voorbeschouwing The Meadowlands, vrijdag 24 mei 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 25 mei 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1

We trappen de vrijdagavond af met een bijzonder interessante race. Deze is uitgeschreven voor vijfjarigen en jonger, waar effectief vier subtoppers van het afgelopen tweejarigenseizoen (nu driejarigen, dus) het zullen opnemen tegen een viertal vier- en vijfjarigen. Het feit dat de driejarige Demon Onthe Hill (7) tot de "mindere" driejarigen van Marcus Melander behoort is eigenlijk een beangstigend idee, aangezien de Muscle Hill-zoon vorig jaar zo'n 140 k verdiende, waarbij hij diverse series van de Pennsylvania Sire Stakes (PASS) wist te winnen. Twee weken geleden maakte hij zijn seizoendebuut in zo'n serie van de PASS op de 1.000-meterbaan van The Meadows, maar daar stelde hij wat teleur. Van kop af was hij wat driftig, waarop hij met zo'n drie lengtes voorsprong de laatste rechte lijn indraaide, maar toen was de koek op en liet hij het volledig zitten. Zijn laatste optreden is dan ook een klein puntje van zorg, maar met die koers in de benen zal hij nu wat beter zijn en ik verwacht dat Sears hem dit keer vanuit het veld zal rijden om zijn dadendrang niet vroegtijdig aan te wakkeren. De vierjarige Omaha Omaha (3) geldt hier als een class-dropper, wat wil zeggen dat hij de afgelopen maanden wel voor hetere vuren heeft gestaan. Ideaal startnummer en de Double D blijft aan boord. Dover Dony (6) is ook al vier jaar en hij heeft een erg succesvolle wintercampagne op The Meadowlands achter de rug. Hij heeft dit jaar al 13 starts in de benen, maar de sleet lijkt er nog geenszins op te zitten en hier zou hij zijn fysieke voordeel t.o.v. de driejarigen kunnen uitbuiten. Ik weet niet wat er laatst met Winnerup (5) aan de hand was, maar hij kwam op Vernon Downs in een serie van de New York Sire Stakes spectaculair verbeterd voor de dag en met zijn overwinning verbeterde hij zijn PR met twee volle secondes. De koers werd weliswaar hard gemaakt door andere paarden en daar wist hij van te profiteren, maar hij won echt met een straatlengte voorsprong. White Tiger (1) beschikt over een vergelijkbaar profiel als nummer 7: als tweejarige verdiende hij bijna anderhalve ton en hij zat dicht tegen de top van de jaargang aan. Hij heeft hier natuurlijk prachtig geloot, maar het is de vraag of hij er bij zijn seizoendebuut al helemaal klaar voor is.


Plaats 1: Demon Onthe Hill (7)
Plaats 2: Omaha Omaha (3)
Plaats 3: Dover Dony (6)
Plaats 4: Winnerup (5)


RACE 2, pacers

De tweede is een Preferred voor merries en hier komen diverse uitgesproken cracks in actie. Vorige week tipte ik Kissin In The Sand (4) nog als winnaar in een Rainbow Blue-serie, maar de Amerikaanse Driejarige Merrie van het Jaar 2018 stelde van kop af toch een tikkeltje teleur. Ze heeft nu in ieder geval twee koersen in de benen en op basis van haar fenomenale prestaties van vorig jaar geef ik haar hier toch de voorkeur, zij het niet met volle overtuiging. Zo zal ze in ieder geval af moeten rekenen met Bettor Joy N (5), die de afgelopen maanden veel indruk wist te maken op Yonkers in de Blue Chip Series. Ze debuteert vanavond op The Big M en volgens trainer Jim King kan ze op een mijlsbaan nóg beter uit de voeten. Haar eindschot is misschien wel haar sterkste wapen en je zou kunnen zeggen dat haar winkansen toenemen indien er een hoog koerstempo wordt opgelegd. Van de stable-entry van Ron Burke is Bettorhaveanother (1) degene met de beste papieren. Bij haar laatste optreden maakte ze in een Preferred als deze in de slotfase verrassend genoeg nog terrein goed op Caviart Ally, en die wist vorige week mijn favoriet nog te kloppen. En haar startnummer (3) is nagenoeg perfect. Je krijgt stalgenoot Percy Bluechip (1a) er weliswaar gratis bij, maar op basis van haar laatste verrichting (toen ze een straatlengte achter nummer 5 van vanavond finishte) verwacht ik hier niet zoveel van haar. Ze vertrekt vanaf startnummer 6. Bettor's Up (3) bleek bij haar afgelopen twee starts enorm verbeterd te zijn onder de hoede van haar nieuwe trainer Nick Surick, maar vanavond treft ze wel aanzienlijk betere paarden. Ze vertrekt vanaf nummer 2. Overige afwijkende startnummers: Catch An Ace (2) vanaf 1 en Ideal Lifestyle A (6) vanaf 7.


Plaats 1: Kissin In The Sand (4)
Plaats 2: Bettor Joy N (5)
Plaats 3: Bettorhaveanother (1)
Plaats 4: Bettor's Up (3)


RACE 3, SERIE NEW JERSEY SIRE STAKES, 3-jarige merries (afd. 2)

Vanavond staat de tweede ronde van de New Jersey Sire Stakes (NJSS) op de rol, maar de eerste afdeling voor de merries is dusdanig matig bezet dat deze wordt verreden als "non-betting race", terwijl de hengsten precies in actie komen na het beëindigen van onze broadcast. Vorige week benoemde ik Evident Beauty (5) al als het beste paard uit haar serie, maar ik had wat twijfels over haar vorm i.v.m. twee niet bepaald overtuigende kwalificatieproeven. Die twijfels bleken volledig ongegrond, want bij het ingaan van de laatste bocht opende ze vanuit het dodenspoor de aanval op de leidende French Cafe, om haar vervolgens kinderlijk eenvoudig achter te laten. Met die koers in de benen zal ze waarschijnlijk nog wat scherper zijn en normaal gesproken gaat ze dit winnen. En dat zal ze waarschijnlijk doen aan een cote tussen de 1,20 en 1,40. Vorige week probeerde ik het nog met French Cafe (6), die van kop af de kans kreeg om het tempo onderweg wat te drukken, maar desondanks had ze geen enkel verweer tegen de slotaanval van de favoriet van vanavond. Die verrichting zal voor haar omgeving ook teleurstellend zijn geweest, want vanavond koerst ze voor het eerst op lasix. Dat laatste zou verbetering kunnen brengen, dus ik wil haar nog niet volledig uitsluiten voor de overwinning. Marveloustrix (1) kwam vorige week in actie in de op papier minder sterk bezette serie, en in de praktijk bleek de winnares dan ook dik twee seconden langzamer dan Evident Beauty. Toch scoorde de pupil van Stevie Smith een dikke voldoende met haar optreden als tweede aankomende en met haar startsnelheid (jaja, Steve nam vorige week zowaar initieel de kop op The Big M) is dit startnummer werkelijk perfect. Sister's Promise (2) maakte vorige week niet het seizoendebuut waar trainster Toscana op gehoopt zal hebben, want ze sprong meerdere keren. Op basis van haar prestaties van vorig jaar behoort ze hier in potentie toch tot de betere paarden. Solatire Hill (3) stelde vorige week ietwat teleur in de zwakker bezette serie, maar vanaf startnummer 10 kwam ze laatste paard te liggen en dan valt het bij een "vals" koersverloop ook niet mee om nog terrein goed te maken op de paarden aan het front. Nu vanaf een veel mooier nummer!


Plaats 1: Evident Beauty (5)
Plaats 2: French Cafe (6)
Plaats 3: Marveloustrix (1)
Plaats 4: Sister's Promise (2)


RACE 4, pacers

Vanuit sportief oogpunt is deze race eigenlijk een smetje op een verder mooie avond want hier komen claimers uit het bodemsegment in actie. Zonder dieptepunten geen hoogtepunten, zullen we maar zeggen, bovendien is deze koers speltechnisch gezien misschien wel interessanter dan de voorgaande drie. Oh My Joepa (3) is ronduit grillig in zijn prestaties, maar deze klasse is doorgaans sterker bezet en vorige week sprintte hij vanaf de laatste positie nog naar de vierde plek, vlak achter nummer 2 van vanavond. Vanaf dit startnummer zal zijn uitgangspositie een stuk gunstiger zijn en het is een kolfje naar de hand van de Double D om deze klus te klaren. Village Jackson (2) beschikt hier over de meest constante prestatiecurve, maar winnen gaat hem niet makkelijk af. Vorige week kreeg hij een perfecte koers voorgeschoteld door Gingras, maar toch wist hij het niet af te maken. Vanaf dit fraaie startnummer zou hij toch op zijn minst een plaatsje moeten kunnen belopen. Daylyn Horizon (6) probeerde het vorige week van kop af, maar het is een gegeven dat hij op zijn best is als hij op paarden kan jagen. Marcus Miller zal hem dit keer vermoedelijk wat afwachtender rijden en wanneer het koersverloop een beetje meezit zou hij zelfs kunnen winnen. Serious Major (9) vertrekt vanaf een lastig startnummer, maar op zijn goede dagen kan hij enorm snel starten. Mocht het hem toevallig lukken om relatief probleemloos aan kop te komen dan is hij nog niet zo 1-2-3 geklopt. Foxland (10) is een class-dropper en hij treft hier aanzienlijk mildere tegenstand dan anders, maar het startnummer maakt deze opdracht er niet gemakkelijker op.


Plaats 1: Oh My Joepa (3)
Plaats 2: Village Jackson (2)
Plaats 3: Daylyn Horizon (6)
Plaats 4: Serious Major (9)


RACE 5

Deze koers is uitgeschreven voor vijfjarigen en jonger die nog geen twee koersen (of 20.000 dollar) hebben gewonnen, en aangezien de thans vierjarige Southwind Chrome (6) vorig jaar maar één koers wist te winnen past hij hier precies mooi in. Laat duidelijk zijn dat hij er met zijn 80 k winsom belachelijk gedeclasseerd instaat, zo werd hij vorig jaar bijvoorbeeld tweede in de finale van de Empire Breeders Classic achter niemand minder dan Six Pack, waarbij hij 1.09,2 op de klokken zette. Vorige week deed hij het bij zijn seizoendebuut niet gek als vierde aankomende in een serie van de Graduate (wederom achter Six Pack) en hier is hij gewoon aan zijn stand verplicht om te winnen. De driejarige Pilot Discretion (4) wist vorige week bij zijn seizoendebuut direct imponerend te winnen in 1.10,3 en hij geldt na drie starts nog steeds als ongeslagen, maar met zijn winsom van 18 k past hij nog precies in deze koers. Hij behoort tot de 101 paarden die nog startgerechtigd zijn in de Hambletonian en het zou me niks verbazen als we hem daar in augustus ook daadwerkelijk in actie zien. Eerste uitdager. De inmiddels vijfjarige Stenhouse Hanover (9) verraste me vorige week met zijn startsnelheid, want vanaf nummer 10 had hij binnen een oogwenk de kop te pakken, waarop hij pas in de laatste meters werd achterhaald door nummer 4. Lazzaro (1) finishte vorige week op enige afstand als derde achter de nummers 4 en 9 en vanaf dit ideale nummer kan hij wederom een plaatsje belopen. voor een eventuele verrassing noem ik de vierjarige Biodetti Hanover (5) nog, die eerder deze maand pas debuteerde en bij zijn twee starts op Chester kwam hij heel aardig voor de dag. Hij begeeft zich nu wel in veel dieper water.


Plaats 1: Southwind Chrome (6)
Plaats 2: Pilot Discretion (4)
Plaats 3: Stenhouse Hanover (9)
Plaats 4: Lazzaro (1)


RACE 6

Tijd voor de Preferred Handicap van de avond. In een relatief klein veld maken diverse "monsters" hun opwachting. Ik lees de laatste tijd regelmatig dat er gerefereerd wordt aan Elitlopp-deelneemster Double Exposure als zijnde "de beste merrie ter wereld", maar die titel behoort toch echt toe aan Hannelore Hanover (7) wanneer zij in goede doen zou verkeren. Dat laatste is wel een dingetje, aangezien ze afgelopen jaar teleurstelde op Hambletonian-dag en in de rest van het seizoen werd ze alleen maar minder. Naar verluidt zou dat te maken hebben gehad met een probleem aan haar hartspier en vorige week wist ze in ieder geval haar kwalificatieproef te winnen vóór Gimpanzee. Bij haar seizoendebuut geef ik haar vooralsnog het voordeel van de twijfel, maar ik moet nog zien of ze haar extreem hoge oude niveau nog gaat halen. Muscle Diamond (4) wist vorige week bij zijn rentree op Chester bepaald niet te overtuigen, in de slotfase sprong hij zelfs nog in het geslagen veld, maar het is ook een gegeven dat hij verreweg het best tot zijn recht komt op deze baan. Andy Mac verkoos hem boven nummer 2 en ik ga met hem mee. JL Cruze (2) is de voormalige wereldrecordhouder (1.08,2 in de Graduate Final 2015), maar het lijkt erop dat de jaren langzamerhand beginnen te tellen voor hem. Vorige week sloeg hij bij zijn tweede start van het seizoen echter helemaal geen slecht figuur in een serie van de Mr Muscleman en normaal gesproken zal hij hier nog wat beter voor de dag komen. Phaetosive (1) is één van mijn absolute persoonlijke favorieten van de afgelopen seizoenen en twee weken geleden kwam ze imponerend voor de dag in haar kwalificatie, waar ze met een vlammende eindsprint niemand minder dan Manchego op ruime achterstand zette. Vorige week werd ze echter geschrapt in haar Graduate-serie vanwege tying-up (spierbevangenheid), waardoor ze nu bijna onmogelijk in topvorm kan zijn. Vanaf dit gunstige nummer neem ik haar toch mee in mijn trio en sta mij toe te benadrukken dat ik in de rest van dit seizoen hele mooie dingen van haar verwacht. Afgelopen winter kwam Two AM (3) hier ook een paar keer in actie in de Preferred met een derde plek als beste resultaat. Het lijkt me dan ook uitgesloten dat hij in het zomerseizoen wél zou kunnen winnen in deze klasse, al moet gezegd worden dat deze vijfjarige zich nog altijd door lijkt te ontwikkelen.


Plaats 1: Hannelore Hanover (7)
Plaats 2: Muscle Diamond (4)
Plaats 3: JL Cruze (2)
Plaats 4: Phaetosive (1)

 

RACE 7

We besluiten onze broadcast met een leuke, maar vooral open koers voor de middenklasse. De onstuimige Gold Medal Swan (6) koerste in november nog op Preferred- en Open Handicap-niveau en hij komt nu dus in actie in een veel lagere klasse. In feite zou hij deze koers schriftelijk af moeten kunnen doen, ware het niet dat hij bij zijn twee eerste optredens van dit jaar wel erg matig voor de dag kwam. Wild Smile (8) heeft de afgelopen maanden op een aanzienlijk hoger niveau gekoerst op Yonkers, maar het is alweer een tijd geleden dat ik hem op een mijlsbaan in actie heb gezien. Vanaf dit startnummer zal Sears hem vanuit het veld rijden en dan is hij toch afhankelijk van het koersverloop. Tot op heden was ik niet erg onder de indruk van Lucky Weekend (1), maar vorige week liep hij de beste koers uit zijn nog prille loopbaan door van kop af te winnen in 1.10,7. Dat was weliswaar op het bodemniveau en nu gaat hij dus twee klassen omhoog, maar in dit veld zie ik niet veel paarden die 1.10,7 kunnen lopen. Prachtig startnummer en dit keer met Andy Mac! Dark Pool (5) wist laatst een claimkoers te winnen op Yonkers en dat deed hij met een straatlengte voorsprong. Hij maakt nu een forse omhoog qua koersklasse en doorgaans pakt dat niet goed uit, maar deze klasse is meestal wat sterker bezet en de Cantab Hall-ruin lijkt me in vorm te zijn. Torkil (2) kwam vorige week ook in deze klasse in actie en toen wist hij niet te overtuigen. Deze week heeft hij wel wat gunstiger geloot, terwijl de bezetting net iets minder sterk is.


Plaats 1: Gold Medal Swan (6)
Plaats 2: Wild Smile (8)
Plaats 3: Lucky Weekend (1)
Plaats 4: Dark Pool (5)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.