Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 31 mei

Voorbeschouwing The Meadowlands, vrijdag 31 mei 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 1 juni 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1, pacers

We beginnen deze prachtige vrijdagavond met een merriekoers uit de bodemklasse. Een koersje om er in te komen, zeg maar. Major Maid (8) verhuisde een maand geleden van stal Bongiorno naar haar huidige trainer Eric Abbatiello. Doorgaans valt het niet mee om Bongiorno-paarden te verbeteren, maar het heeft er toch alle schijn van dat het Abbatiello is gelukt. Vorige week trof ze een mooi startnummer, maar desondanks was zij het die de laatste bocht door het dodenspoor diende te ronden. Uiteindelijk kreeg ze de koploopster (nummer 1 van vanavond) halverwege de laatste rechte lijn op de knieën, waarna ze nog genoeg moed overhad om de slotaanval van de favoriet te weerstaan. Het startnummer is nu een stuk lastiger, maar vorige week maakte ze dusdanig veel indruk dat ik haar hier toch de voorkeur geef. Al zou ik haar niet "kaal" voorop zetten. Keystone Nikki (2) is een class-dropper en doorgaans presteert ze goed op dit bodemniveau. Andy Mac aan boord en een mooi startnummer. Kanshebster. Gloria Pierre (1) bood vorige week nog lang weerstand aan mijn favoriet en vanaf dit ideale nummer zou ze weer met de voorste paarden mee moeten kunnen. Scott Zeron, vorige week de pikeur van dienst, geeft hier wel de voorkeur aan nummer 7 en dat is een klein puntje van zorg. Ook Lulu De Vie (3) geldt hier als een class-dropper en met The Captain op de sulky verwacht ik dat ze zich direct aan het front bevindt. Motu Moonbeam N (5) zakt hier in theorie zelfs meer dan één klasse en hier treft ze dus aanzienlijk mildere tegenstand dan anders. Ik kan me echter niet heugen dat ze wel eens op een mijlsbaan gekoerst heeft, dat zou hier zowel positief als negatief kunnen uitpakken.


Plaats 1: Major Maid (8)
Plaats 2: Keystone Nikki (2)
Plaats 3: Gloria Pierre (1)
Plaats 4: Lulu de Vie (3)


RACE 2, NEW JERSEY SIRE STAKES FINAL, 3-jr hengsten en ruins

De met 200.000 dollar gedoteerde NJSS-finale voor 3-jarige hengsten en ruins is één van de twee klapstukken van de avond; in race 6 volgt de edities voor merries. Greenshoe (3) was vorig jaar misschien al de meest besproken tweejarige draver en na zijn imponerende overwinning bij zijn seizoendebuut (twee weken geleden) is er aan die status niks veranderd. Het is eigenlijk heel simpel, zijn kwaaiste tegenstander is hijzelf. Als hij zich hier gedraagt dan gaat hij dit spelenderwijs winnen, maar twee weken geleden demonstreerde hij voorafgaand aan de koers dat zijn temperament hem nog danig in de weg zit. Springen of winnen, daar komt het op neer voor de huidige Hambletonian-favoriet. Reign of Honor (6) behoorde vorig jaar al tot de betere tweejarigen, maar dit jaar verliep het nog wat stroef met hem. Tot vorige week, waar hij vanuit het achterveld alles en iedereen voorbij kwam vliegen met een machtig eindschot. Mooi mid-pack startnummer en wat mij betreft favoriet voor plek twee, tenzij de favoriet zou falen.We hebben ook een Nederlandse vertegenwoordiger in de vorm van Soul Strong (8) van de mannen van Stable Why Not. Deze ruin heeft zich echt spectaculair ontwikkeld t.o.v. afgelopen najaar. Toen sloeg hij bij wijze van spreken zijn voorknieën er nog af, nu koerst hij zelfs zonder kniegamachen! Laatst wist hij te imponeren door zijn serie vanuit het dodenspoor te winnen in 1.10,2, maar hier wordt hij jammer genoeg niet beloond met het startnummer. Hoe dan ook, hij beschikt over genoeg macht en vermogen om op eigen kracht het e.e.a. te kunnen afdwingen, maar het zou hem ook helpen wanneer deze koers in een zo hoog mogelijk tempo wordt afgelegd. Een trio-klassering zit er met een beetje geluk zeker in. No Drama Please (7) probeerde het de afgelopen twee keer van kop af en beide keren liet hij het in de slotfase iets afweten. Vanaf dit startnummer is hij in feite gedwongen om vanuit het veld te koersen en wellicht komt dat zijn kansen juist ten goede. De andere Svanstedt-pupil, Sheena's Boy (10), treft het ook al niet met zijn startnummer. Hij kan echter wel enorm hard vertrekken en wellicht lukt het hem om relatief pijnvrij positie te vinden in de voorste gelederen. In dat geval dient hij niet onderschat te worden, laatst was hij al "best of the rest" achter Greenshoe.


Plaats 1: Greenshoe (3)
Plaats 2: Reign of Honor (6)
Plaats 3: Soul Strong (8)
Plaats 4: No Drama Please (7)


RACE 3

We vervolgen met een "gewone" koers voor de bodemklasse. Fiji (7) heeft een hele reeks starts in amateurkoersen achter de rug en deze campagne verliep niet bijster succesvol. Doordat hij de laatste maanden weinig verdiend heeft is hij nu wel startgerechtigd in deze bodemklasse en hier staat hij er gewoon gedeclasseerd in. Ieder ander resultaat dan een overwinning zal teleurstellend zijn voor trainer Abbatiello. Max Volo (4) heeft maar een matig rijtje achter zijn naam staan, maar in deze klasse is hij competetief en hij treft een mooi startnummer. Fox Cast (8) heeft het de afgelopen maanden niet onverdienstelijk gedaan in hogere klassen op Freehold, dus hier treft hij in theorie mildere tegenstand. Hij debuteert hier echter op een mijlsbaan en het is de vraag of dat positief dan wel negatief gaat uitpakken. Donato's Wish (1) treft hier een veel gunstiger nummer dan laatst (10) en met Andy Mac op de kar zou hij toch een prijsje moeten kunnen belopen. Masster Blue (3) is normaal gesproken ook een vaste gast op Freehold, maar totdat die baan eind augustus de poorten weer opent zal hij toch ergens anders zijn kostje moeten zien te verdienen. Dat zal op The Meadowlands normaal gesproken niet meevallen, maar hier treft hij in ieder geval een erg matig veld en een gunstig startnummer. En niemand minder dan Timmy T stapt op de kar.


Plaats 1: Fiji (7)
Plaats 2: Max Volo (4)
Plaats 3: Fox Cast (8)
Plaats 4: Donato's Wish (1)


RACE 4

De vierde is op papier gewoon een koers voor de middenklasse, maar effectief komen hier diverse driejarigen aan de start die we later dit jaar in de grotere Stakes-koersen zullen tegenkomen. Ik ga het hier proberen met de vierjarige merrie Pat Matters (3), die laatst wel een erg zwaar seizoendebuut voor haar kiezen kreeg in de Miss Versatility (een circuit voor de beste oudere merries in Noord-Amerika). Let wel, deze merrie werd vorig jaar nog met een neusje geklopt in een serie van de Filly Kentucky Futurity in 1.08,6, dus we hebben hier te maken met serieuze klasse. Ze zal dan echter wel moeten afrekenen met de eveneens vierjarige Canadees Say You Do (5), die de laatste weken uitstekend op dreef is op deze baan. Super Schissel (9) was vorig jaar één van de allerbeste tweejarige hengsten en hier maakt hij seizoendebuut, op weg naar de Hambletonian. Op basis van zijn laatste kwalificatieproef lijkt hij mij al aardig scherp, al helpt het startnummer hem niet. Warrior One (1) kunt u zich wellicht nog herinneren uit het voorjaar, toen hij hier in drie series én in de finale van de Walner Series telkens tweede werd. Hij beschikt misschien niet over dezelfde potentie als de overige driejarigen in deze race, maar hij beschikt over bewezen vorm en hij treft een ideaal startnummer. Don't Let'Em (4) won vorig jaar de Peter Haughton Memorial, misschien wel de meest prestigieuze tweejarigenkoers, en vanaf dat moment gold hij eventjes als favoriet voor de Hambletonian 2019. De rest van zijn seizoen ging echter voor een groot deel verloren door heel veel galoppades, waarop zijn status kelderde. Hij maakt hier zijn seizoendebuut, nadat hij vorige week zijn kwalificatieproef met een goed eindschot wist te winnen. Het feit dat Marcus Johansson, de echtgenoot van de trainster, hier opstapt impliceert waarschijnlijk dat het resultaat ondergeschikt is aan de opbouw naar de Hambletonian en ik verwacht eigenlijk een passieve rit. Qua rauwe potentie is dit echter misschien wel het beste paard van allemaal, dus helemaal uit het spel weglaten lijkt me ook niet raadzaam.


Plaats 1: Pat Matters (3)
Plaats 2: Say You Do (5)
Plaats 3: Super Schissel (9)
Plaats 4: Warrior One (1)


RACE 5

Deze koers is voor dravers die nog geen twee koersen hebben gewonnen en hier neemt een zestal driejarigen het op tegen oudere paarden. Eén van die oudere paarden is Stenhouse Hanover (6), die bij zijn afgelopen drie starts telkens tweede werd achter Summit In Sight dan wel Pilot Discretion. De driejarigen die hij hier tegenkomt zijn een stuk minder getalenteerd dan het hiervoor genoemde duo en deze startraket treft hier een werkelijk perfect startnummer. Het zou me eigenlijk vies tegenvallen wanneer hij dit niet zou winnen. De driejarige Totally Takter (2) kwam begin deze maand uitstekend voor de dag bij zijn debuut, toen hij van kop af bijna wist te winnen. Laatst versprong hij zijn kansen vlak na de start en dat zal veel te maken hebben met zijn groenigheid, maar hij beschikt in ieder geval over de snelheid om voorin mee te kunnen doen, zeker vanaf dit startnummer. Lucius Vorenus (5) kwam eerder dit jaar in actie in eerst de Walner Series en vervolgens in de series voor de NJSS en dat was simpelweg te hoog gegrepen. Trainer Holloway heeft best verwachtingen van hem en in dit veld hoort hij in feite in het trio te lopen. Experienced Action (4) debuteerde hier begin april en finishte daarbij ongeplaatst, al was zijn kilometertijd (1.11,7) hoopvol stemmend. Bij zijn daaropvolgende starts heeft hij echter niet weten te bevestigen, maar hier treft hij aanzienlijk mildere tegenstand. Talkoholic (8) deed het vorige week, ondanks een zwaar parcours, niet onverdienstelijk in een amateurkoers en hier zou ze het leeftijdsverschil met haar jongere concurrenten misschien kunnen uitbuiten.


Plaats 1: Stenhouse Hanover (6)
Plaats 2: Totally Takter (2)
Plaats 3: Lucius Vorenus (5)
Plaats 4: Experienced Action (4)


RACE 6, NEW JERSEY SIRE STAKES FINAL, 3-jr merries

Net als bij de hengsten is er ook in de merrie-afdeling sprake van een grote favoriet, al is Evident Beauty (7) een stuk betrouwbaarder dan haar mannelijke evenknie. Ze kwam dit jaar twee keer in actie, beide keren in series voor de NJSS, en beide keren kwam ze alles en iedereen voorbij vliegen in de slotfase. Er bestaat geen enkele reden om te denken dat ze dat nu niet zal doen. French Cafe (5) probeerde het de afgelopen twee keer telkens van kop af, maar beide keren bleek ze niet opgewassen tegen de favoriet van vanavond. Ze koerst nu voor de tweede keer op lasix, waardoor ze het wellicht wat beter af zal maken dan laatst (toen ze wel erg gemakkelijk de witte vlag streek). Op basis van de series is Starita (9) hier de meest voorname uitdaagster van de favoriet, al maakt dit startnummer het wel lastig. Ze kan goed vertrekken en Brennan, The Minister Of Speed, zal ongetwijfeld gas geven van start af. Wanneer dat niet teveel krachten kost dan finisht ze hier normaal gesproken in het trio. Miss Trixton (2) lijkt zich onopvallend per start te verbeteren en vanaf dit mooie startnummer én met The White Knight aan boord neem ik haar mee voor de plaatsen. Op basis van vorig jaar zou Whispering Oaks (10) hier waarschijnlijk favoriet zijn geweest, maar dit jaar heeft ze nog niet weten te imponeren. Met twee starts in de benen zal haar vorm in ieder geval groeiende zijn en dat is ook echt nodig om vanaf dit lastige startnummer een prijsje te kunnen belopen.


Plaats 1: Evident Beauty (7)
Plaats 2: French Cafe (5)
Plaats 3: Starita (9)
Plaats 4: Miss Trixton (2)

 

RACE 7

In de afsluiter van onze broadcast komen dravers in actie, net één klasse boven het bodemniveau. Het zou me erg verbazen wanneer Gold Medal Swan (1) dit niet zou winnen, zeker na zijn ijzersterke optreden van vorige week. In een hogere klasse dan deze kwam hij toen, ondanks een onvoordelig parcours, slechts een neusje tekort voor de overwinning. Deze ruin koerste afgelopen najaar nog op Preferred- en Open Handicap-niveau, om maar aan te geven hoe belachelijk gedeclasseerd hij er eigenlijk in staat. U heeft zijn naam in voorgaande maanden regelmatig voorbij zien komen: Shady McCoy (9). Ik heb persoonlijk namelijk een zwak voor deze ijzervreter en ik laat hem dan eigenlijk ook nooit onbesproken. De afgelopen weken heeft hij het geprobeerd op de baan van Chester, maar nu is hij weer terug op The Big M en de laatste keer dat hij in deze lage klasse van start ging resulteerde in een overwinning. Het startnummer is lastig, maar als het moet dan kan hij behoorlijk vertrekken, bovendien behoeft een bocht door het dodenspoor voor hem niet fataal te zijn. Veyron (3) is ook al een class-dropper, bovendien koerst hij hier voor het eerst op lasix. Tegen dit soort paarden is hij eigenlijk aan zijn stand verplicht om in het trio te finishen. Possessed Fashion (2) is een voormalige jaargangcrack, die als ruin echter "veroordeeld" was tot doorkoersen, waar zijn leeftijdsgenoten hun carrière vervolgden in de fokkerij. Op zijn goede dagen heeft hij nog een lage 1.10 in de benen en vanaf dit fraaie nummer zou hij wellicht kunnen verrassen. Levitation (10) was de afgelopen weken uitstekend op dreef, maar hier gaat hij een klasse omhoog en dan treft hij dit erbarmelijke startnummer. Dan gebruik ik eigenlijk liever Montepulciano (5) (nu met Sears!) om mijn trio-spel mee te completeren.


Plaats 1: Gold Medal Swan (1)
Plaats 2: Shady McCoy (9)
Plaats 3: Veyron (3)
Plaats 4: Possessed Fashion (2)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.