Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 7 juni

Voorbeschouwing The Meadowlands, vrijdag 7 juni 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 8 juni 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1, pacers

Het wordt een drukke nacht voor me, aangezien 750 kilometer verderop o.a. de series voor de Goodtimes Stakes en de Armbro Flight Stakes worden verreden op de baan van Mohawk in Canada. Wellicht blik ik volgende week met u vooruit op de finales. De avond op the Meadowlands is een stuk minder glamoureus dan die op Mohawk, al is de baan met de hoogste spelomzet van Noord-Amerika (the Meadowlands, dus) vanuit speltechnisch oogpunt altijd interessant. We beginnen met een amateurkoers, waar Serious Major (7) als groot favoriet van start zal gaan. Hij kan verschrikkelijk snel vertrekken en Hannah Miller is de succesvolste amateurrijdster van Noord-Amerika, dit mag dus eigenlijk niet mis gaan. Al zijn er in deze amateurkoersen natuurlijk al gekkere dingen gebeurd. Just N Berlander (8) is lang niet zo snel van start als de favoriet, maar hij moet het dan ook vooral hebben van zijn eindschot. Vanaf dit startnummer is hij dan wel gebaat bij, of misschien zelfs afhankelijk van, een hoog koerstempo. Jackamino (4) finishte bij zijn laatste drie pogingen in dit circuit telkens als tweede of derde, die serie zou hij hier zomaar in stand kunnen houden. Jacksrluckytoo (10) heeft natuurlijk geen best startnummer geloot, maar hij kan heel behoorlijk vertrekken en rijder Harmon is zeer ervaren. De piepjonge Tyler Miller is een stuk minder geroutineerd, maar de zoon van Andy Miller (en dus de neef van Hannah, die rijdt met nummer 7) lijkt wel het talent van zijn vader te hebben meegekregen. Hij komt in actie met Thunder Some Where (5), die vorige week op Tioga bijna van kop af wist te winnen. Vanaf dit nummer wacht hem waarschijnlijk een gunstig parcours en in dat geval zou hij een prijsje kunnen belopen.


Plaats 1: Serious Major (7)
Plaats 2: Just N Berlander (8)
Plaats 3: Jackamino (4)
Plaats 4: Jacksrluckytoo (10)


RACE 2, pacers

In de tweede race komen claimers uit het middensegment in actie. Four Staces (2) wist gedurende het winterseizoen aan de lopende band dit soort koersen te winnen, maar bij zijn laatste optredens presteerde hij duidelijk minder. Na een korte pauze heeft hij nu weer een koers in de benen en wanneer hij hier weer in dezelfde vorm verkeert als drie maanden geleden dan zie ik hem nauwelijks geklopt worden. Saillant detail is echter wel dat de Double D, die nummer 2 naar een hele reeks overwinningen heeft gestuurd, hier de voorkeur geeft aan Starsky's Dream N (7). Deze Nieuw-Zeelander koerst normaliter in een hogere klasse en treft hier dus tegenstand van minder kaliber, de vraag is alleen hoe hij uit de voeten kan over een mijlsbaan. Maar de keuze van Dexter Dunn zou natuurlijk een vingerwijzing kunnen zijn. Sports Vision (6) veranderde onlangs van trainer en afgaand op zijn afgelopen kwalificatieproef (waar hij o.a. nummer 4 van vanavond met speels gemak voorbij liep) heeft dat verbetering gebracht. Net als mijn favoriet kennen we Pop Pop Joe (4) maar al te goed van afgelopen winterseizoen. En ook Joe wist een aantal van dit soort koersen te winnen, maar zijn vorm lijkt zich toch op een hellend vlak te begeven. Met Timmy T op de kar zal hij het nodige spel trekken, maar om mijn trio-spel te completeren gebruik ik eigenlijk liever Skyway Billy (3), die eindelijk weer eens gunstig heeft geloot.


Plaats 1: Four Staces (2)
Plaats 2: Starsky's Dream (7)
Plaats 3: Sports Vision (6)
Plaats 4: Skyway Billy (3)


RACE 3

Vorige week zat ik me te verkneukelen over het feit dat Fiji (1) van start ging aan een cote van 4,20, maar nadat hij vanaf startnummer 7 veel werk moest verzetten om aan kop te komen veranderde mijn gemoedstoestand al snel. Hij moest die inspanning in de slotfase inderdaad uiteindelijk bekopen, al scoorde hij nog wel een voldoende met zijn derde plek. Vanaf dit startnummer is de weg naar de koppositie een stuk eenvoudiger, dus ik ga voor de herkansing. Voss Volo (10) is een class-dropper en hij treft hier veel mildere tegenstand dan anders. Voor een niet overdreven snelle beginner is dit startnummer natuurlijk niet om vrolijk van te worden en normaal gesproken zal hij teveel terrein goed moeten maken op mijn favoriet. Anderzijds is Callahan wel de rijder bij uitstek om een paard sneller achter de auto vandaan te krijgen en mocht dat hier lukken dan is eigenlijk niets uitgesloten. Lindy's Best Yet (3) is op zijn best wanneer hij zo lang mogelijk een rug kan volgen, om het vervolgens op speed af te maken. Vanaf dit startnummer is een dergelijk parcours niet ondenkbaar en een klassering moet er zeker in zitten. En wanneer echt alles meezit dan valt zelfs een overwinning niet helemaal uit te sluiten. Masster Blue (8) werd vorige week na een zuinig koersverloop uitstekend tweede, waarbij hij mijn favoriet van vanavond met een neusje wist te kloppen. Vanaf dit startnummer zal hij niet opnieuw zo'n droomparcours krijgen voorgeschoteld, bovendien verkiest Timmy T dit keer Ferriswheel Junkie (9) boven hem. Ik ga mee met Tetrick. P L Layla (4) komt voor het eerst uit voor een nieuwe trainer en op basis van haar kwalificatieproef zou ze wel eens verbeterd kunnen zijn. Zoals u wellicht inmiddels weet laat ik de Double D niet graag buiten mijn spel.


Plaats 1: Fiji (1)
Plaats 2: Voss Volo (10)
Plaats 3: Lindy's Best Yet (3)
Plaats 4: Ferriswheel Junkie (9)


RACE 4, pacers

Net als in race 2 komen hier weer claimers in actie, zij het dit keer in de bodemklasse. McCito (7) werd bij zijn afgelopen twee starts telkens tweede achter Serious Major (vanavond actief in race 1) en hier komt hij zeker geen beter paarden tegen. Andy Mac is vanavond actief in Canada, maar Sears is natuurlijk de best mogelijke vervanger. Favoriet. Hij zal echter wel moeten afrekenen met de oude strijder Camwiser (2), die (meer dan mijn favoriet) het vermogen heeft om onderweg het een en ander af te dwingen. Dit keer met de Double D! Daylyn Horizon (1) is het type paard dat onderweg alles op maat moet krijgen om vervolgens in de finale fase venijnig af te kunnen komen. Een dergelijk parcours zit er vanaf dit startnummer best in, al zou datzelfde nummer juist verraderlijk kunnen zijn voor deze langzame vertrekker. Sir Richie N (3) ging vorige week van de benen, juist op het moment dat hij aan een opmars bezig was. Zonder fouten hoort hij in een veld als deze minimaal een prijsje te kunnen belopen. I'm Sid The Kid (8) is in deze klasse absoluut competitief, maar hij is van zichzelf al een langzame vertrekker en nu stapt ook Steve Smith nog eens op. Dat betekent dat hij vrijwel zeker aan de staart van het veld gaat belanden, waardoor hij alleen een kansje maakt wanneer deze koers in een moordend tempo wordt verreden. En een dergelijk scenario is niet onmogelijk, maar ook niet waarschijnlijk.


Plaats 1: McCito (7)
Plaats 2: Camwiser (2)
Plaats 3: Daylyn Horizon (1)
Plaats 4: Sir Richie N (3)


RACE 5

In race 5 komen dravers in actie, twee treden onder de Preferred-klasse en in theorie is dit het sportieve hoogtepunt van de avond. Voormalig wereldrecordhouder (en nog altijd de huidige houder van het baanrecord) J L Cruze (5) is vermoedelijk over zijn hoogtepunt en het lijkt me niet waarschijnlijk dat hij nog grootse successen zal behalen op FFA-niveau. Vorige week zakte hij al een niveau onder de Preferred-klasse, maar dat bood nog geen uitkomst. Hij liep toen wel "gewoon" een kilometertijd van 1.09,4 en daar zou hij in deze klasse toch een heel eind mee moeten komen. Ik geef hem hier vooralsnog de voorkeur, zij het niet met volle overtuiging. De oude Franse ruin Very Very Fast (7) lijkt beter dan ooit, zeker na een recente trainerswissel. Afgelopen weekend debuteerde hij voor stal Bongiorno op de baan van Pocono, waar hij achter Such An Angel zijn PR aanscherpte tot 1.10,2. Ik geloof niet dat ik hem in Amerika wel eens op een mijlsbaan in actie heb gezien, maar gezien zijn Franse (Vincennes-) verleden zou dat geen item hoeven zijn. Perlucky (8) finishte vorige week nipt vóór mijn favoriet, na een zeer snelle afsluiting vanuit het achterveld. Vanaf dit startnummer komt hij hoogstwaarschijnlijk weer laatste te liggen en daarmee wordt hij afhankelijk van het koersverloop. Bij een harde koers heeft hij naar mijn smaak toch een winkans en bij een cote van 5-1 of hoger denk ik toch dat ik hem voor een paar euro's winnend ga spelen. Fashion Creditor (3) behoort hier tot de betere paarden, terwijl Lindy's Big Bang (1) op basis van zijn gunstige startnummer wellicht zou kunnen


Plaats 1: J L Cruze (5)
Plaats 2: Very Very Fast (7)
Plaats 3: Perlucky (8)
Plaats 4: Fashion Creditor (3)


RACE 6, pacers

We vervolgen met een merriekoers op bodemniveau. Vorige week opende ik de vrijdag op een haar na met een winnaar aan 14-1, maar het geweldige eindschot van Major Maid kwam nét te laat. Stonebridge Pearl (3) trok die avond mee in haar kielzog en liet vanuit het verre achterveld eveneens een flitsend eindschot zien, maar ze moest simpelweg van te ver komen. Nu zakt ze een klasse en ze treft ook nog eens een veel gunstiger startnummer dan vorige week, met de agressieve Callahan op de kar zou ze een goede uitgangspositie moeten kunnen vinden. John's One Desire (10) kwam vorige week ook in deze klasse in actie en toen liet ze vanuit het achterveld een geweldig eindschot liet zien, waarmee ze slechts een halsje tekort kwam op nummer 4 van vanavond. Het startnummer is nu nóg lastiger, maar het feit dat Tyler Buter hier Steve Smith vervangt vind ik superinteressant. Wellicht vertrekt ze nu wat sneller en wanneer ze een goede uitgangspositie weet te vinden dan gaat ze met haar sterke eindschot ver komen. Fox Valley Hermia (7) won dit jaar al acht koersen, maar deed dat doorgaans op Freehold. The Meadowlands is dan toch andere koek, al klinkt trainer Surick wel erg optimistisch. Anotherprettyface (6) werd vorige week derde in deze koers (achter resp. 4- 10) en ik verwacht hier een vergelijkbare prestatie. Pirinea's Princess (4) won deze koers vorige week, maar toen zat het koersverloop ook niet bepaald tegen. Ik denk dat ze vanavond voor een aanzienlijk zwaardere opdracht staat en op basis van het mooie startnummer én de Double D aan boord neem ik liever Fear My Shadow (2) mee in mijn trio-spel.


Plaats 1: Stonebridge Pearl (3)
Plaats 2: John's One Desire (10)
Plaats 3: Fox Valley Hermia (7)
Plaats 4: Anotherprettyface (2)

 

RACE 7

De afsluiter van onze broadcast is wat mij betreft het sportieve hoogtepunt van de avond. Hier nemen twee driejarige supertalenten (de nummers 1 en 2) het op tegen een achttal vierjarigen. Say You Do (9) lijkt sinds zijn overkomst uit Canada per start te verbeteren en de manier hoe hij vorige week zijn tegenstand van kop af declasseerde (in 1.09,5) was ronduit imponerend. Nu treft hij wel een véél lastiger startnummer, maar hij kan ook erg hard vertrekken en ik verwacht een agressieve Tyler Buter van start af. Mocht hij relatief probleemloos aan kop komen dan zie ik hem sowieso nooit meer geklopt worden, maar zelfs wanneer het onderweg een beetje tegen zit heeft hij nog een goede winkans. Favoriet! Fashionwoodchopper (5) kwam de afgelopen twee keer in actie in series voor de Graduate Series, een circuit voor de allerbeste vierjarigen, en daar beet hij zijn tanden stuk op de supercracks Six Pack en Atlanta. De tegenstand van vanavond is van een hele andere orde en eigenlijk is hij aan zijn stand verplicht om minimaal in het trio te finishen. My Lindy Winner (4) versprong vorige week zijn kansen, maar normaal gesproken is hij zeer stabiel en vanaf dit startnummer hoort hij mee te doen om eremetaal. Let wel: bij zijn voorgaande start wist hij met een sterk eindschot de lang leidende Say You Do nog te achterhalen voor de tweede plek. Princess Deo (1) en Don't Let'Em (2) behoorden vorig jaar allebei tot de allerbeste tweejarigen en qua puur talent hoeven ze waarschijnlijk voor niemand onder te doen. Ze maken hier echter hun seizoendebuut en er komen natuurlijk veel belangrijkere koersen aan dan deze. Derhalve neem ik liever On The Ropes (7) mee in mijn trio, die zich behoorlijk lijkt te hebben ontwikkeld t.o.v. vorig jaar.


Plaats 1: Say You Do (9)
Plaats 2: Fashionwoodchopper (5)
Plaats 3: My Lindy Winner (4)
Plaats 4: On The Ropes (7)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.