Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 21 juni

Voorbeschouwing The Meadowlands, vrijdag 21 juni 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 22 juni 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1

Morgen (zaterdag) is er het nodige geweld op Pocono (series Sun Stakes, de finales zijn een week later), maar vanavond biedt the Meadowlands ook een mooi programma. Zo komen er één of meerdere waarschijnlijke starters in de Hambletonian in actie, al is het niet waarschijnlijk dat we die al in deze koers- voor driejarige maidens- tegen zullen komen. Al kwam Galixton (5) laatst verrassend sterk voor de dag in de finale van de New Jersey Sire Stakes, waar hij als derde aankomende zijn record fors aanscherpte tot 1.09,6. Maar hij is dan ook niet startgerechtigd in de Hambo. Hoe dan ook, wanneer hij hier een vergelijkbare prestatie neerzet als laatst dan is hij hier het te kloppen paard. Flippen Creek (4) maakt hier zijn seizoendebuut, nadat hij er vorige week in zijn kwalificatie (overigens ruim achter Gimpanzee) heel behoorlijk uitzag. Deze hengst deed het vorig jaar uitstekend in de Pennsylvania Sire Stakes, wat wijst op de nodige potentie, en vanaf dit fraaie startnummer wil ik hem sowieso betrekken bij mijn duo- en trio-spel. Hatikvah (8) is een week of zes geleden verhuisd van de stal van Linda Toscano naar die van Marcus Melander en op basis van zijn kwalificatieproef van vorige week lijkt hij al behoorlijk verbeterd te zijn. Dit startnummer is lastig, maar wanneer hij blijft draven (dat was bij Toscano een groot probleem) dan is hij snel genoeg om zelfs de kop te kunnen nemen. De kapitaal gefokte Totally Takter (1), een ¾-broer van Ariana G en All The Time, heeft zijn afstamming nog weinig eer aangedaan. Wellicht weet hij zich vanaf dit ideale startnummer te plaatsen? Cheap Tricks (6) is één van de snelste paarden van dit veld, maar hij is ook superonbetrouwbaar. Vorige week ging hij van start als groot favoriet, maar hij zag er niet bepaald okselfris uit wat uiteindelijk resulteerde in een galoppade. Een koers als deze zou hij best kunnen winnen, maar het tandem Gingras/Burke zal waarschijnlijk van start gaan als favoriet en dit paard vertegenwoordigt geen enkele spelwaarde. Ik laat hem los en neem liever Winning Habit (10) mee in mijn trio.


Plaats 1: Galixton (5)
Plaats 2: Flippen Creek (4)
Plaats 3: Hatikvah (8)
Plaats 4: Totally Takter (1)


RACE 2, serie RAINBOW BLUE SERIES (pacermerries)

Caviart Ally (1) is al vanaf het begin van het seizoen in absolute topvorm, maar de afgelopen drie keer beet ze haar tanden stuk op het fenomeen Shartin N. Die ontbreekt nu en ik zie haar hier gewoon niet geklopt worden. Al zal dat ook wel blijken aan haar uiteindelijke cote. Apple Bottom Jeans (5) is van nature al een startkatapult en met Corey Callahan op de kar weet je dan eigenlijk zeker dat ze hier de kop gaat nemen. Vorige week liep ze in een kwalificatieproef haar snelste kilometertijd van het seizoen (1.07,7), met haar vorm zit het dus wel snor. Eerste uitdaagster. Kissin In The Sand (2), afgelopen jaar nog verkozen tot 3-jarige pacermerrie van het jaar, heeft het dit seizoen als vierjarige vooralsnog moeilijk tegen de oudere FFA-merries. Ik vermoed dat ze hier positie gaat vinden op de rug van de koploopster (5) en in dat geval zou ze toch gewoon in het trio moeten kunnen lopen. Don’t Think Twice A (3) finishte vorige week (finale Roses Are Red op Mohawk) nog ruim vóór Kissin In The Sand, maar ze trof toen ook een veel gunstiger koersverloop. Ze beschikt echter over een geweldig eindschot en in dit mini-veld maakt ze absoluut een kans om naar een klassering te sprinten.


Plaats 1: Caviart Ally (1)
Plaats 2: Apple Bottom Jeans (5)
Plaats 3: Kissin In The Sand (2)
Plaats 4: Don’t Think Twice A (3)


RACE 3

In de derde gaat een vijfjarige het opnemen tegen een veld vol met getalenteerde driejarigen. Die vijfjarige is Stenhouse Hanover (3) en tot op heden heeft hij één keer weten te winnen uit 37 (!) starts. Dat is niet bepaald een imponerend statistiekje, maar toch heeft hij mij dit seizoen meerdere keren verrast met een sterk eindschot. Vorige week sprong hij achter de auto, en dat doet hij helaas wel vaker, maar vervolgens wist hij na een volledig parcours in het dodenspoor nog netjes derde te worden. Nu treft hij een mooi nummer en dit keer stapt Timmy T op de kar! Hij gaat hier zeker geen favoriet worden, maar wanneer hij blijft draven dan geef ik hem een absolute topkans en ik ga all-in! Star Track Hanover (5) zal normaal gesproken van start gaan als toto-favoriet en feit is dat hij zijn laatste koers wist te winnen vóór mijn favoriet van vanavond. Toen kreeg hij vanaf startnummer 1 echter een ideaal parcours vanaf de rug van de koploper, terwijl Stenhouse vanaf nummer 10 van ver moest komen. Uiteindelijk was de fotofinish-apparatuur nodig om de winnaar aan te kunnen wijzen, deze twee ontlopen elkaar op dit moment nauwelijks. De kapitaal gefokte Personal Paradise (10), als jaarling geveild voor 265.000 dollar, wist laatst op Pocono van kop af te winnen in een nieuw PR van 1.10,6. Nu treft hij het bepaald niet met zijn startnummer, maar feit is dat hij heel hard kan beginnen en Svanstedt kennende gaat hij dat ook doen. Dat zou echter wel veel energie kunnen kosten. Miss Trixton (2) wist vorige week mijn favoriet van vanavond nog te kloppen voor de tweede plek, al was dat wel na een superzuinig parcours. Vanaf dit startnummer is dat laatste hier ook weer goed mogelijk en ze maakt absoluut kans op een trio-klassering. De Zweeds gefokte Malibu S (8) is een halfzus van het fenomeen Walner. Ze doet op nog geen enkele manier aan haar beroemde broer denken, al liep ze hier begin april best twee aardige kwalificatieproeven. De afgelopen keren versprong ze haar kansen echter en vanavond komt ze voor het eerst aan de start met hopples. Mocht dat uitkomst bieden dan zou ze hier kunnen verrassen.


Plaats 1: Stenhouse Hanover (3)
Plaats 2: Star Track Hanover (5)
Plaats 3: Personal Paradise (10)
Plaats 4: Miss Trixton (2)


RACE 4, pacers

Na een koers met allerlei jeugdig talent belanden we nu in de spelonken van van de claimers uit het laagste segment. Village Jackson (8) wist vorige week vrij overtuigend te winnen vóór McCito (7), al kreeg laatstgenoemde toen ook een veel lastiger koersverloop aan zijn ribben. Ik denk dat Andy Miller de rollen vanavond gaat omdraaien, temeer omdat de 8 vermoedelijk in het achterveld gaat belanden. Het lijkt erop dat Mateo (6) hier helemaal over het hoofd gezien gaat worden, maar deze class-dropper treft nu toch aanzienlijk mildere tegenstand dan bij zijn laatste starts. Pas op! Bank Sea (2) beschikt over een aardig eindschot en vertrekt vanaf een perfect nummer, terwijl Titus Seelster (4) vorige week als derde aankomende nog veel terrein goedmaakte op de nummers 8 en 7.


Plaats 1: McCito (7)
Plaats 2: Bank Sea (2)
Plaats 3: Mateo (6)
Plaats 4: Village Jackson (8)


RACE 5

We vervolgen met een hele aardige koers voor dravers uit het middensegment. Perlucky (4) koerste begin mei nog op Open Handicap-niveau op Yonkers, maar na een aantal pechvolle koersen is hij nu meerdere klassen gezakt naar dit niveau. Bij zijn voorlaatste start bewees hij nog een lage 1.09 in de benen te hebben en dan sta je hier dus gedeclasseerd in. On The Ropes (1) kreeg vorige week een pittige koers voor zijn kiezen, maar het had niet veel gescheeld of hij had gewonnen. Vanaf dit droomnummer geldt hij als eerste uitdager. Henderson Seelster (2) galoppeert net zo gemakkelijk als hij ademhaalt, dus een status als bankpaard zal hij niet zo snel verdienen. Dravende weg behoort hij echter wel tot de snelste paarden in dit veld en wanneer hij zich gedraagt dan is hij aan zijn stand verplicht om in het trio te lopen. De trouwe Max Volo (3), dit jaar al met 22 starts in de benen, doet altijd zijn best maar hij is nu in een klasse beland die doorgaans net iets te hoog gegrepen blijkt te zijn. Op basis van vorm en startnummer neem ik hem toch mee op de derde plek van mijn trio, net als Prince Of Minto (5).


Plaats 1: Perlucky (4)
Plaats 2: On The Ropes (1)
Plaats 3: Henderson Seelster (2)
Plaats 4: Prince Of Minto (5)


RACE 6, serie GRADUATE SERIES (4-jarigen)

De vierde ronde van de Graduate Series wordt vanavond verreden in twee afdelingen. De tweede afdeling, met toppers als Six Pack, Phaetosive en Fiftydallarbill, wordt jammer genoeg precies na het beëindigen van onze broadcast verreden. Gelukkig treffen wij echter de sterkst bezette afdeling en dit belooft een knaller te worden. Crystal Fashion (2), vorig jaar winnaar van de Canadian Trotting Classic (“de Canadese Hambo”), begon ietwat moeizaam aan het seizoen maar lijkt inmiddels in topvorm te zijn. Twee weken geleden liet hij op Tioga van kop af Fiftydallarbill, Six Pack én Phaetosive volledig kansloos en vanaf dit startnummer gaat hij waarschijnlijk weer de kop nemen. In dat geval is hij het te kloppen paard, al ontbreekt het hier niet bepaald aan tegenstanders van allure. Zo was Atlanta (8) de afgelopen twee weken fantastisch op Mohawk, waar ze in de finale van de Armbro Flight Stakes een nieuw Canadees record vestigde (1.08,6). Ze treft nu in de breedte echter een sterker veld, vanaf een veel lastiger startnummer. Åke Svanstedt is als mede-eigenaar verplicht om Plunge Blue Chip (5) te rijden, maar ik geloof dat stalgenoot Muscle M Up (6) hier meer kans maakt. Dexter Dunn was met hem aangegeven, maar tot mijn verbazing geeft de Double D hier de voorkeur aan de 7, waardoor Andy Miller de rit nu oppikt. Deze Muscle Hill-zoon behoorde vorig jaar onder de hoede van Jim Campbell niet eens tot de subtop van zijn jaargang, maar bij Svanstedt is hij spectaculair verbeterd. Half mei kwam hij hier aan de start in de eerste ronde van de Graduate en toen wist hij mijn favoriet van vanavond te kloppen in 1.09,2. En laatst werd hij (wederom in een Graduate-serie) op Tioga maar nipt geklopt door nummer 3 van vanavond. Custom Cantab (3) won twee weken geleden dus van kop af, maar die positie gaat hij hier normaal gesproken niet bereiken. De kans op een gunstig koersverloop is wel behoorlijk aanwezig en met een beetje geluk finisht hij in het trio. Tenslotte nog aandacht voor Manchego (7), die ogenschijnlijk matig aan het seizoen is begonnen. Ze wist zich laatst niet te plaatsen voor de finale van de Armbro Flight Stakes, maar na een dramatisch parcours liet ze toch een snel laatste kwart zien (1.05,0). Ik vermoed dat haar vorm beter is dan het lijkt en het feit dat de Double D haar verkiest boven nummer 6 versterkt dat vermoeden alleen maar. Pas op!


Plaats 1: Crystal Fashion (2)
Plaats 2: Atlanta (8)
Plaats 3: Muscle M Up (6)
Plaats 4: Manchego (7)

 

RACE 7

We besluiten onze broadcast met een ontzettend interessante Conditioned Trot, waar een viertal driejarigen (en alle vier nog startgerechtigd voor de Hambo) het gaat opnemen tegen oudere dravers. Don’t Let’Em (4) gold vorig jaar na zijn overwinning in de Peter Haughton Memorial (in een baanrecord van 1.09,5) als de premature favoriet voor de Hambletonian, maar gaandeweg het seizoen werd hij alleen maar minder. Twee weken geleden maakte hij zijn seizoendebuut, waar hij héél passief werd gereden door Marcus Johansson (de echtgenoot van de trainster). Zijn afsluiting (1.05,0 over laatste kwartmijl) was echter ronduit spectaculair en hij is in één klap weer terug in het Hambo-plaatje. Het feit dat Gingras nu opstapt is op zich positief, al zal het wel een rampzalige uitwerking hebben op zijn cote. La Grange A (8) werd bij zijn voorlaatste start “slechts” vierde, maar dat was dan ook wel achter cracks als Crystal Fashion en Muscle Diamond. Feit is in ieder geval dat hij bij Svanstedt enorm is verbeterd en eind april heeft hij hier al laten zien dat dit startnummer geen probleem hoeft te zijn. Toen nam hij vanaf nummer 9 in een oogwenk de kop, om vervolgens spelenderwijs te winnen. Eerste uitdager! For A Dreamer (9) laat de Graduate Series vanavond voor wat ze zijn, aangezien hij daar de afgelopen drie keer nét iets tekort kwam. Vanaf dit startnummer zal hij aanvankelijk wel in het achterveld belanden, maar dat hoeft niet per se een probleem te zijn. Zo legde hij hier op 18 mei de laatste kwartmijl af op een voetje van 1.04! Hoe harder de koers, hoe groter zijn winkans. De vijfjarige Casa Palmera (6) vestigde vorige week achter My Lindy Winner en “onze” Soul Strong als derde aankomende een nieuw PR van 1.09,9. Hier zou ze het leeftijdsverschil met de “Hambo Hopefuls” Union Forces (2) en Final Claim (7) nog kunnen uitbuiten; later in het seizoen zou dat lastiger worden.


Plaats 1: Don’t Let’Em (4)
Plaats 2: La Grange A (8)
Plaats 3: For A Dreamer (9)
Plaats 4: Casa Palmera (6)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.