Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Meadowlands - 13 juli

Voorbeschouwing The Meadowlands, zaterdag 13 juli 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zondagochtend 14 juli 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

Het is de avond van de Meadowlands Pace, na de Hambletonian-meeting de grootste koersdag op The Meadowlands. De Meadowlands Pace- die je met enige fantasie de Hambletonian voor pacers zou kunnen noemen- wordt weliswaar precies na het beëindigen van onze broadcast verreden, maar de drafsportliefhebbers komen vannacht volop aan hun trekken. Twee afdelingen van de Stanley Dancer (waar Greenshoe het op gaat nemen tegen Don’t Let’Em en Pilot Discretion), een afdeling van de Del Miller (met Hambletonian Oaks-favoriete Evident Beauty) en de Hambletonian Maturity (Atlanta vs. Six Pack!) zijn slechts enkele ingrediënten van een absolute topavond!

RACE 1, pacers

We beginnen deze fantastische avond met een “gewone” pacerkoers, al is het niveau hier ook erg hoog. De meeste paarden in dit veld zijn doorgaans, op zijn minst, van Preferred- of zelfs van Stakes-niveau. Dat laatste geldt zeker voor Miso Fast (7), die vanavond eigenlijk stond ingeschreven voor de met $ 423.000 gedoteerde William R Haughton Memorial (wordt verreden na het beëindigen van onze broadcast), maar als eerste reserve komt hij net niet mee. Met die wetenschap zou je bijna zeggen dat deze bliksemvertrekker dan op dit lagere niveau eigenlijk niet zou mogen verliezen, maar hij treft toch wel een aantal echt goede paarden. Van kop af is hij het te kloppen paard, maar zeker niet onklopbaar. Zo heb ik persoonlijk een zwak voor Trump Nation (9) en dat heeft vooral te maken met zijn waanzinnige eindschot. Ik bedoel, het is eerder regel dan uitzondering dat hij de laatste kwartmijl op een voetje van 1.02,5- 1.03,0 naar huis komt vliegen. Probleem is echter dat hij vanaf dit startnummer vrijwel zeker laatste komt te liggen en om dan te kunnen winnen zal er onderweg veel actie moeten zijn. Hayden Hanover (8) kwam vorige week in een lagere klasse in actie, waar hij vanaf hetzelfde startnummer als nu binnen een oogwenk de kop te pakken had. Om vervolgens niet meer om te kijken en te winnen in een nieuw PR van 1.06,9. Deze vierjarige is dus in topvorm en hij gaat zeker kleur geven aan deze koers. Wheels On Fire (10) nam het vorige week op tegen nummer 8, resulterend in een fraaie tweestrijd waarbij hij het maar nipt hoefde af te leggen. Dit startnummer maakt de klus er nu echter niet gemakkelijker op. Soho Chelsea A (5) maakt vanavond zijn debuut in Noord-Amerika en aangezien veel van de Australische en Nieuw-Zeelandse imports het hier erg goed doen dient er rekening met hem gehouden te worden. Vooralsnog geef ik echter de voorkeur aan Incredible Shark (4) voor de strijd om een plaatsgeld. Hij treft een mooi nummer en dit keer stapt de Double D op de kar!


Plaats 1: Miso Fast (7)
Plaats 2: Trump Nation (9)
Plaats 3: Hayden Hanover (8)
Plaats 4: Wheels On Fire (10)


RACE 2- DELVIN MILLER MEMORIAL, 3-jarige merries, eerste afdeling

Vanaf hier treffen we de rest van de nacht alleen nog maar Stakes-koersen, te beginnen met de eerste afdeling van de Del Miller, een klassieke voorbereidingskoers op de Hambletonian Oaks. De tweede afdeling wordt verreden na het besluiten van onze broadcast, maar naar mijn smaak is dit de interessantste van de twee. Evident Beauty (5) geldt op dit moment als de favoriet voor de Hambletonian Oaks, al liep ze vorige week tegen haar eerste nederlaag van 2019 aan. Dat was wel een week of zes na haar laatste start (finale NJSS), dus het zal haar wellicht ook wat aan scherpte hebben ontbroken. Ze is doorgaans traag van start, maar des te sneller in de slotfase en in dit mini-veld zal haar positie niet heel veel uitmaken. Favoriet. Beautiful Sin (2) was in 2017 de duurste jaarlingmerrie op de veilingen ($ 480.000!) en dat aankoopbedrag wist ze bij aanvang van het tweejarigenseizoen zeker te rechtvaardigen (o.m. tweede in de Jim Doherty Memorial, de voormalige Merrie Annabel). Eind augustus raakte ze echter geblesseerd en sinds haar rentree, eind mei, is ze wat aan het worstelen om haar oude niveau te benaderen. Vorige week liep ze in ieder geval geen onaardige koers en nu treft ze een mooi startnummer, terwijl niemand minder dan de Double D is vastgelegd voor de rit. Zal ze vanavond opstaan? Sonnet Grace (3) wordt door Yannick Gingras “een project” genoemd. Feit is dat één van de grootverdieners van vorig jaar zich dit jaar heeft gepresenteerd als een onstuimig kruidje-roer-me-niet, met bijbehorende grillige prestaties. Vorige week, waar ze ruim vóór nummer 2 tweede werd, leek echter een stap in de goede richting te zijn en hier zal ze van kop af haar huid toch duur verkopen. Cloud Nine Fashion (4) wist vorige week met gastrijder Smedshammer op de sulky verrassend sterk te winnen met een zeer overtuigend eindschot. Nu is vaste rijder Timmy T weer terug aan boord en trainer Jim Campbell, de broer van de legendarische rijder John, lijkt zijn pupil precies op tijd scherp te hebben voor het grote werk.


Plaats 1: Evident Beauty (5)
Plaats 2: Beautiful Sin (2)
Plaats 3: Sonnet Grace (3)
Plaats 4: Cloud Nine Fashion (4)


RACE 3- STANLEY DANCER MEMORIAL, 3-jarigen, eerste afdeling

In de wat minder bezette eerste afdeling is Green Manalishi (4) het te kloppen paard. De pupil van Marcus Melander gold vorig jaar (na stalgenoot Gimpanzee) als nummer twee van de jaargang, maar dit jaar had hij een tijdje (en vier kwalificatieproeven) nodig om weer op niveau te komen. Twee weken geleden werd hij, na een dure laatste bocht, echter uitstekend derde in de Beal Final en Melander lijkt perfect getimed te hebben met het oog op de Hambo. Favoriet. Osterc (7) was ook actief in de Earl Beal Final en hij was in feite het voornaamste slachtoffer van het valse koersverloop dat door Svanstedt werd opgelegd. Ik verwacht dat Gingras de gashendel van start af volop zal openen en mocht het hem lukken om aan kop te komen dan is hij nog niet zo 1- 2- 3 geklopt. Summit In Sight (5) was na Osterc het tweede slachtoffer in de Beal, maar ik til niet zo zwaar aan die galoppade van deze doorgaans trouwe Muscle Hill-zoon. Op deze baan heeft hij eigenlijk nog niks verkeerds gedaan en hier zou hij in het trio moeten kunnen lopen. Dave Miller geeft hier de voorkeur aan Swandre The Giant (2), toch geef ik de voorkeur aan het paard waar hij juist afstapt. Reign Of Honor (6) viel vorige week weliswaar niet helemaal mee, maar ik heb ook zijn optreden in de finale van de New Jersey Sire Stakes (eind mei) nog op mijn netvlies staan. En toen was hij, met een afsluiting in 1.06,0, na Greenshoe “the best of the rest”. Hier zal hij in het achterveld belanden, maar bij een hoog koerstempo gaat hij in de slotfase nog veel terrein goedmaken! Tenslotte nog de mededeling dat zowel Sheer Muscle (1) als Swandre The Giant (2) hier voor het eerst zullen starten op lasix; de geschiedenis leert ons dat dit wel eens tot prestatieverbetering kan leiden!


Plaats 1: Green Manalishi S (4)
Plaats 2: Osterc (7)
Plaats 3: Summit In Sight (5)
Plaats 4: Reign of Honor (6)


RACE 4- MISS VERSATILITY, merries, serie 2

Hannelore Hanover (4) gold de afgelopen jaren als “The Queen of Trotting” in Noord-Amerika, waarbij ze haar mannelijke concurrenten meestal ook de baas was. Na een zeer twijfelachtig najaar was het maar zeer de vraag of ze dit jaar terug zou kunnen keren op haar oude niveau, maar trainer Burke lijkt de fysieke problemen inderdaad verholpen te hebben. Of ze nog zo goed wordt als een jaar of twee geleden valt nog te bezien, maar hier ontloopt ze stalgenote Atlanta en van kop af geldt ze als het te kloppen paard. Darling Mearas (3) faalde nog bij haar Amerikaanse debuut d.t.v. een galoppade, maar vorige week demonstreerde ze dat Svanstedt nog altijd het vak verstaat van het verbeteren van oudere paarden. Van kop af denderde ze in 1.08,2 naar huis en daarmee is ze de snelste Europees gefokte merrie ooit. Er bestaat een goede kans dat ze op de rug van de koploopster (Hannelore) gaat belanden en wat mij betreft is ze hier de eerste uitdaagster. Top Expectations (5) was vorig jaar nog te licht voor “de grote vier” (Atlanta, Manchego, Phaetosive en Plunge Blue Chip) van de jaargang, maar als vierjarige maakt ze een geweldige ontwikkeling door. Zo werd ze vorige maand nog derde in de finale van de Armbro Flight Stakes op Mohawk, waar ze Hannelore wist te kloppen. Wanneer het koersverloop hier mee zou zitten dan zou het mij zeker niet verbazen als ze dit zou winnen. Plunge Blue Chip (7) geldt als de snelste driejarige merrie ooit (1.08,2), maar dit jaar wist ze uit drie starts nog niet te winnen. Al was ze bij haar voorlaatste start overigens erg goed, toen ze als tweede aankomende in de slotfase nog veel terrein goed maakte op Atlanta. Het probleem van vanavond is haar startnummer, want met zoveel snelle vertrekkers aan haar binnenzijde kan ik me bijna niet voorstellen dat Svanstedt “gas” zal geven van start af. Al weet je het met Åke maar nooit. Ice Attraction (1) gold vorig jaar als één van de beste oudere merries in Noord-Amerika, maar dit seizoen komt ze blijkbaar nogal moeizaam op gang. Nu vanaf een ideaal startnummer en voor het eerst met Andy Mac op de kar!


Plaats 1: Hannelore Hanover (4)
Plaats 2: Darling Mearas S (3)
Plaats 3: Top Expectations (5)
Plaats 4: Plunge Blue Chip (7)


RACE 5- STANLEY DANCER MEMORIAL, 3-jarigen, tweede afdeling

Deze race is wat mij betreft de klapper van de avond en de kans dat we in deze afdeling de aanstaande Hambletonian-winnaar in actie gaan zien is vrij groot. Dan doel ik natuurlijk met name op Greenshoe (7), die over de potentie beschikt om als “een hele grote” de geschiedenisboeken in te gaan. Vorig jaar was zijn temperament nog een achilleshiel, maar dat lijkt dit jaar per start beter te worden. Laatst liep hij in de finale van de Earl Beal Memorial tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aan, maar wat mij betreft heeft dat 100 % te maken met het koersverloop. Svanstedt nam daar met zijn Marseille (niet startgerechtigd in de Dancer) de kop na een eerste kwartmijl in 1.05,5, om vervolgens- op zijn Zweeds- het tempo er helemaal uit te halen, resulterend in een tweede kwartmijl van 1.16,0. Dat is in Noord-Amerika verboden en Svanstedt werd dan ook beboet met een geldstraf. Hoe dan ook, na dit valse koersverloop was Greenshoe eigenlijk kansloos, al kwam hij met een fenomenaal eindschot nog akelig dichtbij. Hier geldt hij dan ook absoluut als het te kloppen paard. Het addertje onder het gras is Brian Sears, mijn favoriete Amerikaanse rijder. Je zou hem kunnen beschouwen als de Europese variant op Örjan Kihlström: hij is met een project bezig, met als einddoel de Hambletonian. En dat zou kunnen betekenen dat hij hier niet het onderste uit de kan zal halen, net zoals hij in de Beal een afwachtende houding innam. Als hij hier al geklopt zou worden dan zijn er wat mij betreft maar twee paarden in beeld. Te beginnen met Don’t Let’Em (1), vorig jaar nog winnaar van de Peter Haughton Memorial. Na die overwinning werd hij gedurende het jaar alleen maar minder, maar dit jaar lijkt hij per start te verbeteren. Mooi nummer en Gingras klinkt geheimzinnig optimistisch. De tweede uitdager is Pilot Discretion (3), die in zes starts nog niet werd geklopt. En met zijn zege in de Goodtimes Stakes heeft hij nu ook bewezen op het hoogste niveau te kunnen winnen. Vorige week wist hij van kop af een kwalificatieproef te winnen in 1.09,5, een nieuw PR (overigens wist hij maar een halslengte voordeel te behouden op een aanstormende Don’t Let’Em), zijn vorm is dus nog altijd goed. Super Schissel (5) behoorde vorig jaar al tot de top van zijn jaargang en met een derde plek in de Goodtimes heeft hij laten zien dat er nog niet veel veranderd is aan die status. De onstuimige Final Claim (2) zou vanaf dit fraaie nummer kunnen verrassen met een klassering.


Plaats 1: Greenshoe (7)
Plaats 2: Don’t Let’Em (1)
Plaats 3: Pilot Discretion (3)
Plaats 4: Super Schissel (5)


RACE 6- GOLDEN GIRLS TVG FFA Mares Open, pacers, 1.811 (!) meter

De import Shartin N (4) presenteert zich dit jaar als een absolute “freak of nature” en in Noord-Amerika gaan al stemmen op dat zij “Horse of the Year” zou gaan worden. Dat laatste moet ik nog zien, maar tot het tegendeel bewezen is geldt zij als ’s werelds beste oudere pacermerrie. Favoriet. Kissin In The Sand (3) manifesteerde zich vorig jaar óók als een fenomeen en ze werd uiteindelijk verkozen tot 3-jarige pacermerrie van het jaar. Dit jaar kwam ze maar moeizaam op gang, of beter: ze kwam helemaal niet op gang! Vorige week kwam ze echter voor het eerst in actie op lasix in een kwalificatieproef en daarbij deed ze voor het eerst weer denken aan het superpaard van vorig jaar. Caviart Ally (10) is ook al een monster en momenteel na Shartin misschien wel de beste oudere merrie. Dit nummer is natuurlijk wel lastig. Bettor Joy N (11), de stalgenote van Shartin, is hier slechts een outsider. Pas echter op, want het beste bewaart ze altijd tot de slotfase en de iets langere afstand dan anders is wellicht in haar voordeel. Reclamation (1) staat voor haar vuurdoop op dit niveau. Laatst werd ze in ieder geval netjes tweede achter Shartin en vanaf dit nummer zou ze een prijsje kunnen sprokkelen.


Plaats 1: Shartin N (4)
Plaats 2: Kissin In The Sand (3)
Plaats 3: Caviart Ally (10)
Plaats 4: Bettor Joy N (11)

 

RACE 7- HAMBLETONIAN MATURITY, 4-jarigen, 1.811 (!) meter

We besluiten onze broadcast met de hoogst gedoteerde race tot nu toe ($ 450.000) en ook dit is een absolute knaller. In deze koers is het gebruik van lasix overigens niet toegestaan en dat heeft consequenties voor de nummers 3- 5- 8- 9- 10- 11. Wát een duel hebben we vorige week mogen aanschouwen in de Graduate Final, waar Atlanta (4) uiteindelijk een wereldrecord (voor merries) van 1.07,9 vestigde. Ze lijkt bij Ron Burke alleen maar te verbeteren en mede met dank aan de loting geldt zij hier absoluut als het te kloppen paard. Six Pack (11) was in diezelfde koers misschien wel de morele winnaar, gezien het vele werk dat hij diende te verzetten. Hij was absoluut niet minder dan Atlanta, maar het startnummer in het tweede gelid is voor hem nadelig, aangezien hij zijn beste koersen loopt vanaf het front. Zoals vaker aangehaald heb ik een enorm zwak voor Phaetosive (2), maar vorige week stelde ze enorm teleur in de Graduate. Na de koers bleek ze weer eens met tying-up te maken hebben gehad en dat is een goede verklaring voor haar matige verrichting. Ze zal hier niet veel aanhangers hebben op de wedmarkt, maar vanaf dit perfecte startnummer laat ik haar zeker niet los. Manchego (5) bleef bij haar eerste starts van dit seizoen ver verwijderd van haar hysterische niveau van vorig jaar, maar bij haar afgelopen twee starts (kwalificatieproef en de Graduate finale) leek lasix uitkomst te bieden. Dat middel is nu dus niet toegestaan, ik ben erg benieuwd of dat ook van invloed zal zijn op haar prestatie. Fiftydallarbill (3) kreeg vorige week een nachtmerrie-parcours voorgeschoteld in het dodenspoor, hij heeft bewezen veel beter te kunnen. Hij koerst echter altijd op lasix, dus ook bij hem bestaan er wat vraagtekens.


Plaats 1: Atlanta (4)
Plaats 2: Phaetosive (2)
Plaats 3: Six Pack (11)
Plaats 4: Manchego (5)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.