Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 20 juli

Voorbeschouwing The Meadowlands, zaterdag 20 juli 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zondagochtend 21 juli 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1, pacers

In juli worden er eigenlijk op iedere koersavond van The Meadowlands wel mooie Stakes-koersen verreden en vanavond is daarop geen uitzondering, maar we beginnen met twee races voor de absolute bodemklasse in de vorm van series voor de “Dash For The G Notes” (de finale wordt volgende week verreden). Serious Major (3) kwam drie weken geleden voor het laatst aan de start en toen wist hij in handen van TJ Miller met speels gemak een amateurkoers te winnen. Nu stapt papa Andy zelf weer op de kar en tegen dit matige veld geldt hij als het te kloppen paard. Spirit of Truth (7) geldt hier als een “class-dropper”; de afgelopen maanden heeft hij steeds één of meerdere klasse(n) hoger gekoerst en hier treft hij aanmerkelijk mildere tegenstand. Spondulicks N (8) kan verschrikkelijk hard beginnen, maar het eind weet hij geregeld wat minder te vinden. Indien hij hier niet te veel kruit hoeft te verschieten om aan het front te komen dan zou een trio-klassering er toch in moeten zitten. First Class Horse (9) heeft het de afgelopen weken niet onaardig gedaan op Chester en ik vermoed dat hij best wat aanhang op de wedmarkt gaat krijgen. Ik heb echter het idee dat hij veel beter tot zijn recht komt op een 1.000-meterbaan, de lange rechte lijn van The Big M is meestal niet zijn beste vriend. Derhalve zou ik liever een class-dropper als Sprocket (6) meenemen in mijn trio. En wellicht heeft Legion of Boom (2) één van zijn (steeds zeldzamer wordende) uitschieters?


Plaats 1: Serious Major (3)
Plaats 2: Spirit of Truth (7)
Plaats 3: Spondulicks N (8)
Plaats 4: Sprocket (6)


RACE 2, pacers

Ik weet niet of u de afgelopen winter de voorbeschouwingen voor The Big M ook al gevolgd heeft, maar toen kwam Constntlysidewys A (3) ook met enige regelmaat voorbij. Let wel: toen koerste (én won) hij nog op Preferred-niveau, nu komt hij in actie in de allerlaagste klasse! Uiteraard is hij de afgelopen maanden niet op zijn best geweest, anders was hij niet van het allerhoogste naar het allerlaagste niveau gezakt, maar tegen dit soort tegenstanders zou hij toch niet geklopt mogen worden. Kiwi Ideal N (8) heeft ook al voor veel hetere vuren gestaan, al was hij de afgelopen weken niet op zijn allerbest. Nu hij op het bodemniveau is beland zou hij toch weer mee moeten kunnen doen om de knikkers, al is dit wel een lastig startnummer voor deze niet overdreven rappe vertrekker. Just N Berlander (5) is niet bepaald gezakt in klasse, hij begeeft zich al een eeuwigheid in de lagere regionen. Daarbij laat hij wel een constant vormpeil zien en vanaf dit fraaie startnummer zou hij best in het trio kunnen lopen. Rocks Noble Artist (9) won vorige maand de finale van de “G Notes”, maar nu treft hij tegenstanders van een hoger niveau vanaf een lastig startnummer. Hij is echter in vorm en hij kan ook heel behoorlijk vertrekken, wellicht weet hij zich te mengen in een strijd om de plaatsen. Mcraven (2) won afgelopen woensdag nog een niemendalletje op de baan van Chester, hier treft hij betere paarden. Timmy T blijft echter aan boord en vanaf dit ideale startnummer zou hij best een prijsje kunnen sprokkelen.


Plaats 1: Constntlysidewys A (3)
Plaats 2: Kiwi Ideal N (8)
Plaats 3: Just N Berlander (5)
Plaats 4: Rocks Noble Artist (9)


RACE 3- TOMPKINS GEERS STAKES, 3-jarige merries, eerste afdeling

De laatste voorbereiding op de Hambletonian Oaks! In de minst bezette serie van de avond is Sonnet Grace (5) wat mij betreft de favoriet, al is en blijft dit toch een aparte tante. “Een project”, zo noemde Gingras haar onlangs nog. Vorige week wilde ze in haar afdeling van de Delvin Miller Memorial vóór de start al geen benen pakken, al liet ze na die tijd nog wel veel snelheid zien. Ze wordt nu voor het eerst gereden door Dave Miller, wellicht weet hij de dadendrang van dit kruidje-roer-mij-niet wél in goede banen te leiden. Zoals de meeste driejarigen van Svanstedt heeft Personal Paradise (1) zich enorm ontwikkeld t.o.v. vorig jaar. Ze trof Sonnet Grace dit jaar al twee keer eerder en beide keren moest ze het afleggen, maar hier treft ze een ideaal startnummer én de Double D stapt dit keer op de kar. Banker voor uw duo- en trio-spel. Whispering Oaks (6) was vorig jaar nog één van de uitgesproken jaargangtoppers, maar dit jaar stelt ze ronduit teleur. Vanavond koerst ze voor het eerst op lasix, wellicht brengt dat verbetering. Sister’s Promise (8) werd eind mei verrassend tweede achter Evident Beauty in de finale van de New Jersey Sire Stakes, waar ze een ijzersterk eindschot liet zien. Sindsdien sprokkelt ze haar prijsjes mee in Stakes-koersen en in deze minder sterk bezette afdeling behoort ze tot de betere paarden, al had het startnummer wat beter gekund. Princess Deo (2) werd vorig jaar nog getraind door Noel Daley en toen behoorde ze (net als nummer 6) tot de top van haar jaargang. Dit jaar is Lucas Wallin de trainer van dienst en eerlijk gezegd lijkt ze zich op een averechtse manier te ontwikkelen. Dan betrek ik liever de tweede Svanstedt-pupil, Hallintheclouds (7), in mijn spel. Ze lijkt zich per start te verbeteren, al komt ze tegen de absolute top nog tekort. Maar die komt ze hier niet tegen.


Plaats 1: Sonnet Grace (5)
Plaats 2: Personal Paradise (1)
Plaats 3: Whispering Oaks (6)
Plaats 4: Sister’s Promise (6)


RACE 4- MR MUSCLEMAN TROT FINAL, FFA

De vierjarige Rich And Miserable (2) was vorig jaar een “leuk” koerspaard, maar eigenlijk niks bijzonders. Zijn ontwikkeling is dit jaar ronduit spectaculair te noemen en twee weken geleden bewees hij dat hij definitief is toegetreden tot de beter Free For All-dravers, door van kop af te winnen in een nieuw PR van 1.09,0, waarbij hij Pinkman en Cruzado Dela Noche kansloos liet. Vanavond treft hij een ideaal startnummer, terwijl Timmy T is ingehuurd voor het betere stuurwerk. Favoriet! Pinkman (5) wint niet zo vaak meer, maar met uitzondering van de Cutler Memorial finishte hij dit jaar altijd in het geld. Hij kan hard beginnen en de Double D zal proberen om positie te krijgen op de rug van de koploper. Mocht dat lukken dan is een overwinning niet helemaal uitgesloten, maar een mooie tweede of derde plek is meer waarschijnlijk. Cruzado Dela Noche (4) wint ook niet vaak, maar blijkbaar heeft hij er een handje van om precies op de goede momenten toe te slaan. Vorig jaar bijvoorbeeld in de International Trot en eerder dit jaar in de Cutler Memorial. Laatst kreeg hij een koers op maat vanaf de rug van Pinkman, maar ondanks het droomparcours wist hij die in de slotfase niet voorbij te komen. Ik verwacht hier eigenlijk een vergelijkbare verrichting, of het moet écht zo zijn dat hij op zijn best is in finales. Vaste stuurman Brian Sears is er vanavond overigens niet en dat is toch ook een minpuntje. Trolley (6) kan net als Pinkman erg hard vertrekken, maar vorige week werd een bliksemstart hem in de slotfase fataal. In de laatste meters verzuurde hij zienderogen, waardoor hij geen antwoord had op de slotaanval van JL Cruze. Met meerdere snelle vertrekkers aan zijn binnenzijde zou het best eens kunnen dat Miller dit keer behoudender te werk zal gaan en eerder heeft hij al meerdere keren laten zien dat hij ook prima van achteraf kan koersen. Voormalig wereldrecordhouder JL Cruze (1) klopte Trolley vorige week, na een absoluut droomparcours. Ik heb veel respect voor deze miljonair, maar het feit dat hij zich in drie series van de Mr Muscleman geen enkele keer wist te klasseren bevestigt wat mij betreft het feit dat hij over zijn hoogtepunt heen is. Al zou hij in dit mini-veld en vanaf dit startnummer (met wat geluk) een prijsje kunnen belopen.


Plaats 1: Rich And Miserable (2)
Plaats 2: Pinkman (5)
Plaats 3: Cruzado Dela Noche (4)
Plaats 4: Trolley (6)


RACE 5- TOMPKINS GEERS STAKES, 3-jarige hengsten en ruins, eerste afdeling

Jammer genoeg komt de in Nederlands bezit zijnde Soul Strong in actie in de tweede afdeling en die wordt pas verreden na het beëindigen van onze broadcast. In deze afdeling gaat Green Manalishi S (5) van start als het te kloppen paard. Vorige week werd hij in zijn afdeling van de Stanley Dancer Memorial weliswaar verrassend van kop af geklopt door Swandre The Giant, maar toch liep hij bepaald geen slechte koers. En de overige jaargangcracks ontbreken hier. Sheena’s Boy (4) was vorig jaar niet opgewassen tegen de top van de jaargang, maar dit jaar lijkt hij in “gewone” koersen per start te verbeteren. Deze bliksemvertrekker heeft ideaal geloot en het lijkt mij meer dan waarschijnlijk dat Åke het hier van kop af gaat proberen. En dan zal hij een heel eind komen. Al maanden zit ik met smart te wachten op de rentree van Cantab Fashion (6), aangezien hij vorig jaar (naar mijn smaak) qua puur talent na Gimpanzee de beste was van de jaargang. Na een aantal kwalificatieproeven maakt hij dan eindelijk zijn seizoendebuut, al valt het zeer te betwijfelen of hij op tijd klaar is voor de Hambletonian. Vaste stuurman Dave Miller geeft hier ook nog eens de voorkeur aan nummer 7 en dat is ook al geen goed teken. Toch staat zijn optreden in de International Stallion Stakes op Lexington, waar hij Green Manalishi vernederde, mij nog helder voor de geest. Derhalve betrek ik hem toch in mijn spel, al is dat waarschijnlijk meer met het hart dan met het verstand. Hudson River (9) was vorig jaar nog derde in de Breeders Crown achter Gimpanzee en Green Manalishi, maar dit seizoen kwam hij maar moeizaam op gang. De laatste twee keer werd hij echter gereden door zijn voormalige trainer Jimmy Takter, de vader van de huidige trainster, en dat lijkt voor de nodige progressie te hebben gezorgd. Vanaf dit startnummer zal het onderweg wel mee moeten zitten. Voor de verrassing neem ik de tweede Svanstedt-pupil, Galixton (3), nog mee op plek drie.


Plaats 1: Green Manalishi S (5)
Plaats 2: Sheena’s Boy (4)
Plaats 3: Cantab Fashion (6)
Plaats 4: Hudson River (9)


RACE 6, pacers

Dorsoduro Hanover (9) werd vorig jaar nog verkozen tot 3-Year-Old Pacing Colt of the Year, maar blijkbaar heeft hij dit jaar moeite om aan te sluiten bij de top van de oudere FFA-pacers. Nadat hij ongeplaatst finishte in de finales van de Ben Franklin en de William Haughton Memorial is hij nu startgerechtigd op dit veel lagere niveau. Ondanks dit lastige startnummer is hij eigenlijk aan zijn stand verplicht om dit te winnen. Voor Beckhams Z Tam (1) geldt eigenlijk precies hetzelfde verhaal. De Breeders Crown-kampioen van 2017 finishte ook ongeplaatst in de Franklin- en Haughton-finale, waardoor hij nu in actie komt op een voor hem te laag niveau. Ideal Feeling (3) was erg goed bij zijn voorlaatste start, waar hij als derde aankomende een nieuw PR van 1.07,0 vestigde. Vorige week kreeg hij een dramatisch parcours voorgeschoteld, ik geloof niet dat die iets mindere verrichting iets zegt over zijn (goede) vorm. En nu met de Double D! Sharp Action Money (7) kan razendsnel vertrekken en het feit dat hij nu wordt gereden door Andy Mac vind ik toch wel interessant. Tenslotte nog aandacht voor Quality Bud (5), die afgelopen winterseizoen nog koerste in de lagere klassen. Deze 6-jarige ruin lijkt zich opeens op een spectaculaire manier te ontwikkelen, aangezien “een winterpaard” normaal gesproken niks in deze klasse te zoeken zou moeten hebben. En al helemaal niet in juli. Maar zijn optreden van vorige week was niets minder dan spectaculair, aangezien hij met een hysterisch eindschot bijna Lyons Steel wist te kloppen. Hier komt hij echter nog weer iets betere paarden tegen, terwijl Gingras dit keer het stuurwerk overlaat aan Bill Mann.


Plaats 1: Dorsoduro Hanover (9)
Plaats 2: Beckhams Z Tam (1)
Plaats 3: Ideal Feeling (3)
Plaats 4: Sharp Action Money (7)

 

RACE 7- TOMPKINS GEERS STAKES, 3-jarige merries, tweede afdeling

Golden Tricks (2) is één van de beste voorbeelden van de ontwikkeling die de Svanstedt-driejarigen hebben doorgemaakt t.o.v. vorig jaar. Twee weken geleden liep ze de beste koers uit haar loopbaan door van kop af een snoeihard tempo op te leggen, waarop ze in de slotfase maar nipt geklopt werd door Millies Possession. En die kwam een week later terug om de Delvin Miller Memorial te winnen. Dit zou heel goed wel eens een klassieke van start tot finish kunnen worden, in Noord-Amerika ook wel “wire-to-wire” genoemd. Beautiful Sin (7) was in 2017 de duurste jaarlingmerrie op de veilingen ($ 480.000!) en dat aankoopbedrag wist ze bij aanvang van het tweejarigenseizoen zeker te rechtvaardigen (o.m. tweede in de Jim Doherty Memorial, de voormalige Merrie Annabelle). Eind augustus raakte ze echter geblesseerd en sinds haar rentree, eind mei, is ze wat aan het worstelen om haar oude niveau te benaderen. Haar vierde plek achter Evident Beauty van vorige week was een eerste stap in de goede richting en de Double D (die haar vorige week voor het eerst reed) weet nu ook wat voor vlees hij in de kuip heeft. Fade Into You (5) maakt dit seizoen makkelijk een huppeltje, waarop ze vorige week voor het eerst koerste met hopples. Onder de radar liep ze toen geen onaardige koers, waarbij ze een goed eindschot liet zien. Zou kunnen verrassen. Stella Jane (9) wist hier afgelopen najaar te stunten door aan 18-1 de finale van de Kindergarten Series te winnen. Ze is dit seizoen niet heel regelmatig in haar prestaties, maar vorige week gaf ze in ieder geval blijk van goede vorm door op Tioga een afdeling van de New York Sire Stakes te winnen. Dit startnummer is natuurlijk lastig, maar ze kan behoorlijk vertrekken en aangezien Callahan haar rijdt weet je ook direct zeker dat ze die startsnelheid gaat benutten. De vraag is of dat niet teveel energie gaat kosten. Special Honor (1) wist vorig seizoen een dikke twee ton te verdienen, maar vooralsnog heeft ze het dit seizoen lastig tegen de top van de jaargang. Deze matig bezette afdeling en het startnummer zouden haar kunnen helpen om weer op het juiste spoor te komen.


Plaats 1: Golden Tricks (2)
Plaats 2: Beautiful Sin (7)
Plaats 3: Fade Into You (5)
Plaats 4: Stella Jane (9)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.