Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 26 juli

Voorbeschouwing The Meadowlands, vrijdag 26 juli 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 27 juli 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1

We trappen de vrijdag af met een koers voor 2-jarige maidens, waar liefst vier youngsters debuteren. Eén van die debutanten is Ready For Moni (2), de jongere halfbroer van Can’t Afford It van Stable Why Not. Hij zal hier als favoriet van start gaan na twee uitstekende kwalificatieproeven, die hij beide winnend wist af te sluiten. Dat hij geldt als het te kloppen paard kan ik inkomen, maar ik ga zeker niet all-in. Hij is namelijk een zoon van Ready Cash en in voorgaande jaren hebben zoons als Victor Gio en Zephyr Kronos laten zien dat hun psyche/ temperament niet erg geschikt waren voor het Amerikaanse koerswezen. Aan zijn snelheid zal het niet liggen, maar zal hij zijn dadendrang laten temperen? De fraai genaamde Fromming (1) geldt hier, met drie koersen in de benen, als de routinier van het veld, al maakt hij wel zijn debuut op een mijlsbaan. Deze volle broer van You Know You Do (510.000 dollar winsom) treft hier in ieder geval een ideaal startnummer en het zou mij niks verbazen wanneer hij hier een klein stuntje zou uithalen. Van de drie Svanstedt-pupillen heeft Moon Bridge (10) de meeste indruk gemaakt in zijn kwalificaties en net als in zijn laatste qualifier stapt de Double D op de kar. Hij wordt bij zijn debuut wel om zijn oren geslagen met startnummer 10, derhalve zakt hij een plekje in mijn ranking. St Martins (6) van trainer Lucas Wallin werd in een serie van de New Jersey Sire Stakes nog tweede in 1.11,8 en geen van zijn tegenstanders heeft eerder een dergelijke kilometertijd op de klokken gezet. In de finale wilde hij er vervolgens weinig van weten en sprong hij meerdere keren. Marcus Melander heeft twee paarden in deze koers en in principe geldt Brian Sears als zijn eerste rijder. Die opteert echter voor Maesteraemon (3), terwijl ik Context (9) juist hoger inschat. Laatstgenoemde treft het dan weer niet met zijn startnummer.


Plaats 1: Ready For Moni (2)
Plaats 2: Fromming (1)
Plaats 3: Moon Bridge (10)
Plaats 4: St Martins (6)


RACE 2- JIM DOHERTY MEMORIAL, 2-jarige merries, eerste serie

In de eerste serie van de Doherty Memorial treffen we direct een mega-favoriet aan in de vorm van Hypnotic AM (8). Bij onervaren tweejarigen is het voor de wedder vaak verstandig om enig voorbehoud in te bouwen, maar normaal gesproken zie ik deze crack in de dop hier ook echt niet geklopt worden. Na twee afgetekende overwinningen in de New York Sire Stakes op kleinere banen (Yonkers is 800 meter, Tioga 1.000) is ze nu weer terug op de baan waar ze zich eind juni al wist te kwalificeren in 1.12,0. Het startnummer is ook al niet echt een probleem, aangezien ze verschrikkelijk hard kan vertrekken. Per Engblom heeft hier twee starters en Gingras geeft de voorkeur aan Hello Tomorrow (5). Zij werd tweede in de betreffende kwalificatie van de favoriet, waarbij ze gewoon aan haar kar binnenkwam. Vervolgens wist ze bij haar debuut spelenderwijs een afdeling van de Kindergarten van kop af te winnen. De andere Engblom-pupil, Ms Savannah Belle (3), wist de favoriet zelfs al eens te kloppen in een qualifier, begin juni. Laatst werd ze in in 1.11,2 tweede in een afdeling van de PA All Stars, dus qua pure snelheid hoeft ze voor niemand onder te doen. Tenslotte neem ik zowel Dune Hill (1) en Spoiled Princess (2) nog mee in mijn triospel.


Plaats 1: Hypnotic AM (8)
Plaats 2: Hello Tomorrow (5)
Plaats 3: Ms Savannah Belle (3)
Plaats 4: Spoiled Princess (2)


RACE 3- JIM DOHERTY MEMORIAL, 2-jarige merries, tweede serie

De tweede serie is veel opener dan de voorgaande. Mijn voorkeur gaat in lichte mate uit naar Word Of Honor (4), die laatst slechts een neusje te kort kwam voor de overwinning in een afdeling van de Pennsylvania Sire Stakes. Ze beschikt in ieder geval over een prima eindschot. Sans Defaut (5) wist op dezelfde dag een andere afdeling te winnen van de PaSS. Dat deed ze in een iets langzamere kilometertijd dan nummer Word Of Honor, maar vanaf startnummer 8 kreeg ze toen ook een lastiger parcours voorgeschoteld. Eén van de drie kanshebsters op de overwinning. De derde is Jula Champagne (3), die in de serie en finale van de New Jersey Sire Stakes haar tanden stukbeet op Fortune Starlet. Eerder in die NJSS-serie nam ze vanaf nummer 9 al de kop, dus zij is de favoriet om hier de leiding te nemen. En Gingras die van kop af weet te winnen is een vrij gebruikelijk beeld op The Meadowlands. Panem (8) liep twee weken geleden bij haar debuut onopvallend best een goede koers als derde aankomende in een Kindergarten-afdeling. Volgens mij is zij de enige die het favorieten-trio zou kunnen bedreigen, al helpt dit startnummer niet bij die opdracht. Tenslotte neem ik Solsbury Hill (1), een halfzus van de miljonair Emoticon Hanover, mee op plek drie.


Plaats 1: Word Of Honor (4)
Plaats 2: Sans Defaut (5)
Plaats 3: Jula Champagne (3)
Plaats 4: Panem (8)


RACE 4- PETER HAUGHTON MEMORIAL, 2-jarige hengsten en ruins, eerste serie

Stay Close (3) won vorige week bij zijn koersdebuut een afdeling van de Kindergarten met “een halve baan” voorsprong in 1.11,2, waar de helft van zijn concurrentie overigens galoppeerde. Mocht hij vanavond hetzelfde presteren dan wordt hij niet geklopt, feit is echter ook dat hij van begin af aan (drie kwalificaties) koerst met hopples. Hij maakt wat dat betreft niet de meest stabiele/betrouwbare indruk, dus ik zou hem zeker niet “kaal” voorop zetten. Expectations (2) werd vorige week kansloos vierde achter stalgenoot Capricornus (5) en laatstgenoemde zal dan ook veel meer aanhang kennen op de wedmarkt. Vorige week reed Mattias Melander echter nog met de 2, nu stapt Brian Sears weer op. Ik denk dat de twee stalgenoten elkaar op dit moment niet zoveel ontlopen. Synergy (4) wist twee weken geleden zeer overtuigend te winnen bij zijn debuut, vorige week werd hij echter geschrapt vanwege ziekte. In hoeverre zal dat zijn vorm beïnvloeden? Patriarch Hanover (7) lijkt per start te verbeteren en hij zou zich best eens kunnen plaatsen voor de finale.


Plaats 1: Stay Close (3)
Plaats 2: Expectations (2)
Plaats 3: Capricornus (5)
Plaats 4: Synergy (4)


RACE 5, pacermerries

We laten het Stakes-geweld even voor wat het is en we hebben hier te maken met subtoppers. Trillions Hanover (3) heeft dit jaar alleen nog maar gekoerst in Stakes-koersen van het hoogste niveau. Ze wist zich zelfs te plaatsen voor de finale van de Fan Hanover, terwijl ze ook keurig tweede werd in de Lynch Consolation. Laatst kwam ze in actie in de Mistletoe Shalee en daar liep ze eigenlijk haar minste koers van het seizoen, wat wellicht met de afstand (1.811 m.) te maken heeft gehad. Hoe dan ook, ze treft nu veel mildere tegenstand dan eerder dit seizoen en ze is aan haar stand verplicht om hier mee te strijden om de overwinning. Abigail Dawn (8) was het hele seizoen superconstant, maar vorige week stelde ze danig teleur en finishte ze ruim achter nummer 7 van vanavond. Het was de eerste keer dat ze niet in het trio finishte en vooralsnog ga ik uit van een incident, al treft ze hier wel een lastig nummer. Bestseller Hanover (7) kwam vorige week voor het eerst in actie op lasix en daarbij bleek ze spectaculair verbeterd te zijn. Scotty Z had ook kunnen opteren voor nummer 1, maar na vorige week was de keuze voor hem niet zo ingewikkeld. Art Lecture (2) finishte vorige week als derde aankomende op een lengte of vijf van Bestseller, maar dat was vanaf een lastig startnummer en een nog vervelender parcours. Vanaf dit startnummer zal ze een mooier parcours krijgen voorgeschoteld. Passport Hanover (1) zal weinig aanhang kennen op de wedmarkt en ik denk dat ze daarmee een beetje onderschat. Ze treft nu weliswaar sterkere tegenstand dan voorheen, maar bij haar laatste overwinning op Mohawk (Canada) was ze best goed. Nu met Sears, dus ik neem haar in ieder geval mee op plek drie.


Plaats 1: Trillions Hanover (3)
Plaats 2: Abigail Dawn (8)
Plaats 3: Bestseller Hanover (7)
Plaats 4: Art Lecture (2)


RACE 6- FILLIES & MARES PREFERRED HANDICAP, pacermerries

Voor Caviart Ally (10) komt het kort door de bocht genomen hier op neer: wanneer Shartin N ontbreekt, dan wint de op één na beste oudere pacermerrie van Noord-Amerika. Nu ontbreekt Shartin N, maar nu treft ze nummer 10 terwijl er een hele rits bliksemvertrekkers aan haar binnenkant staan. Dat maakt haar toch afhankelijk van het koersverloop en dus kwetsbaar, toch geef ik dit “monster” de beste winkans. Al zal het onderweg niet overdreven tegen moeten zitten. Bettor’s Up (5) was als driejarige een jaargangtopper, maar vorig jaar had ze als vierjarige toch wat moeite om aansluiting te vinden bij de oudere eliteklasse. Dit jaar lijkt ze die stap wél te gaan zetten. Wat te doen met Kissininthesand (3)? De 3-Year-Old Pacing Filly of the Year van vorig jaar is dit jaar eigenlijk bij al haar starts tegengevallen en laatst bleek de toevoeging van lasix (nog) geen uitkomst te bieden. Nu heeft de trainster “vaste rijder” Scotty Z gepasseerd en Dave Miller mag het nu gaan proberen. Of dat nu het verschil zal maken vraag ik me af, maar op basis van wat ze vorig jaar heeft laten zien wil ik haar zeker nog niet afschrijven. Diva’s Image (6) maakte laatst haar rentree na een rustperiode van vier maanden. Ze finishte toen op enige afstand van Shartin N en Caviart Ally, al liep ze onder de radar nog niet zo’n slechte koers. Ik verwacht dat ze nu scherper voor de dag komt. De gepasseerde Scott Zeron is nu “veroordeeld” tot het rijden van Delightfulmemphisn (4), al beschikt zij (in tegenstelling tot Kissininthesand) wél over bewezen vorm.


Plaats 1: Caviart Ally (10)
Plaats 2: Bettor’s Up (5)
Plaats 3: Kissininthesand (3)
Plaats 4: Diva’s Image (6)

 

RACE 7- JIM DOHERTY MEMORIAL, 2-jarige merries, derde serie

We besluiten onze broadcast met de laatste Doherty-serie en van de drie is deze nog het lastigst te voorspellen. Queen of the Hill (1) is uit twee starts nog ongeslagen en beide overwinningen vestigde ze van kop af in de Pennsylvania Sire Stakes. Overigens niet in hele snelle kilometertijden, maar de banen van Chester en The Meadows zijn ook aanmerkelijk langzamer dan de derde baan in Pennsylvania (Pocono) en natuurlijk ook The Meadowlands. Daar komt nog bij dat ze beide keren nog de nodige reserves achter de hand leek te hebben. Rijder Gingras stond voor een moeilijke keuze, maar het feit dat hij opteert voor nummer 7 zegt volgens mij meer over zijn loyaliteit naar trainer Burke dan over het klasseverschil tussen beide merries. De Father Patrick-dochter Sherry Lyns Lady (2) wist laatst haar PaSS-afdeling op Chester niet te winnen, maar achter de beste Sister Sledge liep ze ronduit een goede koers en ze lijkt zich per start te verbeteren. Zeer voorname uitdaagster! Crucial (7) won laatst bij haar debuut óók een PaSS-afdeling op Chester, maar van kop af raakte ze zichtbaar vermoeid en op de finish wist ze slechts een neusje voordeel te behouden op Word of Honor (zie race 3). Het feit dat Gingras haar verkiest boven nummer 1 zal bijdragen aan haar favorietenstatus, maar om hier te kunnen winnen zal ze dan beter voor de dag moeten komen dan laatst. Al is dat bij de Burke/Gingras-tandem natuurlijk ook goed mogelijk. Julia C (5) bleek vorige week enorm verbeterd te zijn t.o.v. haar voorgaande start en via een prima eindschot werd ze keurig derde. Wanneer ze die opgaande lijn weet vast te houden dan zou ze heel misschien een plek in de finale kunnen verdienen. Bayou (8) kreeg laatst een lastig parcours voor haar kiezen, derhalve scoorde ze een ruime voldoende als tweede aankomende achter Sans Defaut (zie race 3). Tot nog toe heeft ze echter geen enkele startsnelheid laten zien, dus dit startnummer is voor haar wel erg nadelig.


Plaats 1: Queen of the Hill (1)
Plaats 2: Sherry Lyns Lady (2)
Plaats 3: Crucial (7)
Plaats 4: Julia C (5)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.