Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 27 juli

Voorbeschouwing The Meadowlands, zaterdag 27 juli 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zondagochtend 28 juli 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1, pacers

Als opwarmertje beginnen we met een pacerkoers ónder de bodemklasse. In dit veld zijn nauwelijks paarden te vinden die recentelijk ook maar iets hebben laten zien dat ook maar op vorm lijkt, al liep Steady Pulse (6) vorige week nog niet zo’n rare koers. Middels een prima eindschot sprintte hij naar een nette derde plek. Deze 9-jarige ruin wist uit zijn laatste 40 starts slechts drie keer te winnen, maar na enige aarzeling wijs ik hem dan maar aan als het te kloppen paard. Make It Big (9) werd in diezelfde koers van kop af overigens tweede, maar toen vertrok hij vanaf nummer 1 en werd hij gereden door Corey Callahan. Nu stapt de trainer zelf weer op, vanaf een veel lastiger nummer. Op basis van zijn goede optreden van vorige week neem ik hem zekerheidshalve maar mee in mijn trio-spel, maar ik kan me niet voorstellen dat hij dit zou kunnen winnen. Blue Strike (8) kan op dit niveau met zijn goede eindschot redelijk mee, maar met Steve Smith op de kar zal hij aanvankelijk in het achterveld belanden. En dan ligt het maar net aan het koerstempo of hij in de slotfase nog veel terrein kan goedmaken. Down On Mainstreet (2) kan redelijk vertrekken, dus vanaf dit startnummer zou hij de kop wel eens kunnen gaan nemen. Het paard won zijn laatste koers echter in 2017, dus het valt niet mee om in een klassieke “wire-to-wire” (van start tot finish) te geloven. Al treft hij wel de tegenstand om weer eens een keer te kunnen toeslaan. Midnight Dylan N (5) kwam twee weken geleden als groot outsider verrassend goed voor de dag toen hij na een lastig parcours nog naar een derde plek sprintte. Vorige week trok hij veel meer spel en trof hij ook een gunstiger koersverloop, maar zijn goede eindschot bleef nu achterwege. En dan druk ik me nog mild uit. Met welke Midnight Dylan hebben we vanavond te maken? Ontzettend lastige koers!


Plaats 1: Steady Pulse (6)
Plaats 2: Blue Strike (8)
Plaats 3: Make It Big (9)
Plaats 4: Down On Mainstreet (2)


RACE 2, pacers

Het niveau gaat hier fors omhoog t.o.v. de vorige koers. Qua uitschrijving (pacers die in de laatste vijf starts geen 15.000 dollar hebben verdiend) is dit een koers voor de middenklasse, maar feit is dat we hier diverse paarden kennen van Preferred- en Open Handicap-gezelschap. Aangevuld met een heuse supercrack in de vorm van Filibuster Hanover (5). De Little Brown Jug-winnaar van 2017 kende vorig jaar ook een topseizoen, maar de laatste maanden kwam hij er niet aan te pas in het grote Stakes-werk. Daardoor is hij nu startgerechtigd op (naar zijn maatstaven) dit lage niveau en eigenlijk is hij aan zijn stand verplicht om te winnen. Anderzijds ben ik niet 100 % zeker van zijn vorm, dus aan een cote van 1,40 (of daaromtrent) zou ik zeker niet all-in gaan. Incredible Shark (3) heeft nu, in tegenstelling tot vorige week (10), weer eens een mooi nummer geloot en Timmy T is weer terug aan boord. Twee weken geleden werd hij (in een hogere klasse) na een sterk eindschot nog derde in 1.07,4 en bij een vergelijkbare prestatie doet hij hier mee om de overwinning. Eerste uitdager. K Ryan Bluechip (2) was gedurende het afgelopen winterseizoen nog één van de uitblinkers op Preferred-niveau, terwijl hij zich de afgelopen maanden op een iets lager niveau ook uitstekend wist te weren. Bij zijn laatste twee starts stelde hij eerlijk gezegd wat teleur, maar hier treft hij in ieder geval een startnummer om te kunnen werken aan eerherstel. Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed wat ik hier aan moet met JK Wildfire (1). De afgelopen maanden was hij (weliswaar op een lager niveau) uitstekend op dreef en twee weken geleden liep hij zelfs de beste koers uit zijn carrière. Dat was echter in de aanloop naar de Mixed Sale, waar hij op 14 juli werd verkocht voor 66.000 dollar. Nu maakt hij zijn debuut voor een nieuwe trainer, terwijl hij juist in een hogere klasse uitkomt. Meh. Ik neem hem, op basis van startnummer én rijder AndyMac, mee op plek drie, maar ik heb eigenlijk meer vertrouwen in On Duty (4). Vorige week vloog hij vanaf startnummer 10 naar de kop, maar eenmaal daar aangekomen liet hij zijn dadendrang niet meer beteugelen. Desondanks hield hij als derde aankomende nog redelijk stand en vanaf dit startnummer hoeft Callahan hem niet dusdanig op te fokken om aan kop te komen als vorige week het geval was. Mocht de favoriet een mindere dag hebben dan valt een stunt niet geheel uit te sluiten!


Plaats 1: Filibuster Hanover (5)
Plaats 2: Incredible Shark (3)
Plaats 3: K Ryan Bluechip (2)
Plaats 4: On Duty (4)


RACE 3, pacers

We vervolgen met eenzelfde type koers als in race 1, zij het op een iets hoger niveau (maar nog altijd onder de bodemklasse). De laatste keer dat David The Saint (3) op dit niveau in actie kwam (29 juni) resulteerde nog in een klinkende overwinning. Hij is redelijk snel van start, dus vanaf dit startnummer gaat het zelfs Steve Smith niet lukken om in het achterveld te belanden. En vorige week werd hij, uiteraard in een hogere klasse, met een goed eindschot nog vierde. Met zijn vorm zit het dus wel snor. Ik speel Steve niet graag, maar ik verwacht dat het paard zal vertrekken aan een cote van minimaal 6-1. In dat geval is dit misschien wel de beste “value bet” van de avond. Vorige week was er blijkbaar een bericht over Sprocket (8), aangezien hij wat mij betreft verrassend veel spel trok. Rijder Victor Kirby kreeg echter te maken met allerlei verkeersproblemen, waardoor hij in de slotfase geen vrij baan kreeg. Ogenschijnlijk had hij nog de nodige reserves achter de hand en nu zakt hij ook nog eens een klasse. Tel daarbij op dat Gingras nu opstapt en je komt tot de slotsom dat hij zeer waarschijnlijk “overspeeld” gaat worden. Een kans heeft hij, maar feit is ook dat hij dit jaar uit acht starts (waaronder op Harrington) niet één keer in het trio is gefinished. Mocht hij inderdaad van de planken worden afgespeeld dan sla ik een rondje over, want zo “vast” is hij naar mijn smaak niet. Just N Berlander (7) stelde vorige week wat teleur, maar nu zakt hij weer naar de klasse waar hij meer dan competitief is gebleken. Perseverant (2) zakt zelfs meerdere klassen, hij heeft eindelijk weer eens gunstig geloot én Timmy T stapt dit keer op. Onder deze condities heeft hij op zijn minst een plaatskans. B Well (6) wist vorige week te winnen, al was dat op een nog wat lager niveau (zoals in race 1 van vanavond). Van kop af liep hij echter wel een kilometertijd waarmee hij hier ook voorin mee zou moeten kunnen doen.


Plaats 1: David The Saint (3)
Plaats 2: Sprocket (8)
Plaats 3: Just N Berlander (7)
Plaats 4: Perseverant (2)


RACE 4- GOLDEN RECEIVER FINAL, FFA pacers

Highalator (4) was vorig jaar al een goede subtopper en dit jaar heeft hij zich nog verder ontwikkeld. Hij zit nu dicht tegen het niveau aan van de absolute top en paarden uit dat segment komt hij hier niet tegen. Het zou mij erg verbazen wanneer deze klasbak dit niet zou winnen en dat zal ook blijken aan zijn uiteindelijke cote. Dealt A Winner (7) moet het vooral hebben van zijn eindschot en daarmee is hij altijd wat afhankelijk van het koersverloop. Hoe harder de koers, hoe beter hij presteert. Het risico is hier echter aanwezig dat de koers op slot komt te zitten zodra Highalator aan kop komt en in dat geval slinken zijn (plaats)kansen. Voor Trump Nation (5) geldt eigenlijk hetzelfde verhaal: zijn eindschot is zijn sterkste wapen. Vanaf dit startnummer zal hij vermoedelijk wel een betere uitgangspositie kunnen vinden dan #7. Sweet Rock (3) ging bij drie van zijn laatste vier starts als huizenhoog favoriet van start. En dat wist hij precies niet één keer waar te maken. Ik heb echter het idee dat hij zijn beste koersen loopt voor de Double D, dus ik betrek hem toch gewoon in mijn trio-spel. Na een paar mindere optredens wist Western Joe (6) vorige week weer eens overtuigend te winnen op Pocono. Normaal gesproken behoort hij tot het groepje paarden die achter Highalator gaan strijden om de tweede plek, maar voor hem geldt deze race als voorbereiding op de Sam McKee Memorial. Ik verwacht derhalve een passief optreden van rijder Scotty Z en met nog diverse paarden in het veld die het juist van hun eindschot moeten hebben is het maar de vraag hoeveel terrein hij in de slotfase nog kan goedmaken.


Plaats 1: Highalator (4)
Plaats 2: Dealt A Winner (7)
Plaats 3: Trump Nation (5)
Plaats 4: Sweet Rock (3)


RACE 5- HAMBLETONIAN OAKS, 3-jarige merries, eerste serie

Jammer genoeg wordt de tweede serie precies na het beëindigen van onze broadcast verreden, maar ik kan u beloven dat dit de meest interessante afdeling is. Woodside Charm (vorig jaar de beste van de jaargang) is hier niet startgerechtigd, terwijl de nummer twee van vorig jaar (When Dovescry, straks actief in de tweede serie) dit seizoen nogal moeizaam op gang komt. Dat maakt dat Evident Beauty (1) op dit moment geldt als de koningin van haar jaargang. Dave Miller heeft haar het hele seizoen “op wachten” gereden, totdat ze bij haar voorlaatste start tegen een dusdanig vals koersverloop aanliep dat haar gepatenteerde eindschot haar niet verder bracht dan een vijfde plek. Laatst bleek in de Delvin Miller Memorial dat ze, als Dave Miller daarvoor kiest, gewoon verschrikkelijk hard kan vertrekken en dat ze dus helemaal niet afhankelijk is van het koersverloop. Ze geldt hier als het te kloppen paard, maar ze gaat vanavond als nooit tevoren getest worden. Ze treft namelijk de ongeslagen Millies Possession (8), die hier aan het begin van deze maand nog wist te imponeren door haar afdeling van de Reynolds Memorial te winnen in 1.09,1. Zo snel was #1 nog nooit! Tel daar nog eens bij op dat het dodenspoor voor haar ook al geen probleem vormt en je kunt niet anders dan concluderen dat zij een serieuze kanshebster is voor de eindoverwinning. Anderzijds is dit startnummer natuurlijk lastig en de Double D zal niet alles willen riskeren, volgende week moet het namelijk echt gaan gebeuren. Een plek bij de eerste vijf is genoeg om zich te verzekeren van een startplek in de finale. Sonnet Grace (5) liep vorige week haar beste koers van het seizoen en normaal gesproken zou ik haar zeker een plek in de finale toedichten. Punt van zorg: in de Hambletonian en de Hambletonian Oaks is het gebruik van lasix verboden en aangezien zij normaliter altijd koerst op dit medicament valt zeker niet uit te sluiten dat ze hier minder voor de dag gaat komen. Derhalve zakt ze in mijn rangschikking. Golden Tricks (9) was medeverantwoordelijk voor de snelle kilometertijd die #8 hier eerder deze maand liep, aangezien de Svanstedt-pupil toen het tempo bepaalde. Ze werd toen maar nipt geklopt en vorige week bevestigde ze haar vorm nog eens door van kop af te winnen. Dit startnummer maakt de zaak wel lastig, aangezien ze nog nooit startsnelheid heeft laten zien. Maar op basis van haar klasse hoort ze in de finale thuis. De laatste die ik wil noemen is de kapitaal gefokte Seaside Bliss (3), die de laatste weken forse stappen in haar ontwikkeling heeft gemaakt. Op basis van haar startnummer maakt ze toch een goede kans om in het trio te finishen.


Plaats 1: Evident Beauty (1)
Plaats 2: Millies Possession (8)
Plaats 3: Seaside Bliss (3)
Plaats 4: Golden Tricks (9)


RACE 6, pacers

Hier komen pacers uit het middensegment in actie en na zijn imponerende overwinning van vorige week geldt City Hall (6) hier als het te kloppen paard. De Nieuw-Zeelanders Whittaker N (4) en Bravo Tex N (3) gelden hier als class-droppers, beide paarden hebben wel voor hetere vuren gestaan. En dan doel ik met name op #4, die ik als meest voorname uitdager zie van de favoriet. Solo Story (2) belandde vorige week vanaf startnummer 8 helemaal achteraan het veld. Vervolgens liep hij onopvallend best een goede koers, waarbij hij nog veel terrein goedmaakte op de koplopers. Nu met Scotty Z én vanaf een veel mooier nummer. Typisch zo’n outsider die wat sjeu zou kunnen brengen aan de trio-uitbetaling. Change Stride N (5) werd bij zijn voorlaatste start gereden door Gingras en toen wist de veteraan te winnen in een nieuw winrecord. Nu stapt Yannick weer op, maar ze treffen ook paarden van een hoger niveau.


Plaats 1: City Hall (6)
Plaats 2: Whittaker N (4)
Plaats 3: Bravo Tex N (3)
Plaats 4: Solo Story (2)

 

RACE 7- DASH FOR THE G NOTES FINAL, pacers

Wanneer ik het woordje “Final” zie staan ben ik geneigd te denken aan een hoog niveau, maar in dit geval is niets minder waar. Hier komen pacers in actie voor een dotering van nog geen 20.000 dollar, we hebben dus te maken met mindere goden en/of veteranen die over hun hoogtepunt heen zijn. Vorige week was ik al overtuigd dat Constntlysidewys A (5) zijn serie zou gaan winnen, al moet gezegd worden dat de bij uitzondering passieve Callahan maar nèt op tijd kwam om de overwinning nog uit het vuur te slepen. Ik verwacht vanavond een actievere Callahan en hier is hij- net als vorige week- mijn favoriet. Good old Kiwi Ideal N (6) werd vorige week tweede achter mijn favoriet. Hij kan hard vertrekken en zal normaal gesproken dus een gunstig koersverloop krijgen voorgeschoteld. Serious Major (3) is ook verschrikkelijk rap achter de auto en hij is de favoriet om initieel de kop te nemen. Hij wist het toen overigens niet bol te werken, hij werd namelijk geklopt door een verrassend sterke First Class Horse (2), die vanuit het verre achterveld het hele veld voorbij kwam vliegen. Nu vanaf een veel mooier startnummer! McRaven (1) liet in de andere serie óók een prima eindschot zien, waarmee hij derde werd achter #5 en #6. Ook voor hem geldt dat hij nu een veel gunstiger startnummer treft, waardoor een trio-klassering zeker tot de mogelijkheden behoort.


Plaats 1: Constntlysidewys A (5)
Plaats 2: Kiwi Ideal N (6)
Plaats 3: Serious Major (3)
Plaats 4: First Class Horse (2)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.