Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

The Meadowlands - 3 augustus

The Meadowlands - zaterdag 3 augustus - Start (Nederlandse tijd): 18:00

 

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1, pacers

Als opwarmertje beginnen we met een “gewone” koers voor 4-jarige pacers, al is de term “gewoon” wat misleidend. Er komen namelijk de nodige klassbakken aan de start in deze race, te beginnen met Backstreet Shadow (2). Eerder dit seizoen was hij onder de hoede van Scott di Domenico al erg goed. Nadat hij, via een afsluitende kwartmijl in 1.04,0, derde werd in de Graduate Final (waar Lather Up het WR van 1.05,9 evenaarde) werd hij voor een astronomisch bedrag verkocht en belandde hij op de mega-stal van Ron Burke. En daar lijkt hij zich nu alleen maar verder te ontwikkelen. Hij kan uitstekend vertrekken en vanaf dit startnummer geldt hij als het te kloppen paard. Hij zal dan wel moeten afrekenen met Courtly Choice (7), die precies een jaar geleden zou hebben gegolden als de huizenhoge favoriet in dit veld. Maar de winnaar van zowel de Meadowlands Pace als de Little Brown Jug komt dit jaar maar moeizaam op gang en bij zijn laatste start (Graduate Final) stelde hij zelfs ronduit teleur. Nu koerst hij voor het eerst op lasix en ik herhaal het nog maar eens: dat medicament staat nog wel eens aan de basis van aanzienlijke verbeteringen in prestaties. Mocht deze miljonair zijn vorm van vorig jaar terugvinden dan zou hij spelen met dit veld. Er staan diverse bliksemvertrekkers in deze koers, waarvan Hayden Hanover (5) het beste heeft geloot. Precies een maand geleden wist hij hier van kop af te winnen in 1.06,9 en bij een gelijkwaardige prestatie doet hij hier mee om de overwinning. Schnitzledosomethin (6) behoorde vorig jaar ook al tot de absolute top van zijn jaargang. De laatste maanden is hij vooral actief geweest op Yonkers, maar bij zijn laatste poging op deze baan (begin juni) wist hij niemand minder dan #5 te kloppen. Trump Nation (1) viel bij zijn laatste starts misschien niet helemaal mee, al had hij het koersverloop ook niet helemaal aan zijn zijde. “Vaste stuurman” Timmy T geeft hier de voorkeur aan #2, waardoor de Double D nu de honneurs waarneemt. Dat, in combinatie met het startnummer, is voor mij interessant genoeg om hem toch te betrekken bij mijn trio-spel.

Plaats 1: Backstreet Shadow (2)
Plaats 2: Courtly Choice (7)
Plaats 3: Hayden Hanover (5)
Plaats 4: Scnitzledosomethin (6)

 

RACE 2, pacers

We vervolgen nog met een zogenaamde “conditioned pace” (voor paarden die de afgelopen vijf starts géén 15.000 dollar hebben verdiend), maar hierna volgen t/m race 15 alleen maar Grand Circuit Stake-races. Incredible Shark (8) kwam vorige week ook in actie in deze klasse en toen hoefde hij alleen zijn meerdere te erkennen in de crack Filibuster Hanover. Dat soort monsters komen nu niet aan de start, dus “de Shark” geldt hier als de favoriet. Zijn startnummer is wel aanmerkelijk lastiger dan vorige week, maar dat probleem zou Timmy T met dit startkanon moeten kunnen overwinnen. Lets Roll (5) kwam vorige week wat mij betreft verrassend sterk voor de dag toen hij van kop af maar nipt geklopt werd door favoriet City Hall. Nu treft deze snelle starter ook nog eens een veel gunstiger startnummer dan vorige week (9), dus de weg naar de koppositie ligt open. Hij koerst nu weliswaar in een hogere klasse dan vorige week, maar hij komt hier niet per se betere paarden tegen. Eerste uitdager. Constntlysidewys A (2) was de afgelopen twee weken voor mij een “zekere” winnaar en gelukkig wist hij dat beide keren aan relatief mooie coteringen (2,70 en 2,60) waar te maken. Nu stond rijder Callahan voor de keuze tussen #2 en #7, waarbij zijn voorkeur uitging naar de laatste. Gingras is nu aangetrokken als vervanger, waardoor het paard meer spel zal trekken, terwijl hij juist meerdere klassen zwaarder staat dan bij zijn voorgaande starts. Ik sla derhalve een rondje over en neem liever een outsider als Quality Bud (3) mee in mijn spel. Vorige week trof deze bestdoener namelijk nog een parcours in het dodenspoor, maar desondanks bleef hij vechten tot de streep om uiteindelijk vierde te worden achter Filibuster Hanover en #8. Another Daily Copy (4) beschikt over genoeg klasse om op zijn minst een trio-klassering te kunnen belopen, terwijl Heavenly Sound (1) met dit startnummer eigenlijk ook niet mag ontbreken op uw trio-ticket.

Plaats 1: Incredible Shark (8)
Plaats 2: Lets Roll (5)
Plaats 3: Another Daily Copy (4)
Plaats 4: Quality Bud (3)

 

RACE 3- VINCENNES TROT (Preferred Trot), FFA

De vierjarige Rich And Miserable (4) heeft zich in de loop van dit seizoen echt fantastisch ontwikkeld. Laatst trof hij zowel in een serie als in de finale van de Mr Muscleman tegenstanders als deze en beide keren was hij van kop af niet te beschieten. Ik ga hier uit van eenzelfde scenario. Pinkman (1) kreeg indiezelfde finale (Mr Muscleman) een dure eerste bocht voor zijn kiezen, waarop hij in het achterveld belandde. En toen zat zijn koers er wel op. De voormalige Hambo-winnaar kan uitstekend vertrekken en vanaf dit startnummer maakt hij een uitstekende kans om op de rug van de koploper (#4) terecht te komen. In dat geval zit een tweede plek er zeker in. Lindy The Great (3) kwam vorige week verrassend sterk voor de dag toen hij ondanks een laatste bocht door het dodenspoor keurig stand hield achter Manchego en Marion Marauder, waarbij hij als derde aankomende een km. tijd van 1.09,1 noteerde. Mooi nummer en Andy Mac blijft aan boord. De Nieuw-Zeelander Speeding Spur N (8) kwam vorige week bij zijn Noord-Amerikaanse debuut helemaal niet raar voor de dag met een vierde plek achter #3, waarbij hij van ver moest komen. Het was voor Timmy T in ieder geval reden genoeg om hem te verkiezen boven #5. Scirocco Rob (12) zoekt hier sterkere tegenstanders op dan gebruikelijk en dan treft hij dit startnummer… Eigenlijk staat hij hier voor een onmogelijke opdracht, maar aangezien Brian Sears dit keer opstapt wil ik hem toch meenemen in mijn trio-spel.

Plaats 1: Rich And Miserable (4)
Plaats 2: Pinkman (1)
Plaats 3: Lindy The Great (3)
Plaats 4: Speeding Spur N (8)

 

RACE 4- JAMES DOHERTY MEMORIAL, 2-jarige merries

Het zou best eens een historische dag kunnen worden voor de tandem Melander/Sears en ze zouden kunnen beginnen met geschiedenis schrijven in deze Jim Doherty Memorial, die voorheen werd verreden als de Merrie Annabelle Trot. Hun Hypnotic AM (5) liep bij haar tweede start al een nieuw baanrecord op Yonkers (1.12,2) en iedereen die de 800-meterbaan eens van dichtbij heeft gezien begrijpt hoe onvoorstelbaar snel dat is. Vorige week reed Sears haar in de serie, bij haar koersdebuut op deze baan, “op wachten” en dat wachten deed hij wel erg lang. Middels een flitsende afsluiting wist ze de lang leidende Hello Tomorrow toch nog te achterhalen en het had er alle schijn van dat ze nog wel een stukje harder zou kunnen dan de 1.10,6 die ze nu op de klokken zette. De favoriet! Yannick Gingras stond voor een moeilijke keuze en ik vermoed dat hij (mede) op basis van de startnummers Crucial (3) heeft verkozen boven #9. Deze Father Patrick-dochter heeft in twee starts nog geen stap verkeerd gezet en vorige week wist ze haar serie van kop af te winnen. Vanaf dit startnummer zal ze zich direct aan het front melden, waar ze haar huid duur zal verkopen. Trainer Per Engblom (al worden de geruchten steeds sterker dat Jimmy Takter inmiddels weer dagelijks de scepter zwaait op stal, net als bij de paarden op naam van zijn dochter Nancy Johansson) zal een paar keer hartgrondig gevloekt hebben na het vernemen van de loting. Drie paarden dóór naar de finale en dan beloond worden met startnummers 8, 9 en 10. Toch maken alle drie zijn merries een kans om in de prijzen te lopen en dan doel ik met name op Hello Tomorrow (9), die vorige week van kop af maar nipt #5 voorbij zag komen. Dit startnummer is natuurlijk ontzettend lastig, maar qua pure klasse hoeft ze eigenlijk- met uitzondering van de favoriet- voor niemand onder te doen. Panem (2) moest vorige week veel werk verzetten om aan kop te komen en dat brak haar in de slotfase toch wat op. Ze treft nu een veel gunstiger startnummer, waardoor de Double D voor een wat passievere tactiek kan kiezen. Plaatskans. Tenslotte nog aandacht voor Queen of the Hill (8), die bij haar voorlaatste start nog aan kop wist te komen vanaf startnummer 8. Zal Kihlström “gas geven” van start af? In dat geval zou ze hier echt kunnen verrassen!

Plaats 1: Hypnotic AM (5)
Plaats 2: Crucial (3)
Plaats 3: Hello Tomorrow (9)
Plaats 4: Queen of the Hill (8)

 

RACE 5- PETER HAUGHTON MEMORIAL, 2-jarige hengsten & ruins

Synergy (3) kwam vorige week bij het uitkomen van de eerste bocht aan kop en werd vervolgens nooit meer bedreigd. Hier heeft hij perfect geloot en de nog ongeslagen Father Patrick-zoon geldt als het te kloppen paard. Als ik heel eerlijk ben dan maakte Real Cool Sam (4) nog net iets meer indruk met de winst in zijn serie. Hij moest vanaf een lastig startnummer heel veel werk verzetten om aan kop te komen, toch werd hij in de slotfase nooit meer bedreigd. Net als zijn moeder Cooler Schooner (die een algeheel WR vestigde als tweejarige: 1.09,4) is hij echter nogal driftig van aard en dat baart me op een dag als deze wat zorgen. Mocht hij zijn koppie er echter bij houden dan is hij absoluut in staat om deze koers te winnen! Vervolgens kijk ik naar het vijftal (!) van trainer Marcus Melander om mijn trio-spel te completeren. Te beginnen met Expectations (1), die vorige week nogal pechvol koerste en pas laat een vrij spoor kreeg, anders was hij zeker verder gekomen dan plek vier. Hij leek dusdanig veel over te hebben dat ik zelfs een stunt (winst) niet geheel uit zou durven sluiten. Capricornus (6) kreeg in dezelfde serie wél vrij baan, maar hij moest van (te) ver komen. Feit is dat hij van alle finalisten de snelste afsluitende kwartmijl (1.07,0) liet zien. Back of the Neck (8) valt ook niet te onderschatten. Zijn pluspunt is dat hij niet het temperament van zijn vader Ready Cash heeft meegekregen, maar wél zijn vermogen. Hij geeft weinig om het dodenspoor en zou derhalve onderweg het een en ander zelf af kunnen dwingen. Tenslotte neem ik ook Rome Pays Off (7) nog mee op de derde plek. Vorige week kreeg hij weliswaar een mooie koers voorgeschoteld, maar hij maakte het ook prima af en hij maakte zelfs nog wat terrein goed op #4. Een typisch ritje voor Kihlström.

Plaats 1: Synergy (3)
Plaats 2: Real Cool Sam (4)
Plaats 3: Expectations (1)
Plaats 4: Capricornus (6)

 

RACE 6- SHADY DAISY PACE, 3-jarige pacermerries

De Shady Daisy is dit jaar een open gelegenheid in die zin dat er vier, en misschien wel vijf reële kanshebsters zijn voor de overwinning. Anderzijds denk ik dat het voor de overige paarden lastig wordt om een trio-klassering te belopen. Ik richt mijn blik dan als eerste op Stonebridge Soul (5), die hier een maand geleden op imponerende wijze de Misteletoe Shalee wist te winnen. Vorige week bevestigde ze haar goede vorm door (wederom) van kop af een afdeling van de Adioo Volo te winnen. Mocht zij hier zonder slag of stoot de kop krijgen dan is ze waarschijnlijk niet meer te beschieten, maar dat weten haar tegenstanders ook! Zo is Warrawee Ubeaut (2) op haar best van kop af en vanaf dit startnummer kan zij haar favoriete positie nauwelijks mislopen. Uit haar laatste vijf starts (waarin ze telkens als favoriet van start ging) wist ze maar één keer te winnen, maar ze had het koersgeluk meestal niet aan haar zijde. Tot voor kort werd ze in ieder geval gezien als de beste van de jaargang en wellicht lukt het haar om die status weer terug te verdienen. Tall Drink Hanover (4) moet het vooral hebben van haar goede eindschot, zo liet ze ook vorige week weer zien toen ze in een afdeling van de Adioo Volo precies op de finish #2 nog wist te achterhalen. Het wordt voor rijder Andy Mac zaak om in de beginfase een zo goed mogelijke uitgangspositie te vinden. Hoe dichter ze zich in de slotfase bij het front bevindt, hoe groter haar winkans. Treacherous Reign (7) wist begin juni nog nipt #2 te achterhalen in de finale van de Fan Hanover Stakes, maar haar laatste twee verrichtingen waren toch wat minder. Nu koerst ze voor het eerst op lasix! Van Trillion Hanover (1) hebben we al meerdere keren gezien dat ze net iets te kort komt op de absolute jaargangtoppers, maar ze is goed in vorm en ze heeft hier natuurlijk gunstig geloot. Zou kunnen inbreken met een trio-klassering.

Plaats 1: Stonebridge Soul (5)
Plaats 2: Warrawee Ubeaut (2)
Plaats 3: Tall Drink Hanover (4)
Plaats 4: Treacherous Rain (7)

 

RACE 7- SAM McKEE MEMORIAL, FFA-pacers, 1.811 meter (!)

De veel te vroeg overleden Sam McKee, o.a. baanspeaker op zowel The Big M als The Red Mile, zou trots zijn geweest op dit startveld, want dit is een absolute kraker. McWicked (2) was vorig jaar onaantastbaar en hij werd dan ook verkozen tot zowel Horse of the Year, Pacer of the Year als Older Pacer of the Year. Dit jaar kwam hij maar moeizaam op gang, maar bij zijn laatste optreden deed hij voor het eerst weer denken aan het monster van vorig jaar. Vanaf dit startnummer zie ik hem toch als het te kloppen paard. Lather Up (9) wist bij zijn voorlaatste start het algehele WR van Always Be Miki (1.05,9) te evenaren, al was dat wel na de spreekwoordelijke koers op maat. Bij zijn volgende start bevestigde hij zijn hysterische vorm echter door van kop af de William Haughton Memorial te winnen, maar nu treft hij nummer 9. Montrell Teague zal ongetwijfeld offensief van leer trekken en ik vraag me af of dat niet teveel van het goede zal worden. Derhalve laat ik hem een plekje zakken in mijn rangschikking ten faveure van This Is The Plan (4), die bij zijn laatste drie starts telkens tweede werd achter Lather Up dan wel McWicked. Deze bliksemvertrekker heeft hier werkelijk perfect geloot en als het onderweg een klein beetje meezit dan zou hij zomaar kunnen winnen. Trainer Burke brengt naast #4 nóg twee miljonairs aan de start in de vorm van Dorsoduro Hanover (5) en Filibuster Hanover (7). Beide paarden hadden het eerder dit seizoen moeilijk in de grote Stakes-koersen, maar allebei hebben ze wat vertrouwen kunnen tanken door “gewone” koersen van kop af te winnen, waarbij met name #5 goed voor de dag kwam in een nieuw PR van 1.07,0. In de loop van dit seizoen ben ik echt fan geworden van het monster Highalator (12), maar vanuit het tweede gelid staat hij nu voor een onmogelijke opdracht. Temeer omdat hij vertrekt achter de niet als bliksemvertrekker bekend staande McWicked.

Plaats 1: McWicked (2)
Plaats 2: This Is The Plan (4)
Plaats 3: Lather Up (9)
Plaats 4: Dorsoduro Hanover (5)

 

RACE 8- HAMBLETONIAN, serie 1, 3-jarigen

Voor een paard dat na 12 starts nog geldt als ongeslagen wordt er in de Amerikaanse media opvallend veel getwijfeld over Gimpanzee (7). Dat heeft met name te maken met het feit dat hij nauwelijks de landelijke competitie heeft opgezocht en zich vooral gericht heeft op het New York-circuit, dat voor een groot deel bestaat uit 800- en 1.000-meterbanen. Anderzijds, die ene keer dat hij wel het Grand Circuit opzocht (serie en finale Breeders Crown, afgelopen najaar) degradeerde hij zijn tegenstand tot figuranten. Hier gaat hij zijn officiële koersdebuut maken op een mijlsbaan en er wordt openlijk getwijfeld of hij wel over genoeg vermogen beschikt om ook op dit baantype uit de voeten te kunnen. Persoonlijk vind ik die twijfels maar onzin. Hij beschikt normaal gesproken niet over de pure snelheid van stalgenoot Greenshoe, maar hij is wel superconstant en erg makkelijk in de omgang, een zogenaamd “push-button-horse”. Extreme omstandigheden daargelaten zie ik hem deze serie gewoon winnen. Nederland heeft zowaar ook een vertegenwoordiger in deze Hambletonian en dan heb ik het natuurlijk over Soul Strong (4) van Stable Why Not. Deze Father Patrick-zoon heeft zich echt extreem weten te verbeteren t.o.v. vorig jaar en van “knie-klopper” heeft hij zich ontwikkeld tot een krachtpatser die nu zelfs zónder kniegamachen koerst. En hij komt hier zeker niet met de Olympische gedachte aan de start. Sterker nog, ik zie hem als eerste uitdager van #7. De Double D, die zich in rap tempo heeft ontwikkeld tot één van mijn favoriete rijders, blijft aan boord (hij had ook kunnen opteren voor #1) en hij lijkt een perfecte match te vormen met de ruin. Mocht hij toevallig in het dodenspoor belanden dan zal het zijn winkansen weliswaar niet bevorderen, maar hij heeft meer dan eens bewezen dat een dergelijk parcours niet noodlottig hoeft te zijn. Vorig jaar was Cantab Fashion (1) in mijn ogen één van de allerbeste tweejarigen, maar dit jaar heeft hij allerlei fysieke ongemakken moeten overwinnen alvorens hij een keer in de baan kwam. Hij heeft nu pas twee starts in de benen en eigenlijk bestaat het niet dat hij nu op tijd klaar is voor de Hambo, maar tegelijkertijd is dit ook geen “gewoon” paard. Hij heeft het in ieder geval getroffen met zijn startnummer en ik benoem hem tot mijn dark horse voor de finale. Swandre The Giant (2) zou op basis van zijn laatste verrichtingen altijd in het trio moeten lopen, maar feit is dat hij toen koerste op lasix. En het gebruik van dat medicament is in de Hambletonian niet tegestaan. Derhalve zakt hij in mijn rangschikking. Green Manalishi S (8) heeft zich naar mijn idee niet heel veel ontwikkeld t.o.v. vorig jaar, maar in de zwakst bezette serie zou hij ondanks dit startnummer toch een plek in de finale moeten kunnen veiligstellen. En wanneer Osterc (6) nu een wat gelukkiger parcours treft dan bij zijn afgelopen drie starts dan is een plek in de finale ook voor hem niet helemaal uitgesloten.

Plaats 1: Gimpanzee (7)
Plaats 2: Soul Strong (4)
Plaats 3: Cantab Fashion (1)
Plaats 4: Green Manalishi S (8)

 

 

RACE 9- HAMBLETONIAN, serie 2, 3-jarigen

In de tweede serie komt de uitgesproken favoriet voor de eindoverwinning aan de start. Greenshoe (5) steekt qua potentie namelijk ver boven de rest uit en we hebben hier te maken met een “freak” van de categorie Muscle Hill. Vorig jaar gold hij intern op stal Melander al als “potentieel snelste”, maar toen was zijn drift/temperament nog een forse handicap. Dit jaar laat hij zijn dadendrang echter steeds beter beteugelen en ik verwacht eerlijk gezegd niet dat zijn drift nog op zal spelen. Anderzijds weet je het op een dag als deze maar nooit en de mannen van Stable Why Not zullen stiekem toch hopen dat hij zijn oude temperament weer laat zien. Dan zal hij deze serie waarschijnlijk nóg winnen, maar heeft hij dan nog genoeg energie over voor de finale? Van Don’t Let’Em (6) is zijn enorme potentie allang bekend, precies een jaar geleden wist hij namelijk de Peter Haughton Memorial te winnen. Ook bij hem speelde zijn temperament in het vervolg van het seizoen op, maar dit jaar lijkt hij het goede spoor weer te hebben gevonden. Hij repeteerde vorige week door de Reynolds Memorial te winnen in 1.08,5 en dat deed hij onaangevochten. Overigens bespeurde ik na de koers toen wel een “tikkie” bij hem, m.a.w. was hij niet helemaal rad na de koers. Aangezien Jimmy Takter in de praktijk gewoon weer de trainer van dienst schijnt te zijn baart dat gegeven me ook weer niet heel veel zorgen. Eerste, en misschien wel enige uitdager. Pilot Discretion (3) is voorzichtig gebracht door trainer Tony Alagna, maar dit seizoen heeft hij zich echt uitstekend ontwikkeld. Wat mij betreft een banker voor de plekken twee en drie. Marseille (8) klopte Greenshoe nog zeer verrassend in de finale van de Earl Beal Memorial, maar dat had veel (zo niet alles) te maken met een vals koersverloop. Nu treft hij een vervelend startnummer, maar hij is snel genoeg van start om dat probleem te overwinnen. Qua intrinsieke klasse schat ik hem echter lager in dan de twee favorieten in deze koers en ik moet zelfs nog zien of hij stalgenoot Soul Strong over twee heats de baas kan. Tenslotte wil ik u nog adviseren om Forbidden Trade (1) niet te onderschatten. Dit jaar heeft hij alleen maar gekoerst in Canada en in die zin is hij een onbeschreven blad. In het voorjaar was hij echter nog “best of the rest” achter Pilot Discretion in de Goodtimes Stakes, terwijl hij nog de nodige pech ondervond qua koersverloop. Ik zou een trio-klassering zeker niet uit durven sluiten.

Plaats 1: Greenshoe (5)
Plaats 2: Don’t Let’Em (6)
Plaats 3: Pilot Discretion (3)
Plaats 4: Marseille (8)

 

 

RACE 10- JOHN CASHMAN MEMORIAL, FFA

Six Pack (9) loopt de laatste tijd steeds tegen dramatische startnummers aan en vandaag is daarop geen uitzondering. Hij verkeert echter in absolute topvorm en ik verwacht een offensieve Svanstedt. Wanneer hij niet overdreven veel extra meters hoeft te maken om aan kop te komen (zoals bij zijn voorlaatste start) dan zie ik hem dit “gewoon” van kop af winnen. Guardian Angel As (2) heeft zich wat verrassend ontwikkeld tot één van de beste FFA-dravers van Noord-Amerika en vanaf dit ideale startnummer heeft deze bliksemvertrekker minimaal een kans op een trio-klassering. En wellicht op meer. Eurobond (4) is een vierjarige Love You-zoon en zijn afstamming is in die zin relevant dat hij, zoals zoveel Love You-nazaten, beter lijkt te worden naarmate hij ouder wordt. Sinds hij wordt getraind door het echtpaar Miller heeft hij geen stap verkeerd meer gezet en laatst wist hij zelfs van kop af te winnen in 1.08,5! Marion Marauder (1) begon wat moeizaam aan het seizoen, maar zijn tweede plek achter Manchego van vorige week was een eerste stap in de goede richting. De titelverdediger lijkt net op tijd in vorm te zijn gekomen en hij heeft hier natuurlijk ideaal geloot. Crystal Fashion (7) wist laatst verrassend toe te slaan in de Hambletonian Maturity en toen vertrok hij vanaf precies hetzelfde startnummer. Het feit dat Timmy T hier de voorkeur geeft aan #2 spreekt boekdelen over zijn winkansen, maar dat maakt hem nog niet kansloos voor een trio-klassering!

Plaats 1: Six Pack (9)
Plaats 2: Guardian Angel As (2)
Plaats 3: Eurobond (4)
Plaats 4: Marion Marauder (1)

 

 

RACE 11- HAMBLETONIAN OAKS FINAL, 3-jarige merries

Naar mijn smaak komen hier drie merries aan de start met een serieuze winkans. When Dovescry (5) was vorig jaar na Woodside Charm de beste van de jaargang, maar dit jaar begon ze laat aan het seizoen, terwijl rijder Allard telkens koos voor defensieve ritjes. Net toen mijn twijfels begonnen toe te nemen trok Allard vorige week wél offensief van leer in een serie voor de Oaks en toen wist ze zéér te overtuigen in 1.09,5. Ik denk dat ze vandaag nog wat scherper zal zijn en ik wijs haar aan als het te kloppen paard. Ze zal dan wel af moeten rekenen met Millies Possession (2) en dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Vorige week wist de nog ongeslagen Possess The Will-dochter andermaal indruk te maken door haar onverzettelijkheid. Na een pittig parcours leek ze zich gewonnen te moeten geven tegen de hard afkomende Evident Beauty, maar toen die eenmaal naast haar kwam zette ze nog eens haar tanden op elkaar. En rijder Dexter Dunn is naar mijn idee een fenomeen in wording. Evident Beauty (4) gold anderhalve maand geleden nog als de koningin van haar jaargang, maar inmiddels lijkt ze te zijn voorbijgestreefd door het eerder genoemde tweetal. Dat wil overigens niet zeggen dat ze deze koers niet zou kunnen winnen, ze beschikt immers over een geweldig eindschot. Mochten de twee favorieten elkaar het leven zuur maken dan is zij de eerst aangewezene om te profiteren. Southwind Casha (1) maakte vorige week een verrassend sterke indruk bij haar debuut op deze baan. Ze liet veel startsnelheid zien en uiteindelijk werd ze tweede achter #5. Ze heeft hier een droomnummer geloot en ze heeft enig uitzicht op een trio-klassering. Tenslotte noem ik Asiago (7) nog, die vorige week in haar serie onopvallend een sterke afsluiting liet zien vanuit het achterveld.

Plaats 1: When Dovescry (5)
Plaats 2: Millies Possession (2)
Plaats 3: Evident Beauty (4)
Plaats 4: Southwind Casha (1)

 

 

RACE 12- HAMBLETONIAN FINAL, 3-jarigen

Hambletonian finale.

 

 

RACE 13- DR JOHN R STEELE MEMORIAL, FFA-merries

Manchego (1) heeft zo op het oog misschien een matig rijtje achter haar naam staan, maar dat had ook veel te maken met de matige startnummers die ze telkens lootte. Vorige week liet ze echter zien dat er met haar vorm weinig mis is, want na een offensieve rit van de Double D wist ze erg overtuigend te winnen in 1.08,5. Nu heeft ze eindelijk wél gunstig geloot en haar antagonist Atlanta ontbreekt hier. Favoriet! Of Hannelore Hanover (6) haar waanzinnige niveau van twee jaar geleden nog gaat benaderen waag ik te betwijfelen, maar ze heeft zich dit seizoen in ieder geval weten te revancheren voor haar dramatisch slechte naseizoen van afgelopen jaar. En het startsein voor die reeks aan mindere verrichtingen werd precies in deze koers gegeven, toen ze haar status als huizenhoog favoriet niet wist waar te maken. Komt hier de definitieve revanche? Emoticon Hanover (4) sloot vorig jaar af met overwinningen in de Breeders Crown en de TVG Mares en op dat moment gold ze als de beste oudere merrie van Noord-Amerika. Dit seizoen heeft ze nog niet weten te overtuigen, maar trainer Blais klinkt desondanks uiterst optimistisch. En hij is een man om serieus te nemen! Voor de overige plaatsen kijk ik vooral naar Darling Mearas S (7) en Custom Cantab (8). De berichten over één van mijn persoonlijke favorieten, Phaetosive (5), zijn niet bepaald hoopgevend en met enige tegenzin laat ik haar hier los.

Plaats 1: Manchego (1)
Plaats 2: Hannelore Hanover (6)
Plaats 3: Emoticon Hanover (4)
Plaats 4: Darling Mearas S (7)

 

RACE 14- LADY LIBERTY PACE, FFA-pacermerries

Aan deze koers hoef ik niet overdreven veel woorden vuil te maken, aangezien de Nieuw-Zeelandse Shartin N (1) sinds haar komst naar Noord-Amerika bijkans onoverwinnelijk is gebleken. Alleen ziekte of extreme omstandigheden zullen hier een overwinning in de weg staan. Zoals er geen discussie bestaat over de beste oudere pacermerrie van Noord-Amerika zal ook niemand betwisten dat Caviart Ally (3) geldt als de op één na beste. Apple Bottom Jeans (9) heeft het niet getroffen met de loting, maar ze kan hard vertrekken en Callahan zou geen Callahan heten als hij die startsnelheid niet zou aanspreken. Seaswift Joy N (7) werd laatst maar nipt geklopt door #3 en Brian Sears blijft aan boord. Een trio-klassering is meer dan mogelijk. Kissin in the Sand (10), vorig jaar nog verkozen tot 3-Year-Old Pacing Filly of the Year, is eigenlijk het hele jaar zoekende geweest naar de vorm van vorig jaar. Net nadat ze vorige week eindelijk weer eens een acceptabele prestatie heeft neergezet wordt ze nu “beloond” met startnummer 10. Een plaatskans lijkt nu het maximaal mogelijke.

Plaats 1: Shartin N (1)
Plaats 2: Caviart Ally (3)
Plaats 3: Aplle Bottom Jeans (9)
Plaats 4: Seaswift Joy N (7)

 

RACE 15- CANE PACE, 3-jarige pacers

De laatste Stakes-koers van vandaag belooft ook weer het nodige vuurwerk. Captain Crunch (6) en Bettor’s Wish (4) hebben elkaar dit jaar al meerdere keren bestreden in heroïsche duels, waarbij #6 op punten iets beter scoort. Ik schat de 2-Year-Old Pacing Colt of The Year van vorig jaar ook nét iets hoger in, maar heel veel ontlopen deze twee cracks elkaar niet. Tim Tetrick had kunnen opteren voor #3, maar hij heeft de voorkeur gegeven aan #8. Toch denk ik dat dat meer zegt over zijn loyaliteit aan de trainer dan over het kwaliteitsverschil tussen beide paarden. Sterker nog: ik schat Escapetothebeach (3) zelfs iets hoger in, zeker vanaf dit startnummer. En Andy Mac is als rijder natuurlijk één van de best mogelijke vervangers. Tenslotte betrek ik ook De Los Cielos Deo (5) nog in mijn trio-spel, al viel hij me laatst in zijn serie van de Adios niet helemaal mee.

Plaats 1: Captain Crunch (6)
Plaats 2: Bettor’s Wish (4)
Plaats 3: Escapetothebeach (3)
Plaats 4: Lyons Night Hawk (8)

 

RACE 16, pacers

We besluiten deze fantastische meeting met een “gewone” race, maar vergis u niet: ook hier zijn de paarden van een hoog niveau en zeker speltechnisch is er helemaal niks mis met deze koers. Can’t Beach That (4) wist zich twee weken geleden nét niet te plaatsen voor de finale van de Adios, maar vervolgens kwam hij hier vorige week terug om de beste koers uit zijn nog prille loopbaan te lopen. Mocht hij die stijgende lijn vast weten te houden dan wordt hij hier niet geklopt. Western Exposure (8) kan erg hard vertrekken en hij lijkt zich per start te verbeteren. Tot nog toe heeft hij de grotere Stakes-koersen gemeden, maar dat zou in het vervolg van het seizoen nog wel eens anders kunnen worden. Dit jaar finishte hij uit 10 starts altijd in het trio en ik zou niet weten waarom dat bij poging 11 anders zou zijn. Caviart Rockland (7) heeft zich dit jaar juist wel voornamelijk opgehouden in Stakes-koersen. Op dit lagere niveau zou ik hem normaal gesproken hebben aangewezen als favoriet, ware het niet dat hij vorige week ineens een erg bleke prestatie leverde. Een incident, of wordt hij gewoon minder? Dan geef ik toch de voorkeur aan de constante World On Edge (6), die in wat kleinere Stakes-koersen geen gek figuur heeft geslagen. Captain Mulzac (2) heeft een uitstekend rijtje achter zijn naam staan, maar dat was wel op een lager niveau. Ik heb zo mijn bedenkingen, maar vanaf dit perfecte startnummer durf ik hem ook weer niet volledig weg te laten.

Plaats 1: Can’t Beach That (4)
Plaats 2: Western Exposure (8)
Plaats 3: World On Edge (6)
Plaats 4: Captain Mulzac (2)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.