Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

The Meadowlands - 1/2 november

The Meadowlands - vrijdag 1 november 2019 - Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdag 2 november 00:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1, pacers

Het Amerikaanse hoogseizoen nadert langzaam maar zeker het einde, maar niet getreurd. Sinds een aantal weken heeft The Meadowlands zijn poorten namelijk weer geopend voor de herfst- en wintermeeting. We beginnen deze vrijdagavond met een claimkoers voor pacers uit het lagere segment. Het is overigens net of de tijd een jaar heeft stilgestaan, er komt namelijk een groot aantal paarden aan de start die we nog kennen van het vorige winterseizoen. Zoals CC Big Boy Sam (4), die inmiddels opgaat voor zijn 250ste start. Gedurende de zomerperiode heeft hij het prima gedaan op New York-banen als Monticello en Tioga en inmiddels heeft hij alweer twee starts in de benen op deze baan. Beide keren finishte hij keurig als tweede, terwijl de resp. winnaars van die races hier ontbreken. Bankpaard op plek één en twee. Spondulicks N (7) kan verschrikkelijk snel vertrekken, maar vaak heeft hij meer moeite om het eind te kunnen vinden. Hij zal hier dan ook als outsider van start gaan, al liep hij vorige week tegen iets betere paarden best een aardige koers als derde aankomende. Wanneer hij niet teveel kruit verschiet om aan het front te komen zou hij hier best kunnen verrassen. Walks of Life (3) wint niet erg vaak, maar op dit niveau is hij doorgaans een stabiele factor. Preppy Art (6) werd vorige week nogal offensief gereden door Tyler Buter, maar ondanks het zware parcours werd hij maar heel nipt geklopt door #3 voor de tweede plek. Zou kunnen verrassen. Daylyn Horizon (2) vertrok vorige week vanaf een lastig nummer. Ondanks een prima eindsprint kwam hij niet meer weg uit het achterveld, maar vanaf dit startnummer zou hij best eens een gunstiger parcours kunnen treffen. Outsider.

Plaats 1: CC Big Boy Sam (4)
Plaats 2: Spondulicks N (7)
Plaats 3: Walks of Life (3)
Plaats 4: Preppy Art (6)

 

RACE 2, PREFERRED TROT

Morgen worden de finales voor de Kindergarten Series verreden, maar vanavond is deze Preferred Trot het sportieve hoogtepunt. Trolley (2) beleefde zijn doorbraak in het afgelopen winterseizoen, waardoor zijn omgeving het idee kreeg dat hij misschien ook op het allerhoogste niveau een rol van betekenis zou kunnen spelen. Die verwachting heeft hij gedurende de zomer niet in kunnen lossen, maar nu is hij weer terug op het niveau waar hij vorig jaar grossierde in overwinningen. Bovendien maakte hij twee weken geleden zijn rentree op deze baan in een iets lagere klasse, waar een kinderlijk eenvoudige overwinning zijn zelfvertrouwen zal hebben goed gedaan. Good Old Melady’s Monet (6) heeft een prima zomercampagne achter de rug op Yonkers. Deze grootverdiener (al meer dan anderhalf miljoen dollar op de teller) is in dit soort koersen altijd een factor, al zou het kunnen dat de transitie van een halve mijls- naar een mijlbaan hem vanavond nog wat moeite gaat kosten. Muscle M Up (3) debuteerde dit voorjaar voor Svanstedt en hij bleek enorm te zijn verbeterd. Enkele pogingen op het allerhoogste niveau (Graduate Final, Cashman Memorial) wezen echter uit dat paarden als Six Pack en Atlanta toch een maatje te groot zijn. De laatste weken heeft hij in ieder geval weer goede vorm getoond en met name zijn laatste optreden (winst van kop af op Chester in 1.10,0) deed weer denken aan de Muscle M Up van afgelopen voorjaar. Hij is één van de drie bliksemvertrekkers in dit veld (tezamen met #2 en #5) en het zou mij niks verbazen wanneer hij deze race van start tot finish zou weten te controleren. JL Cruze (5) is natuurlijk over zijn hoogtepunt heen, maar toch heeft de voormalig wereldrecordhouder een beter seizoen gedraaid dan ik had verwacht. Indien hij hier vanaf de rug van de koploper zou kunnen koersen dan zou hij toch mee kunnen liften naar een klassering. Cruzado Dela Noche (1) wist dit jaar weliswaar de Cutler Memorial te winnen, maar verder verloopt zijn seizoen ronduit teleurstellend. Tegen dit soort paarden hoort hij competitief te zijn, maar waarschijnlijk fungeert deze start alleen als “prep” voor de TVG Final (over twee weken). Ik sla derhalve over.

Plaats 1: Trolley (2)
Plaats 2: Melady’s Monet (6)
Plaats 3: Muscle M Up (3)
Plaats 4: JL Cruze (5)
 

 

RACE 3, pacers

In de derde treffen we pacers van het bodemniveau. Mr Carrotts (6) sprong laatst kort na de start, maar een week eerder werd hij na een prima eindschot nog knap tweede. Eerder dit jaar koerste hij op deze baan nog in een hogere klasse en tegen dit soort paarden is hij aan zijn stand verplicht om mee te strijden voor de overwinning. Marcus Miller geeft hier de voorkeur aan #3 en kijk eens wie nu opstapt bij Hurrikane Kingkong (4): de Double D! Vorige week liep hij als vierde aankomende nog een hele behoorlijke koers en vanaf dit startnummer acht ik hem in staat om te verrassen. Real Lucky N (8) maakt hier na een aantal maanden rust zijn rentree. In feite staat hij er hier gedeclasseerd in, maar zijn vorm is een vraagteken en het startnummer is lastig. Joe Joe Joe (3) werd door Miller verkozen boven #4 en dat zegt natuurlijk wel iets. De Joe Joe Joe van een paar maanden geleden zou hier zeker mijn favoriet zijn geweest, maar ik heb toch het idee dat zijn vorm in een neerwaartse spiraal is belandt. Mikado Blue Chip (9) kan hard beginnen, maar het is altijd weer de vraag of hij het eind ook weet te vinden. Zou kunnen verrassen met een klassering in dit matige veld.

Plaats 1: Mr Carrotts (6)
Plaats 2: Hurrikane Kingkong (4)
Plaats 3: Real Lucky N (8)
Plaats 4: Joe Joe Joe (3)

 

RACE 4, pacermerries

We belanden wederom op het bodemniveau, maar nu komen uitsluitend merries aan de start. Misschien kunt u zich Backseat Terror (3) nog herinneren van afgelopen voorjaar (en vroege zomer) op deze baan. Toen wist ze een hele reeks koersen achter elkaar te winnen, waardoor ze zelfs opklom naar Preferred-niveau (voor merries). De afgelopen maanden heeft ze het echter lastig gehad op de Pennsylvania-banen van Pocono en Chester, waardoor ze nu op dit belachelijk lage niveau (voor haar doen) is belandt. De Backseat Terror van een half jaar geleden zou deze race óók winnen wanneer ze achterstevoren zou zijn ingespannen, maar bij haar rentree op deze baan (twee weken geleden) bleek toch dat ze ver van die vorm verwijderd is. Eigenlijk is ze aan haar stand verplicht om dit te winnen, maar mocht ze hier als groot favoriet van start gaan dan zit er geen enkele spelwaarde aan vast. En dat nodigt juist uit om tegen haar in te spelen. Bijvoorbeeld met de pas driejarige Walk On Air (1) van trainer Ron Burke, die dit seizoen iets tekort kwam voor de grote Stakes-koersen. Binnenkort wordt ze aangeboden op de veiling van Harrisburg en een overwinning hier zal haar waarde toch wat opschroeven. De geschiedenis leert ons in ieder geval dat dit soort paarden dan ook best vaak winnen. Traffic Jam (6) werd laatst van de planken gespeeld, maar na een offensieve rit kon ze het niet bolwerken. Dat was echter haar eerste start in drie maanden, je mag verwachten dat ze nu scherper voor de dag komt. Vintage Babe (4) kwam laatst nog één niveau onder het bodemniveau in actie, maar daar kwam ze aan 14-1 verrassend sterk voor de dag en het scheelde maar een neusje of ze had van kop af gewonnen. Ze treft nu iets betere paarden, maar ze is één van de weinige met gedocumenteerde vorm. I Will Do It (7) trok vorige week het nodige spel in de race die #4 bijna wist te winnen, maar na een dramatisch koersverloop wist ze zich nét niet te klasseren. Op basis van haar goede vorm zou ze hier best voorin mee kunnen doen, maar met haar gebrekkige startsnelheid is dit startnummer wel een handicap.

Plaats 1: Backseat Terror (3)
Plaats 2: Walk On Air (1)
Plaats 3: Traffic Jam (6)
Plaats 4: Vintage Babe (4)

 

RACE 5

Wéér het bodemniveau, maar nu komen de dravers weer in actie. Bij het bestuderen van het veld moest ik even goed kijken of het hier nu gaat om renpaarden of dravers, aangezien letterlijk niet één deelnemer een volledig foutloos “rijtje” achter zijn naam heeft staan. Met het oog op de afstammingen kom ik dan toch tot de conclusie dat we hier wel degelijk met dravers te maken hebben. De vierjarige Dontforgetmaster (6) deed het in de voorgaande twee jaar niet onaardig in het Ohio Sire Stakes-circuit. Bij zijn voorlaatste start wist hij van kop af bijna te winnen op Pocono, qua potentie schat ik hem hier als hoogste in. Anderzijds sprong hij bij drie van zijn laatste vier starts, een banker is hij dus bepaald niet. Maar als iemand deze opdracht tot een goed einde zou kunnen brengen dan is het wel de Double D. Cyclone Maximus (1) heeft de afgelopen maanden steeds één of twee niveaus hoger gekoerst, zei het op de halvemijlsbanen van Yonkers en Monticello. Hij treft nu natuurlijk een ideaal startnummer om na een zuinige koers in te kunnen breken. Mr Houdini (9) deed het afgelopen zomer op de banen van Chester en Pocono echt uitstekend, op een aanzienlijk hoger niveau bovendien, maar de afgelopen twee maanden heeft hij geworsteld met zijn vorm. Hij treft nu ideale tegenstanders om die vorm weer op te kunnen pakken, al maakt het startnummer het er natuurlijk niet gemakkelijker op. In principe kan hij op een goede dag best hard vertrekken, maar het risico op een galoppade neemt dan ook aanzienlijk toe. Pembroke Bada Bing (4), vernoemd naar een etablissement uit de bekroonde TV-serie “The Sopranos”, is geen wereldwonder, maar in dit veld is hij misschien wel de meest stabiele factor. Two Hip Dip (2) beschikt over genoeg snelheid om hier mee te kunnen doen voor de overwinning, maar in Amerika spellen ze het woord onbetrouwbaar als volgt: T-W-O H-I-P D-I-P. Ik heb al vaak genoeg mijn vingers gebrand aan dit kreng, maar ik kijk ook zeker niet raar op wanneer hij mijn spel in de soep komt lopen.

Plaats 1: Dontforgetmaster (6)
Plaats 2: Cyclone Maximus (1)
Plaats 3: Mr Houdini (9)
Plaats 4: Pembroke Bada Bing (4)

 

RACE 6, pacermerries

Héhé, eindelijk geen bodemniveau. Nee, we begeven ons nu daar nog een niveau ónder! Toch is dit speltechnisch gezien niet zo’n rare koers en ik heb wel feeling voor Major Maid (2). Ze is niet altijd de gemakkelijkste om te sturen, maar Tyler Buter is zeker geen slechte rijder en vorige week liet deze Art Major-dochter middels een sterk eindschot zien dat ze aardig in vorm is. Saint Albray (6) belandde vorige week in het verre achterveld, maar met dank aan het enorm hoge koerstempo bleek haar eindschot goed genoeg om te winnen. Ze treft nu een gunstiger startnummer, maar ook iets sterkere tegenstand. Kamwood Laughter N (7) vloog vorige week vanaf #10 naar de kop, maar door de krachtenverslindende opening miste ze in de slotfase net de reserves om nog een klassering te belopen (vierde, achter #6 en #9). De Nieuw-Zeelandse Glenferrie Bronte N (9) behoort in dit veld zeker tot de betere paarden, maar Bill Mann rijdt van start af meestal wat behoudend met haar. Eerder dit jaar nam ze vanaf 7 echter eens de kop op Chester, ze kán dus wel hard vertrekken als het moet. En vanaf dit startnummer móet het nu, eigenlijk. Kan in dat geval verrassen. De trouwe Givemeyourheart (1) koerste in de zomermaanden nog op een behoorlijk hoger niveau en vanaf dit startnummer zou ze zich best kunnen plaatsen.

Plaats 1: Major Maid (2)
Plaats 2: Saint Albray (6)
Plaats 3: Kamwood Laughter N (7)
Plaats 4: Glenferrie Bronte N (9)
 

 

RACE 7

Hier is het weer de beurt aan de dravers en dit is een race van een zeer behoorlijk niveau! De driejarige Union Forces (9) is hier één van de youngsters die het dient op te nemen tegen oudere paarden, bovendien treft hij een vervelend startnummer. Anderzijds heeft hij het hele seizoen gekoerst in vrijwel alle grote nummers voor driejarigen, waarbij een recente verrichting in de Bluegrass Stakes (vierde achter Greenshoe en Gimpanzee in 1.08,7) in het oog springt. Puur op basis van potentie hoort hij deze koers te winnen, al is het een punt van zorg dat hij zich regelmatig bezondigt aan startgaloppades. Night Hall (4) is ook pas drie jaar en in tegenstelling tot #9 heeft hij dit seizoen zijn heil gezocht in wat kleinere Stakes-koersen. Laatst won hij er zo eentje, de vorm is dus uitstekend, bovendien stapt de Double D hier weer op. Zijn enige eerdere poging achter dit paard resulteerde in een klinkende overwinning op deze baan! Some More Prince (8) werd vorige week geschrapt en dat is een puntje van zorg. Bij zijn laatste twee optredens werd hij op deze baan telkens verdienstelijk tweede en hij zou hier kunnen profiteren van het leeftijdsverschil met zijn jongere opponenten. Ik completeer mijn trio-spel verder met resp. Innisfallen (1) en Aldebaran Walkabout (6). Laatstgenoemde heeft dit seizoen bij lange na niet de hooggespannen verwachtingen kunnen waarmaken in het grotere Stakes-werk, maar vorige week bewees hij dat hij op dit niveau wel degelijk competetief is.

Plaats 1: Union Forces (9)
Plaats 2: Night Hall (4)
Plaats 3: Some More Prince (8)
Plaats 4: Innisfallen (1)

 

RACE 8

De wintertijd gaat morgen pas in in Noord-Amerika, waardoor we een paar koersen extra kunnen meenemen in onze broadcast. Gelukkig maar, want dit is een hele aardige koers van net één klasse onder Preferred-niveau. Pat Matters (6) verkeert al een tijdje in absolute topvorm en nu stapt ook Dexter Dunn nog eens op. Lord Cromwell (5) is hier technisch gezien een class-dropper, aangezien hij afgelopen zomer geregeld uitkwam in de Open Handicap-klasse. Nu van een halve mijlsbaan voor het eerst terug op een mijlbaan en dat vormt wat mij betreft toch een klein vraagteken. Laat overigens duidelijk zijn dat hij in het verleden ook op deze baan succesvol is geweest. Misslarose (10) was hier één van de blikvangers van het afgelopen winterseizoen. Vorige week wist ze in een iets lagere klasse van kop af te winnen in 1.09,9, wat wil zeggen dat ze in dezelfde vorm verkeert als afgelopen winter. Dit startnummer is natuurlijk verre van ideaal, maar ze valt niet te onderschatten. Very Very Fast (8) was indertijd één van de Franse dravers van het Yonkers/Le Trot-project. Na het beëindigen van het Franse koersprogramma op Yonkers is hij één van de weinige Fransen die zich ook in “open” gezelschap uitstekend manifesteert. Vorige week werd hij nog tweede achter #10 en dat scheelde maar een neusje. Op basis van zijn prestaties als twee- en driejarige staat Top Flight Angel (7) er hier echt gedeclasseerd in, maar zijn vierjarigenseizoen verloopt niet helemaal crescendo. Misschien doet de rentree op een mijlsbaan hem goed?

Plaats 1: Pat Matters (6)
Plaats 2: Lord Cromwell (5)
Plaats 3: Misslarose (10)
Plaats 4: Very Very Fast (8)

 

RACE 9

We blijven bij de dravers, al zakt het niveau hier weer naar één klasse boven het bodemniveau. De oertrouwe Lucky Sheila (6) won deze koers vorige week, nadat ze de teleurstellende #8 in de slotfase nog wist te achterhalen. Ze past op winsom nog nipt in deze klasse en ze zal van start gaan als favoriet. Muscle High (7) kwam twee weken geleden voor het laatst in actie en toen hij bij het ronden van de laatste bocht afscheid nam leek hij af te stevenen op een afgetekende overwinning, maar in de slotfase sloeg toch de verzuring nog toe. Hij heeft genoeg tijd gehad om te herstellen en in dit veld behoort hij tot de uitgesproken kanspaarden. Call For Justice (4) en Waiting On A Woman (2) hebben in het recente verleden voor veel hetere vuren gestaan en op dit lage niveau zouden ze toch voorin mee moeten kunnen. Van Zlatan (8) is op de een of andere manier altijd een roep uitgegegaan, maar blijkbaar zit het tussen zijn oren niet helemaal goed. Zo liet hij het ook vorige week weer eens afweten na een uitstekend koersverloop, hij had die koers eigenlijk altijd moeten winnen. Op basis van zijn wel degelijk aanwezige potentie durf ik hem toch niet helemaal los te laten.

Plaats 1: Lucky Sheila (6)
Plaats 2: Muscle High (7)
Plaats 3: Call For Justice (4)
Plaats 4: Waiting On A Woman (2)

 

RACE 10, pacers

We sluiten af met een pacerkoers onder het bodemniveau en hier wil ik eigenlijk niet teveel tekst aan kwijt. We kennen Ohio Larry (3) in ieder geval nog van het vorige winterseizoen en in een matig veld als dit geldt hij als het te kloppen paard. Net als #3 kennen we ook McCito (2) nog van vorig jaar, al lijkt zijn huidige vorm aanmerkelijk minder. Vanaf dit startnummer en tegen deze matige tegenstanders zou hij misschien wel eens een stap richting de vorm van weleer kunnen zetten. Mogelijke verrassing. Waves (4) deed het de afgelopen maanden prima op Plainridge. Dan zou de stap naar deze baan normaliter te groot zijn, maar in dit veld zou zijn vorm toereikend kunnen zijn. Always A Diamond (7) wordt nu gereden door de Double D, dus ik neem hem mee in mijn spel. Tenslotte noem ik Top Of The Mark (6) nog voor de onderste plaatsen in trio dan wel kwartet.

Plaats 1: Ohio Larry (3)
Plaats 2: McCito (2)
Plaats 3: Waves (4)
Plaats 4: Always A Diamond (7)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.