Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

The Meadowlands - 2/3 november

The Meadowlands - zaterdag 2 november 2019 - Start (Nederlandse tijd): zondag 3 november 00:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien! 

RACE 1, pacers

De komende drie zaterdagavonden worden op The Meadowlands telkens een aantal Stakes-koersen verreden, met “The Final Four” op 23 november als absolute climax. En dan zit het Noord-Amerikaanse hoogseizoen er op. Om er even in te komen beginnen we vanavond met een amateurkoers, waar Born To Be Bad (2) hoogstwaarschijnlijk als favoriet van start zal gaan. Al was het alleen maar omdat hij gereden wordt door Hannah Miller. Hij treedt hier ook aan op een lager niveau dan gebruikelijk, al is er ook wel enige reden om te twijfelen aan zijn vorm. Kwetsbare favoriet. Make It Big (7) startte vorige week vanaf startnummer 10, vanwaar hij een onmogelijke koers kreeg voorgeschoteld. Dit paard is goed genoeg voor deze klasse en dit keer wordt hij gereden door de piepjonge Tyler Miller (“TJ”), de zoon van Andy en Julie Miller. In zijn debuutjaar kan hij een winstpercentage van 44% overleggen, deze rit zou hem moeten zijn toevertrouwd. The Dark Shadow (1) werd vorige week derde in deze koers (vlak achter #10) en hier treft hij een werkelijk perfect startnummer. Hij kan goed vertrekken, waardoor hij hier toch een fraai koersverloop voorgeschoteld zou moeten krijgen. Ik acht de kans op een klassering groot, de kans op een overwinning iets kleiner. Artistic Cruiser (6) zorgde vorige week voor een daverende verrassing door in handen van Steve Smith een claimkoers te winnen. En als Steve Smith met hem kan winnen op The Meadowlands, dan zal Mark Schullstrom hem toch ook naar een plaatsgeld kunnen sturen? Da Magician (10) is hier één van de betere paarden (vorige week werd hij nog tweede in deze koers), maar dit startnummer is toch wel verrekte lastig. Wanneer Mark Silva “gas geeft” van start af zou hem dat in de slotfase op kunnen breken, maar wanneer hij van huis uit rustig aan doet bestaat weer het risico dat hij van veel te ver moet komen. Zoals meestal geldt voor dit type races: lastige koers!

Plaats 1: Born To Be Bad (2)
Plaats 2: Make It Big (7)
Plaats 3: The Dark Shadow (1)
Plaats 4: Artistic Cruiser (6)

 

RACE 2, pacers

Misschien kunt u zich Ocean Colony (7) nog herinneren van het vorige winterseizoen, toen hij met enige regelmaat koersen wist te winnen in een aanzienlijk hogere klasse dan waarin hij nu aantreedt. Andy Mac had hier meerdere opties, maar ik vermoed dat hij niet veel bedenktijd heeft nodig gehad om zijn voorkeur voor deze Somebeachsomewhere-zoon uit te spreken. Vorige week liep hij al een prima koers in een hogere klasse, zijn vorm is dus “o.k.”, terwijl hij naar mijn idee niet als favoriet van start zal gaan. Die rol zal waarschijnlijk worden toebedeeld aan de pas driejarige Major Deception (5), die i.p.v. jaargangcracks nu eens “gewone” paarden treft. Op basis van de kilometertijden die hij telkens neerzet zou je haast denken dat hij dit eigenlijk niet mag verliezen, maar ik vraag me toch af of hij wel helemaal is opgewassen tegen oudere, geharde koerspaarden. Dragon Strikes (1) treft hier een gunstig startnummer en Timmy T rijdt hem dit keer, hij zou hier toch op zijn minst een klassering moeten kunnen belopen. Dubious Claim (6) is hier net als #7 een class-dropper en hij treft hier dus wat mindere tegenstanders dan de laatste tijd gebruikelijk was. Zijn vorm is echter op zijn minst twijfelachtig. Ashley’s Husband (3) werd vorige week in handen van Steve Smith keurig derde in deze klasse. Dan zou je denken dat hij nu met de Double D aan boord een winkans zou moeten hebben, feit is echter dat hij toch betere paarden treft dan vorige week. Toch betrek ik hem in mijn trio-spel.

Plaats 1: Ocean Colony (7)
Plaats 2: Major Deception (5)
Plaats 3: Dragon Strikes (1)
Plaats 4: Dubious Claim (6)

 

RACE 3, pacers

In de derde treffen we een zgn. Trackmaster Rating-koers, wat betekent dat hier pacers ónder de bodemklasse in actie komen. Happy Trio (2) kwam vorige week verrassend sterk voor de dag in een amateurkoers (tegen diverse paarden uit race 1 van vanavond), die hij in handen van TJ Miller afgetekend van kop af wist te winnen. Nu treft hij wel iets betere paarden, maar vanaf dit startnummer maakt hij gewoon weer een prima kans om aan kop te komen. En dan zou hij toch weer een heel eind moeten kunnen komen. Chip Walther (1) trof vorige week diverse tegenstanders van vanavond en toen ging hij op pad als favoriet van het spelend publiek. Doordat hij een lastige koers kreeg voorgeschoteld wist hij zijn favorietstatus niet helemaal in te lossen, al liep hij geen onaardige koers. Nu krijgt hij een herkansing vanaf een gunstiger nummer, terwijl ook Scotty Z (die zijn laatste rit met Chip wist te winnen) nu weer opstapt. Born of Fire (4) kwam vorige week ook in actie in deze klasse en toen werd hij van kop af maar nipt geklopt. Eén van de kandidaten voor de overwinning. Bay Rum (5) heeft dit jaar een hoop koersen gewonnen, maar die kwamen allemaal tot stand op Vernon, op een erg laag niveau. In het verleden is hij wel degelijk succesvol op deze baan, maar het is erg lastig om een inschatting te maken van zijn huidige niveau. Father Sarducci (9) deed het de afgelopen weken uitstekend op de baan van Chester. In zijn huidige vorm dien je toch rekening met hem te houden, al helpt dit startnummer niet.

Plaats 1: Happy Trio (2)
Plaats 2: Chip Walther (1)
Plaats 3: Born of Fire (4)
Plaats 4: Bay Rum (5)

 

RACE 4- KINDERGARTEN CLASSIC FINAL, 2-jarige hengsten en ruins (dot. $251.460)

De eerste van vier finales van de Kindergarten Classic. Chestnut Hill (5) was vorige week in de finale van de Breeders Crown waanzinnig goed. Hij draaide als negende paard de laatste bocht uit, maar na een geweldig eindschot kwam hij uiteindelijk slechts een neusje tekort voor plek twee. In september zagen we dat ook al eens in de finale van de Pennsylvania Sire Stakes, waar hij vanuit het achterveld nog hard inliep op Real Cool Sam en Amigo Volo (de nummers één en twee van de jaargang). Anderzijds is het ook geen toeval dat een paard van zijn potentie nog maar twee koersen heeft gewonnen. De start is namelijk zijn achilleshiel, waardoor hij eigenlijk altijd heel veel paarden dient in te halen. Wat mij betreft is dit het te kloppen paard, maar het risico bestaat dat hij wéér van te ver moet komen. EL Ideal (3) is wat dat betreft een veel “zekerdere” factor, aangezien hij van start af wél zelf het e.e.a. kan afdwingen. In de finale van de PASS werd hij nog vierde achter #5, maar sinds die tijd heeft hij nog een forse stap in zijn ontwikkeling gezet. Getuige ook een overwinning in Lexington in 1.09,9. Banker voor de eerste en tweede plek. Sky Castles (6) is gedurende de zomerperiode uitsluitend actief geweest in het New York-circuit, maar bij zijn laatste drie starts diende hij het dan op te nemen tegen Grand Circuit-paarden. Dat ging hem (drie zeges) méér dan goed af, waarbij hij o.m. #5 en #9 het nakijken gaf. Die overwinningen gingen hem erg gemakkelijk af en misschien moeten we het beste van hem nog zien. Maesteraemon (9) behoort hier absoluut tot de betere paarden, maar hij is natuurlijk erg benadeeld door zijn startnummer. Anderzijds kán hij wel heel hard vertrekken, terwijl Timmy T uit drie starts nog nooit met hem werd geklopt. Back Of The Neck (1) is (na #5 en #9) de derde Melander-pupil en ik denk dat hij zeker de minste niet is. In zijn serie voor de Breeders Crown stelde hij echter enorm teleur. Berustte dit op ziekte, of heeft het seizoen te lang geduurd?

Plaats 1: Chestnut Hill (5)
Plaats 2: EL Ideal (3)
Plaats 3: Sky Castles (6)
Plaats 4: Maesteraemon (9)

 

RACE 5, pacers

Hier is het weer de beurt aan pacers en deze koers is van een hoog niveau. De driejarige Aflame Hanover (8) zit heel dicht tegen de absolute top van zijn jaargang aan en hij wist zich te plaatsen voor grote finales als de Hempt en de Messenger Stakes. Wanneer deze koers twee maanden geleden verreden zou zijn dan zou hij voor mij een “vaste winnaar” zijn geweest, maar zijn laatste drie verrichtingen zouden kunnen wijzen op een dalend vormpeil. Hoe dan ook, Andy Mac verkiest hem boven #2 (een andere keuze zou ook merkwaardig zijn geweest) en op 95% is hij waarschijnlijk goed genoeg om dit te kunnen winnen. DA Delightful (5) heeft zich dit jaar (in tegenstelling tot #8) afzijdig gehouden uit het Stakes-geweld, maar wat maakte deze driejarige vorige week een verrassend sterk debuut op deze baan. Vanaf nummer 6 vloog hij direct naar de kop, waarna de overige paarden hem niet meer hebben teruggezien. Bij een vergelijkbare verrichting doet hij hier absoluut mee om de overwinning. Virgin Storm (1) werd vorige week (op enige afstand) tweede achter #5 en vanaf dit fraaie startnummer valt zeker niet uit te sluiten dat hij dat kunstje gaat herhalen. Bro (3) is de winnaar van de New York Sire Stakes Consolation , waarna hij de afgelopen weken een prima vorm heeft geëtaleerd op de 800-meterbaan van Saratoga. Hij treft een fraai startnummer en zou hier prima een plaatsje kunnen belopen. U S Captain (9) behoort op zijn minst tot de subtop van de driejarigenlichting (o.a. derde in de finale van de Messenger Stakes), maar zijn vorm lijkt tanende. En dan ook nog eens zo’n rotstartnummer. De Double D stapt echter voor het eerst weer op sinds een overwinning in juli en ik neem hem voor de zekerheid toch maar mee op de onderste plaatsen van het trio en kwartet.

Plaats 1: Aflame Hanover (8)
Plaats 2: DA Delightful (5)
Plaats 3: Virgin Storm (1)
Plaats 4: Bro (3)

 

RACE 6- KINDERGARTEN CLASSIC FINAL, 2-jarige merries (dot. $251.020)

De finale voor de dravermerries is in de breedte veel minder sterk bezet dan we in race 4 gezien hebben. Dip Me Hanover (10) is hier eigenlijk de enige erkende jaargangtopper (winnares Peaceful Way Trot, finaliste in de Breeders Crown van vorige week), maar ze wordt hier afgeslacht met startnummer 10. Overigens kan ze best behoorlijk vertrekken en eigenlijk heeft Dave Miller ook geen andere keus dan om hard weg te rijden, maar ze zal dan van huis uit al uit haar reserves moeten putten. Op basis van haar conduitestaat wijs ik haar aan als de favoriet, maar dan wel van het kwetsbare soort. Senorita Rita (7) is een stalgenote van #10. Ze beschikt (nog) niet over dezelfde conduitestaat, maar waarschijnlijk wel over net zoveel potentie. Zo niet meer. Na twee uitstekende tweede plaatsen in Lexington won ze hier kinderlijk eenvoudig twee series van de Kindergarten. Vorige week knalde ze vanaf #7 direct naar de kop, om vervolgens ver bij de rest weg te lopen. Hete kandidaat voor de overwinning. De Zweeds gefokte Hall of Am S (1) heeft nog maar een paar starts in de benen, maar bij haar laatste overwinning (serie Kindergarten, van kop af) gaf ze eens temeer blijk van de nodige potentie. Afgeven aan #7 om in haar kielzog mee te liften naar een klassering? Creature of Habit (6) begint zich naarmate het seizoen vordert steeds beter te ontwikkelen en met de Double D aan boord zou ze hier prima in het trio kunnen lopen. Word of Honor (3) behoort hier tot de meer getalenteerde paarden, maar ze is niet bepaald de gemakkelijkste. Andy Miller reed haar de laatste keren wel erg passief, om hier een rol van betekenis te kunnen spelen zal hij meer risico moeten nemen. Maar wil hij dat wel?

Plaats 1: Dip Me Hanover (10)
Plaats 2: Senorita Rita (7)
Plaats 3: Hall of Am S (1)
Plaats 4: Creature of Habit (6)

 

RACE 7, pacers

Hier komen pacers in actie die zich twee klassen boven het bodemniveau bevinden. Ik ben eigenlijk altijd wel gecharmeerd geweest van Big Stretch Mark (6) vanwege zijn uitstekende koershoofd. Op papier start hij in een zwaardere klasse dan vorige week (tweede, geklopt met een neusje), maar in de praktijk komt hij eigenlijk paarden van hetzelfde kaliber tegen. Hij kan goed vertrekken en eenmaal aan kop is hij nog niet zo 1-2-3 geklopt. Nascar Seelster (4) heeft hier eindelijk weer eens gunstig geloot en bovendien klimt nu ook Timmy T nog eens op de sulky. Griffon Hanover (3) vloog vorige week vanaf startnummer 10 naar de kop, waarna de rest alleen nog maar de rug van Vinny Ginsburg heeft gezien. Hij staat nu één klasse “zwaarder”, al komt hij niet per se veel betere paarden tegen. Kanspaard. Awesomeness (5) heeft in het verleden voor veel hetere vuren gestaan, maar zijn huidige vormpeil is twijfelachtig. Aangezien Gingras dit keer opstapt, die hem wellicht wat meer kan motiveren, neem ik hem toch maar mee. Rockaton (8) treft een lastig nummer, maar hij wordt nu wel voor het eerst gereden door de Double D (Andy Mac gaf de voorkeur aan #1, zodat u dat ook weet).

Plaats 1: Big Stretch Mark (6)
Plaats 2: Nascar Seelster (4)
Plaats 3: Griffon Hanover (3)
Plaats 4: Awesomeness (5)

 

RACE 8- KINDERGARTEN CLASSIC FINAL, 2-jarige pacermerries (dot. $192.500)

Annabelle Hanover (9) werd bij haar laatste start nog verrassend geklopt door #5, maar een maand eerder liep ze die nog helemaal zoek in een afdeling van de Bluegrass Stakes (winst in 1.08,6). Dit startnummer is natuurlijk verre van ideaal, maar ze kan hard vertrekken (bij haar voorlaatste start nam ze hier de kop vanaf #8) en de Double D lijkt behept met het Koning Midas-syndroom. Marloe Hanover (8) werd door dezelfde Dexter Dunn vorige week nog bijna naar een spectaculaire overwinning in de Breeders Crown gestuurd (aan 56-1), maar haar fenomenale eindschot kwam nét te laat om Reflect With Me nog te achterhalen. Het feit dat de Double D hier de voorkeur heeft gegeven aan haar stalgenote zal mede berusten in de startnummers, want in tegenstelling tot #9 is Marloe niet snel van start. Toch zal haar gepatenteerde eindschot haar weer ver gaan brengen. Het valt niet helemaal uit te sluiten dat Hen Party (5) hier als favoriet van start zal gaan. Twee weken geleden wist ze #9 al verrassend te kloppen, waarna ze vorige week bevestigde door wéér een Kindergarten-serie te winnen (beide keren won ze van kop af). Op basis van haar laatste verrichtingen durf ik een overwinning niet geheel uit te sluiten, feit is echter ook dat ze volgende week wordt aangeboden op de veiling van Harrisburg. Trainer Burke is schijnbaar minder van haar onder de indruk (al kan ze natuurlijk altijd nog van de veiling worden teruggetrokken). Rocknificent (2) mag vanaf dit ideale startnummer zeker niet op uw ticket ontbreken (met wat geluk qua koersverloop zou ze zelfs kunnen winnen), terwijl Love For Sail (4) over meer potentie beschikt dan haar laatste verrichtingen wellicht doen vermoeden.

Plaats 1: Annabelle Hanover (9)
Plaats 2: Marloe Hanover (8)
Plaats 3: Hen Party (5)
Plaats 4: Rocknificent (2)

 

RACE 9

Nóg een “gewone” pacerkoers van een zeer behoorlijk niveau. En kijk eens wie hier aan de start komt? Quality Bud (5)! Die zou u zich nog kunnen herinneren van vorig winterseizoen, toen hij eigenlijk “altijd” in mijn voorbeschouwingen voorbij kwam. Vorige week stond hij vanaf startnummer 10 voor een onmogelijke opdracht, maar hij treft nu zowel een beter nummer als een betere rijder. En oh ja, hij zakt ook nog een klasse t.o.v. vorige week. Wat mij betreft het te kloppen paard, al ben ik niet geheel objectief. Another Daily Copy (2) kwam vorige week ook in actie in deze klasse en hij kwam toen maar nipt te kort voor de overwinning. Nu weer vanaf een gunstig nummer! Blood Line (6) is een voormalige jaargangtopper (of subtopper) die het dit jaar niet onaardig doet in conditioned paces op Chester. Nu is hij weer terug op een mijlsbaan en Timmy T gaf hem de voorkeur boven twee andere deelnemers. Ik denk dat de kans bestaat dat hij heel veel spel gaat trekken, maar ik geloof niet dat hij over de klasse beschikt die hem ooit werd toegedicht. Ik geef hem hooguit een plaatskans en wanneer hij inderdaad veel spel trekt sla ik misschien wel over. Dan probeer ik het liever met outsiders als Annihilation (3) en Anythingforlove A (7).

Plaats 1: Quality Bud (5)
Plaats 2: Another Daily Copy (2)
Plaats 3: Annihilation (3)
Plaats 4: Anythingforlove A (7)

 

RACE 10- KINDERGARTEN CLASSIC FINAL, 2-jarige pacerhengsten en ruins (dot. $172.000)

We besluiten onze broadcast met een knaller. Hier komen eigenlijk slechts twee paarden met de nodige Grand Circuit-ervaring aan de start en van die twee heeft Major Betts (5) verreweg het beste geloot. Vorige week schopte hij het nog tot de finale van de Breeders Crown, terwijl hij een maand eerder nog zeer imponerend van kop af wist te winnen op Lexington (International Stallion Stakes). Captain Barbossa (9), op zijn beurt ook al winnaar op Lexington, treft het veel minder met zijn startnummer. Bovendien stelde hij hier vorige week toch iets teleur in een serie voor de Kindergarten (achter resp. #2 en #7). Wanneer hij hier net zo acteert als bij zijn starts in Lexington dan gaat hij strijden voor de overwinning, maar dit startnummer i.c.m. zijn laatste verrichting zorgen voor enige twijfel. Force N Fury (7) werd bij drie pogingen in de Kindergarten Series steeds tweede, maar dat wil niet zeggen dat hij niet over een goed koershoofd beschikt. Integendeel zelfs, hij heeft juist laten zien over het nodige karakter te beschikken. Hij kan behoorlijk vertrekken en wanneer het onderweg nu eens een keer meezit voor hem dan is er veel mogelijk, tot de overwinning aan toe. Ideal Perception (4) klopte laatst #7 en #2 van kop af en deze snelle vertrekker heeft hier ideaal geloot. Kanspaard. Tenslotte is ook Chief Mate (2) niet geheel kansloos.

Plaats 1: Major Betts (5)
Plaats 2: Force N Fury (7)
Plaats 3: Ideal Perception (4)
Plaats 4: Captain Barbossa (9)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.