Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

The Meadowlands - 8/9 november

The Meadowlands - vrijdag 8 november 2019 - Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdag 9 november 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1, pacers

Jammer genoeg bleek spel op The Meadowlands vorig weekend door een technisch mankement niet mogelijk, ik ga er vanuit dat het probleem inmiddels is verholpen. We beginnen de vrijdagavond weer met een amateurkoers, waar Just N Berlander (2) vermoedelijk als favoriet van start zal gaan. Vorige week koerste hij voor het eerst op lasix en dat resulteerde in een prima tweede plek, terwijl in de vorm van Joe Lee één van de betere amateurrijders opstapt. Vanavond wederom op lasix. Er komen hier diverse rappe vertrekkers aan de start en dat zou kunnen leiden tot een hoog koerstempo, in ieder geval over de eerste 800 meter. Dat zou het eindschot van I’m An Athlete (6) in de kaart kunnen spelen. Hij wordt gereden door de razendpopulaire Hannah Miller, die eigenlijk altijd extra spel trekt. Opvallend gegeven is wel dat 2019 veel minder succesvol voor haar verloopt dan voorgaande jaren. Maajaackkobe (1) is hier één van die rappe vertrekkers en wanneer rijder Marohn zich niet laat verleiden om langdurig mee te strijden voor de koppositie (en dat moet je in dit soort koersen altijd maar afwachten) dan zou hij na een zuinig parcours prima mee kunnen doen om de voorste plaatsen. Make It Big (8) trok vorige week het nodige spel, juist omdat hij gereden werd door TJ Miller. Maar de zoon van Andy en Julie Miller, dit jaar opvallend succesvol, reed niet zijn sterkste rit en een laatste bocht door het vierde spoor bleek wat veel van het goede. Nu met Bob Davis op de kar en bij een hoog koerstempo zal hij in de slotfase nog een hoop paarden inhalen. Scirocco Mistysaid (4) staat sinds kort op stal bij trainer/rijder Mark Silva en in dit soort koersen dien je altijd rekening met hem te houden.

Plaats 1: Just N Berlander (2)
Plaats 2: I’m An Athlete (6)
Plaats 3: Maajaackkobe (1)
Plaats 4: Make It Big (8)

 

RACE 2, PREFERRED HANDICAP

Speltechnisch is het sportieve hoogtepunt van de avond misschien niet je van het, maar wat kan het schelen als Manchego (5) in actie komt. Ze wordt hier voorbereid op de TVG Final en bij een “prep race” bestaat altijd het risico dat er wat zuinig met energie wordt omgegaan, maar ook op 95% zou ze deze koers moeten winnen. Lindy The Great (2) behoort tot de erkende FFA-toppers (laatst nog vierde in de Breeders Crown van Bold Eagle) en rijder Andy Mac zal mikken op een parcours vanaf de rug van #5. In dat geval “hoort” hij tweede te worden. Trolley (4) werd vorige week opvallend defensief gereden door Marcus Miller, waardoor zijn prestatie op papier minder leek dan het daadwerkelijk was. Net als #2 kan hij rap beginnen en ook Miller zal hopen op een uitgangspositie op de rug van de grote favoriet. Rich And Miserable (3) manifesteerde zich hier dit voorjaar/vroege zomer tot één van de uitblinkers op Preferred-niveau en wanneer ik een garantie zou krijgen dat hij in dezelfde vorm zou verkeren dan zou ik hem aanwijzen als eerste uitdager van de favoriet. Hij heeft echter een tijdje niet gekoerst en ik kan me zo voorstellen dat hij deze race nodig heeft in de aanloop naar de TVG. Pat Matters (1) werd vorige week nog van kop af naar een overtuigende overwinning gestuurd door Dexter Dunn. Nu komt ze in een aanmerkelijk zwaardere klasse in actie en de Double D geeft hier uiteraard de voorkeur aan #5.

Plaats 1: Manchego (5)
Plaats 2: Lindy The Great (2)
Plaats 3: Trolley (4)
Plaats 4: Rich And Miserable (3)

 

RACE 3

Van het hoogste niveau naar de bodemklasse. Lasa Dida Lady (4) kwam vorige week nog één klasse onder het bodemniveau in actie, maar ze kwam daar prima voor de dag en het scheelde maar een neusje of ze had gewonnen (ruim voor de als derde aankomende #10). Corey Callahan zou niet “The Captain” genoemd worden wanneer hij haar niet direct naar het front zou sturen en vanaf daar is ze toch het te kloppen paard. Niet per se het beste paard, waar wel degene met gedocumenteerde vorm. Amityville Lindy (7) heeft een redelijk seizoen gedraaid op Vernon Downs, maar die baan is begonnen aan de winterstop. En dus maakt hij zijn opwachting op The Big M, waar de Double D het betere stuurwerk zal verzorgen. Hij kan rap beginnen en er bestaat een goede kans dat hij aan kop komt, of hij dan ook nog thuis komt zal moeten blijken. Maar hij treft een ideaal veld om te kunnen “instappen”. Inxs (1) is hier de enige driejarige in het veld, maar hij is om meerdere redenen een vreemde eend in de bijt. Zo maakt hij hier zijn debuut op een mijlsbaan en hij komt voor de tweede keer in actie op lasix. Afgaand op zijn verrichtingen op The Meadows, eerder deze zomer, zou hij vanaf dit ideale startnummer best eens verrassend voor de dag kunnen komen. Veteraan New York Attitude (5) heeft na een lange rustperiode nu weer twee koersen in de benen. Vorige week schoot hij duidelijk nog te kort op #4 en #10, maar het zou goed kunnen dat hij met Andy Mac op de kar scherper voor de dag komt. Zowel Arrakis (8) als de hopeloos onzekere Two Hip Dip (3) zouden hier voorin mee moeten kunnen doen, maar beider vormpeil is hoogst onzeker.

Plaats 1: Lasa Dida Lady (4)
Plaats 2: Amityville Lindy (7)
Plaats 3: Inxs (1)
Plaats 4: New York Attitude (5)

 

RACE 4, pacers

Narcian Jewel (7) heeft nu vier opeenvolgende “drietjes” in haar rijtje staan, terwijl ze dit jaar uit 32 starts slechts twee keer heeft gewonnen. Dat zou best kunnen wijzen op een afnemende wil om te winnen, al zou dit precies het type race voor haar kunnen zijn om de winnende draad weer eens op te pakken. Dit startnummer is lastig, maar met diverse rappe vertrekkers aan haar binnenzijde zou hier best eens een harde koers kunnen worden. In dat geval zou haar goede eindschot hier prima uit de verf kunnen komen en op de een of andere manier heb ik “feeling” voor deze outsider. Backseat Terror (3) koerste aan het begin van de zomer nog op Preferred-niveau, vorige week was ze dan ook aan haar stand verplicht om een koers van de bodemklasse te winnen. Al moest ze vanaf haar geliefde koppositie nog alle zeilen bijzetten om #4 voor te blijven, waaruit bleek dat ze (nog) niet op haar oude niveau zit. Callahan zal wederom gaan voor de koppositie, maar wanneer ze het t/m de finish vol wil houden zal ze nu sterker voor de dag moeten komen. Shezza Gnp N (1) komt over van Yonkers, waar ze de gehele zomer op een aanzienlijk hoger niveau gekoerst heeft. Het is een beetje de vraag hoe ze de transitie naar een mijlsbaan zal verteren, maar door toedoen van deze class-drop zou ze hier toch competitief moeten zijn. Zeker met de Double D aan boord. Er werd aan het begin van de zomer nog het nodige verwacht op Ontario Sire Stakes-niveau van de driejarige Saint Albray (6), maar na een uitstekend begin van het seizoen gooide blessureproblematiek roet in het eten. Na een trainerswissel kwam ze hier de afgelopen twee weken in actie ónder het bodemniveau en beide keren wist ze overtuigend te winnen. Nu maakt ze een forse stap omhoog qua koersklasse, maar als ze daar de potentie niet voor zou hebben dan zouden de verwachtingen eerder in het jaar ook niet zo hooggespannen zijn geweest. Het lukte Vintage Babe (4) vorige week na de spreekwoordelijke koers op maat net niet om #3 op de knieën te krijgen, al scheelde het maar een neusje. Het gegeven dat ze dit jaar uit 21 starts nog niet wist te winnen wijst vermoedelijk op het feit dat ze het heilige vuur een beetje is kwijtgeraakt, maar vanaf dit startnummer wacht haar vermoedelijk weer een gunstig koersverloop en dan zou ze toch een prijsje kunnen belopen.

Plaats 1: Narcian Jewel (7)
Plaats 2: Backseat Terror (3)
Plaats 3: Shezza Gnp N (1)
Plaats 4: Saint Albray (6)

 

RACE 5, pacers

In de vijfde komen merries ónder het bodemniveau in actie, sportief gezien is deze race dus niet bepaald een hoogtepunt. Op speltechnisch gebied is dit echter één van de interessantste koersen van de avond, juist vanwege het open karakter. Followthewind N (6) koerste aan het begin van de zomer nog op een aanzienlijk hoger niveau, maar na een hele reeks mindere verrichtingen op Mohawk is ze nu belandt op dit lage niveau. In principe is ze aan haar stand verplicht om hier te strijden om de overwinning, maar de afgelopen twee weken wist ze hier op bodemniveau ook niet te overtuigen. Ze treft nu wel een veel gunstiger startnummer en ze zakt nóg een niveau in koersklasse. I Will Do It (7) stelde vorige week een tikkeltje teleur in de door Backseat Terror (zie race 4) gewonnen race. Ze zakt nu nog een klasse én ze koerst voor het eerst op lasix. Vanaf dit startnummer zal ze initieel achterin belanden, maar wanneer het koerstempo maar hoog genoeg is zal ze in de slotfase nog veel terrein goed kunnen maken. De driejarige Simone (1) is één van vele Vernon Downs-paarden die uitwijken naar een andere baan na het besluiten van het seizoen van de thuisbaan. Normaliter zou zo’n driejarige het moeilijk krijgen tegen oudere, geharde koerspaarden, maar dit is nu niet het meest afschrikwekkende veld om op The Big M te debuteren. “Zuinig” startnummer en de Double D aan boord! Dish Hanover (3) heeft de afgelopen weken laten zien uitstekend in vorm te zijn, al hield de tegenstand op Freehold niet over. Ze treft nu (zelfs op dit lage niveau) eigenlijk betere paarden en juist het feit dat Gingras is aangetrokken voor de rit (hij verkoos haar boven #10) zal zorgen voor onevenredig veel spel. Op basis van haar goede vorm neem ik haar toch maar mee op de onderste plaatsen van mijn trio- en kwartetspel. John’s One Desire (2) zou vanaf dit droomstartnummer in aanmerking moeten komen voor een trio-klassering, al speel ik de doorgaans passieve Steve Smith niet graag.

Plaats 1: Followthewind N (6)
Plaats 2: I Will Do It (7)
Plaats 3: Simone (1)
Plaats 4: Dish Hanover (3)

 

RACE 6

We zijn weer terug bij de dravers, al blijven we op het bodemniveau. Dexter Dunn reed vorige week #5 (in een lagere klasse) naar huis, maar hier geeft hij de voorkeur aan Max Volo (1). Blijkbaar beviel de ruin (na een aantal maanden rust) hem vorige week in een kwalificatieproef en feit is dat Max in het voorjaar nog koersen wist te winnen van een aanzienlijk hoger niveau. Het risico bestaat dat hij nog wat koersritme mist, maar vanaf dit startnummer én met de Double D aan boord wijs ik hem toch aan als het te kloppen paard. Mr Houdini (3) kwam vorige week ook in actie in deze klasse. Ondanks het feit dat het koersverloop niet bepaald tegen zat wist hij zijn favorietenstatus niet helemaal waar te maken. Dit keer neemt Gingras de honneurs waar en dat zal zijn winkans ten goede komen, maar zijn cote niet! Kabu (4) is weer een Vernon-“shipper”. Doorgaans ligt het niveau op die baan veel lager en wat dat betreft vind ik het moeilijk om zijn winkansen in te schatten, maar op basis van zijn gedocumenteerde vorm neem ik hem toch maar mee in mijn spel. Campbellini (2) probeerde het hier de afgelopen twee keren van kop af (zoals hij dit seizoen op Tioga Downs heel wat ritten wist te winnen), maar dat kon hij niet bolwerken. Rijder Merton heeft laten weten het kopwerk dit keer aan een ander te willen overlaten en wellicht biedt die gewijzigde tactiek soelaas. De Double D stapt weliswaar af, maar zou op basis van zijn goede vorm en dito startnummer zou Life Well Lived (5) hier best een plaatsje kunnen belopen.

Plaats 1: Max Volo (1)
Plaats 2: Mr Houdini (3)
Plaats 3: Kabu (4)
Plaats 4: Campbellini (2)

 

RACE 7

Inmiddels lopen de wintertijden in Noord-Amerika en West Europa weer synchroom, waardoor onze broadcast er (zoals gebruikelijk) nu alweer opzit na race 7. We pikken dus precies nog deze draverij voor de middenklasse mee. Net als Vernon Downs sluit Pocono Downs in de winter zijn poorten, waardoor Silvermass Volo (8) overkomt uit buurstaat Pennsylvania. Op Pocono was hij de afgelopen maanden zeer competitief op een hoger niveau en met Andy Mac op de sulky zou hij deze opdracht, ondanks dit startnummer, best tot een goed einde kunnen brengen. Kadabra Queen (3) kwam bij haar laatste twee starts in een hogere koersklasse net iets tekort en nu zakt ze weer naar het niveau waarop ze dit jaar eigenlijk altijd competitief is. Mooi startnummer en voor het eerst sinds een tijdje stapt Scotty Z weer op, die zijn laatste rit met deze merrie nog winnend afsloot. Bij zijn laatste start op deze baan kwam Mikey Likes It (1) in actie in precies deze klasse, maar toen finishte hij ver achter #3 buiten het geld. Toen trof hij echter startnummer 9, terwijl Steve Smith nu vervangen wordt door Gingras. Hij zou hier kunnen verrassen, het vervelende is alleen dat door Gingras gereden paarden vaak niet aan een cote vertrekken die de term verrassing rechtvaardigen. Uncle Hanover (4) kwam vorige week verrassend sterk voor de dag met een overtuigende overwinning, maar nu komt hij twee klassen hoger in actie. Op basis van vorm en startnummer neem ik hem toch mee in mijn trio. De kapitaal gefokte French Moni (7) (van Love You, uit een Moni Maker-dochter) debuteert hier voor een nieuwe trainer. Zijn laatste verrichtingen zijn niet helemaal om over naar huis te schrijven, maar hij beschikt wel degelijk over enige potentie en met de Double D op de kar zou hij wellicht toch een klassering kunnen belopen.

Plaats 1: Silvermass Volo (8)
Plaats 2: Kadabra Queen (3)
Plaats 3: Mikey Likes It (1)
Plaats 4: Uncle Hanover (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.