Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

The Meadowlands - 9/10 november

Voorbeschouwing The Meadowlands, zaterdag 9 november 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zondag 10 november 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1, pacers

Er stonden voor vanavond twee Stakes-draverijen voor tweejarigen op het programma (Garden State Trot), maar de gebrekkige animo heeft geresulteerd in twee mini-veldjes. Deze races worden vóór het programma uit verreden als non-betting events, we zullen het vanavond dus uitsluitend moeten doen met pacers. We beginnen met een zogenaamde Trackmaster Rating-race, wat betekent dat we onder het bodemniveau belanden. Ohio Larry (2) wist hier tijdens de opening van de herfst-meeting nog te winnen (op een nog iets lager niveau), maar nadat hij een koersklasse omhoog is gegaan heeft hij het weer wat lastiger. In de breedte treft hij nu toch een minder sterk veld dan bij zijn voorgaande starts en het startnummer is natuurlijk prima. Aangezien ik toch “het te kloppen paard” dien aan te wijzen valt mijn keuze uiteindelijk op Larry, al is dat niet met volle overtuiging. All It Takes (4) viel bij zijn laatste optredens niet mee, maar hij zakt nu een klasse, Timmy T stapt weer eens op én hij treft weer eens een keer een gunstig nummer. Een aantal maanden koerste hij nog meerdere klassen hoger, dus tegen dit soort paarden zou hij toch echt competitief moeten zijn. Steve Smith had ook kunnen kiezen voor de rit met #6, maar hij geeft de voorkeur aan Artistic Cruiser (3). Twee weken geleden won hij hier aan 18-1 een claimkoers en daarbij kwam hij echt verrassend sterk voor de dag. Afgelopen week wist hij die prestatie niet te bevestigen, maar dit keer heeft hij weer gunstig geloot. The Dark Shadow (5) ging vorige week zeer voortvarend van start in een amateurkoers, maar van kop af schoot hij al snel in de verzuring waarop hij het in de slotfase volledig liet afweten. Qua potentie kan deze rappe vertrekker een race als deze best winnen, maar het feit dat Gingras opstapt betekent ook dat hij onevenredig veel spel zal trekken. Sportsmanship (9) werd vorige week tweede, waarbij hij #2 en #1 ruimschoots voor wist te blijven. Toen vertrok hij echter vanaf #1, nu wordt hij afgeslacht met dit nummer. Meh. Dan geef ik toch de voorkeur aan JK Pridenjoy (1) om mijn trio-spel te completeren.

Plaats 1: Ohio Larry (2)
Plaats 2: All It Takes (4)
Plaats 3: Artistic Cruiser (3)
Plaats 4: JK Pridenjoy (1)

 

RACE 2, pacers

Het sportieve hoogtepunt van de avond. Hier gaan tweejarige pacers namelijk strijden om een totale prijzenpot van 80.000 dollar. Major Betts (1) wist vorige week zijn favorietenstatus in de Kindergarten Final net niet in te lossen, maar dat betekent niet dat hij een slechte koers liep. In tegendeel zelfs, want hij moest veel werk verzetten om aan kop te komen, waarop de koers net even 100 meter te ver was. Vanaf dit nummer zal het hem minder moeite kosten om aan het front te komen en van kop af zie ik hem eigenlijk niet geklopt worden. Favoriet! Sound Idea (4) wist zich in tegenstelling tot #1 niet te plaatsen voor de finale van de Breeders Crown, maar al met al heeft ze zich de afgelopen maanden in Canada gemanifesteerd als een uitstekende subtopper. Waarbij ze regelmatig voor hetere vuren heeft gestaan. Columbo (7) is met dik 140.000 dollar aan winsom de meest winnende starter in dit veld. Het lastige is dat hij die winsom uitsluitend vergaard heeft in kleinere Stakes-koersen op 800- dan wel 1.000-meterbanen. Hij maakt hier zijn debuut over een mijlsbaan, terwijl hij nu ook sterkere paarden treft dan voorheen. Met Gingras op de sulky zal hij ook nog eens veel spel trekken, maar ik hou het hooguit op een plaatskans. Follow Your Heart (3) won laatst erg overtuigend op Pocono, terwijl hij eerder in het seizoen al heeft aangetoond prima op The Big M uit de voeten te kunnen (o.a. derde in finale New Jersey Sire Stakes). Vanaf dit startnummer wacht hem een voordelig parcours en ze zou prima in het trio kunnen finishen. Ready Set Rock (2) won aan het begin van het seizoen de finale van de NJSS (voor merries), maar die verrichting heeft ze in de loop van het seizoen niet meer kunnen bevestigen. Vanaf een gunstig startnummer én met Timmy T aan boord zou ze hier wellicht een prijsje mee kunnen snoepen.

Plaats 1: Major Betts (1)
Plaats 2: Sound Idea (4)
Plaats 3: Columbo (7)
Plaats 4: Follow Your Heart (3)

 

RACE 3, pacers

Direct na het sportieve hoogtepunt van de avond dalen we weer af naar een Trackmaster Rating-race. Onder het bodemniveau, dus. Master Of Puppets (6) werd vorige week door Tyler Buter naar het front gestuurd, maar de koploper was niet van zins om de kop af te staan (en dat is op The Meadowlands erg ongebruikelijk). Vervolgens kwam hij vanuit het dodenspoor niet thuis, maar dat valt hem niet echt aan te rekenen. In een veld vol met vraagtekens zou deze veteraan best de winnende draad weer eens op kunnen pakken. Ik verwacht een cote van minimaal 5-1 en in dat geval brengt hij veel spelwaarde met hem mee. Ideal Son (9) won vorige week in een nog lagere klasse, maar daarmee is hij wel het enige paard in dit veld dat beschikt over gedocumenteerde vorm. Ik vermoed dat hij als favoriet van start zal gaan, maar dit startnummer maakt de opdracht er niet eenvoudiger op. Burning Desire (5) ging laatst op Yonkers na een lastig parcours zo leeg als een gieter, maar deze driejarige beschikt wel degelijk over enige potentie. Het startnummer is prima en hij heeft dit jaar wel betere paarden ontmoet, al zal het feit dat Gingras nu opstapt de cote geen goed doen. Er staan twee class-droppers in dit veld, waarvan #1 natuurlijk het gunstigst geloot heeft. Ik ben echter geen fan van rijder Joe “Irish” Hanney, dus ik neig eerder naar Hurrikane Kingkong (10). Die heeft natuurlijk dramatisch geloot, maar van de Double D ben ik dan juist weer wel een fan. Krijgen we hier weer wat van zijn Down Under-magie te zien?

Plaats 1: Master of Puppets (6)
Plaats 2: Ideal Son (9)
Plaats 3: Burning Desire (5)
Plaats 4: Hurrikane Kingkong (10)

 

RACE 4, pacers

In de vierde race komen de betere middenklassers in actie. Vorige week had ik er al ontzettend de balen van dat er niet gespeeld kon worden op de koersen op The Meadowlands en dat chagrijn werd er niet minder om toen mijn winnaar Big Stretch Mark (1) aan een cote van 7,20 naar huis liep. Een dergelijk fraaie cote zal hij nu niet opleveren, terwijl hij juist een klasse omhoog gaat en dus betere paarden treft. In Amerika hebben ze daar een mooi gezegde voor: “Als je niet op de bruiloft bent geweest, ga dan ook niet naar de begrafenis.” Ik hou het dus (mede met dank aan het startnummer) op een plaatskans en zoek verder naar de mogelijke winnaar. McThriller (2) is een gerenommeerde Stakes-winnaar die terugkomt van een rustperiode. Vorige week kwam hij in zijn kwalificatie niet heel overtuigend voor de dag, maar blijkbaar beviel hij de Double D genoeg om hem te verkiezen boven #4. Op basis van zijn eerdere verrichtingen (op een aanzienlijk hoger niveau) wijs ik hem aan als het te kloppen paard, al is zijn huidige vormpeil iets onzeker. Americanprimetime (7) heeft in zijn loopbaan ook al voor veel hetere vuren gestaan, terwijl ook met zijn vorm niet veel mis lijkt te zijn. Het startnummer had natuurlijk beter gekund, maar in principe kan hij verschrikkelijk hard vertrekken. Als dat maar niet teveel energie kost. Kanspaard. Dexter Dunn ziet dus af van de rit met Tact Tate N (4), maar vervanger Brian Sears is natuurlijk zeker geen verzwakking. Vorige week won hij zeer overtuigend op Chester en in zijn huidige vorm zou hij hier toch voorin mee moeten kunnen. Weona Sizzler A (6) was bij zijn laatste bezoek op The Big M volslagen kansloos, maar toen koerste hij in een hogere klasse tegen een Preferred-crack als Geez Joe. Deze tegenstand zou hem beter af moeten gaan.

Plaats 1: McThriller (2)
Plaats 2: Americanprimetime (7)
Plaats 3: Big Stretch Mark (1)
Plaats 4: Tact Tate N (4)

 

RACE 5, pacers

In deze race voor de bodemklasse komt Whittaker N (2) aan de start. Hij heeft een matig rijtje achter zijn naam staan, maar in het voorjaar en vroege zomer was hij nog op een veel hoger niveau actief. En met het nodige succes. Vorige week maakte hij zijn rentree na een aantal maanden rust en die koers had hij duidelijk nog nodig, al geeft Tyler Buter (vorige week de pikeur van dienst) hier opvallend genoeg de voorkeur aan #4. Ik denk dat hij daarmee een verkeerde keuze heeft gemaakt, terwijl vervanger Tetrick eerder een plus- dan een minpunt vormt. Wanneer de oude Whittaker hier opstaat dan geloof ik niet eens dat dit spannend gaat worden. Hearland Revenue (3) gaat een klasse naar beneden t.o.v. zijn laatste twee starts, terwijl deze relatief langzame starter nu ook weer eens gunstig geloot heeft. Ik ben niet per se een fan van rijder Callahan, maar als hij over één kwaliteit beschikt dan is het wel dat hij een paard sneller van start krijgt dan de gemiddelde rijder. Het zou dus goed kunnen dat hij het koersverloop eens een keer mee heeft en in dat geval is hij aan zijn stand verplicht om bij de eerste drie te finishen. Highlandbeachycove (6) komt ook al terug van rust en net als #2 heeft hij eerder dit jaar op een veel hoger niveau gekoerst. Met een koers in de benen zal hij scherper voor de dag komen dan vorige week. Buter verkoos Big Jer (4) dus boven #2, maar het kan haast niet anders dat die keuze mede is ingegeven uit loyaliteit naar trainer Harmon, voor wie hij regelmatig rijdt. Dat gezegd hebbende is het ook een gegeven dat deze veteraan in een nog niet eens zo’n ver verleden voor veel hetere vuren heeft gestaan. Mr Carrotts (5) kwam hier precies een maand geleden verrassend sterk voor de dag als tweede aankomende, om vervolgens twee keer te floppen als favoriet. Het kan vriezen en het kan dooien, dat werk.

Plaats 1: Whittaker N (2)
Plaats 2: Heartland Revenue (3)
Plaats 3: Highlandbeachycove (6)
Plaats 4: Big Jer (4)

 

RACE 6, pacers

Het is lastig om deze koersuitschrijving kort te omschrijven, maar in de praktijk komt het er op neer dat hier diverse 3-jarige (sub-)toppers aan de start komen. Respect Our Flag (6) kan verschrikkelijk hard vetrekken en voor het eerst sinds de Empire Breeders Classic stapt de Double D nu weer op. Wat mij betreft het te kloppen paard, al treft hij een aantal geduchte tegenstanders. Om te beginnen met Covered Bridge (7), die het onlangs nog schopte tot de finale van de Breeders Crown en met bijna tweeënhalve ton winsom is hij ook de rijkste deelnemer van het veld. Zijn handicap is dat hij niet mee kan in het startgeweld van de paarden links én rechts van hem, maar wanneer het koerstempo hoog komt te liggen dan gaat hij in de slotfase nog veel paarden inhalen. En misschien wel allemaal. DA Delightful (8) werd vorige week nog uitstekend tweede achter de ontketende US Captain, in een kilometertijd die hier goed genoeg zou zijn voor de overwinning. Dit startnummer is natuurlijk lastig, al kan hij wel hard vertrekken. En eigenlijk heeft Gingras ook geen andere keuze dan van huis uit gas te geven, al is het de vraag of dat hem in de slotfase niet op gaat breken. Duddie’s Lor (3) maakte vorige week zijn rentree na bijna een jaar afwezigheid, maar met een vierde plek achter #8 sloeg hij zeker geen gek figuur. Qua winsom blijft hij ver achter bij het eerder genoemde drietal, maar dat is ook niet zo gek na het missen van het volledige driejarigenseizoen. Vorig jaar koerste hij nog op Pennsylvania Sire Stakes-niveau en het zou me niks verbazen wanneer hij met een koers in de benen opgewassen blijkt tegen de meer gerenommeerde tegenstanders. Jack’s Shadow N (5) is met zijn vijf lentes het “oudje” van het veld en hij beschikt zeker niet over hetzelfde talent als de eerder genoemde driejarigen. Anderzijds is hij wel goed in vorm en wellicht weet hij het leeftijdsverschil dusdanig uit te buiten om zo een plaatsgeld mee te snoepen.

Plaats 1: Respect Our Flag (6)
Plaats 2: Covered Bridge (7)
Plaats 3: DA Delightful (8)
Plaats 4: Duddie’s Lor (3)

 

RACE 7, pacers

We besluiten onze broadcast met (wederom) een koers van het bodemniveau. Jumping Jake (4) is hier één van meerdere class-droppers, die voor het eerst sinds 27 juli weer op het bodemniveau koerst. Toen won hij met een vernietigend eindschot in 1.08,6 en de rijder van dienst was de Double D. En kijk eens wie nu weer op de sulky stapt? Voor Constntlsidewys A (5) geldt in feite precies hetzelfde verhaal: na een aantal maanden op een aanzienlijk hoger niveau gekoerst te hebben is hij nu weer terug in de klasse waarin hij zijn laatste twee zeges boekte. En als bonus komt Gingras Victor Kirby vervangen! Backstreet Lawyer (7) zakte vorige week al terug naar dit niveau en dat resulteerde bijna in een overwinning. Zijn startnummer is nu wel een stuk lastiger, maar zijn vorm is in ieder geval uitstekend. Frankie Rocks A (2) wordt sinds zijn komst in Amerika onzettend gehyped, maar uit drie starts flopte hij nu iedere keer als groot favoriet. Op basis van zijn Amerikaanse races zou ik niet weten waar die hype vandaan komt, maar die moet toch ergens op gebaseerd zijn? Wellicht is er wel een of ander euvel verholpen en snap ik na vanavond eindelijk waar zijn naam en faam nu vandaan komt. Net als #4 en #5 komt Dubious Claim (1) nu uit op een voor hem belachelijk laag niveau, maar in tegenstelling tot het eerder genoemde duo is er genoeg reden om hevig aan zijn vorm te twijfelen. Op basis van zijn potentie en fraaie startnummer betrek ik hem toch maar in mijn spel, maar niet met volle overtuiging.

Plaats 1: Jumping Jake (4)
Plaats 2: Constntlsidewys A (5)
Plaats 3: Backstreet Lawyer (7)
Plaats 4: Frankie Rocks A (2)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.