Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

The Meadowlands - 15/16 november

Voorbeschouwing The Meadowlands, vrijdag 15 november 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdag 16 november 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1, pacers

Dit keer beginnen we de vrijdagavond eens niet met een amateurkoers, die volgt straks, maar met een koers voor pacermerries onder het bodemniveau. Glenferrie Bronte N (6) won deze koers vorige week en ze past qua uitschrijving dan ook maar nipt in deze race. Vorige week werd ze zeer offensief gereden door Bill Man, maar ondanks de extra meters wist ze aan 10-1 zeer overtuigend te winnen. Die cote zal ze nu niet opbrengen en bij een vergelijkbare verrichting als vorige week zal ze heel moeilijk te verslaan zijn, probleem is alleen dat regelmaat niet haar sterkste punt is. Windsong Parisian (2) werd vorige week tweede achter #6, maar ze moest toen van heel ver komen en feit is dat ze nog veel terrein goedmaakte op de winnares. Ze vertrekt nu vanaf een veel gunstiger startnummer, terwijl Marcus Miller aan boord blijft (hij had ook kunnen kiezen voor #7). Summer Rock (4) won vorige week een andere koers nadat ze de laatste bocht in het dodenspoor voor haar kiezen kreeg. Ze treft nu iets betere paarden, maar bij een iets gunstiger koersverloop dan vorige week zou ze hier toch voorin mee moeten kunnen. Major Maid (5) moest vorige week een offensieve trip in de slotfase bekopen, maar tegen dit soort tegenstanders hoort ze toch gewoon mee te doen om de knikkers. Trainer Abbatiello stapt dit keer overigens weer zelf op de sulky. Rosy Outlook (8) kan vertrekken als een raket, vorige week had ze vanaf #9 dan ook zo de kop te pakken. Ze liet haar dadendrang vervolgens echter niet meer beteugelen, waarop ze in de slotfase zo leeg ging als een gieter. Toch wist ze een maand geleden (vanaf #10) van kop af wél stand te houden en toen klopte ze #7 en #5. Ondanks het startnummer valt ze niet te onderschatten.

Plaats 1: Glenferrie Bronte N (6)
Plaats 2: Windsong Parisian (2)
Plaats 3: Summer Rock (4)
Plaats 4: Major Maid (5)

 

RACE 2

De Preferred Trot wordt bij wijze van uitzondering morgen pas verreden, waardoor deze race voor middenklasse-dravers technisch gezien geldt als het sportieve hoogtepunt van de avond. We hebben de Misslarose (2) van vorig winterseizoen nog niet gezien, anders had deze race wel schriftelijk afgedaan kunnen worden. Vorige week had ze weinig in te brengen tegen paarden als JL Cruze en Muscle M Up, maar die klasse ontloopt ze nu. Vanaf dit startnummer wat mij betreft toch het te kloppen paard. Very Very Fast (5) koerste bij zijn afgelopen twee starts in een hogere klasse, maar toen had hij weinig mazzel qua startnummers en bijbehorende koersverlopen. Bij zijn laatste poging op dit niveau kwam hij slechts een neusje tekort op #2 en vanaf dit perfecte startnummer beschikt hij zeker over een winkans. Say You Do (1) was bij zijn laatste start (twee weken geleden) niet opgewassen tegen het eindschot van #8 en nu komt hij ook nog eens uit in een hogere klasse. Anderzijds heeft deze rappe vertrekker ideaal geloot en bij een zuinig parcours zou hij best in het trio kunnen finishen. The Last Chapter (8) won hier twee weken geleden nog zeer overtuigend, waarop hij vorige week omhoog ging naar deze klasse. Toen was de concurrentie van JL Cruze en Muscle M Up net iets te geleerd, al finishte hij wel ruim vóór #2. De competitie is vanavond dus minder zwaar, maar dit startnummer helpt hem natuurlijk niet. Silvermass Volo (3) startte vorige week nog in een lagere klasse en toen kreeg hij klop van #6. Hij treft nu in ieder geval een gunstiger startnummer, waardoor zijn prima eindschot hem wellicht verder gaat brengen dan laatst (toen vanuit het achterveld). Andy Mac geeft hier de voorkeur aan #5, maar zijn vervanger is niemand minder dan de Double D. Tenslotte nog aandacht voor een paard dat vermoedelijk veel spel gaat trekken: Magical Beliefs (4). Deze pas 3-jarige merrie heeft een uitstekend Stakes-seizoen gedraaid en op basis van talent zou ze tegen deze oudere paarden best een rol van betekenis kunnen spelen. Vorige week was ze echter nog in Harrisburg, waar ze voor 125.000 dollar werd verkocht. Dat lijkt me nu niet een ideale voorbereiding en derhalve laat ik haar los.

Plaats 1: Misslarose (2)
Plaats 2: Very Very Fast (5)
Plaats 3: Say You Do (1)
Plaats 4: The Last Chapter (8)

 

RACE 3

We blijven bij de dravers, al belanden we nu op het bodemniveau. De 4-jarige U Need Stones (7) behoorde vorig jaar nog tot de subtop van zijn jaargang, maar dit seizoen verloopt alles behalve crescendo. Vorige week wist hij hier in ieder geval zeer overtuigend zijn kwalificatieproef te winnen en in principe staat hij er hier belachelijk gedeclasseerd in en dat zal ook wel blijken uit zijn cote. Maar dit is verre van een “vaste” winnaar, daarvoor heeft hij het de afgelopen maanden veel te vaak laten afweten. Arrakis (6) behoort tot het vaste meubilair op the Meadowlands, maar vorig jaar rond deze tijd koerste hij nog op een aanzienlijk hoger niveau. Vorige week kwam hij ook in actie in deze bodemklasse en toen deed hij het van kop af niet slecht, maar gezien het koersverloop had hij eigenlijk niet meer geklopt mogen worden. Hoe dan ook, hij kan goed vertrekken en de tegenstand is zeker niet beter dan vorige week, ik verwacht hem toch in de uitslag. Majestic Sunset (4) debuteerde vorige week op deze baan na een lang seizoen op Vernon Downs en toen kwam hij met een derde plek (na een prima eindschot) eigenlijk verrassend sterk voor de dag. Andy Mac blijft aan boord en het startnummer is nu zelfs iets gunstiger. Zou kunnen verrassen! Cyclone Maximus (2) kwam vorige week niet weg vanuit het achterveld, maar nu treft hij in ieder geval weer een gunstig startnummer. Pembroke Bada Bing (8) beschikt over gedocumenteerde vorm, maar dit startnummer maakt dit toch tot een lastige opdracht. Aangezien de Double D dit keer opstapt neem ik hem toch mee in het trio.

Plaats 1: U Need Stones (7)
Plaats 2: Arrakis (6)
Plaats 3: Majestic Sunset (4)
Plaats 4: Cyclone Maximus (2)

 

RACE 4, pacers

De amateurrijders komen nu eens niet in de eerste, maar in de vierde race in actie. Dat zal overigens niets veranderen aan de onvoorspelbaarheid van dit soort koersen. Bettor Spirits N (2) koerst doorgaans op een hoger niveau en de keren dat hij een uitstapje maakt naar dit soort amateurkoersen komt hij meestal goed voor de dag. Hij heeft veel beter geloot dan zijn zwaarste concurrenten en derhalve geldt hij als het te kloppen paard. Real Kid (6) leek vorige week van kop af op weg naar de overwinning, maar in de slotfase werd hij nog achterhaald door de laagvliegende #10. Er bestaat een goede kans dat hij hier weer aan kop komt en het valt zeker niet uit te sluiten dat hij het nu wél volhoudt tot aan de finish. Veteraan Polak A (7) koerst normaliter op een aanzienlijk hoger niveau, maar zijn huidige vorm is op zijn minst twijfelachtig. Toch hoort hij tegen dit soort tegenstanders voorin mee te doen. I’m An Athlete (10) kwam vorige week in de slotfase het gehele veld voorbij vliegen en dat eindschot is nu eenmaal zijn sterke wapen. Daarentegen is hij ronduit traag van start en vanaf dit startnummer komt hij vrijwel zeker laatste te liggen. Bovendien wordt Hannah Miller nu vervangen door Joe Lee. Wise Image (4) komt terug van rust en vorige week in de kwalificatieproef bleek het hem nog aan de nodige scherpte te ontbreken. Op basis van potentie hoeft hij hier eigenlijk voor niemand onder te doen en met dank aan dit gunstige startnummer zou hij wellicht toch een plaatsje kunnen belopen.

Plaats 1: Bettor Spirits N (2)
Plaats 2: Real Kid (6)
Plaats 3: Polak A (7)
Plaats 4: I’m An Athlete (10)

 

RACE 5, pacers

De vijfde is een claimkoers uit het lagere segment. Preppy Art (3) wist vorig jaar uit 30 starts niet één keer te winnen, terwijl ook de eerste 21 starts van dit jaar geen bloemen hebben opgeleverd. Tot twee weken geleden, toen hij in deze klasse met een sterk eindschot #9 wist te achterhalen. En vorige week spoot hij vanaf #10 naar de kop, om vervolgens wéér #9 te kloppen. Hij werd vorige week weliswaar geclaimd en komt nu dus in actie voor een andere trainer, maar hoeveel vorm zou je kunnen verliezen in zeven dagen? Favoriet! Spondulicks N (4) ging vorige week als groot favoriet van start, maar van kop af liet hij het in de slotfase volledig afweten. Volgens trainster Harmon berustte dat op ziekte, waar hij inmiddels voor behandeld is. Walks of Life (9) kwam bij zijn voorgaande vier starts telkens in deze klasse in actie en finishte telkens als tweede of derde. In principe staat hij voor een overwinning, maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat dat vanaf dit startnummer gaat gebeuren. Daylyn Horizon (7) finishte bij zijn laatste drie starts telkens achter #9, al heeft het er de schijn van dat hij steeds beter in vorm komt. Hij moet het puur hebben van zijn eindschot en derhalve is hij afhankelijk van het koersverloop, maar hij is in staat om te verrassen. Veteraan Village Jackson (1) heeft in het verleden voor veel hetere vuren gestaan, maar zijn beste dagen liggen nu toch echt achter hem. Met dank aan dit startnummer zou hij wellicht een prijsje kunnen meesnoepen.

Plaats 1: Preppy Art (3)
Plaats 2: Spondulicks N (4)
Plaats 3: Walks of Life (9)
Plaats 4: Daylyn Horizon (7)

 

RACE 6, pacers

De laatste race voor pacers die onze broadcast haalt is er één van het klassieke bodemniveau. Titanium N (1) komt over van Yonkers, waar hij de afgelopen maanden op een aanzienlijk hoger niveau gekoerst heeft. Nu zakt hij dus naar de bodemklasse en treft daar een ideaal startnummer, terwijl ook de Double D nog eens opstapt. Koersen op een mijlsbaan is natuurlijk iets heel anders dan de 800-meterbaan van Yonkers, maar tegen dit soort paarden hoort hij mee te doen om de overwinning. Jackamino (6) is net als #1 een class-dropper. Doorgaans moet hij het eigenlijk hebben van zijn eindschot, maar ik kan me zo voorstellen dat Dave Miller in deze lage klasse direct offensief van leer zal trekken. Kanspaard. Highlandbeachycove (3) trok vorige week in deze klasse veel spel, maar na een lastig parcours was een vierde plek het hoogst haalbare. Scotty Z blijft aan boord en wanneer het koersverloop nu wél meezit dan geef ik hem toch een kleine winkans, tegen een aantrekkelijkere cote dan vorige week. Hudsonandbernard (2) is natuurlijk ook competitief op dit niveau, zeker vanaf dit startnummer. JK Captain Jack (7) liet vorige week een werkelijk fenomenaal eindschot zien, maar aangezien hij van de laatste plek moest komen bracht dat hem niet verder dan een vierde plaats. Vanaf dit startnummer zou weleens precies hetzelfde probleem kunnen optreden, maar wanneer hij zich dit keer dichter bij het front bevindt dan is in principe alles mogelijk.

Plaats 1: Titanium N (1)
Plaats 2: Jackamino (6)
Plaats 3: Highlandbeachycove (3)
Plaats 4: Hudsonandbernard (2)

 

RACE 7

We besluiten onze broadcast met een hele aardige draverij voor middenklassers, precies één klasse lager dan we gezien hebben in race 2. Hier ga ik, ondanks het matige startnummer en ondanks het feit dat hij pas drie jaar is, all-in op Union Forces (8). Tegen de echte top van de jaargang kwam hij doorgaans net iets tekort, maar in bijv. de Bluegrass Stakes werd hij dicht achter Greenshoe en Gimpanzee nog vierde in 1.08,7! Vorige week kwam hij hier één klasse lager in actie dan nu het geval is, maar toen vermorzelde hij het veld om met 11 lengtes te winnen. Ik verwacht hier een offensieve Andy Miller en als hij onderweg geen hele rare dingen tegenkomt dan zie ik hem hier niet geklopt worden. Nu maar hopen, met dank aan dit lastige startnummer, dat hij vertrekt aan een cote van minimaal 2-1. Al is dat waarschijnlijk een utopische gedachte. Zlatan (6) is qua potentie hier misschien wel “gewoon” het beste paard, maar ik heb al langer het idee dat de echte wil om te winnen een beetje bij hem ontbreekt. Vorige week was hij in een lagere klasse eigenlijk aan zijn stand verplicht om te winnen, maar in de allerlaatste meters geloofde hij het wel weer. Technisch gezien komt hij nu dus uit in een hogere klasse, maar feit is dat hij op deze baan op een veel hoger niveau heeft weten te winnen. Dit paard is simpelweg een kwelling voor de speler en ook vandaag kan het weer alle kanten op. Met dank aan een goed eindschot werd Mystical Motor (2) vorige week derde in deze klasse en nu treft hij nog een iets beter startnummer. Vorige week stond hij vanaf #10 voor een onmogelijke opdracht en nu treft Explosive Ridge (9) bijna net zo’n slecht startnummer. Toch liet hij laatst een zeer behoorlijk eindschot zien en in de breedte is dit veld zeker niet sterker. En Andy Mac stapt dit keer op! Mikey Likes It (4) kwam er vorige week vanaf #1 verrassend slecht in te liggen, zijn vierde plek was dan ook een betere prestatie dan je zou denken. Doorgaans is hij op dit niveau zeer competitief.

Plaats 1: Union Forces (8)
Plaats 2: Zlatan (6)
Plaats 3: Mystical Motor (2)
Plaats 4: Explosive Ridge (9)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.