Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

The Meadowlands - 16/17 november

Voorbeschouwing The Meadowlands, zaterdag 16 november 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zondag 17 november 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1, pacers

Een “gewone” zaterdagavond op The Meadowlands staat doorgaans voor een paceravond (en dan ook echt uitsluitend pacers), maar vanavond wordt er een ontzettend interessante Preferred Trot verreden, waar meerdere paarden zullen worden voorbereid op de TVG-finales van volgende week. Daarvoor zullen we wel moeten wachten op race 6. Net als vorige week beginnen we echter met een Trackmaster Rating-race, ónder het bodemniveau, dus. Winning Linc (6) kwam de afgelopen weken telkens in actie na het beëindigen van onze broadcast, waarbij hij in dit soort races telkens gruwelijk wist huis te houden, ongeacht startnummer of koersverloop. Nu ook Timmy T nog is aangetrokken als vervanger van Vinnie Ginsburg zal het spelend publiek hem zien als bijkans onklopbaar en dat zal blijken uit de cote. Vorige week probeerde ik het met Ohio Larry (9) aan een cote van 7,50, maar tot mijn spijt diende hij zich gewonnen te geven tegen All It Takes. Die laatste ontbreekt hier, maar nu wordt Larry opgezadeld met dit startnummer. Anderzijds kan hij wel behoorlijk vertrekken en rijder Callahan kennende gaat hij dat ook doen dan wel proberen. Mocht hij redelijk pijnvrij positie kunnen vinden dan zou hij toch verrassend voor de dag kunnen komen en ik betrek hem zeker in mijn duo- en trio-spel. Master of Puppets (4) kreeg vorige week een lastige koers voor zijn kiezen en zijn uiteindelijke derde plek was een prima prestatie. Vanaf dit startnummer zou een klassering wederom goed kunnen. One Tough Nut (2) stelde bij zijn laatste twee starts teleur, maar op 19 oktober wist hij een koers als deze nog met een straatlengte voorsprong te winnen. Deze snelle vertrekker heeft perfect geloot en bij een identieke verrichting als een maand geleden zou hij het de favoriet zelfs moeilijk kunnen maken. Maar zijn vormpeil is dus wat onzeker. Sir Bradford (7) treft het wéér niet met zijn startnummer, maar in potentie zou hij hier voorin mee kunnen doen. Dan zal het koersverloop echter wel mee moeten zitten.

Plaats 1: Winning Linc (6)
Plaats 2: Ohio Larry (9)
Plaats 3: Master of Puppets (4)
Plaats 4: One Tough Nut (2)

 

RACE 2, pacers

Vanuit Europees oogpunt is deze koersuitschrijving nogal opmerkelijk, aangezien 2-, 3- en 4-jarigen hier de degens gaan kruizen. En zo kan het dat een tweejarige met iets meer dan 3.000 dollar aan winsom (#1) het gaat opnemen tegen een driejarige met bijna anderhalve ton op de teller (#5). Dit soort koersen kom je in Amerika in deze tijd van het jaar echter wel vaker tegen. Duddie’s Lor (6) was als tweejarige zeer getalenteerd, maar t.g.v. een blessure heeft hij het gehele driejarigenseizoen gemist. Na bijna een jaar van afwezigheid heeft hij nu weer twee starts in de benen, terwijl hij nu in een aanzienlijk lagere klasse uitkomt dan laatst. Dit is voor hem de ideale mogelijkheid om de winnende draad weer op te pakken. De driejarige Bicorne Hanover (5) is de absolute grootverdiener van dit veld, maar het leeuwendeel van zijn winsom vergaarde hij als tweejarige. Dit jaar kwam hij veelvuldig in actie in de New York Sire Stakes, maar blijkbaar was dat te hoog gegrepen. Na een paar maanden rust heeft hij inmiddels weer een kwalificatieproef in de benen en tegen dit soort tegenstanders hoort hij toch echt om de voorste plaatsen mee te doen. Actor Hanover (8) is een voormalige Burke-pupil die bij zijn debuut voor trainer Johnson op Chester (23 oktober) van kop af volledig ging stappen. Dat was geen normale prestatie en vorige week leek hij in een kwalificatieproef in ieder geval weer veel beter. Deze bliksemvertrekker zou hier normaal een rol van betekenis moeten kunnen spelen, maar zijn laatste koers geeft reden tot twijfel. A Major Omen (4) kwam vorige week nog in een hogere klasse in actie en toen liep hij vanaf een lastig startnummer zijn snelste kilometertijd ooit. Op basis van class-drop en startnummer heeft hij hier toch een prima kans om in de prijzen te lopen, zeker met de Double D aan boord. Ode To Gray (2) deed het hier dit voorjaar helemaal niet onaardig, maar om mij onbekende redenen verdween hij na april uit beeld. Hier maakt hij zijn rentree en het feit dat de trainer zelf plaats neemt op de sulky is waarschijnlijk een indicatie dat hij nog een koersje nodig heeft. Op basis van potentie hoeft hij hier amper voor iemand onder te doen en derhalve neem ik hem toch maar mee op de onderste plaatsen van mijn trio- en kwartet-spel.

Plaats 1: Duddie’s Lor (6)
Plaats 2: Bicorne Hanover (5)
Plaats 3: Actor Hanover (8)
Plaats 4: A Major Omen (4)

 

RACE 3, pacers

In de derde komt de “klassieke” bodemklasse in actie. Luck N Roll K (4) werd bij zijn laatste start op deze baan (12 oktober) van de planken gespeeld, maar hij trof toen betere paarden dan nu het geval is en een offensieve rit van Tetrick brak hem in de slotfase op. Vervolgens werd hij op Pocono en Freehold afgeslacht door zijn startnummers, waardoor hij hier als outsider van start zal gaan. Andy Mac neemt nu de honneurs waar en ik ga niet beweren dat we hier te maken hebben met een “vaste” winnaar, maar wanneer hij vertrekt aan minimaal 6-1 dan brengt hij enorm veel spelwaarde met zich mee. Wie niet waagt…Shattered Glass (6) kwam bij zijn laatste start op deze baan nog in actie in een hogere klasse, waar hij vanaf #9 geen schijn van kans maakte tegen Ocean Colony en consorten. Op basis van snelheid hoeft hij tegen dit soort tegenstanders voor niemand onder te doen en wanneer Vinnie Ginsburg zijn startsnelheid optimaal weet uit te buiten dan komt hij zeer nadrukkelijk in beeld voor de overwinning. Veteraan Democracy N (8) heeft in zijn loopbaan voor veel hetere vuren gestaan en tegen dit soort paarden is hij zeer zeker competitief. Dit startnummer is echter wel een nadrukkelijke handicap, aangezien deze oude ruin niet overdreven snel is achter de auto. The Dark Shadow (7) daarentegen is wél supersnel van start, maar zijn vorm is wat twijfelachtig. Het feit dat Gingras nu opstapt komt het paard natuurlijk ten goede, maar de cote zeer zeker niet. American Music (2) treft nu weer eens een gunstig startnummer, derhalve zou hij hier best een prijsje kunnen meesnoepen.

Plaats 1: Luck N Roll K (4)
Plaats 2: Shattered Glass (6)
Plaats 3: Democracy N (8)
Plaats 4: The Dark Shadow (7)

 

RACE 4, pacers

In de vierde gaan we één klasse omhoog t.o.v. de vorige race. Rootin Tootin (6) koerste aan het begin van de zomer nog op Preferred Handicap-niveau op Yonkers en wat dat betreft staat hij er hier gedeclasseerd in. En nu stapt ook de Double D nog eens op! Anderzijds komt hij net terug van rust en trainer Macintosh is eigenlijk een beetje berucht vanwege het feit dat zijn paarden dan meestal nog één of twee koersen nodig hebben. Ik ga dus zeker niet all-in, maar juist het gegeven dat hij hier vermoedelijk zal vertrekken aan een hoge cote maakt het voor mij aantrekkelijk om hem in ieder geval voor een kleinigheidje winnend te spelen. Da Magician (7) beschikt daarentegen juist wel over bewezen vorm, al kwam hij bij zijn laatste starts in actie in amateurkoersen. Hij komt nu dus uit tegen betere paarden, maar met zijn enorme startsnelheid zou hij in ieder geval een gunstige uitgangspositie kunnen bemachtigen. Kanspaard. Statement Made A (4) werd vorige week “op wachten” gereden door Andy Mac toen hij in een hogere klasse dan deze na een geweldig eindschot nog derde werd. Nu zakt hij dus een klasse en hij treft ook nog eens een beter startnummer. Andy Mac zal hier minder afwachtend zijn en dit is één van de paarden met een uitgesproken winkans. Constntlsidewys A (3) werd vorige week maar nipt geklopt en hij liep toen een uitstekende koers. Probleem is dat hij nu weer één klasse omhoog gaat en bij zijn voorgaande drie starts bleek dat niveau nét iets te hoog. Hij treft het natuurlijk wel met zijn startnummer. Decoy (1) lijkt ver verwijderd van de vorm die hij in de zomer etaleerde, maar in deze (voor hem) lage klasse zou hij vanaf dit startnummer toch een prijsje moeten kunnen meepikken.

Plaats 1: Rootin Tootin (6)
Plaats 2: Da Magician (7)
Plaats 3: Statement Made A (4)
Plaats 4: Constntlsidewys A (3)

 

RACE 5, pacers

Qua niveau doen we hier weer een stapje terug. Born of Fire (2) kwam vorige week vanuit het achterveld echt ontzettend hard af, maar hij moest net van iets te ver komen om de winnaar nog te kunnen bedreigen. Hij is absoluut goed genoeg om een koers als deze te kunnen winnen, zijn probleem is echter dat hij met zijn gebrekkige startsnelheid vaak van te ver moet komen. Dit startnummer had in ieder geval niet beter gekund. Rock Three Times (7) vloog op 19 oktober vanaf precies dit startnummer naar de kop, om vervolgens nipt maar zeker te winnen. Bij zijn afgelopen twee starts kwam hij veel minder overtuigend voor de dag, maar met het oog op diverse slowstarters aan zijn binnenzijde zou het kunnen dat hij hier weer aan kop komt. En dan is hij toch op z’n best. All It Takes (6) wist vorige week zeer overtuigend van kop af te winnen, maar dat was in een iets lagere klasse. Wanneer hij hier net zo voor de dag komt dan doet hij wederom mee om de overwinning, maar regelmaat is doorgaans niet zijn sterkste punt. Veteraan Eastend Eddie (4) verkeerde in de zomer in een uitstekende vorm, maar zijn laatste optredens waren teleurstellend. Nu is hij voor het eerst in lange tijd weer terug op The Meadowlands en hij treft nu paarden van een heel ander (lager) kaliber dan de afgelopen maanden. Wellicht helpt hem dat. Wanneer ik een garantie zou krijgen dat Whatstroublnurocky (3) in dezelfde vorm zou verkeren als een half jaar geleden dan zou ik direct een hypotheek afsluiten om hem maar voor een zo hoog mogelijk bedrag te kunnen spelen. Feit is echter dat hij sinds een trainerswissel geen deuk in een pakje boter meer heeft gelopen. Derhalve completeer ik mijn trio-spel liever met Prophet Blue Chip (1), maar op basis van potentie hoeft #3 hier voor niemand onder te doen. Het is maar dat u het weet, maar ik blijf er van af.

Plaats 1: Born of Fire (2)
Plaats 2: Rock Three Times (7)
Plaats 3: All It Takes (6)
Plaats 4: Eastend Eddie (4)

 

RACE 6, PREFERRED TROT

Het sportieve hoogtepunt van de avond. Zelden is een Preferred Trot op The Meadowlands in de breedte zó sterk bezet en dat heeft alles te maken met het feit dat diverse deelnemers zich hier voorbereiden op de TVG-finales van volgende week. Atlanta (5) verkeert al een tijdje niet meer in de hysterische vorm die ze aan het begin van de zomer etaleerde, maar laatst liep ze in de Breeders Crown van Bold Eagle in ieder geval geen slechte koers en ze bleek in ieder geval hersteld van haar hik-aanval in de International Trot. Het feit dat ze hier ook nog eens voor het eerst zal koersen op lasix maakt haar absoluut tot het te kloppen paard. Rich And Miserable (1) ontpopte zich eerder deze zomer tot een FFA-paard van formaat toen hij hier onder andere de Mr Muscleman-finale wist te winnen. Vorige week maakte hij hier zijn rentree en tot mijn verrassing bleek hij er al helemaal klaar voor te zijn, want achter Manchego was hij “best of the rest”. Hannelore Hanover (4) is natuurlijk niet meer het paard van twee jaar geleden, anders had deze koers wel schriftelijk afgedaan kunnen worden. Toch heeft ze dit jaar zo nu en dan haar positieve uitschieters gehad en kijk eens wie nu opstapt? Dexter Dunn zal Manchego rijden in de “Open” TVG, waardoor hij nog beschikbaar was voor de merrie-afdeling. Ik heb zo het idee dat hij heel goed bij Hannelore zal passen en wellicht geeft haar dat wat extra stimulans. Hoe mooi zou het zijn als ze haar carrière volgende week met een knal zou afsluiten? Guardian Angel Ås (2) verkeert niet meer in de vorm als bij zijn overwinning in de Maple Leaf Trot (waar hij Atlanta klopte), maar zonder galoppade zou hij laatst in de Breeders Crown vermoedelijk “gewoon” vierde zijn geworden. Tetrick zal hier zeker niet all-in gaan, maar juist kiezen voor een zuinige koers met het oog op volgende week. Southwind Chrome (6) flopte volledig in de Breeders Crown, al had dat volgens zijn omgeving te maken met het feit dat hij niet uit de voeten kon op de natte baan van Mohawk. Deze Chapter Seven-zoon heeft een fantastisch zomerseizoen achter de rug, maar tegen dit kaliber tegenstanders dient hij zich nog te bewijzen.

Plaats 1: Atlanta (5)
Plaats 2: Rich And Miserable (1)
Plaats 3: Hannelore Hanover (4)
Plaats 4: Guardian Angel Ås (2)

 

RACE 7, pacers

De afsluiter van onze broadcast is een hele aardige koers voor middenklassers. Aangezien mijn deadline met rasse schreden nadert hou ik het hier kort. Voor mijn doen, althans. Father Sarducci (9) vloog vorige week vanaf #9 naar de kop, om vervolgens zijn dadendrang niet meer te laten beteugelen. Nu komt hij in een nog zwaardere klasse in actie, maar dit keer stapt Brian Sears op en die beschikt juist over de handjes om zijn pupil onderweg te kunnen kalmeren. Chip Walther (3) en Griffon Hanover (2) treffen nu weer eens gunstige startnummers en op dit niveau zijn ze absoluut competitief! Backstreet Lawyer (6) kreeg vorige week Constntlsidewys A na een heroïsch gevecht op de knieën, maar hij komt nu in een hogere klasse in actie. Santafe’s Coach (1) heeft al lang niet meer op deze baan gekoerst, maar vanaf dit startnummer én met de Double D aan boord neem ik hem toch maar mee in het trio.

Plaats 1: Father Sarducci (9)
Plaats 2: Chip Walther (3)
Plaats 3: Griffon Hanover (2)
Plaats 4: Backstreet Lawyer (6)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.