Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

The Meadowlands - 22/23 november

Voorbeschouwing The Meadowlands, vrijdag 22 november 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdag 23 november 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1, pacers

We beginnen de vrijdagavond weer met een amateurkoers en daar word ik persoonlijk niet heel vrolijk van, aangezien ik in die GSY-races maar zelden de winnaar er uit weet te pikken. John Dally (6) wist laatst een Trackmaster Rating-race (dus net onder bodemniveau) te winnen na een zuinig koersverloop. Wanneer het rijder Hechkoff lukt om hem net zo’n parcours te verschaffen als laatst dan doet hij mee voor de overwinning. Op basis van wat Wise Image (4) hier de afgelopen zomer heeft laten zien zou hij deze race lachend moeten winnen, maar zijn huidige vormpeil is nogal onzeker. Vorige week sprong hij direct al achter de vleugel van de startauto, maar dit keer stapt de trainer zelf op. Dat is in ieder geval positief. Shady’s Dream Boy (1) maakte hier vorige week zijn opwachting na een zomerseizoen op Hawthorne. TJ Miller reed hem toen nogal defensief, maar nu dat zijn paard een koers in de benen heeft (overigens resulterend in een prima vierde plek) zal hij wat offensiever van leer trekken. Make It Big (2) treft eindelijk weer eens een gunstig startnummer en zou derhalve een klassering kunnen belopen. Just N Berlander (10) is hier wat mij betreft één van de betere paarden, terwijl hij ook nog eens gereden wordt door voormalig amateurkampioen Joe Lee. Dit startnummer is echter verrekte lastig en met meerdere rappe vertrekkers aan zijn binnenzijde (vooral #9) staat hij voor een extra zware opgave, want waar gaat hij initieel terecht komen? Wanneer het koersverloop meezit dan zou hij toch een prijsje kunnen mee snoepen.

Plaats 1: John Dally (6)
Plaats 2: Wise Image (4)
Plaats 3: Shady’s Dream Boy (1)
Plaats 4: Make It Big (2)

 

RACE 2

In race 2 komen dravers uit de klassieke bodemklasse in actie en hier staan een aantal paarden er behoorlijk gedeclasseerd in. Op papier althans. Dat geldt o.m. voor Kabu (4), die de afgelopen maanden uitstekend heeft gepresteerd op Vernon Downs. In twee starts op The Meadowlands is hij zeker nog niet meegevallen, maar wat mij intrigeert is dat Dave Miller hem tóch verkiest boven twee andere paarden (o.a. #2). Blijkbaar heeft hij toch iets gezien wat hem beviel en ik zie hem als een leuk winnend-object voor de avonturiers onder ons (ik verwacht een cote van minimaal 10-1). Life Well Lived (1) heeft de afgelopen zomer op deze baan nog voor veel hetere vuren gestaan. Na een korte rustperiode is hij nog niet in dezelfde vorm als in mei/ juni het geval was, maar over het startnummer heeft zijn omgeving in ieder geval niks te klagen. Lasa Dida Lady (2) kreeg vorige week vanaf #9 een rotkoers voor haar kiezen, nu treft ze weer een veel mooier nummer. Dave Miller gaf de voorkeur aan #4, maar vervanger Andy Mac is (wat mij betreft) zeker niet minder. Crazshana (9) heeft al ruim een half miljoen verdiend en daarmee is hij de grootverdiener van dit veld. Zijn beste dagen liggen inmiddels wel achter hem, maar tegen dit soort paarden zou hij toch voorin mee moeten kunnen doen. Al helpt dit startnummer natuurlijk niet. Max Volo (7) won hier in de zomer nog in 1.10,6 in een aanzienlijk hogere klasse, maar vorige week werd hij bij zijn tweede (geplande) start na rust geschrapt. Ondanks het feit dat hij gereden wordt door de Double D laat ik hem dit keer los en probeer het liever met een outsider als Aragorn Hoss FI (8), die hier bij zijn voorlaatste start aan 55-1 wist te winnen.

Plaats 1: Kabu (4)
Plaats 2: Life Well Lived (1)
Plaats 3: Lasa Dida Lady (2)
Plaats 4: Crazshana (9)

 

RACE 3, pacers

Morgen komt natuurlijk een groot aantal geweldenaren in actie, waardoor het sportieve niveau vanavond niet helemaal overhoudt. Dat neemt niet weg dat er een aantal races vanuit speltechnisch opzicht bijzonder interessant zijn en dat geldt zeker voor deze Trackmaster Rating-race, waar de meeste deelnemers zeer aan elkaar gewaagd zijn. Messi N (2) kreeg vorige week vanaf #9 een lastig koersverloop voorgeschoteld, zijn vierde plek was derhalve een prima prestatie. Vanaf een veel gunstiger startnummer geldt hij hier als één van de uitgesproken kanspaarden. Born of Fire (3) is niet het type paard dat gedijt bij het maken van extra meters en dat is nu juist het parcours dat hij vorige week voor zijn kiezen kreeg. Hij treft wederom een gunstig startnummer en wanneer Marcus Miller dit keer iets defensiever rijdt dan zou hij in de slotfase zomaar toe kunnen slaan. Winning Linc (4) is de laatste weken superconstant, maar zijn recente zeges kwamen tot stand in een iets lagere klasse dan deze. Zijn vorm is net als zijn startnummer in ieder geval uitstekend en op basis daarvan zou hij hier toch voorin mee moeten kunnen doen. Lord of Misrule (1) heeft de afgelopen maanden continu op een hoger niveau gekoerst op Yonkers en alleen al op basis daarvan dien je hem hier kansen toe te dichten. Het koersen op een mijlsbaan is natuurlijk wel iets anders dan op Yonkers, maar het startnummer helpt in ieder geval. Rozewood (7) kwam hier vorige week aan 43-1 verrassend sterk voor de dag (tweede, vóór #3), al zat het koersverloop toen ook niet bepaald tegen. Hij treft wederom een lastig startnummer, maar wanneer het koersverloop weer meezit dan zou hij best een prijsje kunnen belopen. Al zal hij nu niet aan 43-1 van start gaan.

Plaats 1: Messi N (2)
Plaats 2: Born of Fire (3)
Plaats 3: Winning Linc (4)
Plaats 4: Lord of Misrule (1)

 

RACE 4

We vervolgen met een hele aardige draverij, precies één niveau boven de bodemklasse. U Need Stones (2), voormalig winnaar van de New Jersey Sire Stakes, kwam vorige week uit in de bodemklasse. Hij was in feite aan zijn stand verplicht om die race te winnen en dat deed hij van kop af dan ook erg overtuigend. Hij gaat nu weliswaar een klasse omhoog, maar naar zijn maatstaven is dit eigenlijk nog altijd een laag niveau en deze rappe vertrekker heeft hier werkelijk perfect geloot. Anderzijds zal hij van start gaan als groot favoriet en aangezien hij dit seizoen zeer onregelmatig presteert zal ik hem zeker niet “kaal” voorop zetten. Lucky Sheila (8) kan verschrikkelijk hard vertrekken, probleem is vaak dat die bliksemstarts haar in de slotfase vervolgens opbreken. Met de aanwezigheid van #2 zal Andy Mac nu wellicht genoegen nemen met een positie op de rug van de koploper en bij dat scenario zou ze hier verrassend voor de dag kunnen komen. French Moni (3) werd vorige week in een hogere klasse erg aanvallend gereden en dat brak hem in de slotfase duidelijk op. Hij treft nu minder sterke paarden én een mooier startnummer. Overigens stapt de Double D af bij #3, hij geeft hier opmerkelijk genoeg de voorkeur aan Keystone Sergeant (4). Deze ruin komt over van Pocono (begonnen aan de winterstop), waar hij op een bescheiden niveau zeer constant gepresteerd heeft. Hij treft nu betere paarden, maar Dexter Dunn zal toch een reden hebben om hem te verkiezen boven #3. Ook Carrick (7) komt over van Pocono, waar hij op een hoger niveau geacteerd heeft dan #4. Hij moet het doorgaans niet van zijn startsnelheid hebben, derhalve had het startnummer beter gekund.

Plaats 1: U Need Stones (2)
Plaats 2: Lucky Sheila (8)
Plaats 3: French Moni (3)
Plaats 4: Keystone Sergeant (4)

 

RACE 5, pacers

In race 5 komen pacers van het “klassieke” bodemniveau in actie. Wellicht kunt u zich Rootin Tootin (6) nog herinneren van het vorige winterseizoen op The Meadowlands, toen hij nog met het nodige succes actief was op een veel hoger niveau. Vorige week kwam hij terug van rust en toen maakte hij geen gedenkwaardige indruk, maar dat was ook in een hogere klasse. Hij zal naar mijn inschatting vertrekken aan een cote tussen de 5 en 6 tegen 1, met de Double D aan boord is dat zeker een gokje waard. Highlandbeachycove (3) liep vorige week een uitstekende koers, waar hij achter Titanium N gold als best of the rest. Hij treft precies hetzelfde startnummer als vorige week en bij een dito zuinig parcours doet hij wederom mee om de prijzen. Frankie Rocks A (2) trekt sinds zijn komst naar Amerika telkens veel spel, maar dat heeft hij nog niet één keer (uit vijf starts) echt waar kunnen maken. Vorige week vloog hij naar de kop, om vervolgens zijn dadendrang niet meer te laten beteugelen. Dat hij de finish niet meer wist te vinden is dan ook niet zo raar, maar wellicht biedt een verandering qua aanspanning wel uitkomst. Johnny Q (5) treft in tegenstelling tot zijn afgelopen twee starts weer eens een gunstig startnummer en in feite staat hij in een voor hem te lage klasse. Hudsonandbernard (7) werd vorige week keurig netjes derde achter #3, nu treft hij echter een lastiger startnummer.

Plaats 1: Rootin Tootin (6)
Plaats 2: Highlandbeachycove (3)
Plaats 3: Frankie Rocks A (2)
Plaats 4: Johnny Q (5)

 

RACE 6, pacers

Weer een pacerkoers, dit keer één klasse hoger t.o.v. race 5. We hebben Siskel (1) al een tijdje niet meer gezien op The Big M, maar afgaande op zijn laatste verrichtingen op Plainridge is hij zeer behoorlijk in vorm. In een vrij recent verleden heeft hij voor veel hetere vuren gestaan en vanaf dit startnummer móet hij een gunstige uitgangspositie kunnen vinden. Zeker met Andy Mac “in the bike”. Neat (3) kwam vorige week ook in deze klasse in actie, maar toen kwam hij vanaf #10 nooit echt in de race. Hij liet in ieder geval wel een uitstekend eindschot zien en het startnummer is nu natuurlijk veel beter. De vermoedelijke toto-favoriet. ThisbeachrghthereA (5) ging vorige week verrassend traag van start vanaf #8, waarop hij een onmogelijk koersverloop voor zijn kiezen kreeg. Bij zijn overwinning op 12 oktober spoot hij vanaf #9 echter naar de kop, waarop hij met de spreekwoordelijke halve baan voorsprong wist te winnen. Kanspaard. Whittaker N (8) ging vorige week vanaf #10 kneiterhard van start, maar die bliksemstart brak hem uiteindelijk wel op. Nu treft hij een iets beter nummer en de Double D stapt dit keer op. Tenslotte zou Major Bucks (4) vanaf dit startnummer best een prijsje kunnen belopen.

Plaats 1: Siskel (1)
Plaats 2: Neat (3)
Plaats 3: ThisbeachrghthereA (5)
Plaats 4: Whittaker N (8)

 

RACE 7, pacers

Alvorens het geweld morgenavond (van zater- op zondagnacht) losbarst dienen we vanavond nog één pacer-puzzel te leggen. Dit is weer een Trackmaster Rating-race, maar dan wel een vrij hoge rating en in feite is deze koers van een hoger niveau dan de voorgaande twee. Barimah A (1) won hier twee weken geleden echt kinderlijk eenvoudig, al is het feit dat hij vorige week geschrapt werd wel een puntje van zorg. Hij heeft in ieder geval perfect geloot en de Double D had ook kunnen opteren voor #4, maar hij blijft aan boord. Wanneer hij hier net zo voor de dag komt als twee weken geleden dan kan de rest de borst nat maken. Nascar Seelster (5) zakt t.o.v. vorige week een klasse en hij treft hier ook nog eens een veel beter nummer. Deze ruin is zeer betrouwbaar en op dit niveau eigenlijk altijd competitief. Startkatapult All It Takes (9) was de afgelopen twee keer echt outstanding, maar nu komt hij uit in een hogere klasse. Gingras zal ongetwijfeld gas geven van start af, de vraag is of hij tegen dit soort tegenstanders nog over genoeg reserves beschikt in de slotfase. No Easy Day (2) kwam hier vorige week verrassend sterk voor de dag toen hij vanuit het achterveld alles en iedereen voorbij kwam vliegen in de slotfase. Zijn startnummer is nu veel beter, maar Timmy T wordt vervangen door Pat LaChance en dat is geen verbetering. Jeremes General (6) doet op dit niveau vrijwel altijd voorin mee, maar deze relatief langzame vertrekker zou meer kans maken wanneer hij een lager startnummer had geloot.

Plaats 1: Barimah A (1)
Plaats 2: Nascar Seelster (5)
Plaats 3: All It Takes (9)
Plaats 4: No Easy Day (2)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.