Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

The Meadowlands - 29 november

The Meadowlands - vrijdag 29 november - Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdag 30 november 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1

Vorige week was weliswaar het klapstuk van het Amerikaanse hoogseizoen, maar ook vanavond wacht ons een verrassend sterk programma. Bovendien komen er veel dravers in actie, liefst zes van de zeven races zijn draverijen. Te beginnen met deze race, waar twee- en driejarigen de degens gaan kruisen. De tweejarige Hayek (4) leek aan het begin van het seizoen een paard voor de grote Stakes-koersen toen hij in juli tweede werd in een afdeling van de Kindergarten Series in 1.12,1. Na die koers kreeg hij echter te maken met een groeistuip, waarop trainer Melander hem een tijdje heeft weggezet. Twee weken geleden maakte hij pas weer zijn rentree op Chester en van kop af liep hij geen slechte race, al werd hij in de laatste meters nog makkelijk achterhaald. Je mag er vanuit gaan dat hij nu scherper voor de dag zal komen en in dat geval is hij het te kloppen paard. Yo’Larry (9) is volslagen onberekenbaar aangezien hij heel gemakkelijk springt. En dan ook nog eens dit startnummer. Maar let op, want als Larry zijn pet vandaag goed staat dan is in feite alles mogelijk. Zeker met de Double D op de kar. The Magic Of Life (8) komt over uit Canada en vanavond maakt hij zijn debuut voor trainer Harmon. Afgaande op zijn kwalificatieproef van vorige week zou hij hier mee moeten kunnen doen voor de overwinning, hij kwam namelijk in 1.12,0 door de finish en hij hoefde niet veel terrein prijs te geven op gerenommeerde toppers als Princess Deo en Trolley. In Canada heeft hij echter nooit enige startsnelheid vertoond en daarmee is dit startnummer natuurlijk wel erg lastig. De Franse tweejarige Hand Full F (3) is een stalgenoot van #4, voorzien van een erg interessante afstamming (Ready Cash x Love You). Hij maakte zijn debuut pas anderhalve maand geleden en hij lijkt per start te verbeteren, maar hier maakt hij zijn debuut op een mijlsbaan. Gerard (2) was een trainingsgenoot van #3 en 34, maar hij werd vorige maand verkocht op Harrisburg. Sinds die tijd werd hij twee keer netjes tweede, maar hij treft nu sterkere tegenstanders.

Plaats 1: Hayek (4)
Plaats 2: Yo’Larry (9)
Plaats 3: The Magic Of Life (8)
Plaats 4: Hand Full F (3)
 

 

RACE 2- SBOA- NJ SIRED 3 YEAR OLDS- PREP

Een “prep race” voorafgaand aan de finale van volgende week. Hier komen driejarige “New Jersey Sired”-dravers in actie, wat effectief betekent dat deze koers alleen toegankelijk is voor producten van Trixton en Father Patrick. De merrie Evident Beauty (4) zal het hier op moeten nemen tegen “de boys”, maar dat zou helemaal niets uit moeten maken. Dit is namelijk één van de allerbeste merries van de jaargang en in feite staat ze er hier gedeclasseerd in. Enige punt van zorg is dat ze dit seizoen in de slotfase niet altijd de draf eronder weet te houden (zo faalde ze o.m. in de Hambletonian Oaks en de Breeders Crown), maar dravende heeft ze nauwelijks iets te kloppen. Lucius Vorenus (5) is anderhalve maand geleden verhuisd naar de stallen van Nick Surick en dat heeft hem blijkbaar goed gedaan, aangezien hij op Freehold drie van zijn vier starts wist te winnen. En daarbij klopte hij best goede paarden. Nu mag hij het voor zijn nieuwe trainer voor het eerst laten zien op een mijlsbaan. Princess Deo (9) stond tot voor kort nog in training bij Lucas Wallin, waar ze haar uitstekende tweejarigenseizoen dit jaar echter geen vervolg heeft kunnen geven. Onlangs debuteerde ze voor haar nieuwe trainer Noel Daley in een kwalificatieproef, waar ze niemand minder dan Preferred-crack Trolley wist te kloppen. Ze lijkt in een kort tijdsbestek dus aanzienlijk te zijn verbeterd, al is dit startnummer erg verraderlijk. Andy Mac heeft nu namelijk geen andere keuze dan om van start af “gas” te geven en dit jaar heeft een dergelijke tactiek meer dan eens geleid tot galoppades. Op basis van de prima startnummers zouden No Drama Please (1) en Dark As A Pocket (2) hier best een prijsje kunnen belopen.

Plaats 1: Evident Beauty (4)
Plaats 2: Lucius Vorenus (5)
Plaats 3: Princess Deo (9)
Plaats 4: No Drama Please (1)

 

RACE 3

De derde is een “klassieke” bodemklasse-race. What Chapter (5) komt over uit Canada nadat hij onlangs in Harrisburg werd verkocht voor 47.000 dollar. Op basis van zijn prestaties in Canada zou hij hier een uitgesproken topkans moeten hebben, mijn punt van zorg is dat zijn voormalige trainer Luc Blais niet zo makkelijk te verbeteren valt. Nu is de nieuwe trainer, Bill Mac Kenzie, overigens ook geen krullenjongen en vanaf dit startnummer bestaat er een goede kans dat hij aan kop komt. En dan zou hij toch een eind moeten komen. Keystone Sergeant (4) liep vorige week achter U Need Stones niet zo’n rare koers en nu komt hij in een lagere klasse in actie. Een zogenaamde class-dropper, dus, die hier zeker winkansen dienen te worden toegedicht. Illinimight (3) kreeg vorige week vanaf #10 een onmogelijke koers voorgeschoteld, maar vanuit het verre achterveld liet hij in ieder geval wel een prima eindschot zien. Zijn startnummer is nu in ieder geval veel beter, maar in tegenstelling tot vorige week ontmoet hij nu wel diverse class-droppers. M.a.w.: de competitie is nu zwaarder. Tech Titan (10) hebben we al een poos niet gezien op The Meadowlands, maar zijn verhaal blijft hetzelfde. Op dit bodemniveau is hij in principe meer dan competitief, maar regelmaat zal nooit zijn ding worden. Nu Pocono zijn poorten voor de winter heeft gesloten is Gonna Fly (6) weer terug op The Meadowlands. Hij heeft zeker al eens voor hetere vuren gestaan dan deze, maar hij lijkt toch op zijn best te zijn op 1000-meterbanen. Voor de verrassing neem ik hem toch mee.

Plaats 1: What Chapter (5)
Plaats 2: Keystone Sergeant (4)
Plaats 3: Illinimight (3)
Plaats 4: Tech Titan (10)

 

RACE 4

In race 4 gaan we één klasse omhoog t.o.v. de vorige koers. Miss Muscle (4) kwam vorige week ook in actie in deze klasse en toen sloeg ze met een derde plek achter U Need Stones en Lucky Sheila helemaal niet zo’n gek figuur. Ze wint niet heel vaak en ze is hier dan ook verre van een “vaste winnaar”, maar ik verwacht een cote van minimaal 8-1 en dan is ze zeker een gokje waard. Call For Justice (9) kwam laatst in actie in de bodemklasse, waar hij vanaf #8 naar de kop vloog om uiteindelijk te winnen in 1.11,6. Bij een identieke prestatie zou hij hier weer mee moeten doen om de overwinning, punt van zorg is dat zijn laatste twee starts in deze klasse uitliepen tot een debacle. Maar toen zat Gingras ook niet op de kar. Veteraan (en miljonair) Zooming (5) heeft zijn beste dagen ruimschoots achter hem liggen, maar op dit niveau dien je nog altijd rekening met hem te houden. Presidente Zette (2) heeft het de afgelopen maanden prima gedaan op de 1000-meterbanen in Pennsylvania, maar nu is hij terug op een mijlsbaan. Op basis van class-drop zou hier toch met de voorste mee moeten kunnen. Arrakis (1) is eigenlijk “altijd” goed in de bodemklasse, maar één klasse hoger (dit niveau, dus) stelt hij eigenlijk “altijd” teleur. Vanaf dit startnummer én met de Double D aan boord neem ik hem toch maar mee op de onderste plaatsen van mijn spel.

Plaats 1: Miss Muscle (4)
Plaats 2: Call For Justice (9)
Plaats 3: Zooming (5)
Plaats 4: Presidente Zette (2)

 

RACE 5, pacers

De enige pacerrace in onze broadcast is gereserveerd voor merries uit de bodemklasse. The Lady Sheriff (5) was bij het moment van aangifte nog startgerechtigd in deze koers, maar nadat ze afgelopen dinsdag (!) nog met een straatlengte wist te winnen op Yonkers is in ieder geval duidelijk dat haar volgende start op een hoger niveau dan deze zal zijn. Als die koers van afgelopen dinsdag niet meer in haar benen zit (en dat is maar de vraag) dan is ze eigenlijk aan haar stand verplicht om dit te winnen. Cracklin Rosie (6) werd laatst wel erg offensief gereden door Dave Miller en het was dan ook niet zo vreemd dat ze de finish niet meer wist te vinden. Bij een wat gunstiger koersverloop zou ze toch voorin mee moeten kunnen doen, ze heeft de gehele zomer namelijk op een hoger niveau gekoerst. Traffic Jam (1) heeft eindelijk weer eens gunstig geloot, terwijl Elektra King (4) veel meer in haar mars heeft dan ze de afgelopen twee keer heeft laten zien. Ze heeft een paar weken rust genoten, wat erop zou kunnen wijzen dat trainer Burke “aan het sleutelen” is geweest. Ella Is Awesome (9) maakt vanavond haar debuut voor Bill Mann en de trainer kennende zou ze best eerst een koers nodig kunnen hebben. Haar startnummer helpt ook al niet mee, maar in potentie zou deze class-dropper tegen deze matige tegenstand best een prijsje kunnen belopen.

Plaats 1: The Lady Sheriff (5)
Plaats 2: Cracklin Rosie (6)
Plaats 3: Traffic Jam (1)
Plaats 4: Elektra King (4)

 

RACE 6

In race 6, die is uitgeschreven voor 5-jarigen en jonger, komen een aantal 3-jarige subtoppers in actie. Te beginnen met HL Revadon (3), die dit jaar in diverse grote Stakes-koersen acte de présence heeft gegeven. Eigenlijk staat hij er hier gedeclasseerd in, maar dat was vorige week óók het geval en toen wist hij maar nipt voordeel te behouden op #1. Het zou kunnen dat met 18 starts in de benen het seizoen wat lang begint te duren, maar op basis van zijn erelijst is hij hier het te kloppen paard. Deplorable Tom (1) kwam vorige week verrassend sterk voor de dag, toen hij na een geweldig eindschot slechts een neusje tekort kwam om #3 nog te achterhalen. Hij treft nu precies hetzelfde startnummer als vorige week, zijn cote zal nu echter een stuk minder aantrekkelijk zijn dan laatst (11-1). Galixton (6) is een voormalige Svanstedt-pupil die onlangs werd verkocht op Harrisburg. Zijn debuut voor trainer Auciello viel vorige week nog letterlijk en figuurlijk in het water, maar laat duidelijk zijn dat dit paard over de nodige potentie beschikt. Zo werd hij hier in het voorjaar nog derde in een serie van de New Jersey Sire Stakes achter Greenshoe en Reign of Honor en dat soort paarden komt hij hier natuurlijk niet tegen. Skyway Kon Man (5) werd aan het begin van het seizoen nog derde in de finale van de Dexter Cup (overigens achter tweede aankomende #3), waarna trainer Smedshammer met het nodige succes vooral gemikt heeft op koersen voor de subtop. Vorige week mislukte zijn debuut voor zijn nieuwe trainer Cullipher d.t.v. een galoppade, maar hij is goed genoeg om voorin mee te strijden. Nu met Timmy T! Mocedes Boy (2) werd vorige week vierde achter #3 en #1 en hij treft nu een wat gunstiger startnummer. Hij zou hier prima een klassering kunnen belopen.

Plaats 1: HL Revadon (3)
Plaats 2: Deplorable Tom (1)
Plaats 3: Galixton (6)
Plaats 4: Skyway Kon Man (5)

 

RACE 7

We missen precies de Preferred Trot, die in de volgende koers wordt verreden, maar de afsluiter van onze broadcast mag er ook zijn! De driejarige Union Forces (8) heeft eigenlijk het gehele seizoen tegen de absolute top van zijn jaargang gekoerst, al kwam hij nét iets te kort om met de allerbeste driejarigen mee te kunnen. Bij zijn afgelopen twee starts kwam hij in actie in “gewone” conditioned trots en beide keren bleek hij veel te goed voor zijn concurrenten. Hij komt hier zeker geen betere paarden tegen en ieder ander resultaat dan een overwinning zal door zijn omgeving worden ervaren als een bittere teleurstelling. Fanatic (3) is net als #8 een driejarige van Cantab Hall, maar daar houden de overeenkomsten dan ook wel op. Hij heeft zich namelijk volledig afzijdig gehouden van Stakes-koersen, al lijkt hij wel steeds beter te worden naarmate het jaar vordert. Op papier staat hij hier voor een zware opdracht, maar bij zijn kwalificatieproef van vorige week liet hij zien dat dit niveau geen probleem hoeft te zijn. Oberto (5) wist hier vorige week ondanks een lastig koersverloop erg overtuigend te winnen. Hij komt nu uit op een hoger niveau, maar aangezien de Double D ervoor gekozen heeft om aan boord te blijven (hij had hier meerdere opties) ga ik er vanuit dat het niveau niet té hoog zal zijn. Spectre (2) wist hier aan het begin van de maand een koers te “stelen” (na een vals koersverloop van kop af hard thuiskomen), maar hier zal hij nu aan kop niet met rust worden gelaten. Op basis van zijn gunstige startnummer zou hij zich wellicht kunnen klasseren. Smooth Aceleration (10) heeft dit jaar voor aanzienlijk hetere vuren gestaan, maar dit startnummer maakt deze opdracht toch tot een lastige. Hij kan overigens hard vertrekken, maar met diverse rappe starters aan zijn binnenzijde zal het toch veel krachten gaan kosten om aan het front te komen. Dus wellicht opteert Tetrick wel voor een rustige start. Hoe dan ook, op basis van potentie is een trio-klassering niet geheel onmogelijk.

Plaats 1: Union Forces (8)
Plaats 2: Fanatic (3)
Plaats 3: Oberto (5)
Plaats 4: Spectre (2)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.