Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

The Meadowlands - 30 november

Voorbeschouwing The Meadowlands, zaterdag 30 november 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zondag 1 december 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1

Dit keer beginnen we niet de vrijdag-, maar de zaterdagavond met een amateurkoers. Overigens komen vanavond uitsluitend pacers in actie, dit wordt dus niet specifiek per koers benoemd. So Take That (1) lag vorige week bij het ingaan van de laatste bocht nog laatste paard, maar met een uitstekend eindschot beliep hij nog een prima derde plek. Deze trage starter zal dit startnummer niet uit kunnen buiten, maar hij zal normaal gesproken ook niet aan de staart van het veld belanden. Wanneer er dan net zo’n hoog koerstempo als vorige week ontstaat, zou zijn eindschot dit keer wel eens verder kunnen reiken. Willie Boots (2) maakt weer eens zijn opwachting in een amateurkoers, nadat hij hier de afgelopen weken op een aanzienlijk hoger niveau heeft geacteerd. Op basis van de forse class-drop zou hij hier voorin mee kunnen doen. Ook Americanfirewater (9) is een vreemde eend in de amateurbijt. Net als #2 heeft hij de afgelopen weken veel sterkere paarden ontmoet, maar het in potentie misschien wel beste paard van de koers heeft zoals de laatste tijd gebruikelijk weer eens slecht geloot. Polak A (10) vloog twee weken geleden vanaf #7 naar de kop, maar toen wist hij de finish niet meer te vinden. Vorige week deed rijder Beltrami het vanaf #9 rustig aan van start af en toen kwam hij in de slotfase aan bijna 20-1 het gehele veld voorbij vliegen. Voor welke tactiek Beltrami dit keer ook kiest, zo’n cote als vorige week gaat hij hier natuurlijk nooit brengen. Tenslotte neem ik Drunk On Your Love (6) nog mee om mijn spel te completeren. Hij maakt zijn debuut in een amateurkoers, nadat hij het de afgelopen weken lastig heeft gehad (in een hogere klasse) op Yonkers.

Plaats 1: So Take That (1)
Plaats 2: Willie Boots (2)
Plaats 3: Americanfirewater (9)
Plaats 4: Polak A (10)

 

RACE 2

In race 2 komen effectief uitsluitend driejarigen in actie, waaronder een aantal leuke subtoppers. Al zou ik Brassy Hanover (1) te kort doen met de omschrijving subtopper. De tweede aankomende uit de Hempt Final werd onlangs in Harrisburg verkocht voor 170.000 dollar, waarop hij hier vorige week voor een nieuwe trainer in actie kwam. In een sterker veld dan deze werd hij keurig derde en eigenlijk is hij aan zijn stand verplicht om een race als deze te winnen. Don’t Judge A Book (4) stond tot voor kort in training bij Thomas Cancelliere en eerlijk gezegd heb ik geen hele hoge pet op van deze trainer. Hij maakt hier zijn debuut voor Richard Johnson, terwijl hij het de afgelopen weken helemaal niet zo slecht gedaan heeft op Chester. Wanneer mijn vermoeden klopt en hij dus inderdaad verbeterd is dan zou hij het de favoriet misschien zelfs lastig kunnen maken. Feherty (6) heeft een behoorlijk seizoen gedraaid op Hoosier Park, maar zijn afgelopen twee starts op deze baan waren net iets te hoog gegrepen. Hij treft nu iets mildere tegenstand en een beter startnummer. World On Edge (5) is na #1 de meest gerenommeerde deelnemer in dit veld. Net als #1 werd hij verkocht in Harrisburg, maar waar Brassy Hanover vorige week een prima koers liep stelde hij hevig teleur. Heeft het seizoen gewoon te lang geduurd, of had hij wat tijd nodig om te acclimatiseren? Virgin Storm (8) hoeft hier qua snelheid voor weinig paarden onder te doen, maar vanaf dit startnummer lijkt een plaatsgeld het hoogst haalbare.

Plaats 1: Brassy Hanover (1)
Plaats 2: Don’t Judge A Book (4)
Plaats 3: Feherty (6)
Plaats 4: World On Edge (5)

 

RACE 3

De derde is een Trackmaster Rating-koers uit het lagere segment, in feite nog één klasse onder het oude bodemniveau. De pas driejarige Mrs Browns Boy (3) komt over van het Canadese Prince Edward Island en ik moet eerlijk bekennen dat ik het plaatselijke koerswezen aan me voorbij laat gaan. Voor zijn nieuwe trainer heeft hij in ieder geval twee kwalificatieproeven gelopen op The Meadowlands en met name vorige week ging dat heel behoorlijk. Hier komt hij voor het eerst in actie op lasix en tegen dit matige veld zou dat wel eens heel goed uit kunnen pakken. Om te winnen zal hij zijn record wel fors moeten verbeteren, maar eigenlijk deed hij dat vorige week in zijn qualifier al. Ideal Son (10) is hier waarschijnlijk het beste paard, bovendien is hij de enige die bescikt over gedocumenteerde vorm. Het startnummer is echter wat het is en ik ben geen groot fan van rijder Joe “Irish” Hanney. Make It Big (5) werd bij zijn voorlaatste start nog derde in een GSY-race (zoals race 1 van vandaag) en vandaag komt hij nu niet bepaald betere paarden tegen. Dat hij dit jaar uit 30 starts slechts één keer heeft gewonnen zegt waarschijnlijk een hoop over zijn winkansen, maar een plaatsgeld is zeker mogelijk. Vorig jaar, het zal zo rond deze tijd zijn geweest, kreeg ik Duckies Dynasty (6) aan 17-1 “binnen”. Ik zal dus waarschijnlijk altijd een zwak voor hem blijven houden, al is hij op dit moment zeker niet in de vorm die hij een jaar geleden etaleerde. Hij treft hier nu wel het ideale veld om aan zijn zelfvertrouwen te kunnen werken. Tenslotte neem ik veteraan Here We Go Again (1) nog mee in mijn trio- en kwartet-spel. Hij kan behoorlijk vertrekken en na een zuinig koersverloop zou hij best een prijsje mee kunnen snoepen.

Plaats 1: Mrs Browns Boy (3)
Plaats 2: Ideal Son (10)
Plaats 3: Make It Big (5)
Plaats 4: Duckies Dynasty (6)

 

RACE 4

De vierde is wat mij betreft een hele lastige. Deze race is één klasse boven het bodemniveau en doorgaans komen in dit soort koersen meerdere vormpaarden aan de start, maar in dit geval is het vormpeil bij het gros van de deelnemers nogal twijfelachtig. Ever Again (6) kwam vorige week ook uit in deze klasse, maar toen werd hij vanaf #9 erg passief gereden door Tyler Buter. In de slotfase liet hij (véél te laat) echter best een behoorlijk eindschot zien en misschien is zijn vorm wel beter dan het op papier lijkt. Dit keer stapt Andy Miller op en ik hoop dat The Orange Crush een offensiever strijdplan heeft. Always A Shark (4) kan hard vertrekken en met Yannick Gingras aan boord (die ook had kunnen opteren voor #10) is de kans erg groot dat hij de kop gaat nemen. Hij heeft echter al een maand niet gekoerst, het is dus maar de vraag of hij scherp genoeg is om het t/m de finish vol te houden. Major Bucks (5) nam vorige week de kop, waarop Scott Zeron de kans kreeg om precies het tempo te dicteren dat hij wilde. Na een dergelijk koersverloop had hij eigenlijk niet meer geklopt mogen worden, maar slecht was zijn vierde plek nu ook weer niet. Nu neemt Marcus Miller de honneurs waar en ik kan me zo voorstellen dat hij genoegen zal nemen met een positie op de rug van #4. Goede kans dat hij dan beter thuis komt dan vorige week. Je kunt Boogie Knights (2) niet beschuldigen van bewezen vorm, maar hij zakt een klasse t.o.v. zijn voorgaande starts en tegen dit soort paarden zou hij toch in de prijzen moeten kunnen lopen. Down On Mainstreet (1) beschikt juist wel over bewezen vorm, maar hij komt nu in een hogere klasse in actie. Vanaf dit startnummer is hij zeker niet kansloos, maar ik verwacht dat zijn uiteindelijke cote niet in verhouding zal staan met zijn daadwerkelijke winkans. Derhalve gebruik ik liever “een avontuur” om mijn spel te completeren. Barbados (7) deed het vorig jaar rond deze tijd uitstekend bij Bill Mann, maar na diverse trainerswissels leek hij alleen maar minder te worden. Nu is hij weer terug bij “The Mann” en op basis van zijn kwalificatieproef van vorige week denk ik dat hij zijn oude vorm weer enigszins heeft teruggevonden. Wellicht heeft hij eerst nog een koers nodig, maar ik neem hem toch mee!

Plaats 1: Ever Again (6)
Plaats 2: Always A Shark (4)
Plaats 3: Major Bucks (5)
Plaats 4: Boogie Knights (2)

 

RACE 5

Rocks Noble Artist (5) maakte vorige week zijn rentree na een aantal maanden rust. Vanaf #10 maakte hij geen schijn van kans, maar hij liep zeker geen slechte koers. Nu heeft hij een koers in de benen, een véél gunstiger startnummer én dit is een lagere klasse dan vorige week. Vanquished N (1) staat er hier echt gedeclasseerd in, probleem is dat hij er 9 maanden tussenuit is geweest en dat hij na één koers gelopen te hebben alweer een keer geschrapt werd. We kunnen dus alleen maar raden naar zijn vorm, maar de Vanquished uit 2018 zou dit veld gegarandeerd opvreten! David The Saint (6) is het type paard dat afhankelijk is van een “trip”: hij is op zijn best wanneer hij zo lang mogelijk bewaard blijft. Nu is Andy Mac precies zo’n type rijder, al ben je als speler altijd afhankelijk van wat geluk qua koersverloop. Maar als het mee zit dan is eigenlijk alles mogelijk. Master of Puppets (3) liep vorige week een verrassend goede koers toen hij achter Winning Linc “best of the rest” bleek. Vanaf dit nummer zou hij best weer een prijsje kunnen meesnoepen. Met Ohio Larry (7) is het de ene week huilen met de pet op, om vervolgens een week later weer sterk voor de dag te komen. Larry lacht en Larry huilt, zeg maar. Dit keer stapt Timmy T in ieder geval op, eens kijken of we deze week kunnen lachen met Larry.

Plaats 1: Rocks Noble Artist (5)
Plaats 2: Vanquished N (1)
Plaats 3: David The Saint (6)
Plaats 4: Master of Puppets (3)

 

RACE 6

McThriller (4) is een paard van Preferred-niveau, maar blijkbaar heeft hij wat moeite om weer op gang te komen na een rustperiode. Vorige week leek hij van kop af weer af te stevenen op zijn eerste overwinning sinds juni, maar in de slotmeters zag hij toch nog een aantal paarden voorbij komen. Dat was overigens al in een te lage klasse voor zijn doen en nu zakt hij nóg een klasse. Dit keer met Timmy T aan boord is het bijna “nu of nooit”. Bushwacker (3) is echter wel een zeer serieuze tegenstander. Nadat deze veteraan er de hele zomer tussenuit is geweest heeft hij inmiddels weer drie starts in de benen, waarbij hij per keer beter voor de dag kwam. Afgelopen voorjaar koerste hij nog op een veel hoger niveau en het zou me vies tegenvallen wanneer hij hier niet op zijn minst in het trio zou lopen. De voormalige Burke-pupil Bluebird Recon (6) liep vorige week een uitstekende koers op Yonkers, waar hij ondanks een volledig parcours in het dodenspoor slechts een neusje tekort kwam voor de overwinning. Afgelopen zomer wist hij nog te winnen op Open Handicap-niveau, dus hij heeft zeker voor hetere vuren gestaan. Ik verwacht dat Eric Abbatiello hier offensief van leer zal trekken en mocht hij toevallig aan kop komen dan nemen zijn winkansen toe. Machiavelli (9) trof vorige week ook al dit rotstartnummer, maar toen werd hij ook erg passief gereden door Louis Roy. Hij liet toen nog een geweldig eindschot zien, maar de winnende vogels waren al lang gevlogen. Nu zakt hij weer een klasse en dit keer stapt Andy Miller op, die ongetwijfeld een offensiever strijdplan zal hebben dan Roy vorige week had. Mister Indiana (1) treft nu een veel beter startnummer dan vorige week en hier zou hij best een plaatsje kunnen belopen.

Plaats 1: McThriller (4)
Plaats 2: Bushwacker (3)
Plaats 3: Bluebird Recon (6)
Plaats 4: Machiavelli (9)

 

RACE 7

Een erg leuke, open race om onze broadcast mee te besluiten. Vorige week werd er natuurlijk volop nagepraat over de “Fall Final Four”, maar ook de discutabele terugstelling van Griffon Hanover (2) hield de gemoederen nogal bezig. Hoe dan ook, hij komt nu nog een klasse lager in actie, het startnummer had niet beter gekund en dit keer stapt Timmy T ook nog eens op. Dit zo zomaar een “wire-to-wire”-overwinning (van start tot finish) kunnen worden. Born of Fire (7) wordt steeds tweede of derde in deze klasse en hij lijkt te staan voor een overwinning. Anderzijds zal het ook geen toeval zijn dat hij dit jaar slechts 2 uit 17 koersen wist te winnen, het heilige vuur lijkt een beetje te ontbreken. Je bent bijna geneigd om hem te banken op plek twee en drie. Thespywholovedme (9) zakt een klasse t.o.v. vorige week en op dit niveau is hij eigenlijk altijd competitief. Door toedoen van het startnummer lijkt een plaatsgeld mij echter het hoogst haalbare. Prophet Blue Chip (4) is lang zo constant niet als #9, maar hij treft een mooi nummer én de Double D stapt dit keer op! Messi N (3) liep twee weken geleden onopvallend een geweldige koers, waarop ik vorige week de nodige verwachtingen van hem had. Vanaf een veel gunstiger startnummer (en dito koersverloop) stelde hij echter teleur. Een maand geleden wist hij hier in deze klasse nog te winnen vóór # 7 en #4, dus ik wil hem nog niet los laten.

Plaats 1: Griffon Hanover (2)
Plaats 2: Born of Fire (7)
Plaats 3: Thespywholovedme (9)
Plaats 4: Prophet Blue Chip (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.