Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

The Meadowlands - 6 december

The Meadowlands - vrijdag 6 december - Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdag 7 december 01:15Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1, pacers

We beginnen de vrijdagavond zoals meestal met een amateurkoers. Al is deze editie wat hoger gedoteerd dan anders, aangezien het hier gaat om de finale van de GSY Series. Polak A (6) werd de afgelopen twee weken eerste en tweede vanaf resp. #9 en #10. Zijn startnummer is nu dus een stuk beter, waardoor het aannemelijk is dat hij dit keer een wat betere uitgangspositie gaat vinden. Als dan zijn eindschot weer net zo goed is als de afgelopen twee keer zal de rest een zware kluif aan hem krijgen. Americanfirewater (7) vloog vorige week naar de kop vanaf #9, waarop rijdster Banca haar koers verder prima indeelde. Zodoende wist ze precies op tijd de finish te vinden vóór de aanstormende #6. Dit keer komen er meerdere bliksemvertrekkers aan de start (met name #9), waardoor het nog geen uitgemaakte zaak is dat deze vijfjarige ruin weer aan kop komt. En mocht dat toch lukken, dan zal hij onderweg niet weer met rust worden gelaten. Ik zie hem dan ook niet zo snel opnieuw winnen, maar wanneer het koersverloop niet overdreven tegen zit dan is een klassering zeer goed mogelijk. I’m An Athlete (10) wist zijn afgelopen twee starts in amateurkoersen te winnen en dat deed hij steeds op dezelfde manier: vanuit het achterveld laagvliegend naar huis. Met dit startnummer zal hij wederom achteraan belanden, maar als het koersverloop maar hard genoeg is (en dat is in dit soort finales meestal het geval) zal hij in de slotfase nog veel concurrenten inhalen. Normaliter beschikt #6 over een sneller eindschot, maar mocht die onderweg verkeershinder ondervinden dan zou I’m An Athlete zijn derde opeenvolgende amateurkoers kunnen winnen. Just N Berlander (3) stond bij zijn afgelopen drie starts vanaf de startnummers 8, 10 en 10 telkens voor een onmogelijke opdracht. Met dit veel mooiere nummer zou hij best een prijsje kunnen meesnoepen. Da Magician (9) kan verschrikkelijk hard vertrekken en de laatste keer dat hij van start ging in een GSY-serie wist hij vanaf #10 van start tot finish te domineren. Twee weken geleden werd hij echter geschrapt wegens ziekte, ik vraag me dan ook af of hij hier in zijn beste vorm aan de start verschijnt. Mocht dat wel zo zijn, dan is hij in staat om te verrassen.

Plaats 1: Polak A (6)
Plaats 2: Americanfirewater (7)
Plaats 3: I’m An Athlete (10)
Plaats 4: Just N Berlander (3)

 

RACE 2- SBOA FINAL NJ SIRED, 3-jarigen (dot. $65.000)

Net als in de prep van vorige week komen in deze finale driejarige “New Jersey Sired”-dravers in actie, wat effectief betekent dat deze koers alleen toegankelijk is voor producten van Trixton en Father Patrick. De merrie Evident Beauty (3) werd afgelopen week nog verkozen tot algeheel NJSS Horse of the Year en het kan dan ook niet anders of ze gaat hier van start als favoriet. Vorige week wist ze zoals verwacht de “prep” op haar naam te schrijven, maar verrassend genoeg moest ze toch diep graven om #5 voorbij te komen. Haar status als favoriet is zeker niet onterecht, maar wanneer ze net als vorige week vertrekt aan 1,40 dan is het zeker de moeite waard om (ook) tegen haar in te spelen. Als ze namelijk al geklopt wordt, dan zou dat volgens mij alleen kunnen zijn door toedoen van Princess Deo (5). De voormalige pupil van Lucas Wallin gaf in haar kwalificatieproef voor nieuwe trainer Noel Daley al de indruk verbeterd te zijn en dat bevestigde ze vorige week in de prep. Vanaf #9 vloog ze naar de kop en #3 moest in de slotfase alle zeilen bijzetten om haar nog te passeren. Haar startnummer is in ieder geval een stuk beter dan vorige week en wanneer ze ook nog wat scherper voor de dag komt dan laatst moet ik nog zien of ze wordt achterhaald. Lucius Vorenus (1) is hier normaal gesproken “best of the rest” en zeker vanaf dit startnummer is hij eigenlijk aan zijn stand verplicht om in het trio te finishen. De twee genoemde merries zijn normaal gesproken een maatje te groot voor hem, al zou hij eventueel kunnen profiteren van galoppades. Zowel #3 als #5 wil namelijk nog wel eens een foutje maken. No Drama Please (6) werd vorige week vierde achter het reeds genoemde drietal en waarschijnlijk is hij het best mogelijke “reservepaard” voor uw spel.

Plaats 1: Evident Beauty (3)
Plaats 2: Princess Deo (5)
Plaats 3: Lucius Vorenus (1)
Plaats 4: No Drama Please (6)

 

RACE 3, pacers

De derde is een Trackmaster Rating-race van een vergelijkbare klasse als het oude bodemniveau. Hurrikane Ali (2) kwam vorige week in actie op Yonkers in een voor hem veel te hoge klasse, maar nu is hij terug op hetzelfde niveau van zijn laatste overwinning op 9 november. Hij treft een mooi startnummer en Gingras is weer terug aan boord, al zal dat laatste ook de cote behoorlijk drukken. Favoriet, maar niet van het onklopbare soort. Mach Up A (7) werd hier een maand geleden twee keer achter elkaar netjes derde tegen beter paarden dan hij nu treft. Vervolgens werd hij twee keer geschrapt van geplande starts op Saratoga, waardoor zijn vorm wel wat twijfelachtig is. Na die tijd heeft hij wel alweer een keer gekwalificeerd op The Meadowlands, al liet hij toen niet veel bijzonders zien. Mits in vorm is hij in staat om dit te winnen. Make It Big (10) werd vorige week erg offensief gereden door Dave Miller en eenmaal aan kop wist hij bijna stand te houden, ware het niet dat hij in de slotmeters “gluiperig” geklopt werd door het paard dat vanaf zijn rug kwam. Zijn vorm is dus prima, alleen is het startnummer nu natuurlijk veel nadeliger dan vorige week. Captain Koine (3) komt over van Plainridge en doorgaans is het niveau daar een stuk lager dan op The Meadowlands. Daarnaast dient deze driejarige het op te nemen tegen doorgewinterde oudere paarden, waardoor zijn kansen nóg moeilijker zijn in te schatten. Feit is echter ook dat hij bij zijn laatste start op Plainridge met de spreekwoordelijke halve baan voorsprong wist te winnen én dat Timmy T bereid is gevonden om op te stappen. Een typische dark horse. Power Dreaming N (9) is hier een class-dropper en de Double D stapt dit keer op. Hij zou een prijsje kunnen belopen, al zal het koersverloop wat mee moeten zitten.

Plaats 1: Hurrikane Ali (2)
Plaats 2: Mach Up A (7)
Plaats 3: Make It Big (10)
Plaats 4: Captain Koine (3)

 

RACE 4

We zijn weer terug bij de dravers, één niveau boven de bodemklasse. Mystical Motor (2) is niet de snelste vertrekker (en dat is een understatement), maar vanaf dit startnummer zal hij normaal gesproken niet helemaal achteraan komen te liggen. Vorige maand werd hij op deze baan nog derde in een hogere klasse dan deze, terwijl de toenmalige winnaar (Uncle Hanover) hier zou zijn vertrokken aan een cote van 1,10. Met Timmy T op de sulky is hij wat mij betreft het te kloppen paard, al is hij altijd afhankelijk van het koersverloop. Mikey Likes It (9) is hier een class-dropper en hij komt hier dus mildere tegenstand tegen t.o.v. zijn laatste starts. Zijn startnummer is niet best, maar hij kan behoorlijk vertrekken en met Callahan op de kar weet je vrijwel zeker dat hij dat ook gaat doen. Roundtown Rocker (8) treft een iets beter nummer dan vorige week en, belangrijker nog, Andy Mac stapt dit keer op. Deze veteraan heeft al zeker voor hetere vuren gestaan. Arrakis (5) blijkt in deze klasse altijd wat te zwaar te staan, al liep hij vorige week geen onaardige koers en was deze klasse de afgelopen weken toch sterker bezet dan nu. Plaatskans(je). Inxs (3) komt net als #5 doorgaans het best tot zijn recht in de bodemklasse, maar zijn startnummer is in ieder geval prima en zoals zojuist al aangegeven is dit niet de zwaarste NW6500-race.

Plaats 1: Mystical Motor (2)
Plaats 2: Mikey Likes It (9)
Plaats 3: Roundtown Rocker (8)
Plaats 4: Arrakis (5)

 

RACE 5, pacers

Johnny Q (7) staat eigenlijk als gegoten in deze race voor de klassieke bodemklasse. Vorige week werd hij tegen betere paarden dan hij nu treft uitstekend derde en hij lijkt de vorm van het afgelopen voorjaar weer te benaderen, toen hij wist te winnen in een veel hogere klasse dan deze. Favoriet! Mach Deja Vu (2) heeft het de laatste weken best aardig gedaan op Freehold, maar hier komt hij in dieper water terecht. Hij kan in ieder geval goed vertrekken en met de Double D op de kar zou hij best een gunstig parcours voorgeschoteld kunnen krijgen. Kop nemen, afgeven en meeliften naar een klassering? Maajaackkobe (10) zou wel eens het paard kunnen zijn die hier de kop komt overnemen. Vorige week nam hij vanaf #8 ook probleemloos de kop, maar toen duurde de koers net 100 meter te lang. Hij komt hier zeker geen betere paarden tegen en Eric Abbatiello verkiest hem boven #8. Time Out I’m Tired (1) heeft in zijn carrière voor aanzienlijk hetere vuren gestaan dan deze en normaal gesproken zou hij tegen dit soort paarden mee moeten strijden om de overwinning. Punt van zorg is dat hij hier zijn debuut maakt voor een nieuwe trainer na een aantal maanden rust te hebben genoten, zijn huidige vorm is dus erg lastig in te schatten. American Music (6) was vorige week kansloos vanaf #10, maar bij zijn voorgaande start werd hij in deze klasse derde na een lastig parcours. Plaatskans.

Plaats 1: Johnny Q (7)
Plaats 2: Mach Deja Vu (2)
Plaats 3: Maajaackkobe (10)
Plaats 4: Time Out I’m Tired (1)

 

RACE 6, pacermerries

In race 6 komen pacermerries van een zeer behoorlijk niveau in actie, vrij vertaald zou je dit een koers voor de subtop kunnen noemen. Ms Mac N Cheese (3) staat sinds kort in training bij Chris Ryder en op basis van haar afgelopen drie starts op Chester lijkt ze behoorlijk te zijn verbeterd. Ze treft hier best goede paarden en het zou me zeer verbazen wanneer ze hier als favoriet zou vertrekken, maar op de een of andere manier heb ik “feeling” voor haar. Zeker met de Double D op de kar. Odds On St Lucie (5) moet het hier als driejarige opnemen tegen oudere merries, maar de afgelopen zomer trof ze op Stakes-niveau leeftijdsgenoten die hier afgetekend favoriet zouden zijn (zoals Warrawee Ubeaut). Ze noteerde dan ook kilometertijden waar de meeste deelnemers nog nooit bij in de buurt zijn geweest. Bovendien komt ze ook nog eens voor het eerst in actie op lasix! Kanspaard. Monica Gallagher (8) is een class-dropper die erg hard kan vertrekken. Mocht het Andy Mac lukken om haar relatief pijnvrij naar het front te dirigeren dan zal de rest toch van goeden huize moeten komen. Thrilleronthebeach (9) treft hier een lastig startnummer, maar dat was voor Marcus Miller geen bezwaar om haar te verkiezen boven #4 én #5! Die keuze vind ik dusdanig opmerkelijk dat ik haar zeker betrek bij mijn spel. Met dank aan haar startnummer zou Annabeth (1) hier wéér een prijsje kunnen meesnoepen.

Plaats 1: Ms Mac And Cheese (3)
Plaats 2: Odds On St Lucie (5)
Plaats 3: Monica Gallagher (8)
Plaats 4: Thrilleronthebeach (9)

 

RACE 7

We sluiten onze broadcast af met een leuke draverij, al heb ik er wel de balen van dat de Preferred Trot (net als vorige week) wordt verreden in race 8. Hopelijk gaan ze daar geen gewoonte van maken. Piercewave Hanover (5) was ooit een vaste klant in de Preferred-klasse, maar die dagen lijken wel definitief achter hem te liggen. Zijn huidige vorm is weliswaar twijfelachtig, maar tegen dit soort paarden hoort hij nog altijd mee te doen om de overwinning. Zeker met de Double D op de kar. Presidente Zette (10) liep hier vorige week na een class-drop een uitstekende koers als tweede aankomende en hij mag het weer proberen in een voor hem te lage klasse. Het startnummer had natuurlijk veel beter gekund, maar hij kan goed vertrekken en Callahan (normaliter niet één van mijn favorieten) is precies de man voor deze opdracht. Met een snelle vertrekker weet je namelijk zeker dat hij ook gáát vertrekken. Kanspaard. In in niet eens zo heel ver verleden heb ik Alexander Hanover (4) hier in een aanzienlijk hogere klasse zien winnen, maar zijn huidige vormpeil is op z’n minst twijfelachtig. Het feit dat Timmy T nu opstapt zou er echter op kunnen wijzen dat die vorm er weer aan zit te komen. One Direction (2) liep vorige week in een hogere klasse een uitstekende koers als vijfde aankomende. In deze lagere klasse en vanaf dit ideale nummer zou hij zomaar kunnen verrassen. Blasco (7) won laatst een hooggedoteerde amateurkoers op Yonkers en hij lijkt zich bij zijn nieuwe trainer behoorlijk te hebben verbeterd. Dit jaar heeft hij echter uitsluitend op 800-meterbanen gekoerst, ik vraag me af hoe hij op een mijlsbaan voor de dag komt.

Plaats 1: Piercewave Hanover (5)
Plaats 2: Presidente Zette (10)
Plaats 3: Alexander Hanover (4)
Plaats 4: One Direction (2)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.