Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

The Meadowlands - 7 december

The Meadowlands, zaterdag 7 december - Start (Nederlandse tijd): zondag 8 december 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1

De zaterdagavond is weer uitsluitend gereserveerd voor pacers. We beginnen met een hele hoge Trackmaster rating-race, hier komen paarden in actie die niet heel ver verwijderd zijn van Preferred-niveau. Winning Linc (4) verkeert al een paar maanden in topvorm. Vanaf dit startnummer gaat hij zo goed als zeker de kop nemen en dan is hij gewoon het te kloppen paard. Hij gaat vanavond echter wel serieus getest worden. Om te beginnen door Barimah A (3), die hier geldt als een class-dropper en dus net iets mindere paarden tegenkomt dan bij zijn voorgaande start. Op dit niveau is hij altijd competitief, zeker met de Double D op de kar. Ik ben persoonlijk erg gecharmeerd van Big Stretch Mark (7), vooral vanwege zijn onverzettelijke karakter. Deze klasse is misschien wel nét iets te hoog gegrepen voor hem, maar met zijn vorm is niks mis en hij doet altijd zijn best. Hij kan hard vertrekken en misschien lukt het Abbatiello wel om positie te vinden op de rug van #4. Mocht dat laatste lukken dan zou hij met wat geluk zelfs kunnen winnen. All It Takes (5) treft nu weer eens een gunstig startnummer en er zal Gingras veel aan gelegen zijn om positie te vinden op de rug van #4. Dit is namelijk óók een rappe vertrekker. Plaatskans. Angers Bayama (9) won zijn afgelopen zes starts op Mohawk en dat boezemt het nodige respect in. Anderzijds moet deze driejarige het nu opnemen tegen oudere paarden en dan helpt dit startnummer natuurlijk niet (al is hij één van meerdere bliksemvertrekkers in dit veld), terwijl hij wellicht ook nog een koers nodig heeft na zijn verhuizing. Derhalve sla ik deze keer over en gebruik ik liever een outsider als Toatsmygoats (2) om mijn spel te completeren. Hij staat er best zwaar in, maar in deze koers valt veel actie te verwachten en in zijn huidige vorm zou hij wel eens veel voordeel kunnen hebben van dit startnummer.

Plaats 1: Winning Linc (4)
Plaats 2: Barimah A (3)
Plaats 3: Big Stretch Mark (7)
Plaats 4: All It Takes (5)

 

RACE 2- PREFERRED PACE

In het hoofdnummer van de avond komen slechts zes paarden in actie, maar die zijn dusdanig aan elkaar gewaagd dat dit toch een hele lastige puzzel is. Geez Joe (3) was vorig winterseizoen absoluut de dominante factor in het Preferred-circuit, waarop zijn omgeving besloot om het gedurende het hoogseizoen te proberen op het allerhoogste FFA-podium. Dat bleek toch iets te hoog gegrepen, maar nu is hij terug in zijn Preferred-domein. Hij kan hard vertrekken en wanneer hij aan kop komt dan zie ik hem toch als het te kloppen paard. Endeavor (4) wist bij zijn voorlaatste start heel verrassend de Potomac Pace te winnen (vóór #5), maar laatst in de TVG Open bleek hij zich (net als #3 en #5) in te diep water te bevinden. Opvallend genoeg heeft Timmy T hem de voorkeur gegeven, terwijl hij ook had kunnen opteren voor #1. Dat vind ik een dusdanig intrigerende keuze dat ik hem aanwijs als eerste uitdager. Bettor Memories (2) was laatst ijzersterk in een Open Handicap op Dover, toen hij ondanks een zeer zwaar parcours in de slotfase alleen maar verder wegliep bij zijn tegenstanders. Hij is hier eigenlijk het enige paard dat een klasse hoger uitkomt, maar in de vorm van laatst doet hij hier ook gewoon mee om de voorste plaatsen. Dealt A Winner (5) kwam maar een neusje tekort (achter #4) voor de overwinning in de Potomac Pace, zijn vorm is dus prima. Normaal gesproken lijkt hij me vooral in aanmerking te komen voor een plaatsgeld, maar mocht deze koers in een hysterisch tempo worden afgelegd (en met meerdere aanwezige startraketten is dit een denkbaar scenario) dan zou hij met zijn prima eindschot prima kunnen profiteren. Windsong Leo (1) heeft een geweldige zomercampagne op The Meadows achter de rug, maar het Preferred-niveau op The Meadowlands is doorgaans wat hoger. Hij kan in ieder geval uitstekend vertrekken, waardoor hij vanaf dit startnummer een gunstig parcours zou kunnen treffen. Zoals eerder gemeld is dit een superlastige race om te voorspellen en ik zou winst voor geen enkele deelnemer uit durven sluiten.

Plaats 1: Geez Joe (3)
Plaats 2: Endeavor (4)
Plaats 3: Bettor Memories (2)
Plaats 4: Dealt A Winner (5)

 

RACE 3

Aangezien Rocks Noble Artist (3) vorige week zakte naar dit niveau probeerde ik het met hem als winnaar, maar hij moest van net iets te ver komen om nog te kunnen winnen. Zijn eindschot was in ieder geval prima en zijn startnummer is nog ietsje beter dan laatst. Favoriet! Master of Puppets (4) liet vorige week óók een prima eindschot zien en hij finishte aan de kar van #3 als derde. Hij wint de laatste jaren maar sporadisch en dat zal niet volledig berusten op toeval, normaal gesproken zou ik hem een plaatskans toedichten. Maar aangezien de Double D dit keer opstapt durf ik ook weer niet helemaal uit te sluiten dat hij weer eens een eentje toe gaat voegen aan zijn rijtje. Mary Catherine A (7) liep vorige week onopvallend een goede koers als vierde aankomende en de tegenstand die ze vanavond treft is zeker niet van een hoger niveau. Mogelijke verrassing. Karpathian Kid (5) vloog vorige week naar de kop, waarna zijn tegenstanders hem nooit meer hebben teruggezien. Zijn vorm is nu uitstekend, maar dat mag hij nu op een hoger niveau dan vorige week laten zien. Iwillmakeyousaywow (11) moet veel beter kunnen dan hij vorige week liet zien, maar deze bliksemvertrekker is wel erg benadeeld door zijn startnummer in het tweede gelid.

Plaats 1: Rocks Noble Artist (3)
Plaats 2: Master of Puppets (4)
Plaats 3: Mary Catherine A (7)
Plaats 4: Karpathian Kid (5)

 

RACE 4

De winterstop op Pocono brengt Always At My Place (7) weer terug naar The Meadowlands. In Pennsylvania heeft hij de hele zomer op een veel hoger niveau geacteerd en in feite is dit een forse class-drop voor deze miljonair. En het mooie is dat het erop lijkt dat een class-dropper van Burke, gereden door Gingras, bij wijze van uitzondering nu eens niet als favoriet van start zal gaan. Onder het motto “de dood of de gladiolen” ga ik all-in! Diezelde Gingras reed vorige week overigens nog met Its Just Too Much (5), die na een onzettend lastig koersverloop nog een fenomenaal eindschot liet zien. Dat was één klasse hoger dan de paarden die hij nu treft en wanneer hij het koersverloop dit keer wél mee heeft dan is hij toch een gevaarlijke uitdager. De driejarige Rockin Jimmy Brown (6) heeft een uitstekend seizoen gedraaid op Hoosier Park, maar die verrichtingen hebben zich nog niet vertaald naar The Big M. Na zijn (eigenlijk prima) vierde plek van vorige week zakt hij nu weer een niveau en tegen dit soort paarden zou hij toch echt competitief moeten zijn. Electric Western (3) kwam vorige week ook uit in deze klasse en toen moest hij vanaf #10 heel veel werk verzetten om aan kop te komen. Uiteindelijk werd hij slechts met een halslengte geklopt en nu treft hij een veel beter startnummer, maar door de aanwezigheid van diverse class-droppers treft hij ook sterkere tegenstanders. Met dank aan zijn startnummer zou Beachchip Hanover (2) hier best een plaatsgeld kunnen belopen.

Plaats 1: Always At My Place (7)
Plaats 2: Its Just Too Much (5)
Plaats 3: Rockin Jimmy Brown (6)
Plaats 4: Electric Western (3)

 

RACE 5

Ik kan me zo voorstellen dat u zoiets heeft van “daar heb je hem weer met zijn Ohio Larry (3)”, maar Larry is nu eenmaal erg wisselvallig in zijn prestaties. Feit is dat hij zeker goed genoeg is voor deze klasse en dat hij nu weer eens gunstig geloot heeft. Corey Callahan verkoos hem i.i.g. boven #7, waardoor er een kans bestaat dat Larry weer eens aan kop gaat komen. Hij zal hier normaliter niet als favoriet van start gaan en dat is voor mij des te meer reden om hem niet los te laten. David’s Dream (7) heeft een heel matig rijtje achter zijn naam staan, maar die prestaties in Ohio waren op een veel hoger niveau dan de paarden die hij hier treft. In het verleden was hij in deze klasse op The Meadowlands eigenlijk altijd competitief en met de Double D aan boord zou hij zich toch moeten kunnen mengen in de strijd om de voorste plaatsen. Justin Credible (10) liet bij zijn laatste twee starts telkens een erg sterk eindschot zien en wat dat betreft zou hij een koers als deze kunnen winnen, al is dit startnummer erg nadelig voor deze langzame vertrekker. Ik hou het nu bij een plaatskans. Ik speel Joe “Irish” Hanney niet graag, maar ik kan ook niet om het feit heen dat Ideal Son (8) hier de laatste weken steeds uitstekend voor de dag komt. Vanaf dit startnummer wacht hem wel een lastig parcours, waardoor ik ook hem slechts een klassering toe dicht. Voor de verrassing betrek ik ook Stella’s Phella (4) nog in mijn spel, aangezien hij nu in een lagere klasse in actie komt dan de laatste tijd gebruikelijk was.

Plaats 1: Ohio Larry (3)
Plaats 2: David’s Dream (7)
Plaats 3: Justin Credible (10)
Plaats 4: Ideal Son (8)

 

RACE 6

Wanneer Stonedust (6) in vorm is dan is dit een veel te lage klasse voor hem. En op basis van zijn laatste koers denk ik dat die vorm er eindelijk weer is. Timmy T stapt weer op en eerlijk gezegd zie ik hem hier niet geklopt worden, al zal dat ook blijken uit zijn uiteindelijke cote. Decoy (7) is een class-dropper en op dit niveau hoort hij gewoon voorin mee te doen. Puntje van zorg is wel dat Callahan de voorkeur heeft gegeven aan #4. Op zich eigenlijk niet zo vreemd, want Kept Under Wraps A (4) is op dit niveau altijd competitief en de loting is hem gunstig gezind geweest. McThriller (5) wist vorige week van kop af te winnen, maar hij wist in de slotfase maar een neusje voordeel te behouden en echt overtuigen deed hij niet. Hij gaat nu een klasse omhoog en hij zal echt beter dan vorige week voor de dag moeten komen om hier wat te kunnen verdienen. Ik ga er vanuit dat Stormont Czar A (3) hier niet veel spel gaat trekken, maar vanaf dit nummer zou hij best een plaatsgeld kunnen belopen.

Plaats 1: Stonedust (6)
Plaats 2: Decoy (7)
Plaats 3: Kept Under Wraps A (4)
Plaats 4: McThriller (5)

 

RACE 7

We sluiten af met een erg lastige en speltechnisch interessante race. Live On (2) wist vorige week een koers voor de bodemklasse te winnen en hier gaat hij dus van start in een hogere klasse. Maar om nu te zeggen dat hij ook echt betere paarden tegenkomt? Met het oog op zijn gunstige startnummer wijs ik hem aan als het te kloppen paard, al die ik dat niet met volle overtuiging. Father Sarducci (6) heeft echt voor veel hetere vuren gestaan en in eerste instantie was mijn gedachte “onklopbaar”. Nadat ik zijn laatste twee koersen heb teruggekeken ben ik toch wat gaan twijfelen aan zijn vorm, maar in potentie is dit het paard van de koers. Sand Sterling (7) presteert al een tijd onder zijn gebruikelijke niveau, maar toch stuurt Burke hem vanuit Pennsylvania nu naar The Big M, terwijl Gingras opstapt. Dan horen de alarmbellen af te gaan! Highlandbeachycove (5) kon het vorige week nét niet waarmaken van kop af, terwijl hij nu een klasse omhoog gaat. Anderzijds denk ik dat hij beter is wanneer hij vanuit het veld koerst en dat scenario ligt hier erg voor de hand. David The Saint (3) is altijd afhankelijk van het koersverloop, hij dient namelijk een rug te treffen die hem zo ver mogelijk de laatste rechte lijn in brengt. Dat scenario voltrok zich dus vorige week en vanaf dit startnummer zou het wéér mee kunnen zitten!

Plaats 1: Live On (2)
Plaats 2: Father Sarducci (6)
Plaats 3: Sand Sterling (7)
Plaats 4: Highlandbeachycove (5)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.