Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

The Meadowlands - 14 december

The Meadowlands - zaterdag 14 december - Aanvang (Nederlandse tijd): zondag 15 december 01:15

Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1, pacers

Er wacht ons een hele aardige zaterdagavond waarbij zelfs de dravers in actie komen (op zaterdag ongebruikelijk op The Big M). We beginnen met een koers voor de bodemklasse, waar Messi N (1) eindelijk weer eens goed geloot heeft. Op dit bodemniveau is hij eigenlijk altijd competitief en wat mij betreft is de vermoedelijke toto-favoriet hier het te kloppen paard, al zou ik zeker geen hypotheek voor deze winnend-weddenschap afsluiten. Jackamino (2) staat hier op papier eigenlijk iets te zwaar, maar op de een of andere manier heb ik veel feeling voor hem. Vorige week kreeg hij vanaf #8 een erg zware koers voorgeschoteld in de GSY-finale (amateurs), maar desondanks finishte hij dichtbij de winnaar nog als vijfde. Deze week treft hij een veel beter startnummer én, veel belangrijker nog, Tyler Buter stapt dat keer op de sulky. En dat is een extreme verbetering t.o.v. Matt Zuccarello. Ik vermoed dat hij minimaal aan een cote van 10-1 van start zal gaan en in dat geval ga ik er zeker een paar eurootjes aan wagen. Rock Three Times (8) viel vorige week na een onmogelijk koersverloop ver terug in de slotfase en dat is gewoon een race om snel te vergeten. Hij zakt nu naar het bodemniveau en zijn laatste optreden in deze klasse resulteerde in een kinderlijk eenvoudige overwinning. Net als #8 is Mighty American N (7) hier een class-dropper die op dit niveau competitief zou moeten zijn. Deze bliksemvertrekker is wel een lastig heerschap om te rijden, terwijl zijn palmares over de afgelopen twee jaar (1 zege uit 44 starts) ook het een en ander zegt over zijn winkansen. Maar wanneer hij zich gedraagt dan zou hij zich kunnen plaatsen. All Week (5) komt over van Chester, dat binnenkort aan de winterstop gaat beginnen. Deze veteraan heeft hier in het verleden weten te winnen, maar naar mijn smaak is hij toch op zijn best op een 1.000-meterbaan. Anderzijds treft hij nu wel mildere tegenstand dan gebruikelijk en Gingras verkoos hem boven verschillende andere opties. Ik neem hem toch maar mee in het trio.

Plaats 1: Messi N (1)
Plaats 2: Jackamino (2)
Plaats 3: Rock Three Times (8)
Plaats 4: Mighty American N (7)
 

 

RACE 2, pacers

De tweede is een zogenaamde Trackmaster Rating-race en het niveau ligt net even boven de bodemklasse. Barbados (7) wordt sinds kort weer getraind door Bill Mann. Precies een jaar geleden presteerde Bill met de toen driejarige Barbados op een veel hoger niveau en het heeft er de schijn van dat hij die vorm langzaam maar zeker weer aan het vinden is. In principe is hij in dit matige veld het te kloppen paard, al had het startnummer wel beter gekund voor deze langzame vertrekker. En kijk eens wie we daar hebben? Ohio Larry (3)! Vorige week tipte ik hem als winnaar vanuit de gedachte dat hij als outsider van start zou gaan, maar tot mijn verbazing was hij de favoriet van het spelend publiek. Van kop af liet hij het in de laatste meters echter helemaal afweten en dat is nou typisch Larry, bij hem weet je nu eenmaal nooit hoe zijn pet staat. Hij is echt goed genoeg om in deze klasse te kunnen winnen, maar wanneer hij een dagje geen zin heeft dan kan hij ook zomaar laatste worden. Canbec Kingkazimir (2) koerst hier onder zijn niveau, maar zijn vorm is ook wat twijfelachtig. In tegenstelling tot vorige week heeft hij zijn startnummer nu in ieder geval mee en Marcus Miller verkoos hem boven #6. Net als bij #2 is de vorm van I’m Sid The Kid (1) twijfelachtig, maar hij is in ieder geval herenigd met zijn favoriete rijder (naar zeggen van de trainster) en hij heeft natuurlijk gunstig geloot. Plaatskans. Ik ben zeker geen lid van de fanclub van John Dally (6), maar als één van de weinige snelle vertrekkers in dit veld zou hij eventueel aan kop kunnen komen. Tegen deze matige tegenstanders zou hij zich dan toch kunnen plaatsen.

Plaats 1: Barbados (7)
Plaats 2: Ohio Larry (3)
Plaats 3: Canbec Kingkazimir (2)
Plaats 4: I’m Sid The Kid (1)

 

RACE 3, pacers

In de derde ga ik ver buiten mijn comfortzone, want ik ga Steve Smith tippen als winnaar. Hoo Nien A (6) kwam vorige week nog in actie in een hogere klasse en het scheelde maar een haar of hij had aan 46-1 niemand minder dan Stonedust geklopt. De reden dat ik Steve Smith niet graag speel op The Big M is zijn passieve rijstijl, waardoor hij vaak in het achterveld aan de klus moet beginnen. Deze Australische import kan echter behoorlijk vertrekken, waardoor hij toch minimaal halverwege het veld positie zou moeten kunnen vinden. In dat geval gaat hij met zijn uitstekende eindschot een heel eind komen. Beachchip Hanover (5) zakte vorige week al naar deze klasse, maar toen kreeg hij echt een onmogelijk koersverloop voor zijn kiezen. Het feit dat hij de snelste afsluitende kwartmijl van het gehele veld liep bracht hem dan ook niet verder dan de vierde plek. Dit keer stapt de Double D op en bij een iets gunstiger koersverloop dan vorige week doet hij hier gewoon mee om de overwinning. Sams A Champ A (1) beschikt over een matig rijtje, maar verkijk u daar niet op. Bij zijn laatste starts koerste hij namelijk op een aanzienlijk hoger niveau dan nu. Zijn eindschot is zijn wapen en, ook al is hij niet snel van start, vanaf dit startnummer zou hij zijn kruit droog moeten kunnen houden tot de slotfase. Kanspaard. Stormont Czar A (3) is hier een class-dropper, maar daar zijn er hier een hoop van, waardoor hij eigenlijk nog steeds knappe paarden treft. Tyler Buter kan in ieder geval goed met hem overweg en met dank aan de loting zou hij een plaatsgeld kunnen belopen. Mariner Seelster (4) kan heel behoorlijk vertrekken, waardoor hij hier zijn geluk zou kunnen afdwingen. Mocht hij relatief pijnvrij positie kunnen vinden aan het front dan zou hij best mee kunnen liften naar een klassering en hij is een leuke outsider om te betrekken bij uw trio- en kwartet-spel.

Plaats 1: Hoo Nien A (6)
Plaats 2: Beachchip Hanover (5)
Plaats 3: Sams A Champ A (1)
Plaats 4: Stormont Czar A (3)

 

RACE 4, pacers

We beklimmen de klasse-ladder een paar treden t.o.v. de vorige koers en dit is niet alleen in sportief-, maar ook in speltechnisch opzicht één van de interessantste races van de avond. Another Daily Copy (5) moest vorige week wat werk verzetten eer hij aan kop kwam en dat brak hem in de slotmeters wat op. Toch liep hij een uitstekende koers en net als vorige week zal hij hier als favoriet van start gaan. Atta Boy Dan (1) hebben we al een tijdje niet gezien op The Meadowlands, maar de afgelopen maanden heeft hij op zowel Yonkers als Pocono uitstekend gepresteerd op een hoger niveau dan nu het geval is. Deze veteraan wint graag en veel (alleen in 2019 al 19 zeges) en ook hier geldt hij als één van de uitgesproken kanspaarden. Happy Trio (2) maakte vorige week al de stap omhoog naar deze klasse en dat leek mij wat te hoog gegrepen, maar mijn inschatting bleek van geen kant te kloppen. Met zijn gepatenteerde eindschot vloog hij aan 23-1 achter Trump Nation naar de tweede plek en daar was niets aan gestolen. Hij treft nu in de breedte een sterker veld, maar zijn startnummer is ook een stuk beter. Hij moet het puur hebben van zijn eindschot, het is dus zaak voor Andy Miller om een rug te vinden die hem zo ver mogelijk de laatste rechte lijn in gaat brengen. Als dat lukt dan is hier in feite alles mogelijk. Palomar (4) kwam vorige week aan 15-1 alles en iedereen voorbij vliegen met een waanzinnig eindschot, maar nu gaat hij liefst twee klassen omhoog. Normaal gesproken te veel van het goede, maar die prestatie van vorige week was de beste uit zijn loopbaan en wanneer hij zijn kilometertijd van vorige week (1.08,2) ook maar weet te benaderen dan heeft hij gewoon een winkans. Ik heb een zwak voor de schimmel Stonedust (3), maar hij zou vorige week minder moeite moeten hebben gehad om Hoo Nien A (zie de vorige race) voor te blijven om hier echt overtuigd te zijn van zijn kansen. Derhalve betrek ik liever Harambe Deo (6) in mijn spel, al was hij laatst een stuk minder dan bij zijn vorige start.

Plaats 1: Another Daily Copy (5)
Plaats 2: Atta Boy Dan (1)
Plaats 3: Happy Trio (2)
Plaats 4: Palomar (4)

 

RACE 5, pacers

Seeing Eye Single (6) heeft na een rustperiode weer een aantal koersen in de benen en hier zakt hij een klasse t.o.v. laatst. Deze ruin heeft voor veel hetere vuren gestaan en eigenlijk is hij aan zijn stand verplicht om dit te winnen. Whittaker N (1) trof bij zijn laatste vier starts de startnummers 9- 8- 8- 10, maar nu hoeft hij dus niet als laatste paard aan de klus te beginnen. Eerste uitdager. Deze klasse is doorgaans nét iets te hoog gegrepen voor All It Takes (2), maar deze klasse is meestal ook wel wat sterker bezet. Op basis van startnummer en rijder Andy Mac neem ik hem toch maar mee. Decoy (8) zou hier normaal gesproken een goede winkans moeten hebben, maar het feit dat hij vorige week werd geschrapt is toch een punt van zorg. En dit startnummer helpt natuurlijk ook al niet. Big Bad Bill (5) is na een aantal minder geslaagde pogingen weer terug op het niveau waar hij zijn laatste koers wist te winnen (19 oktober). Met dank aan die class-drop heeft hij een plaatskans.

Plaats 1: Seeing Eye Single (6)
Plaats 2: Whittaker N (1)
Plaats 3: All It Takes (2)
Plaats 4: Decoy (8)

 

RACE 6

Zowaar een draverij op de zaterdagavond. En dan ook niet zomaar een draverij, want hier komen paarden precies één niveau onder de Preferred-klasse in actie. Rich And Miserable (9) beleefde dit voorjaar en vroege zomer zijn doorbraak op The Big M en bij zijn overwinning in de Mr Muscleman Final (juli) manifesteerde hij zich hier eigenlijk als de beste Preferred-draver van dat moment. Sinds een maand is hij weer terug op The Meadowlands, maar blijkbaar is hij (nog) niet in de vorm van een half jaar geleden. Nu zakt hij een klasse onder Preferred-niveau en dat zou hem kunnen helpen om de winnende draad weer op te pakken. Dit startnummer is natuurlijk niet best, maar met zijn enorme startsnelheid (al etaleert hij die niet altijd) ook niet onoverkomelijk. Wat mij meer zorgen baart is dat hij vorige week sprong achter de auto en dat doet hij eigenlijk nooit. Laten we hopen dat het een incident was. Bij zijn laatste bezoek aan The Meadowlands werd Very Very Fast (4) nog tweede achter Misslarose en die laatste heeft u gisteren in actie kunnen zien in de Preferred Trot. Deze Franse veteraan kan dit niveau dus prima aan, hij is trouw én in vorm. Ik zie hem dit niet zo 1-2-3 winnen, maar vanaf dit startnummer maakt hij wel een erg goede kans op een trio-klassering. Waar Geez Joe (zie volgende koers) vorige winter gold als de Preferred-koning onder de pacers was stalgenoot Trolley (7) dat bij de dravers. Voor beide paarden bleek afgelopen zomer het allerhoogste FFA-niveau net iets te hoog gegrepen, maar Geez Joe weet zijn Preferred-optredens nog steeds te winnen. Dat laatste geldt echter niet voor Trolley en zijn optreden van vorige week geeft alleen maar meer reden om aan zijn vorm te twijfelen. Hij zakt nu (net als #9) tot ónder Preferred-niveau en in vorm of niet, hier is hij aan zijn stand verplicht om minimaal in het trio te finishen. Of Zlatan (2) nu een lastige race of een koers op maat krijgt voorgeschoteld, het lijkt voor het uiteindelijke resultaat allemaal weinig uit te maken. Bij zijn laatste zeven starts werd hij telkens tweede of derde. Dat zou vanavond zomaar weer kunnen gebeuren, al komt hij nu wel uit in een zwaardere klasse. Andy Mac verkoos Pappy Go Go (8) boven #4, maar dat zal eerder met het oog op de langere termijn zijn. Pappy is namelijk goed genoeg voor de Preferred-klasse, maar hier maakt hij zijn rentree na een maand of vier rust te hebben genoten. Op basis van zijn klasse zou hij wellicht een plaatsje kunnen belopen.

Plaats 1: Rich And Miserable (9)
Plaats 2: Very Very Fast (4)
Plaats 3: Trolley (7)
Plaats 4: Zlatan (2)

 

RACE 7- PREFERRED PACE

Net als gisteren sluiten we af met het sportieve hoogtepunt van de avond. En ik moet zeggen dat je maar zelden een zó aan elkaar gewaagd veld ziet in een Preferred Pace op The Meadowlands, in feite beschikken alle acht de deelnemers (in meerdere of mindere mate) over een winkans. Geez Joe (6) was vorig jaar de Preferred-koning van het winterseizoen, maar afgelopen zomer is gebleken dat de absolute FFA-top net iets te hoog gegrepen is. Vorige week kwam hij hier weer in actie in de Preferred en ondanks het feit dat hij veel werk moest verzetten om aan kop te komen wist hij stand te houden t/m de finish. Hier is hij wederom het te kloppen paard, al zal het onderweg zeker niet tegen moeten zitten. Wheels On Fire (3) maakte vorige week na vier maanden rust zijn rentreee en hij kwam veel scherper voor de dag dan ik had verwacht. Binnen een oogwenk had hij de kop te pakken, om deze vervolgens af te staan aan Geez Joe. In de slotfase versnelde hij nog eens en de favoriet moest alle zeilen bijzetten om een halslengte voordeel te behouden. Met die koers in de benen zal hij nu ongetwijfeld scherper zijn, terwijl vanaf dit startnummer de weg naar de koppositie nog wat korter is. Yannick Gingras geeft opmerkelijk genoeg de voorkeur aan (stalgenoot) #1, maar dat komt de cote alleen maar ten goede en Andy Mac is natuurlijk een uitstekende vervanger. Serieuze uitdager! Trump Nation (1) wordt sinds een tijdje getraind door Ron Burke en vorige week wist hij zijn eerste koers te winnen voor zijn nieuwe trainer. Vanaf #8 spoot hij naar de kop, waarna de rest hem nooit meer heeft teruggezien. Hij gaat nu wel een klasse omhoog en wat dat betreft ben ik erg verbaasd dat Gingras hem verkiest boven #3. Anderzijds heeft deze bliksemvertrekker natuurlijk perfect geloot, waardoor hem normaal gesproken een gunstig koersverloop wacht. Franco Totem N (7) en de Double D zijn gezamenlijk (uit drie starts) nog ongeslagen op The Big M, maar nu wacht zijn zwaarste opdracht sinds zijn komst naar Amerika (in augustus). Dit paard gaat deze winter normaal gesproken één of meerdere Preferreds winnen, maar of dat vanaf dit startnummer gaat gebeuren? Timmy T verschafte Endeavor (8) vorige week een perfecte koers, maar met zijn vierde plek stelde hij ronduit teleur. In principe hoeft hij hier voor niemand onder te doen, maar op basis van wat hij vorige week liet zien is hij niet in zijn beste vorm. En dan nu dit startnummer…

Plaats 1: Geez Joe (6)
Plaats 2: Wheels On Fire (3)
Plaats 3: Trump Nation (1)
Plaats 4: Franco Totem N (7)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.