Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meslay du Maine - 2 oktober

Meslay du Maine  – woensdag 2 oktober 2019 - Start 13.50 uur

Race 1: Grand Prix Anjou-Maine

Cleangame (15) was op weg naar de zege toen hij van de benen ging in de belangrijke Prix d'Eté (Gr.II). Hij zal geen last hebben van de rechtsom koersrichting, waar hij al zeven maal won, en treft hier lichtere tegenstand dan de laatste keer. Hij zou ernstig teleurstellen als hij vandaag niet wint. Bugsy Malone (13), die een opmerkelijke eindsprint toonde in de Grand Prix de Waregem (Gr.II) op 27 augustus, en Ce Bello Romain (5), die het zonder ijzers altijd goed doet, kunnen toeslaan mocht de pupil van Jean-Michel Bazire hier falen. De bij zijn terugkeer voor de sulky mooi in het eerste band ingeschreven Gross Weight (8) dient in de gaten gehouden te worden, net als Vainqueur Rp (4), die met ijzers terugkeert in Frankrijk maar die een van de betere paarden van zijn generatie is. Diablo du Noyer (1) liep de laatste keer beter dan het resultaat doet vermoeden en kan zich bij de eerste vijf plaatsen. Django Riff (16), beoordeeld op zijn oude vorm, en Caban Prior (6), die in topvorm terugkeert in het aangespannen genre, komen kort hierachter.

Plaats 1: Cleangame (15)
Plaats 2: Bugsy Malone (13)
Plaats 3: Ce Bello Romain (5)
Plaats 4: Gross Weight (8)
Plaats 5: Vainqueur RP (4)

 

Race 2: Prix ABH

Na de vorige maand met sprongen vooruit te zijn gegaan treft de goedgefokte Gold Speed (4) hier een mooie inschrijving tegen de winsomgrens. Na zijn goede 5e plaats op deze baan op 31 juli verdient de pupil van Jean-Luc Bigeon veel respect van de wedders. Zijn voornaamste rivalen zijn Guerrier Castelets (10), die dan wel foutloos dient te blijven, en de prima presterende Ghana Fligny (13), die als enig nadeel heeft dat hij sinds half mei niet gestart is. Genêt de Boitron (14), die op 21 september in Chartres maar net geklopt werd, en Glame de Valace (2), wiens laatste start in Caen we moeten vergeten, zijn niet bij voorbaat verslagen, met name voor de plaatsen. De kansen van Good News (3), die er altijd bij is, en Grand Sourire (6), die op 4 september op deze baan goede 3e werd in een minder sterk veld, mogen niet onderschat worden

Plaats 1: Gold Speed (4)
Plaats 2: Guerrier Castelets (10)
Plaats 3: Ghana Fligny (13)
Plaats 4: Genet de Boitron (14)
Plaats 5: Glame de Valace (2)

 

Race 3: Prix Coulon

De bij zijn terugkeer onder het zadel in vorm zijnde Caprice de Cossé (11), die hier van de zomer al eens 2e werd, zou zijn aanhang vandaag niet mogen teleurstellen. Als voornaamste tegenstanders zien wij Diego Nay (12), die zijn laatste twee starts onder het zadel won en die het vaak goed doet op deze baan, en Vidivici C.C. (5), die erg trouw is onder de man maar debuteert op een rechtsom baan. Cadol de la Noémie (15), die onlangs 4e werd in een sterker veld op 21 september in Chartres, en Baxter Street (16), die mooi staat ingeschreven tegen de limiet, kunnen ook een rol in de aankomst spelen. Carina de la Moire (8) dient in de gaten gehouden te worden bij haar terugkeer in de monté. De liefhebbers van outsiders kunnen kijken naar de kansen van Eddy des Mulottes (13), die debuteert onder het zadel maar zich voor de sulky al bewezen heeft, of naar Cocktail Digeo (14), die we moeilijk in kunnen schatten maar die terugkeert op de baan waar hij op 25 juli won.

Plaats 1: Caprice de Cosse (11)
Plaats 2: Diego Nay (12)
Plaats 3: Vidivici C.C. (5)
Plaats 4: Cadol de la Noemie (15)
Plaats 5: Baxter Street (16)

 

Race 4: Prix B2H

De door zijn wisselvalligheid nog in winsom achtergebleven Deus Ex Machina (1) kan op een goede dag een veld als dit makkelijk aan. Geholpen door de veranderde rijrichting dient de pupil van Hervé Sionneau in de gaten gehouden te worden. Denzo Montaval (6), die op 6 september 2e werd in Vire over 2825 meter waarbij hij voor moest geven, en Dioclès (15), die een verre reis maakt voor deze mooie inschrijving tegen de winsomgrens, zijn de gevaarlijkste tegenstanders voor onze favoriet. Dream Master (2) liet zich bij zijn nieuwe trainer direct al in de voorhoede zien en hij kan strijden om een podiumplaats, net als Danika de Court (10), die in topvorm terugkeert van de grasbanen. Na haar 3e plaats in Chateaubriant op 8 september verdient Donostia de Lou (8) krediet ten opzicht van de hengsten. Délice Angevin (7), die niet makkelijk is maar het goed doet in deze categorie, en Diane d'Houlbec (9), die met een zuinig parcours goed kan finishen, zijn leuke outsiders.

Plaats 1: Deus Ex Machina (1)
Plaats 2: Denzo Montaval (6)
Plaats 3: Diocles (15)
Plaats 4: Dream Master (2)
Plaats 5: Danika de Court (10)

 

Race 5: Prix V And B

De zoals blijkt uit zijn laatste twee zeges onder het zadel in topvorm verkerende Dzeus Saint-Alfort (4) zal vandaag kunnen doorgaan op de goede weg. De pupil van Matthieu Abrivard heeft echter nog niet gewonnen tegenover Diamant de Tréabat (12), wiens laatste prestatie in Cherbourg te slecht was om waar te zijn en die twee van zijn drie starts zonder ijzers won, en de lokale Eclat de Rep (2), die nog kan verbeteren in deze discipline en speciaal op deze koers is voorbereid. Crack d'Ariane (6), die als gevolg van haar winst in Laval nu erg mooi staat ingeschreven, en Darko des Brousses (5), die na een heroptreden nu zonder ijzers loopt, hebben ook kansen, op zijn minst voor de plaatsen. De verrassing kan komen van Ascain (10), 3e op deze baan op 31 juli, of van Cambo Majyc (11), die altijd al erg wisselvallig is geweest.

Plaats 1: Dzeus Saint-Alfort (4)
Plaats 2: Diamant de Treabat (12)
Plaats 3: Eclat de Rep (2)
Plaats 4: Crack d'Ariane (6)
Plaats 5: Darko des Brousses (5)

 

Race 6: Prix des Allouettes

Na goede prestaties deze zomer zonder ijzers liep Fragonard Délo (13) lang niet slecht over 2700 meter op de grote piste van Vincennes. Mooi geplaatst qua winsom en succesvol op rechtsom banen kan de pupil van Franck Leblanc zich hier herstellen. De oppositie wordt aangevoerd door de goed gefokte Fuchsia Pierji (9), die komende is en gereden wordt door Eric Raffin, en Flash Gordon (4), die op deze baan eind juli 2e werd in een soortgelijke koers. Aandacht ook voor Favorite Fligny (18), die 2e werd in het Critérium des 3 Ans (Gr.I) met ijzers. Als winnaar van een Groupe I (Prix Albert Viel) als 3-jarige kan Fighter Smart (17) vandaag zijn ware gezicht laten zien. Fear Factor (12), die er zonder achterijzers altijd bij is, en Fiston de la Gare (6), die komende is maar met ijzers loopt, hebben meer zicht op een plaatsgeld. Feeling Boy (3), die nog winsom in te halen heeft maar niet startte sinds 5 mei, kan voor een verrassing zorgen vanuit het eerste startvak.

Plaats 1: Fragonard Delo (13)
Plaats 2: Fuchsia Pierji (9)
Plaats 3: Flash Gordon (4)
Plaats 4: Favorite Fligny (18)
Plaats 5: Fighter Smart (17)

 

Race 7: Prix E. Leclerc Chateau-Gontier

Na door middel van een sterke eindsprint te hebben gewonnen op het gras in Alençon zal Blues des Matelots (6) bij deze mooie inschrijving in het eerste band proberen opnieuw te winnen. Charme de Star (13), die aan het eind van de zomer haar beste niveau weer heeft gevonden, en Abercrombis (16), die er qua winsom prachtig instaat en die hier 4e werd met ijzers (vandaag zonder ijzers!) op 31 juli, zijn de gevaarlijkste tegenstanders voor onze favoriet. Terug in haar favoriete discipline verdient Carina du Parc (15) onze aandacht, net als Bill Bonnetière (7), die laatst lang niet slecht liep in Moulins-la-Marche. Casino Céhère (5), die niet de gemakkelijkste is maar het goed doet op deze baan, en Audacieux Ludois (2), recent winnaar in Vire in een amateurkoers, kunnen ook een rol spelen. Chic et Belle (14), die vandaag zonder ijzers loopt, kan haar laatste slechte prestaties doen vergeten.

Plaats 1: Blues des Matelots (6)
Plaats 2: Charme de Star (13)
Plaats 3: Abercrombis (16)
Plaats 4: Carina du Parc (15)
Plaats 5: Bill Bonnetiere (7)

 

Race 8: Prix des Ambulances Beaufils

Alles valt of staat met de motivatie van Era d'Ourville (15), die met zorg is voorbereid op deze mooie inschrijving tegen de winsomgrens. Als opponenten zien wij vooral Ezia de Fourcade (11), die won in Strasbourg en gereden wordt door Matthieu Abrivard, Emeraude d'Yvel (12), waarvan we 9 september op Vincennes meer hadden verwacht, en Era Devailles (9), die het goed doet op deze baan en vandaag geen hengsten tegenkomt. Endcharia de Latom (13), die 2e werd in Caen in een leerlingenkoers, en Easy Touch (14), die beter liep dan haar 12e plaats op 9 september op Vincennes doet vermoeden, verdienen ook de nodige aandacht van de wedders. Wij completeren onze selectie met Etoile de l'Eclair (8), die houdt van rechtsom banen, en Elody de Pervenche (10), die er zonder ijzers vaak bij is.

Plaats 1: Era d'Ourville (15)
Plaats 2: Ezia de Fourcade (11)
Plaats 3: Emeraude d'Yvel (12)
Plaats 4: Era Devailles (9)
Plaats 5: Endcharia de Latom (13)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.