Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meydan - 28 februari

Meydan - donderdag 28 februari - Start: 15:30

We richten de focus weer op Meydan in Dubai waar de sport geweldig is. De maand maart staat in het teken van Super Saturday op 9 Maart en World Cup Day op 30 maart. In de eerste en laatste koers zien we Adrie de Vries in actie. Zaterdag komt hij op dezelfde baan in actie in elke koers.

Koers 2

We beginnen met een Listed race over het gras met een afstand van 1600 meter en het maximale aantal deelnemers van veertien. Godolphin is de leidende eigenaar in Dubai en dat doet de Sheikh zichtbaar goed. Ook in deze koers draagt de favoriet zijn kleuren en luistert naar Good Fortune (5) die onder William Buick perfect geloot heeft met startbox vijf. Bij zijn debuut in Dubai won hij direct over 1400 meter en de wijze waarop geeft aan dat hij de mijl zeker aankan. Hij heeft 49 dagen de tijd gehad om die koers te verwerken en de paarden van trainer Appleby zijn perfect in orde op het moment. De meeste tegenstand gaat van twee paarden komen en we beginnen met Golden Jaguar (11) die uit twee koersen nog 100% score achter zijn naam heeft staan. Ook hij heeft een koers op deze baan over 1400 meter gewonnen maar de mijl mag geen probleem opleveren. Hoe goed hij echt is, is na twee koersen moeilijk in te schatten maar er is genoeg talent in huis. Het lijkt erop dat Sporting Chance (6) eindelijk zijn favoriete condities gaat treffen. Hij had even een koers nodig om aan Dubai te wennen en is na een koers over het snelle Dirt nu weer terug op het gras. Hij lijkt een mijler bij uitstek en na zijn goede laatste koers verwachten we hem in deze koers op het podium. Lady Parma (2) heeft nog niet gewonnen en heeft op haar Handicap rating wat goed te maken op de rest van het veld maar het feit dat zij voor het eerst over gras geprobeerd wordt heeft onze aandacht. Ze ging in haar koersen steeds van kop af maar kon de overwinning niet naar huis brengen. De verandering van bodem doet een paard vaak goed en onder nummer een jockey in het kampioenschap, Richard Mullen, nemen we haar mee op de tickets. Van de andere paarden noemen we Burj (13) als andere optie aangezien hij steeds betere koersen loopt.

1.       Good Fortune
2.       Golden Jaguar
3.       Sporting Chance
4.       Lady Parma & Burj


Koers 4

Deze Groep 3 is een opwarmer voor de Dubai Gold Cup op World Cup Day en kent een afstand  van 2810 meter over het gras. Van de zeven deelnemers komen we weer uit bij de combinatie Appleby/Buick en zij hebben Brundtland (7) in de strijd die de hoogste Handicap Rating (114) van het veld heeft. De vierjarige hengst profiteert op papier dus het meeste van de gelijke gewichten. Het is overduidelijk dat dit een heel goed paard is met vier overwinningen uit zijn eerste vier starts. Twee daarvan waren op Groep 2 niveau en een daarvan was een belangrijke voorbereidingskoers voor de Arc De Triomphe. Op de dag van de Arc de Triomphe wist hij echter niet te winnen door een vreemd koersverloop. Nu komt hij na 123 dagen weer aan de start en zelfs zonder ritme is hij het te kloppen paard. Saeed Bin Suroor is de andere trainer voor Godolphin en hij brengt twee paarden met koersritme aan de start. Red Galileo (6) heeft veertien dagen geleden nog gekoerst en was toen verdienstelijk tweede op Meydan. Hij was op 17 januari over deze baan en afstand bij seizoens debuut goede derde in een Handicap onder topgewicht. Hij zal de afstand waarderen en is tip top koers conditie. Frans jockey Kampioen Christophe Soumillon kiest voor Bin Battuta (4) en dat is het paard die hij tijdens zijn vorige twee koersen ook heeft gereden. Hij zal de extra afstand op prijs gaan stellen aangezien hij lucht te koop heeft en hoort in zijn goede vorm bij de kanshebbers. Met Ispolini (1) gaan we de vierde kanshebber voor Godolphin noemen en hij is een stalgenoot van Brundtland. Hij won op 17 januari een Handicap over baan en afstand maar goed genoeg om er hier met de winst van door te gaan.

1.       Brundtland
2.       Bin Battuta
3.       Ispolini
4.       Red Galileo


Koers 6

We gaan verder met een Handicap over 1400 meter over het gras met het maximale aantal deelnemers van veertien. Ook in deze koers komen we weer uit bij Godolphin en het is lastig kiezen tussen twee paarden van trainer Charlie Appleby. Mubtasim (2) wordt al twee jaar gevolgd en na zijn aankoop door Godolphin imponeerde hij direct met een zege over baan en afstand. Het leek alsof hij die koers nog nodig had en daarom verwachten we toch verbetering. Het enige punt van twijfel is de jockeykeuze aangezien William Buick de vorige keer de jockey van dienst was en hij kiest nu uitgerekend voor On The Warpath (10) die hij tijdens zijn laatste derde plaats ook reedt. On The Warpath draagt drie kilogram minder dan Mubtasim maar heeft het met startbox acht minder getroffen dan Mubtasim uit startbox drie. Above N Beyond (4) gaat na twee hele goede koersen over de mijl nu weer is 1400 meter proberen. Dat lijkt een logische keuze aangezien hij in zijn laatste twee koersen steeds de overwinning in de laatste meters verspeelt. Zijn laatste koers was zeven dagen geleden en de connecties vinden dat zij direct de vruchten moeten gaan plukken van die goede vorm over de kortere afstand. Hij kwam een week geleden slechts een nek tekort dus we verwachten hem vooraan in de eindstrijd. Wasim (8) heeft hier op acht februari 2018 een vergelijkbare koers gewonnen maar had toen de steun van Adrie de Vries. Zijn laatste koers geeft echter hoop voor weer een goede prestatie. Hij was toen tweede op de baan van Jebel Ali in een Listed koers over 1400 meter. Dat was achttien dagen geleden en in die vorm vanaf een gunstig gewicht moet hij hier een rol van betekenis kunnen spelen.

1.       Mubtasim
2.       On The Warpath
3.       Above N Beyond
4.       Wasim


Koers 8

We sluiten de meeting op Meydan af met een Handicap over 2000 meter over het gras met veertien paarden. In deze koers komen we Adrie de Vries tegen en hij rijdt Baroot (4) voor trainer Mike De Kock. Adrie heeft al op dit paard gewonnen en heeft hem daarna steeds gereden. Zijn laatste twee starts zaten vrij dicht op elkaar vandaar dat er nu drie weken tussenpauze is genomen voor deze koers. Over deze afstand kan Adrie het eindschot van Baroot mooi drooghouden om in de finale fase genadeloos toe te slaan. De concurrentie ligt echter op de loer in de vorm van Mia Tesoro (10) onder Jim Crowley die veertien dagen geleden over 1800 meter goede tweede was over deze baan. Dit paard loopt in Engeland vaak op Listed niveau en doet dat verdienstelijk. Die vorm vertaalt vaak goed naar Dubai en met een goede koers in de benen zal zij veel scherper zijn. Desert Fire (9) heeft twee goede koersen in de benen sinds zijn aankomst in Dubai. Op 7 februari was hij net voor Baroot in een koers over 1800 meter. Hij komt nu dus in actie over 2000 meter en dat is de afstand waar hij op de baan van Leicester al over heeft gewonnen. Hij zal moeten verbeteren om deze koers te winnen maar er is goede kans op een podium klassering. Cliffs Of Capri (7) kwam zeven dagen geleden nog in actie en was toen goede derde. Hij gaat nu voor het eerst in zijn carriere een afstand boven de mijl proberen maar zijn manier van koersen geeft aan dat dat de beste keuze is. De paarden van trainer Jamie Osborne doen het goed in Dubai en de tegenstand van zijn pupil is een stukje minder dan in zijn vorige koers. Mountain Hunter (2) is een stalgenoot van Desert Fire en wordt getraind door Saeed Bin Suroor. Hij won zijn vorige koers op Meydan maar dat was over 2400 meter. In de koers daarvoor was hij vijfde over 2000 meter dus of de kortere afstand in zijn voordeel is, is de vraag. Aan de vorm zal het in ieder geval niet liggen want die is top. Een geweldige afsluiter van een mooie dag koers. 

1.       Baroot
2.       Mia Tesoro
3.       Mountain Hunter
4.       Cliffs Of Capri & Desert Fire

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.